En rOmjulshilsen fra oss til oss

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Des 2017

Vi åpner med bilde av noen av våre deltagere under Midt-Norsk mesterskap på Levanger sist i august.

Dette er bare ett av mange arrangement som vi har deltatt i og/eller ordnet selv. Bare les videre:

Vintertreningene


Vi starter med vintertreninger og der er det arrangert vintertrening i 21 uker i vår og i høst. Hver uker er det som regel ungdomstrening mandager og for både rekrutter, ungdommer og voksne onsdager. 8 av uteøktene onsdager var natto-løp.Møter og internkursEllers på vinterhalvåret har vi møter og kurs. Her fra historiens første Purple Pen-kurs i løypetegning med Atle som kursholder.

Ellers hadde vi årsmøte og to medlemsmøter dette året.


Samlinger og treninger


Vi startet utendørssesongen med ei dagsamling på Gløshaugen/Kristiansten festning først i april (bilde t.v.). Så startet treningene hvor vi hadde 5 onsdager i vår og 3 nattløp i høst. Bildet er fra Tambartun først i mai.


All-idrett, skoleorientering og Verdens o-dag

Vi har også et lite engasjement innen skoleorientering og All-idrett.

Dette året hadde vi en kveld med med All-idrett på Brekkåsen både vår og høst for 1. og delvis 2. trinn.

Så hadde vi en skoleo-dag på Høyeggen i juni hvor dette bildet er fra. Her er det like før start i Skolesprint-løypa med utgangspunkt fra Hyggeli-flekken.

Til slutt kan vi nevne Verdens o-dag 24. mai med 750 elever til start på 5 ulike skoler der vi var direkte delaktig på Gimseskolene. I tillegg hadde vi vårt eget treningsløp samme kveld på Rye. Veldig flott markering av Verdens o-dag!


Finn Fram Dagen


Vårt store årlige PR-arrangement er Finn Fram Dagen i overgangen til mai. I år var samlingsplassen i handlevognskuret til Melhustorget som er en svært strategisk plassering for å kapre handlende. Gratis vafler og kaffe lokker mange til standen og over 60 løp o-løypa som Atle hadde lagt. Fin dag for o-sporten!


Turorientering og Ukens løype

O-avdelinga trimtilbud hadde noenlunde samme oppslutning som tidligere år.

Turoientering er i de sist åra utvidet med Topp-Turo-poster og Grønne turer i sentrum i tillegg til vanlig poster. I år var det til sammen ...... poster å besøke. Om lag 30 leverte inn kodene.

Ukens løype er som tidligere år med 10 løyper som står ute noen uker. Oppslutninga er også her på samme nivå som tidligere år. 17 av de om lag 30 som kjøpte konvolutt fikk godkjent for premiering.

Aktive ungdommerUngdommene våre er ivrige deltagere i både hjemmelige løp, men også terminfesta løp. Av spesielle arrangement for disse har vi hatt løpere i 9 ungdomsløp, o-kretsens Østersundtur og vårsamlinga i Bjugn som er en del av Hovedløps-prosjektet. Bildet er var Bjugn hvor John var turleder.

O6`erenOgså dette året hadde vi vår interne sammenlagtserie kalt O6`er. Vi kan i år notere at over 80 ulike løpere har vært med i minst ett løp og over halvparten er nybegynnere. Klubbmesterskapet i St.Hans-tidene topper med 47 deltagere.

Bildet er fra Svartåsen i Vassfjellet i juni med et utdrag av de 40 løperne som kom til start!

Norsk O-festival


Vi hadde to klubbturer i 2017 og den første gikk til Norsk O-festival som Freidig arrangerte på Oppdal i juni. Der hadde vi med en stor tropp på 25 løpere som hadde flatsenger på skolen som opphold. Veldig trivelig!

Bildet opp til venstre viser hva en kan få som premie dersom det blir seier i H21-, nemlig ei geit! Gjør oppmerksom på at geita er i nederst i forgrunnen.

De to endre bildene viser at klubb-o-tur er ikke bare er kart og løyper. Det må også til noe næring og avslapping enten alene og/eller sammen med resten av gjengen. Midt-Norsk mesterskap


Midt-Norsk mesterskap på Levanger var den andre klubb-o-turen i år og vi hadde en stor tropp der også. Sprint, langdistanse og stafett var på programmet,

I sprint H50- fredag ble det dobbeltseier til Melhus med Atle og Stein Ivar - hurra! Bilde opp til høyre.

Audun B tok sølv i H45- på langdistansen lørdag. 

Bildet opp til venstre er det Atle som forklarer stafettreglene for ungdommene.

Til høyre er det premieutdeling til nybegynnerne. Midt i ser vi Johannes og Sigurd som får sin tredje premie i mesterskapet i klasse N-Åpen. 2 x hurra!Våre største arrangement


Vi hadde tre terminfesta løp som vi arrangerte i år. I mai arrangerte vi Ungdomsløp fra Brekkåsen skole i mai  med 150 ungdommer i marka (bilde t.v.), først i september var vi vertskap for 240 løpere i KM langdistanse i Våttåsen og med Skjetnemyra som arena og siste onsdag i september hadde vi 110 løpere i nattløpet Gimse By Night fra Saga på Brekkåsen. Det er også verdt å nevne et vellykket karusell-arrangement på Finnseten i juni med 93 deltagere.


KartGode kart er viktig og i år er kartene på Øyberga og i Våttåsen fått seg et skikkelig løft til henholdsvis Karusell-løpet i juni og KM i september. Audun B og Eivind har vært i sving med det.

Nå like før jul startet Atle med oppgradering av Sentrumskartet til sprintnorm.


Orkla Gaula - karusellen

Karusell i 2017 ble en parademarsj. Seier i 4 av 5 løp og seier i lagkampen også stafettdagen ga utklassings-sifre til slutt. Her ser vi starten på stafetten og under premieutdeling for karusellen 2017 - veldig mange fra MIL!


Her ser vi ett av flere resultat av jubelsesongen 2017. Karusellpokalen er vår!


Oppsummering

Som kavalkaden viser er det en ikke ubetydelig antall arrangement som er gjennomført. Dette har ikke vært mulig uten at mange har gjort et godt og samvittighetsfullt arbeide med treninger, arrangement og løyper.

Det som tross alt er det aller viktigste er at vi møter opp når det er o-arrangement. Og det har virkelig vært oppmøte i år! Uten deltagere er det nærmest helt meningsløst med o-arrangement. Takk for oppmøtet!!


Det er vel lov til å ha en romjulsdrøm? 

- Alle som deltok i år kommer igjen neste år og tar med seg noen flere.

- Vi beholder det gode humøret og er like flink til å ta oss av hverandre. Dermed beholder vi vårt gode miljø.

- Alle gjør sitt beste ut fra sine egne forutsetninger både som arrangør og deltager. Dermed blir det toppidrett og idrettsglede ut av alt. Bare se på bildet!

- Vi skal stille med en rekordstor tropp til Midt-Norsk mesterskap på Oppdal.

- I 2018 blir det satt opp en ny pokal i OG karusellen. På den skal det stå Melhus neste høst. 


Fortsatt god romjul og ha en god o-drøm. 

Takk for 2017!
Siste ungdomstrening før jul

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Des 2017
Her får ungdommene litt orientering fra Atle om ferieavvikling og oppstart etter jul. De ble også informert om ønske om egentrening som den tredje treningsøkta pr. uke. Atle kommer tilbake med treningsoppsett over nyttår.


Aller først var det individuell oppvarming med kurvball alle mot alle - se videoen med oppvarming. Etter hvert ble det elefantball og styrketrening.

Mye moro og godt oppmøte under juleavslutninga

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Des 2017

Rundt 25 løpere hadde møtt opp til juleavslutning i kveld på Brekkåsen idrettsbarnehage. I front ser vi "nybegynnerbordet" og i bakgrunnen en del av resten av de oppmøtte. 


Først var det å tenne lyktene og sno seg rundt løypa som Audun K hadde lagt på et særegent kart. Kartet var delt i fire og plassert ved siden av hverandre og der to biter i tillegg var snudd 180 grader. Løype var lagt på dette kartet og det så til å begynne med nokså langt ut. De fleste taklet oppgaven med glans og da skulle løypa være 1200 meter lang. Et skikkelig Toill O-løp!

Nybegynnerne fikk ei ordinær løypa i samme området og samme poster som de andre.


Inne ventet Ingrid og Toril med Gløgg og pepperkaker. Hege smaker til ett eller annet.

Som tidligere år hadde Audun ordnet med medalje med inskripsjon.
Kjell Arne Morland fikk utdelt 25 års Turo-plakett av Stein Ivar. Kjell Arne er som regel den første som har tatt alle postene hvert år og kan derfor gi noen korrigeringer for småfeil med posten til løypeleggerne.
Johannes fikk sin velfortjente premie for klasseseieren i O6`eren. 5 av 6 løp i sin C-løype! Mye bedre seint med premie enn aldri! Det fulgte med en Smil-sjokolade til en løper med masse smil.
Kjell Rune hadde ordnet med en serie bilder og video fra siste årets begivenheter. Fin mimrestund!
Juleavslutning onsdag på Brekkåsen - Foreldre oppfordres til å komme!

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Des 2017UNGDOMSTRENING

Ungdommene har trening mandag kl 1900 fra Brekkåsen skole.

JULEAVSLUTNING

Sist vi var samlet til juleavslutning så det slik ut. Den disiplinerte forsamlinga skyldes framvisning  av  flere titalls bilder og noen videoer fra 2016. Fengende innslag!

