Pokalen er vår - til odel og eie!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Aug 2023


Orkanger sto som arrangør av siste løp i årets Orkla Gaula- karusellen med samling ved Håmannstjønna i marka vest for Lauvåsen opp for Fannrem. Det ble et fint møte med et kjøl-lignende terreng men en del myrer og ikke for tett skog. 

Stafetten bestod av tremanns-lag i en blanding av ung og gammel. Leik stilte med hele 7 lag, Melhus med 4 og Gaula og Orkanger hadde ett hver. I tillegg stilt en del løpere utenom stafetten i Trimløyper, så det deltok 63 løpere til sammen.Her ser du spente løpere før fellesstarten.  Se video fra starten her.

Litt overraskende, men svært gledelig, ble det hjemmeseier til Orkanger som aldri før har vunnet stafetten. På bildet under har Orkanger lånt karusell-pokalen for fotografering, da den nye stafett-pokalen ikke var klar ennå. 
Deretter kom det to Melhus-lag før det første leget til Leik - altså en kjempeinnsats! Det var laget med Atle, Stefan og Stein Ivar som ble nummer to, bare 8 minutter bak Orkanger. Laget som kom på tredjeplass bestod av Johannes, Maya og Martin 4 minutter bak beste MIL-lag. Melhus sitt som ble tredje best av våre kom på 6.plass med bare to Leik-lag mellom.

Vekslinga mellom Atle og Stefan kan du se her.

Se video fra vekslinga mellom Johannes og Maya.

Leik fikk ett lag disket, så til tross for 3 lag mer enn Melhus, tapte vi ikke mer enn om lag 400 poeng i stafetten til Leik. Skikkelig godt kjempet! Når så Leik og Melhus hadde like mange løpere utenom stafetten, ble poengtapet kun 400. Før stafetten hadde vi om lag 1650 poeng til gode, så seieren var nokså overlegen. Det kan vi alle være stolte av!

Ikke minst er vi stolte av de mange rekruttene som har deltatt. Det startet med mange fra All-idrett som deltok fra Sjetnan da vi arrangerte 1. løpet i karusellen i vår. Senere har vi hatt jevnlig ungdom med som viser stor innsats og som etter hvert gir mestring. Denne gjengen fikk premie for deltagelse som nybegynnere under stafetten. Blant disse skimtes våre: Emma, Sanna, Emelia, Martin og Erlend. Philip var også med.


Her er det innsats av Martin mot mål! 


Se masse bilder fra den store kvelden i et eget album.


Resultatene fra stafettkvelden er her.       Sluttstillinga i karusellen i 2023 ser du her.