TOLL-LØPET

Onsdag 13. desember kl 1830 er det klart for den årlige juleavslutning på Brekkåsen idrettsbarnehage. Som tidligere har Audun K lagt løyper for kvelden . Det blir ei ordinær nybegynnerløype og ei løype for de andre i nærområdet. Lengste løypa er for så vidt ikke noe spesielt med, men kartet er ikke helt som vi er vant med og ikke lik noe av det som er blitt presentert tidligere år av Audun. Her kan det lønne seg å ta det litt med ro før koden er knekt. E skikkelig Toll-løp!

UTEN MAT OG DRIKKE.....

Etter litt fysisk og mental trening er Ingrid klar med gløgg med tilbehør inne? Da blir det anledning til å få en god prat med kveldens oppmøtte. Vi oppfordrer alle o-venner til å komme og spesielt er foreldre til rekrutter og ungdom velkomne.

LYSBILDER

Etter litt bespisning kommer vi til et høydepunkter, nemlig visning av mange bilder og videoer som er tatt i 2017. Kjell Rune er kinomaskinist for kvelden.HEDERSBEVISNING

Kvelden blir avsluttet med utdeling av "Det Gyldne Kompass". I fjor fikk Hege denne hedersprisen og spenninga er ikke til å holde ut: Hvem får prisen i år? Stein Ivar er seremonimester.
Trening i uke 49

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Des 2017

Mandagstrenigna går som vanlig fra Brekkåsen skole for ungdom mellom kl 1900-2030 med Atle som leder. Ballspill, styrketrening og litt kartarbeide er noe som skal foregå.

Onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage starter med rekrutt-trening kl 1830 med Magrethe som leder. Elefantball, orientere kartet, puslespill-løp og Magic Square er  på programmet.

Ungdommer og voksne skal ledes av Reidun og Gunleiv og det starter med langkjøring kl 1900. Mange vil løpe etter hvordan formen er, men det blir også ei gå-gruppe for de som foretrekker det. . Kl 2000 trekker alle inn til sirkeltrening i gymsalen.
O-BOKA 2017 - Årets julegave

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Des 2017

Sliter du med å finne på hva du skal kjøpe til din kjære, eller mangler du godt lesestoff til morgenkaffen? Da er O-Boka for 2017 tingen for deg. 

O-boka er en årbok for osporten. Her kan du se kartene fra de store løpene. Du kan lese resultater og fine reportasjer fra hele landet. 

I år er det også et stykke om oss og Leik fra o-festivalen. Dette gjøre boka meget ekslusiv.


O-Boka koster 440 kroner og den kan du bestille her, eller på epost til atle@storler.no


Flott forhold for o-løp i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Nov 2017

Over 20 møtte opp til nattløp og 13 var med i sirkeltreninga.Det startet med nattløp i Hollumsåsen der Martin hadde lagt 3 løyper. Fine løyper og helt magiske flotte løpsforhold. Så godt som helt bart og nesten ingen is. Ungdommen var mest nøye med å sjekke kodene, mens noen av de eldre var mer avslappet og fikk derfor litt oppstramming av løypeleggeren for å ha stemplet på feil post. Det var noe med en stolpe i dyrkajorda som ikke var gravd ned på rett plass - det blir rettet opp til neste løp. Alle i kjempehumør tross dette!

Bildet til venstre viser kjente størrelser i et kontrollert kaos før start. Til venstre ser vi noen gjesteløpere med Nils Melhuus i midten som var ivrig medlem av o-miljøet i MIL for en del år siden. Han er sønn av Ingjerd og Martin. Nils var god løper, løypelegger og synfarer.

John organiserte styrketreninga for de 13 som ble med. Her ser vi en videosnutt fra mellomspillet mellom o-løpet og sirkeltreninga. Ungdommen mest aktiv og de noe eldre ungdommene litt mer avventende. Som ikke over to timer med trening var nok ble det arrangert en spesiell stafett - ikke helt vanlige framdriftsmåter i skogen, men god trening - se video herse video her.

Stor innsats av alle! En vellykket aften på Brekkåsen. 

Neste gang er det langkjøring på programmet og gågruppa er da på plass.


Trening i uke 48

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Nov 2017


Mandagstreninga er det Kjell Rune som har fra Brekkåsen skole kl 1900-2030. Ballspill, o-teknisk trening og styrketrening står som vanlig på programmet.

Onsdagstreninggår fra Brekkåesen idrettsbarnehageFra kl 1830 er det natto-løp for både rekrutter, ungdom og voksne. Martin har lagt tre løyper der det er ei nybegynnerløype på drøyt 1km, ei enkel mellomløype på 2,3 km og og ei lang løype på 3,2 km. Løypene går fra Brekkåsen og i Hollumsåsen. Det er kjempefine forhold for nattløp for tida: Bart i skogen og beskjedent med is etter stiene! Refleks, lys og pigg anbefales. 


Her ser vi Brekkåsen til høyre, Kneppen midt i bildet (øverst oppe i dyrkajordstripa) og Hollumsåsen til venstre. Løypelegger melder om jomfruelige forhold for natto-løp! 


Etter o-løpet, kl 2000, leder John sirkeltrening inne for ungdom og voksne. Full rulle! 
Vindfull trening i kveld - bedre inne viste det seg

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Nov 2017

 


Eivind ledet tre spreke rekruttdamer inne med elefantball, karttegn-gjenkjenning, hinderløype og Belgisk orientering. 

Kjell Rune hadde trening for ungdommer og voksne og det startet med intervall-trening med poster lagt i passe lang løype. Inne ble det ei god økt med styrkeøvelser som kommer godt med når sesongen starter om noen få måneder. 

Erik, Erik Andre, Johannes, Leah, Vårin og Ingrid er avbildet etter sine treninger. Her er det ikke noen sure miner!
Historisk klipp

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Nov 2017


O-magasinet Orientering som o-forbundet gir ut er utmerket lesestoff for oss o-løpere. Det er fullt mulig å abonnere på bladet eller spør etter et eksemplar som sirkulerer i miljøet.

Her har vi klippet fra siste nummer i serien Historietimen (Det er spørsmål også som bonus på denne siden). En kort og grei gjennomgang av hvordan o-løpere har kunnet bevise at de har vært på alle postene siden etter krigen og til nå. Et innlegg i debatten om det blir tøtsjfri stempling i alle løp er også flettet inn.
Trening i uke 47

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Nov 2017


Mandag- og onsdagstreninga ruller videre kommende uke.  Atle leder ungdomstreninga i Brekkåsen skole mandag 20. november kl 1900-2030.  Ball-leker, styrketrening og o-teknisk trening står på programmet som vanlig.

Eivind har treninga for rekruttene onsdag 22. november kl 1830-2000 i Brekkåsen idrettsbarnehage. Elefantball, kanonball, hinderløype med kart-tegn m.m. er planlagt.

Ungdommene og voksne samme kveld ledes av Kjell Rune. De starter fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl 1900 med intervall og kart som veiviser. NB! Ta på refleksvest og piggsko - Ta med brikke og kompass også! 

Kl 2000-2100 er det sirkeltrening inne i salen.

Full rulle på alle arenaer!
Langkjøring og karttegn var noe som ble servert i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Nov 2017

Erik, Mathias, Vårin, Leah og Ingrid knipset etter rekrutt-treninga i kveld. Det var trening med høy intensitet!


Rekruttene hadde både elefantball og kanonball på tapetet. Ellers var det en runde med repetisjon av grønne, blåe og brune kart-tegn. Så var det flere runder med kart-tegnstafett i ei hinderløype og retnignsforandringer med kart i Magic Squaere. Eivind ledet treninga.


 


Ole hadde onsdagstreninga denne uka. Først var det langkjøring med kart og tre løyper i området Nordgardsmyra, Rimol og Bagøya. Her får ungdommen instrukser og det diskuteres hvilken av de tre alternativene som skal velges.Ungdommen slapper av etter  langkjøringsøkta og venter med lengsel og smerte på sirkeltreninga.

 


De voksne venter også og det ser ut til at stemningen er virkelig tilfredsstillende. Har det vært litt for slapp langkjøring?
Trening i uke 46

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Nov 2017

Ole har voksentreninga denne uka. Langkjøring og sirkeltrening står på programmet.Atle har ungdomstrening mandag 13. november i Brekkåsen skole mellom kl 1900 og 2030. Ball-leker, styrketrening og o-teknisk trening står på programmet.


Eivind har treninga for rekruttene onsdag 15. november i Brekkåsen idrettsbarnehage mellom kl 1830 og 2000. Repetisjon av kart-tegn, hinderløype, himmelretnigner, Magic square og ball-lek er på tapetet.
Ungdommene og voksne har trening onsdag 15. november med Ole som leder. Kl 1900 starter med langkjøring for noen og der det blir egen gå-gruppe samtidig. 

Kl 2000 trekker alle inne til sirkeltrening. Det er ikke sikkert det blir kart-trening denne gangen som her fra ei trening i vinter.
Nattløp i Bagøya og sirkeltrening på Brekkåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Nov 2017

21 møtte opp hos Ole i Bagøya for å løpe en runde på Kuba, Anemarka og i dyrkajorda rundt gardene i Bagøya. Stein, Øyvind, Ingrid og Kjell Rune var ikke helt ferdig med løpet etter innkomst som vi ser.
Stein har her fått kontakt av 1. klasse med tistel i åkerkanten på elvemelen midtveis i løpet. Ikke et dødelig angrep, men litt småstikking ble det. 


Det ble nokså variert terreng med mye flat dyrkajord, tett skog spesielt på Kuba og noe i Anemarka og flat og lettløpte grasseltter i Anemarka. Alle kom rundt i god fart!

Etter løpet trakk de fleste opp til Brekkåsen idrettsbarnehage der Ingrid ledet sirkeltreninga for de 18 oppmøtte. Her er en smakebit fra kveldens trening inne.
Trening i uke 45

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Nov 2017

 

Vintertreninga forsetter denne uka. Bildene er fra natt-løp i vinter i samme området som kommende onsdag, den gang med Ole som løypelegger.

Ungdommene har inne-trening fra Brekkåsen skole mandag 6. november kl 1900-2030 som vanlig med ballspill, o-teknikk og styrketrening.

Onsdag 8. november blir det o-løp i Bagøya for alle med samling hos Ole med start fra kl 1830. Tre løyper fra 2 km til drøyt 4 km som går mye i upløyd åker, på Kuba og i Anemarka. Her blir det stor fart i flatt og lettløpt terreng. Eivind er løypelegger. 

Etter o-løpet drar ungdommer og voksne til Brekkåsen idrettsbarnehage hvor det blir sirkeltrening kl 2000-2100 med Ingrid som leder. Rekrutter har ikke inne-trening denne uka, o-løpet blir ei nybegynnerløype av det enkle og fartsfylte slaget.


Pangstart på fellestreninga i kveld på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Nov 2017

Full fres både ute og inne under treninga onsdag kveld på Brekkåsen. 3 rekrutter, 9 ungdommer og 12 voksne møtte opp til første onsdagstrening i høst.


Leah, Ingrid og Erik viste stor iver og stor o-kunnskap under rekrutt-treninga i kveld med Eivind som leder. Elefantball, kart-tegnrepetisjon, kart-tegn-stafett og Magic Square stod på programmet. Alle har tatt et stort steg fra i fjor både fysisk og o-teknisk. Flott! 

Se video fra treninga her.


Ungdommen var for første gang med sammen med de voksne under hele treninga og det så svært lovende ut!

Stein Ivar hadde lagt opp et praktisk opplegg med poster i tre løyper som ble brukt i intervalltreninga. Her kunne alle med ulik fysiske kvaliteter være med neste i samla flokk, da løypene kunne bli av ulik lengde.
Både voksne og ungdom trivdes i lag selv om det ble både to og tre på hver av de 9 stasjonene, så her er det nok plass til flere før vi må rive vegger. Se video fra treninga her.

Se video fra treninga her.
Noen betraktninger fra Ivar på Tenerife

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Okt 2017Ivar er for tiden på treningsleir på Tenerife og forbereder seg til kommende o-sesong der det blir Ukens løype og karusell-løp. Bildet er ikke fra Tenerif, men fra Gaulas karuselløp i høst på Fremo sammen med Martin og Jan Petter. Han har noen betraktninger omkring Blodslitet og egen o-karriere for noen år siden:

Hei Mil O! 

Det var interessant å lese Johns opplevelser og se løypa fra Blodslitet, i konkurranse med verdensmestere og den slags. Det fikk meg til å minnes et panneflatt løp i Solørtraktene på midten av 50- tallet. Da var det i konkurranse med den tidens mester Magne Lystad. Jeg måtte opp i et tre for å få oversikt, og ble grundig slått. Men allerede helga etter fikk jeg revansje i et langt fjelløp i Sjusjøentraktene. Da fikk Magne en grov bom, og jeg hadde over 20 minutt på ham. Det var tider, det!
Nå sitter jeg på Tenerife og mimrer, og gler meg over aktiviteten i O-gruppa.


Mvh Ivar KMagne Lystad var den stor o-løperen i Norge fra midten av 50-åra til først på 60-tallet. Les hva Wikipedia sier om han:

Magne Lystad (født 12. november 1932 på Lundersæter i Kongsvinger, døde 21. januar 1999) var en norsk orienteringsløper. Han ble omtalt som «Skogens konge». Magne Lystad vant gull i tidenes første europamesterskap i orientering i 1962, og fikk sølv i stafetten. Han ble nordisk mester i 1957  og 1959.

Lystad vant syv norgesmesterskap, i 1954, 1955, 1956, 1957, 1959, 1960 og 1962, alle for idrettslaget Lundersæter IL.

I 1957 mottok Magne Lystad både Morgenbladets gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett som «Årets idrettsnavn» i Norge. Den siste delte han med skøyteløperen Knut Johannesen.

Sesongstart med Trondheim Urban

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Okt 2017

Vi o-løpere trives best alene i skogen, med kart og kompass. Det er ikke mange som ser oss der vi traver over mo og myr. Kanskje bare en skremt bærplukker eller en frustert jeger. Noen ganger trekker vi ut blandt folk og løper o-løp i mer urbane strøk. Da starter vi så tidlig på morgenen at vanlige mennesker fortsatt ligger godt under den varme dyna. Så det er ikke så mange som ser oss da heller. Tidlig på morgenen er det lite trafikk og det er tryggere å løpe med nesa dypt begravd i et kart. Man risikerer ikke å bli overkjørt.  

11 ivrige o-løpere fra Melhus deltok på Trondheim Urban. Joakim, Oskar, Erik, Ørjan, Peter, Knut, Kristoffer, John, Hege og Atle. (Kjell Rune hadde reist hjem når vi tok bildet)

Wing OK arrangerte Trondheim Urban. Vi startet ved Strindheim skole og vi løp på kryss og tvers på Lade. Utfordringen med å løpe i urbane strøk, er å holde orden på gjerdene. De er ikke lov til å klatre over. Hvis man ikke tar det rette veivalget, kan man ende opp med en lang omvei og da taper man noen sekunder. I tillegg så har man mye høyere fart slik at det er mer krevende å lese kartet. Wing hadde laget flott, fine og utfordrende løyper, og det var et godt kart. 

Vi hadde sesongavslutning forrige onsdag på Bjønnabakken, så dette må vi nesten se på som en flott sesongstart. Løypa til gutta finner du på livelox, og resultater fra løpet finner du på eventor.  


Vintertreninga står for døren kommende uke.

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Okt 2017

-

Vinter-sesongen starter kommende uke. 

Ungdommene skal ha trening fra Brekkåsen skole mandag 30. oktober kl 1900-2030 og har innetrening. Ball-lek og o-teknisk trening er tingen og Atle har opplegget. Onsdag 1. november kl 1900 er det løpetrening sammen med voksentreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage med påfølgende sirkeltrening kl 2000.

Rekruttene har også innetrening onsdag 1. november kl 1800-1930 i Brekkåsen idrettsbarnehage og her blir det litt ball-lek, kart-tegn og hinderløyper bl.a. Eivind og Margrethe leder.

Voksentreninga er det Stein Ivar som har og starter onsdag 1. november kl 1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehage med en times intervalltrening kanskje med linjeorientering.  Merk at Ungdommene skal ha sin løpetrening på onsdager sammen med de voksne og møter her onsdag! Merk at det blir egen gågruppe som tar det litt roligere enn de sprekeste. Kl 2000 blir det sirkeltrening inne i salen for alle og også her kan kart dukke opp. Ungdommen er også velkommen til å bli med.Opplegg for vinter-treningene 

Det er tida for tjenelige klær og sko både til innebruk og ute. Hodelykt og refleks er standard ut. Ta gjerne med brikke til nattløpene.

Kalenderen på hjemmesida skal være oppdatert for all trening.


Mandager: Ungdommen har inne-trening hver mandag mellom  kl 1900-2030 i Brekkåsen skole.

Onsdager: Hver tredje uke er det natto-løp med start fra kl 1830-1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Unntaket er første nattløp den 8. november som går i Bagøya.

Rekruttene har trening inne kl 1800-1930 to av tre onsdager. Hver tredje onsdag er det natt-løp, men også da er oppmøtet kl 1800 for rekrutter. Alle treningene er fra Brekkåsen idrettsbarnehage

Ungdommene og voksne har løpetrening fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl 1900-2000. Hver tredje onsdag er det nattløp mellom kl 1830 og 2000. Kl 2000-2100 er det sirkeltrening inne i salen hver onsdag sammen med de voksne.

Voksne har trening hver onsdag fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl 1900 der det veksles mellom intervall og langkjøring. Gågruppa har eget opplegg! Unntaket er tredjehver onsdag der det er nattløp fra kl 1830. Hver onsdag kl 2000 er det sirkeltrening inne i salen. 

Litt ekstra blir det siste trening før jul og påske med moro-o-løp og litt servering og bildeframvisning. 

I vinterferieuka (21.2.) blir det ikke rekrutt- eller ungdomstrening. Siste vintertrening før sommersesongen 2018 blir 11. april.
Blodslitet – såpass bør det være!

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Okt 2017


Årets største stunt ble deltakelse i Blodslitet. Det går hvert år ved Fredrikstad, og i år ble det arrangert for 50. gang. Et langdistanseløp, med 6 kilometer for Kristoffer og 11 kilometer for meg. Vi visste ikke hva vi gikk til. Løypelengdene var ikke skremmende, men været den 21. oktober kunne bli hva som helst. Et uvant terreng kunne også bli utfordrende, for dette var vårt første løp sør for Dovre. Flere i klubben er godt kjent med Blodslitet. Atle beskrev løpet på følgende måte: «Langt og kaldt». Værmelderne varslet regn og 8 grader da vi satte oss på toget fredag ettermiddag.

Ble det et blodslit...? Dagen kom med mild vind, uten en eneste regndråpe. Konklusjonen på spørsmålet blir: Såpass slit bør det være når vi reiser så langt!  Men først og fremst var det en kjempeopplevelse! Nytt terreng, spennende løyper, kart større enn A3 og ei maurtue av o-løpere.

Asbjørn i teltet med historiske klipp fra Blodslitet.

Det første Blodslitet i historien gikk fra Skauen gård i Onsøy i 1968. På samme sted var årets samlingsplass. Skauen gård hørtes kjent ut i mine ører da jeg leste innbydelsen til løpet. Der bor Asbjørn og Ellen, som gikk i klassen min på Tomb landbruksskole i Østfold en gang på 80-tallet. Etter kun en eneste SMS ble vi ønsket velkommen, og noen dager etterpå var vi påmeldt. Av 1.600 løpere hadde vi desidert kortest veg til samlingsplass, bare noen hundre meter.

Vi gledet oss til å teste terrenget i Østfold. Var det så flatt og krevende som vi hadde hørt om? Asbjørn forklarte og pekte mot Blåbærmyråsen. Det var en markert høyde som skulle være grei å orientere etter, mente han. Jeg kikket meg rundt, men så bare flate horisonten rundt meg. Her gjaldt det å ha stålkontroll på retningen. Og gjøre bruk av et godt nett av stier og skogsveger som heldigvis fantes. Men stiene krevde også oppmerksomhet. I knehøg røsslyng kunne de være vanskelig å oppdage på avstand, og der stiene gikk inn på bergknauser var det krevende å finne fortsettelsen. Myrer var det få av. Og de som fantes sank vi ned i til knærne. Ellers hadde terrenget både lettløpte furumoer og tett granskog. Ett sted ble det så mørkt at jeg savnet hodelykta.

Slik skifter en verdensmester. Akkurat som oss andre!

I min fellesstart deltok 150 løpere, og det var jo også en opplevelse. H55 var eldst i denne fellesstarten, og hadde 70 løpere. Bakfra kom hissige 10-12-åringer som ville forbi. På Blodslitets Facebook-side stod det at startlista for H55 så ut som et NM på 80-tallet. (Bortsett fra meg da....). Her fantes i alle fall tre verdensmestere for 20-30 år siden: Tore Sagvolden, Morten Berglia og Jørgen Mårtensson. Jeg tok ikke sjansen på å bli sprengt av ryggen foran, og fant raskt mitt eget spor. Etter 10 minutter så jeg ikke en eneste løper. De fleste var nok foran. Første strekk gikk muligens over Blåbærmyråsen, men det var ingen grunn til å møte veggen her! Flatt som ei pannekake. Allerede til 2. post kom rosinen i pølsa. Et nydelig langstrekk, 3 kilometer, diagonalt over hele kartet. Jeg elsker sånne langstrekk. De gir frihetsfølelse og flyt over løpinga. Posten lå helt oppe på Rørfjell. Her gikk vi mye på tur og overnattet ute da vi var elever på Tomb. Jeg hadde drømt om å komme hit, men trodde stedet lå for langt nord til at jeg fikk oppleve det. Men hurra for langdistanseløp!

Oppe på Rørfjell traff jeg 3-4 løpere i min klasse. Jeg kvakk til, etter å ha løpt alene i 40 minutter. Konkurrentene rev meg ut av dvalen, og farten økte litt. Jeg holdt følge med en kar i gul Sturla-drakt til neste post. Sikkert en garvet veteran, tenkte jeg, for den svarte skrifta på skjorta var nesten falmet bort. Jeg kunne ha satset på en trygg og sikker rygg, men ville tilbake i min egen konsentrasjons-boble. Den sprakk litt da vi møtte de to gaflingsrundene mot slutten av løpet. Her var det folksomt. Posten i midten av «sommerfuglen» var plassert inne i et hogstfelt, så her trengtes både konsentrasjon og høge kneløft. Folk skled på kvist, ramlet overende og kom i vegen for hverandre.


En Blodslitet-pin til alle som deltok for første gang. Var vi de første i Melhus-drakt?


Jeg fullførte på 2 timer og 39 minutter. Det var minst et kvarter mer enn forventet, men jeg slapp den ekle følelsen av å stå et sted og ikke vite hvor jeg var, mens klokka gikk. Jeg prøvde å ta sikre vegvalg, og lese detaljer inn mot postene.

Kristoffer sin klasse var den største i hele løpet, med 98 startende. De hadde dagens siste fellesstart, 2,5 timer etter min. Starten i H13-14 glapp for meg, men jeg fikk med meg innspurten. De første kom i lang rekke. Det ble ikke lenge å vente på Kristoffer heller. Ei kilometertid på 12.25 var bra i Blodslitet-debuten.

Kristoffer i mål i flott driv.


Kristoffer sin løype i Blodslitet.


I ventetida fikk Asbjørn og jeg med oss innspurten i damenes og herrenes seniorklasser også. Vi fulgte sekundstriden mellom Sigrid Alexandersen og Anne Margrethe Hausken Nordberg på storskjerm, både med GPS-tracking og løpende kamera ute i terrenget. Spennende og imponerende live-produksjon! Storfavoritten Olav Lundanes sprakk mot slutten av løpet. Men årets dobbelte VM-vinner kom smilende i mål likevel. Han tuslet inn blant oss andre, satte seg på en campingstol og skiftet på o-vis. Vi har en unik idrett. Hvem andre kan stille med blodig alvor i konkurranse mot gamle landslagsløpere, og kappspringe over mål med verdensmestere? Kristoffer gikk glipp av seniorspurten, men gledet seg over å stemple samtidig med Hausken på en av sine poster.


John sin løype i Blodslitet.

Vi har hatt en lang løpssesong. Men den har i alle fall ikke gjort oss blodfattig!

John


Mer om Blodslitet kan leses her.
Mange møtte opp til sesongavslutning på Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Okt 2017

Dei faste postane ble det på sesongavslutninga i år også: Lommelyktløpet med tomanns-stafett, god servering med sosialt fellesskap og masse premier. Her med Margrethe, Leah og Ingrid med pannebånd for deltagelse i O6`eren. Hege og Stein Ivar er sufflører i bakgrunnen.


LOMMELYKTLØPET har sine røtter tilbake til først på 1980-tallet. Det ble tradisjon å starte sesongpremieringa med et nattløp der de flest den gangen brukt lommelykt som lys. Etter løpet var det også den gang servering og premieutdeling. Til slutt var det årsmøtet for de voksne.


Årets Lommelyktløp gikk som de siste åra fra Snellmyra med en fartsfylt tomanns-stafett med Atle og Stein Ivar som løypeleggere. Det var ordnet med om lag 80 tosidige trykk med løyper av ulik lengde og vanskegrad. Lagene bestod av både ung og gammel og det ble kutet i alle retninger helt til alle hadde løpt tre løyper hver. Resultater kan leses på Brikkesys.

O6`EREN 2017

O6èren i år hadde hele 80 løpere på de seks løpene og halve av disse var nybegynnere - fantastisk! Ett av løpene var Gimse by Night som gikk som nattløp. Resultater sammenlagt kan leses her.

 

Erik og Joakim med premie fra O6`eren 2017.

TURORIETERING

Deltagerantallet i turorientering i år ligger på det samme som tidligere år med opp mot 40 solgte konvolutter. Det var stor variasjon i lengde og vanskelighetgrad fra Grønne turer i sentrum til Røde turer og Postplukk i Momarka og på Øyberga. I tillegg var det to toppturposter på Undurshaugen opp fra Rødde og Storstein på Lundamo. Kåre og Stein Ivar hadde ansvaret også i år.

 

Årets Turo`er 2017 Jens Arne Meistad. Reidun og Klara fikk også sine Turo-medaljer.UKENS LØYPE

Ukens løype har gått som tilbud siden 1976 og Ivar Keiserås har i år gjennomført sin 39. sesong, mens flere har startet som nye i år som Atle, Matar og Klara på bildet over. 18 deltagere har i år levert inn sine klipp.

Martin har ansvaret for Ukens løype også i 2017.


 Atle, Matar og Klara er med for første gang.


ORKLA GAULA KARUSELLEN


Her viser Hege fram karusellpokalen som vi år vant for tredje gang og dermed til odel og eie. Det har vært en eventyrlig sesong som gjorde positive utslag også i karusellen. Vi vant alle 6 løp med unntak av løpet til Orkanger. 

Har fått følgende tabell fra Leik som viser sluttresultatet. Ikke verst!


Oppsummert:     Individuelt Sum stafett Sum 5 løp Karusell 2017
Melhus                  1 810   1000              2 810 12262            15 072
Leik                  1 556   400              1 956 9140            11 096
Orkanger                     492                      492 3194              3 686
Børsa                     218                      218 1358              1 576
Gaula                     252                      252 1196              1 448
Klæbu         882                  882

Mange flere bilder fra Lommelyktløpet kan du se på Bildegalleri.

Da er årets barmarksesong over og vi tar hele ei ukes ferie. 

Mandag 30. oktober starter ungdommene innetrening i Brekkåsen skole og resten starter på Brekkåsen idrettsbarnehage onsdag 1. november. Vel møtt! 
Sesongavslutning med lommelyktløp og premieutdeling onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Okt 2017

Så er det klart for høstens store begivenhet: Lommelyktløpet som er et tradisjonelt nattløp under sesongavslutninga fra først på 1980-tallet! Her fra fjorårets samling med full brakke på Bjønnabakken. Det blir det nok i år også. Lad opp lykta og møt opp! 

Onsdag 18. oktober er det altså sesongavslutning på Bjønnabakken i Øyåsgrenda. Kl 1800 er det lommelyktløp på Snellmyra som i fjor. Vi drar samla fra Bjønnabakken og opp til start. Etter løpet blir det utsøkt servering i skihytta.

En gang like etter kl 2000 blir det premieutdeling for Turorientering, Ukens løype, O6`eren og kveldens Lommelyktløp. For de som ikke har anledning til å delta på Lommelyktløpet er det helt greit å møte til serveringa fra om lag kl 1930 og påfølgende premieutdeling!
Feriepreget nattløp fra Lete i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Okt 2017

Peter, Kåre, Oskar, Stein og Filip samlet like etter innkomst i kveld.

Kåre hadde lagt fire løyper til nattløpet i kveld som startet fra Lete og gikk i Våttåsenlia mot sørøst. Løypene var vanskelig nok for en del, men så godt som alle gjennomførte sine løyper.

Audun Bakk og Øyvind Schjelderup hadde gode tider i Lang løype, mens Kristoffer og John Lerli gjennomførte Mellom løype i fint driv. Litt vanlig var det at det ikke kom noen i nybegynnerløypa denne gangen, men det må nok tilskrives ferieavvikling.

Resultater kan leses her,

Neste onsdag blir det stor ståhei på Bjønnabakken med lommelyktløp, premieutdeling for O6`er, Turo og Ukens løype. Det blir også tid til litt drikke og noe å bite i.
Løp og opplæring i nattorientering onsdag 11. oktober

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Okt 2017

Kåre inviterer til nattorientering fra Lete onsdag 11. oktober kl 1900. Det blir siste natt-trening før Lommelyktløpet på Bjønnabakken og før vinter-natto-løpene starter.

Det blir lagt fire relativt korte løyper mellom 1,1 og 2,6 km. Det er start fra parkeringa på Lete og løypene går sørøstover i Våttåsen-lia. Ta av fra Hollumsvegen og kjør Letesvegen vestover.

Det vil bli følge for de som ønsker det og det er helt greit med parløp.
Hu&hei! - en styrkeprøve i sludd og blaute myrer

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Okt 2017

Da jeg meldte meg på NTNUIs orienteringsløp Hu&Hei - Gampeløpet tidligere i høst, hadde jeg ingen anelse om hva som ventet. Lett å melde seg på fra sofaen og når det er godvær ute med opp mot 20 grader i Trøndelag, og det i september. Med jobbkollega som hadde fullført dette tidligere som motivator og rådgiver både for utstyr og forberedelser, skulle ikke dette by på store utfordringene, med fersk halvmaraton i beina. Men ei relativt flat løype på asfalt i Oslos gater skulle vise seg å være noe annet enn et  nesten 30 km langt orienteringsløp, målt i luftlinje, i Bymarka en våt og kald høstdag.

Lørdag 7. oktober startet tidlig med koking av havregraut og påfyll av væske, samt påfyll av væskereservoir i nyinnkjøpt drikkesekk. Var litt spent på denne, da den kjentes så bekvem ut i butikken, men med fullt vannlager bulet ut inn mot ryggen. Oj - hvordan skulle dette bli å løpe med i 3 mil. Kartet var på forhånd laminert etter beste evne og råd. Mye kart å drasse på i forhold til et vanlig o-løp. 1:25000 og ekvidistanse 10 meter  og skremmende få detaljer for en som nærmer seg 50 og trenger lys, zoomfunksjon og kontrast!


Kjørte opp til Lille Gråkallen og parkerte bilen og fikk hentet startnummeret. Selvbetjening. Tilbake i bilen med varmeapparatet på. 2 grader og sludd nå. Ta på stilongs? Har jeg pakket nok skifte i sekken? Skal jeg stikke innom bilen etter 1. runden og fylle opp med væske o.a.? Følte meg med ett veldig urutinert på tross av gode råd.

Det ble stilongs under tightsen. Godt valg. 276 deltakere stilte til start ved Studenterhytta. De som hadde ambisjoner løp Snuskeløpet dagen før og fikk starte inntil 15 minutter før oss andre. Vi ble sluset gjennom tunellteltet til NTNUI. Regnværet tok seg opp. Ingen hadde vel særlig lyst til å forlate teltet. Hu&huff! Men vi måtte videre fram til kartutsnittet som viste 1. posten. Fram med tusjen for å tegne inn førstestrekket. NEI! Tusjen virker ikke på vått kart. OK! Prøve å huske hvor 1. posten ligger og følge en av rådgivernes råd om ikke å lese så mye kart til første posten men bare følge resten. Alle skulle jo til samme post. Kl. 0945 gikk startsignalet via ropert. Løpere strømmet ut gruppevis i forskjellige retninger. Her gjaldt det å henge på rett gruppe. Bare nedover på sti og vei i starten. Ikke bra for knærne. Måtte holde igjen litt og ta hensyn til dem. Kroppen føltes ellers bra. Mye folk. De fleste på alder men min voksne døtre, men dette skulle også gamlefar klare. 

PM og omtaler fra gode rådgivere lovet rosiner og sjokolade på postene. Det var godt utvalg på første runden, i alle fall i starten. Senere var isboksene med sjokolade og rosiner halvfylt med regnvann og bestod foruten det av sørgelige sjokoladepapirrester.  Drikke måtte man bringe med selv eller satse på at vann i marka var drikkendes. Det var alltid noen å løpe sammen med i på første runden, som var på 17,4 km i luftlinje. Det var motiverende. Og det var mye folk på postene, både deltakere og arrangører. Det var under kartutsnittet på hver post angitt hvor mange km man hadde tilbakelagt (i luftlinje) og hvor mange km det var til neste post. Men km angivelsen var VIRKELIG i luftlinje. Noe helt annet et det antall km man faktisk måtte tilbakelegge. 

2. posten var lagt ut på en liten kolle oppi lia vest for Skjelbreia. Her var det bare å følge resten, men det gikk greit å følge med på kartet. Om å gjøre å ikke miste kontrollen i tilfelle man skulle bli alene. Bratt opp fra stien og mange høydemetere opp til posten.  3. post ca 3 km lenger sør og veivalget falt på sti over Marka og myr/tråkk øst for Bjørktjønna. Så langt veldig greit. GPS-klokka viste 1 time løpt og 8.2 km tilbakelagt. 4. post på liten kolle på Lokmyran øst for Rønningen. Noen dro nordover igjen samme vei som vi kom. OK - jeg er o-løper, så her blir det rett på. Kompasskurs. No prob! Tenkte jeg. Godt for kranglete knær å komme seg vekk fra skogsbilveier ut på myk mose og myr også. Må ha slurvet veldig med kompasskursen og dro for langt sørover like før Rønningen.

Rød strek viser gps-tracket mitt. Hva ville du ha valgt?

Neste post var plassert på Solemsåsen. Sola tittet fram og vi passert Lian i strålende høstvær.

Slo følge med kjentfolk fra Solemsåsen, som hadde krefter nok til å ta bilde i fart. Bildet er tatt like før Lavollen.

Så var det nest siste post før turen tilbake til Studenterhytta for runding.  En neve med rosiner og en med sjokolade. Obligatorisk stempling i kartkanten på nest siste post for hver runde. Veivalget falt på sti på østsida av Kobberdammen. Siste stykket opp mot Studenterhytta føltes veldig bratt. Ved passering en runde viste klokka 3 timer og 24 minutter og 24 tilbakelagte kilometer. 7 km lengre enn luftlinje.

Menn måtte ut på runde nr. 2 for å få godkjent løp. 2. runden var målt til vel 11 km i luftlinje. Alle måtte gjennom vedbua ved passering og for registrering. Spørsmålet "Skal du ut på andrerunden? Er du sikker? Det tar 2 timer" virket noe påtrengende. Hva mente de med det? Så jeg så sliten ut? Videre inn gjennom det grønne tunellteltet hvor det ble servert suppe, bananer og diverse annet. Skiftet raskt til tørt på overkroppen og slo av en prat med andre løpere som ikke skulle løpe runde nr. 2. 

Nord eller sør for Gråkallen til neste post? Så like ut de veivalgene. Valgte nordlige rute. Det var jeg ikke alene om. Passerte en ung mann som så ut som om han trengte hjelp. "Neida. Har full kontroll. Kompisen måtte bare drite". Det kan jo skje når man skal løpe en hel arbeidsdag. Stiene var tunge og omdannet til bekker. Myra på nordsida ga ikke rom for særlig løping etter så mange kilometer i beina. Myra sugde, bokstavelig talt. Holdt meg til sti og vei der det gikk selv om jeg kjente det begynte å bli veldig tøft for leggmusklaturen og for knærne. Å løpe langt i o-sko med lav drop (lav høydeforskjell mellom sålen foran og bak) er tøft for legger og achilles.  Sår under føttene også. Tenkte på at ved neste post har jeg spist meg innpå enda 2-3 km på total løypelengde. Jobbe på. Javnt og trutt. Gir vi opp? Nei! Sekken fungerte for øvrig supert. Det viste seg smart å ha drikken nærmest ryggtavla. Drikken ble oppvarmet av kroppsvarmen. Sendte en varm tanke til sekkprodusent Salomon. Men fingrene var kalde. Det var vanskelig nok med tommelkompass og tommelgrep i venstrehånda, men fingrene på høyrehånda var hvite og hånda hoven. Måtte bevege fingrene mens jeg løp for å gjenopprette blodsirkulasjon. Ja, ja. Noe skal det være. 

Møtte et kobbel på vei nordover på sti  mot posten nord for Byasæteråsen. Til og med noen damer hadde begitt seg utpå 2. runden. Og det helt frivillig? På vei ut igjen fra posten møtte jeg tidligere løpsfølge som trengte litt trøst og motivasjon for å komme videre. Det begynte å røyne på for flere. Det ga meg enda et puff til å fullføre dette. Det var oppholdsvær til en forandring og det bar oppover Rødalen med retning vei øst for Elgsethytta. Krysset veien og fortsatte rett sørover ei laaaaang myr med slak stigning for å treffe på sti i sørenden av myra. Nådde omsider stien og så en person stå på stien og pusse brillene. "Oh - you are my savior" En ung amerikaner som også skulle til neste post. " I didn`t write down the next controll" Måtte jo hjelpe. Neste post på gul flekk sør for Kvistingen. Det var utrolig deilig å oppdage at deler av stien var belagt med plattinger som var lette å løpe på selv om det gikk oppover. Fulgte planen med å holde meg til stien hele veien langs vestsida av innsjøen. Flott vær og nydelig utsikt. Kom litt langt øst inn i posten og måtte korrigere litt. Rett før posten ble tatt igjen av et par på min alder - kvinne og mann. De så ut til å ha kontroll og krefter igjen. De sprintet mot posten før meg og han kommenterte "Det er bare en sjokoladebit igjen - løp!". Greit det. Bare ta den dere. Jeg har sjokolade i sekken jeg. 

Neste post - "Kolle ved e-en i navnet Skjelbreidalen". Tusjen virket jo aldri så jeg måtte finne noen triks for  å huske hvor neste postring skulle være. Fulgte en del stier østover og kom ut i på ei nord-sørgående åpen myr i bratt bakke og i et slags søkk som jeg feilaktig tolket som Skjelbreidalen. Skjønte etter hvert at jeg ikke hadde løpt langt nok og oppdaget stien som krysset myra. Tok av fra den i en knekk med kompasskurs mot den lille kollen. Kom ut for langt opp i lia nord for posten og måtte lete litt. Tenkte ikke klart. Men der, inni noe tett skog hang postflagget og smilte mot meg. Dere vet de røde posene fra Nidar med blant annet Troika? Det var bare papiret igjen og de mørke bitene med karamellfyll som ingen vil ha. De smakte de og.

OK - glemme bommen. Gjort er gjort. Jeg skal fullføre dette. Teksten under kartutsnittet som viste hvor neste post lå gjemt sa "Løpt 25 km. ? (husker ikke helt eksakt) km til neste post". Var det 1 eller 2 poster igjen, tro? Gikk og tenkte litt på det på vei til Høgåsen der neste post lå. Fryktelig bratt det siste stykket opp Skjelbreidalen. Småjogget det siste stykket fra toppen mot kollen på Høgåsen. Myste mot utstyret på posten. Var det ei klippetang der? Klippetang var beviset på at det var nest siste post jeg var kommet til. Og JA! Den røde tanga lyste mot meg og jeg kunne kysset den! Masse sjokolade igjen på sisteposten da. Isboksen var fylt til randen. Typisk det når jeg snart er i mål. Bare en bakke igjen.

Rett før jeg skulle ta av mot parkeringsplassen for å komme inn på stien før siste stigning mot Studenterhytta og det endelige målet, passerte en grønn Audi som stoppet, og kom ryggende tilbake. I bilen satt to menn i 30-årene i treningsklær. Jeg begynte å lure på om de leita etter siste løper uti marka og at det så dårlig ut for min del. "Deltar du i Hu&hei?" Ja, jeg er snart i mål, har brukt litt over sju timer, så målet neste år må være å klare det på under 7. "Har du gått hele veien? Vi haddde tenkt å delta i år  vi og." Neida, men nå er knærne så vonde. Og nå er jeg jo snart i mål. "Sterkt - stå på! Imponerende!" Snakk om å få et siste puff før den siste, tunge bakken før mål. 

Kravlet meg opp på alle fire siste stykket før parkeringsplassen ved Studenterhytta. Måtte jo LØPE over målstreken. På vollen foran vedbua satt studenter og sang "Hu&hei-hu&hei" og sekretæriatet ropte "åååååååååååååå - DERR!" da jeg passerte målstreken. "Levere startnummer? Drikke og sånt inni teltet" Nei, må ta selfie først og ringe kona. Klarte det! Gikk ikke så fort, men godkjent løp. Alle smerter var glemt. For en stund. Litt problemer med å gå trapper nå. Leggmusklaturen har det verst. Delta neste år? Diskusjonen om saken er tatt opp med kona etter et døgn som pleiepasient og febertokter gjennom natten.

Veldig godt å være i mål. Studenterhytta i bakgrunnen.
Martin holder den o-tekniske formen ved like i USA

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Okt 2017


O-avdelinga har folk i alle verdenshjørner. Nå i disse dager er Martin på Amerikareise med noen familiemedlemmer. Det o-tekniske må holde ved like også "over there" her godt hjulpet av sin storebror Håkon. Det er fint for like etter hjemkomsten står vintertreninga for døren!

Forresten; legg merke til "siste sikre" som er det lille huset i bakgrunnen!
Hederlig innsats i Jaktprøven i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Okt 2017

Her er startfeltet med Erik og Kjell Rune i sentrum!

Bare tolv lag stilte i Freidigs Jaktprøven på skistadion på Ringvoll i dag og vi stilte med to av disse. Det var hele 5 etapper hvor vi blandet ung og gammel. En svært trivelig dag ble det uten at vi fikk den helt stor resultatmessige uttellinga. Allikevel var det flere som fikk til gode etapper og andre som slet litt - slik er orientering. Bare vent til neste gang!

Her viser viedeoen at Ørjan veksler med Hege og her er Andreas på vei ut fra sisteposten og bare den tunge myra mot mål. Slik taklet Håkon det o-tekniske når han skal ta av fra stien mot siste post.

Se mange bilder på Bildegalleri.

Se på Eventor for resultater.
Gimse by Night en stor suksess i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Sep 2017

Fellesstarten er gått og alle er i marka - kommer det inn noen? Det kom inn mye over hundre løpere innen kl 2100 i kveld.

Gimse by Night er blitt en suksess. Vi landet på 130 påmeldte i kveldens løp og mange var løpere på nasjonalt og internasjonalt nivå. De langt fleste var de mange ivrige o-løperne som stiller opp gang etter gang. Vi i laget stilt med 27 løpere og f.eks. fra Freidig var det 23 løpere, mens NTNUI hadde hele 38 løpere.

 Samlingsplass like etter fellesstarten har gått.

 Fellesstarten går med over 100 løpere.

Her er løypelegger Auduns video fra starten og intervju med de to beste i Løype A.

 Raske Freidig-løpere i mål.

 

Knut, Eivind, Audun B, Audun K og Stein Ivar i sekretariatet.

Se resultater fra løpet på Brikkesys.

Detter løpet inngår som siste løp i vår O6`er, men det må legges inn som eget løp i Brikkesys og kommer om ikke mange dagene.
Høstbestilling av o-klær

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2017

 Hege poserer i Extreme løperdrakt.

  Stein poserer i Element treningsdrakt.

Høstens runde med bestilling av o-klær står for tur. Ingrid (M: 99572383) tar imot bestilling og kan svare på spørsmål rundt klær og utstyr. Nytt i år er at vi får MIL-designet ei lue som er så nytt at vi ikke har noe bilde av den eller helt eksakt pris på ennå. Frist for bestilling av o-klær er 6. oktober til Ingrid.

Se forslagene til designet lue fra Trimtex.

Produkter, priser og bestilling er på bestillingsskjemaet under Åpne dokumenter/O-klær. 
Gimse by Night onsdag kveld avslutter O6`eren i år

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Sep 2017

Onsdag 27. september er det klar for siste løp i O6`eren. Det blir et nattløp og lagt inn i Gimse by Night som er et terminfesta Nær-løp. Audun har lagt fire løyper på Gimsekartet (målestokk 1:5000) med utgangspunkt fra Saga på Brekkåsen. Det er enda muligheter til å kjempe om gode plasseringer i flere klasser sammenlagt.

Starten er mellom kl 1930 og 2000 for nybegynnere og det er fellesstart kl 2000 for de andre løypene som har spredningsmetoder under veis (ikke Ny).

For å bestille trykking av kart og lette avviklinga løpskvelden oppfordrer vi de som har konto i Eventor om å melde seg på på forhånd eller melde inn til eivibak@online.no innen søndag kveld eller senest tirsdag kveld kl 2000.  Påmelding er selvsagt mulig onsdag kveld, men innen kl 1930 for løpere i fellesstart og innen kl 2000 for nybegynnere. Det er ingen startkontingent for MIL-løpere.

Løpet har fire løyper som vi bruker i O6`eren, men de har litt annen benevnelse i innbydelsen: Løype A er det samme som 4,5km A/B, Løype B er det samme som 3,0km B og Løype C er det samme som 2,0km C.

1,5km Ny

2,0km C

3,0km B

4,5km A/B

Nybegynner

D-12 + D60-

H-12 + H70- +

2km Trim

D13-16 + D17-34 + D35-59 + H13-16 + H50-69 + 3km Trim

H17-49

Vi oppfordrer medlemmer til å skaffe seg en egen Eventor-konto, slik at dere kan melde på selv i påmeldingsløp og vedlikeholde f.eks. skifte av brikke o.a. Det er en enkel konto med opplysninger om bl.a. navn, adresse, fødselsdato, Emit brikkenummer og brukernavn/passord. Registrering kan starte her. 
Nesten 30 løpere i høstens første nattløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Sep 2017


Atle forklarer litt før gjengen stormer ut i sin Mellomløype.

Godt oppmøte ble det fra nye parkeringsplassen ved innkjøringa til Skjetnemyra i kveld. Det var lagt opp til at de som ønsket det fikk følge i deler eller hele løypa av rekrutter og ungdom. De voksne kunne også velge å løpe parløp som gir fin effekt o-teknisk. 

En fin kveld ble det i godværet, der Martin serverte kaffe og kake i den litt kjølige høstlufta.

 God stemning før start

 Hege og John i tvil om hvilken løype de skal velge.

 Ingrid, Trine og Stein har mye å berette.

 John og Eivind er spent på resultatene Martin kan oppdrive.

Resultater kan leses på Brikkesys.
Instruksjon og trening i nattorientering onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Sep 2017


Da er vi kommet til høstens lysfest i skogen: Nattorientering!

Onsdag 20. september innbyr Martin til trening og løp i nattorientering fra den nye parkeringsplassen like etter at veien til Skjetnemyra tar av fra Kregnesvegen.

Fra kl 1930 vil det bli instruksjon og evt. følge av rekrutter og ungdom i sine løyper. Da må ung og gammel møte fram. 

Fra kl 2000 er det start for øvrige løpere med vekt på god o-tekninsk utførelse på strekket og sikkert postarbeide. Fin "tyv-trening" før Gimse by night neste onsdag. Det er fult mulig å løpe parløp som også kan gi verdifull trening.

Lad opp hodelykta og ta på tjenelige klær!
Tur-O - sesongen er over og tid for registrering/innlevering

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Sep 2017

Da står høstjakta for tur, vi har avsluttet og tatt inn postene for årets turorientering.

Registrering/innlevering

Oppfordrer alle til å registrere seg på nett: www.turorientering.no. Har du ikke bruker fra før så registrer deg og legg inn kodene på postene du har vært på. 

Alternativt kan kodearket leveres/sendes til: Stein Ivar Foss, Måssåvegen 11, 7227 Gimse, evt e-post sif@getmail.no.

Frist for innlevering er innen 1. oktober.

Merkekrav/premiering

Merkekravet er differensiert i kategoriene med eller uten handikap. Kategoriene har en veldig «løs» definisjon og du fastsetter selv om du deltar med eller uten handikap. Vårt ønske er at de som ikke er så førlige også har muligheten til å sanke nok poeng i den grønne løypen for å nå merkekravene.

MerkeUten handikapMed handikap
GullMinimum 160 poeng (herav minst 1 topptur)Minimum 50 poeng
SølvMinimum 140 poeng (herav minst 1 topptur)Minimum 40 poeng
BronseMinimum 120 poeng (herav minst 1 topptur)Minimum 30 poeng

Gullmerke i 5 år gir bronseplakett, i 10 år sølvplakett, i 15 år gullplakett. Det deles også ut plaketter for 20 år, 25 år, 30 år etc. Dersom sølv-kravet innfris i to år, er det likeverdig med gull-krav i ett år.

Den første gangen man klarer et merkekrav, får man merket gratis. Man kan bare få ett merke pr. år. Ellers kan man få kjøpt merker til kr 15,- pr stk. Plakettene er alltid gratis.

ÅRETS TUR-O-ER

På høstavslutningen trekker vi ut årets tur-O-er. Alle som leverer inn registreringsskjema eller registrerer seg på nett er med i trekningen av en flott premie.
11 Melhusløpere deltok på årets siste undomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2017

Premieutdeling H 13-14


I år har det blitt arrangert 9 ungdomsløp i Trondheim. Det siste ungdomsløpet ble i dag arrangert av studentene i NTNUI. 

NTNUI arrangerer Tour de Trondheim som er et tredagersløp. I går var det sprint. I dag mellomdistanse og i morgen er det langdistanse. Årets siste ungdomsløp var inkludert i dagens mellomdistanse. Mange av våre ungdomsløpere fikk gode plasseringer. 

Kristoffer på 3. plass

Kristoffer har hatt en kjemepfin sesong i år, og i dag fikk han endelig en pallplass. Dagens terreng var krevende,  og det var veldig mange som bommet i skogen. Kristoffer holdt hode kaldt og hadde bare noen småbommer. Det endte i en flott 3. plass i en klasse med 23 løpere. Kristoffer ligger godt ann i sammendraget i Tour de Trondheim og vi heier på Kristoffer i morgens langdistanse.

Avslutning for ungdomsløpene

I kveld arrangerte STOK avslutningskveld etter alle ungdomsløpene. 110 oløpere møtte opp for å spise pizza og for å få sammenlagtpremier for god deltakelse i løpet av året. Erik Tofte fikk 1.premie. Han deltok på alle 9 ungdomsløpene. Totalt var det 26 løpere i kretsen som hadde vørt med på alle løpene. Martin, Joakim og Oskar fikk 2. premie for å ha deltatt på 8 av løpene. Peter og Kristoffer fikk 3. premie for å ha deltatt på 7 ungdomsløp. Totalt så har vi hatt 82 starter i årets ungdomsløp. Det er kjempebra innsats. 

Årets flotte sesong går mot slutten og vi begynner å planlegge vintertrening og neste sesong. 
35 løpere i O6`er i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Sep 2017


Litt kortere løyper og tidlig start måtte til for å rekke gjennom løypene før mørket kom. Audun K bød på fin variasjon i vanskelighetsgrad, men også krevende nok for mange. Det er kanskje unødvendig å nevne, men Svartåsen er bratt og fikk pusten opp hos alle. 

Vi hadde to gjester i kveld: Øyvind Schjelderup fra Freidig er ofte med i våre løyper, mens for Berit Sunnset er det mange tiår siden sist. Trine sin storesøster var med i mange år som ungdom og ble også kretsmester for Melhus en gang for en god del år siden.

11 nybegynnere gikk nærmest feilfritt rundt den greie nybegynnerløypa og om lag 20 løpere har nå deltatt med mer enn 2 løp i O6`eren som er halvparten av alle løpere i løypa.

I D17-34 er Reidun Sæland den eneste med mange nok løp og vil vinne klassen. Det er derimot mye mer spennende i D35-59 der Trine leder klart framfor Hege, men vinner Hege siste løp vinner hun også klassen sammenlagt.

Johannes Halvorsrud har nå 4 løp i sin klasse, men har ikke noen konkurrenter. Kristoffer leder klart i H13-16, men ble i kveld slått av Ørjan som fikk beste tid i 3 km-løypa.

Audun B er også suveren i H 17-49 og har 4 løypeseiere. Eivind leder i H 50-69 knapt framfor John og med Kåre like bak. Her er det ikke avgjort!

Resultater ligger på Brikkesys. Siste O6`er er i Gimse by night om 14 dager. Neste onsdag skal vi trene på nattløping i Skjetnemarka.

O6`er 5. løp onsdag 13. september i Svartåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Sep 2017


I vår så det slik ut i Svartåsen i 1. løp I O6`eren. Nå onsdag den 13. september er vi kommet til 5. løp og kampen i klassene skjerper seg.

Audun K har lagt løpene og de er litt kortere enn normalt. Det er fordi det begynner å mørkne ganske tidlig og det er derfor starten er fra kl 1700 og fram til kl 1800. Samlingsplass er på gammel parkeringsplass like over vanntanken på Løvset. Parkering er på kommunal parkeringsplass ved Rønningsgjerdet / Busstoppen ved Løvsetvegen/ Uglevegen eller ved barnehagen. Derfra er det 10 minutter gange og det er en skjerm i starten av Storåsen og en ved Øyvinds veg.
Medlemsmøte i Gruva mandag 11. september

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2017


INNKALLING TIL MEDLEMSMØTE I MIL O-AVDELING

MANDAG 11. SEPTEMBER 2017 KL 2000 I KLUBBHUSET I GRUVA 1. ETASJE

SAKLISTE (saker med feit skrift viktigst)

1. Kort referat fra styret / hovedstyret (æresbevisninger) /: Økonomi/investeringer v/ Stein Ivar

2. Turorientering v/ Stein Ivar og Kåre: Status 2017 + planer 2018

3. Ukens løype v/ Martin: Status 2017 + planer 2018.

4. Kart v/ Eivind: Status kart:

5. Internopplæring: Løypelegging (generelt og OCAD/ Purple Pen) + Brikkesys + Annet?

6. Arrangement: Kort om sesongens løp; Karuselløp + treningsløp + O6` er + U-løp +KM

Skal vi satse på større løp neste år?  Litt om fordeling av kart og ansvarlige 2018-sesongen. Servering ved treningsløp?

7. O-teknisk trening i marka + oppfølging av rekrutter + utnytting av treningsløpene i september/oktober.

8. Vintertrening v/ Kjell Rune, Eivind  og Atle: Kort om 2016/2017 + Opplegg 2017/2018 ute/inne/o-teknisk. Vi har fått hallen i Brekkåsen skole mandager 1900-2100 og ønsker fortsatt ungdomstrening der. Gymsalen i Brekkåsen idrettsbarnehage har vi onsdager 1800- 2100. O-løp 3. hver onsdag de to neste blir det rekrutt-trening inne mellom 1800 og 1930. Voksne har løpetrening mellom 1900 og 2000 og  avslutter inne mellom 2000 og 2100. Treningsavgift?

9. Sosiale tiltak: Overnattingstur hvor i 2018? + markering av avslutninger av vår- og høstsesongene + Annet?

10. Allidrett + skoleorientering v/ Kjell Rune, Audun K og Eivind: Status 2016

12. Løpsdrakter/overtrekk v/ Ingrid R og styret: Ny runde! Noen retningslinjer for hvem som skal "leie" skjort.

12. Bruk av hjemmesida og sosiale media til informasjon og PR.

13. Annet?

Fare for enkel servering!
Hipp hipp hurra for Melhus orientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2017


Så er det klart: Vi har vunnet karusellpokalen til odel og eie med tredje napp i år!

Under avlutningskvelden i årets karusell på Hølonda stilte vi 8 lag med tre etapper hver og en masse løpere som løp individuelt i tillegg. Det er all mulig grunn til å bli imponert av at vi hadde så mange lag, for det er nok en del som kvier seg å måtte løpe for sine lagkompiser. Det kan se ut til at vi i kveld hadde brutt en demning og at vi framover gleder oss å løpe på et lag for det store laget.

Om dette var gledelig og imponerende er ikke lag seieren og også kveldens store oppslutning virkelig gledelig. Vi hadde mange poeng å gå på. Like fullt hadde vi flest løpere enda en gang. En suveren seier i OG karusellen ble til slutt.

Her har rekrutter og ungdom fått sine premier fra årets OG karusell. Rene klubbmesterskapet!


Her kommer presseomtalen:

Leik best i karusell-stafetten på avslutningsdagen

Hele 80 løpere møtte opp til stafettkveld og premieutdeling ved Gåsbakken skole sist onsdag. Samlingsplass var lagt til skolens gapahuk i skogen like vest for skolen og var en perfekt arena for stafett i orientering.

Karusell-stafetten lite spennende

Stafetten ble ikke spennende, da Leik sin «rakett» Eivind Næve var en evighet framfor neste lag etter første etappe. Anne Kari Stubsjøen og Erik Foss gjorde ikke de store feila og det ble 7 minutter til 2. lag som også var et Leik-lag med Inger H Bakken, Åse Høgsteggen og Henriette Bakken. Som tredje lag fulgte Melhus med Atle Pedersen, Stein Ivar Foss og Audun Bakk. Dermed tok Leik første napp i en nyoppsatt stafettpokal. Det stilt til sammen hele 18 lag i stafetten fra Gaula, Leik, Melhus, Orkanger og Børsa.  I tillegg var det med 26 løpere i individuelle løyper, noe som gjorde denne kvelden til en suksess.

Premiering for deltagelse og i løypene

Etter litt saft, kaffe og pølser kom premieutdelinga for karusellen. Det var de under 17 år som hadde flere enn 3 løp i karusellen som fikk premie og en ekstra fin premie ble det til nybegynnere som hadde 5 løp for sesongen. Det kom ikke som en overraskelse at Melhus var overrepresentert her. Det har deltatt mer enn 60 ulike løpere i Nybegynner og 40 av disse kom fra Melhus. Ikke alle hadde så mange løp, men en svært gledelig tilslutning fra de yngste i karusell-laga.

Det ble premiert i de enkelte løyper for øvrig også og i Gul løype var de tre beste Eivind Næve (Leik) med tre løypeseire, Ola Neraune (Orkanger) og Åse Høgsteggen (Leik). I Hvit løype ble Anne Kari Stubsjøen (Leik) best med tre løypeseire tett fulgt av Øyvind Østeggen (Orkanger) og Kjell Sølberg (Leik).

I Grønn løype knep Tone Almås (Leik) seieren ett poeng framfor Hege Solhjem Melhuus (Melhus) der begge hadde to løypeseire og med Rolf Wærnes fra Orkanger som tredjemann. Stein Ivar Foss (Melhus) tok seieren i Rød løype fulgt av Svein Unsgård (Leik) og John Henry Hemmer, Børsa. Blå løype er den lengste ble vunnet av Audun Bakk (Melhus) med fire løypeseire før Leikløperne Ola Keirerås og Runar Krognes.

Melhus klart beste lag

Melhus vant 5 av 6 løp i karusellen i år bare slått en gang av Leik som ble andre lag totalt. Dermed kunne Melhus ta siste napp i karusellpokalen og det som gjorde størst utslag for Melhus var antall løpere som ofte var omtrent det halve av oppmøtte i hvert løp. Leik derimot har løpere som har tatt flest poeng i løypene. Tilslutninga til karusellen har vært stor i år og særlig er det moro med mange rekrutter. Men neste år settes det opp en ny pokal og da….


Avslutningsløp og premieutdeling i OG karusellen onsdag på Gåsbakken!

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Sep 2017


Løpet går onsdag 7. september kl 1800 fra Gåsbakken skole. Vi drar senest fra Skysstasjonen kl 1700. Den kvelden er det en kombinasjon av individuelle løyper og stafett. Vi setter opp først og fremst stafettlag av løpere som vil stille der, for det er der det er flest poeng å hente. Løpere individuelt får 50 poeng for gjennomført løp - ikke verst uttelling det heller!

NB! Det blir premieutdeling fra OG karusellen etter stafetten. Her får alle under 17 år premie dersom de har fått godkjent 3 løp eller mer. Nybegynnere som har deltatt i 5 løp får en ekstra fin premie. Vi har flere som kan oppnå både 3 løp og også 5 løp blant nybegynnerne, så møt opp! Les hvordan du ligger an i oppsummeringa på Brikkesys.

Så blir de tre beste sammenlagt i hver løype (unntatt Nybegynner) premiert og her blir det flere MIL-premier! Så starter vi på ny frisk på en ny stafett-pokalen og det hadde vært kjekt å kunne dra i land en seirer i stafetten igjen - det er mange år siden sist!

Til slutt skal vi (forhåpentlig) få overrakt Karusell-pokalen til odel og ei, da vi fra før har to napp og vi ligger svært godt an i løypa. Men to napp har også Leik, så derfor er det viktig å fullføre med stil onsdag kveld.

INNBYDELSE FRA LEIK:

OG- stafett og premieutdeling Onsdag 6. september 2017

 Sted:          Svartåsåsen ved Gåsbakken skole

Start:           Start kl. 18.00

Parkering ved Gåsbakken skole, ca. 300 meter å gå til samlingsplass.

OG karusellen 2017 avsluttes med stafett. Det er 3-manns lag med valgfri sammensetting av lagene ut i fra den klasse de vanligvis stiller i. Følgende klasser/løyper i stafetten :

Løype

Klasser

Løypelengde

Blå

H 17-44

2,5 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

 

 
2,2 km A/B

Grønn

D 15-49, H 55-64, H 13-14

2,0 km A/B

Hvit

D 50-64, D13-14, H 65-74

1,8 km B

Gul

D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

1,7 km C

 

Det er egen Nybegynnerløype på ca. 1,5 km og alle som ikke løper stafett kan stille individuelt!

Kart: Svartåsåsen, målestokk  1:5000

Løypelegger: Svein Unsgård

Salg av kaffe og tilbehør.

Premieutdeling for årets karusell etter løpet.

Velkommen!

Strålende gjennomføring av KM i Skjetnemyra lørdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Sep 2017

Løpere, arrangører og kontrollør hadde bare godord å si om KM langdistanse i Skjetnemyra lørdag. Arrangementet gikk i et strålende høstvær hvor løypene gikk i Våttåsen. Audun B var løypelegger og hadde nok satt løperne på en skikkelig o-teknisk prøve i et litt utypisk trønderterreng med få myrer, noe tett skog og ganske god bunn å løpe i. Høydeforskjellen var nok litt trøndersk, men løypelengdene var kuttet noe og løypene startet nærmere 100 høydemeter opp i terrenget. Se også hyggelig kommentar fra kretsmester/midt-norsk mester i H45 Andreas Sylte.

Løpsleder Stein Ivar ledet troppene med stor entusiasme som ført til et solid gjennomført arrangement. Kretskontrollør Stig Berge var også svært tilfreds med dagen. Som sagt er vi også godt fornøyd med været som ble tilbudt oss - strålende sol! 

 En blomst til oss alle for en vellykket dag!

Resultater med strekktider kan leses på Brikkesys. Resultater, kart, løyper og ruter i Livelox i Eventor.

Se noen bilder fra arrangementet er lagt ut FB her. Mer omtale og flere bilder vil komme om ikke lenge.

Ungdomsløp i Granåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Sep 2017

5 gutter fra Melhus var på ungdomsløpet til Trollelg i Granåsen torsdag. Omtrent 170 løpere stilte til start.

Peter i fint driv mot mål - solid løp igjen.

Erik jages av Andreas inn mot mål.

Andreas i full konsentrasjon på vanskelig underlag inn mot mål

Oskar var fornøyd med løpet sitt i dag.

Kristoffer løper som en rakett - i dag holdt det til 4. plass


Hele 34 løpere og mange sterke enkeltprestasjoner førte til en solid lagseier i 5. karusell-løp

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Aug 2017Her er et knippe Melhus-løpere som bidrog til kveldens suksess på Fremo: Sigurd, Johannes, Oskar, Stein Ivar, Reidun, Gunleiv, Ingrid, Stein og Filip.

 

Audun slo tilbake i Blå løype etter 3. plassen i forrige løp. Han har dermed 4 av 5 løypeseire i år og ble suveren vinner.


Stein Ivar (til venstre) tok sin andre løypeseier i Rød og sikret seg med sammenlagtseieren i løypa. Her i samtalen med Eirk, Margrete, Ingrid, Leah og Vårin.

Ingen for ung og slettes ikke for gammel for orientering. Stor innsats av Martin, Ivar og Jan Petter enda en gang for Melhus i karusellen.

Tone ble enda en gang for sterk for MIL-løperne i Grønn løype, men med knappest mulig margin! Hege med en sterk 2. plass 10 sekunder bak. Sammenlagt ble det fattige 1 poeng bak Tone! Kristoffer med en sterk 4. plass på en tid som er imponerende for en som ikke har fylt 13 år - bare 5 minutter bak de to første! 

Johannes fyller opp lagrene igjen etter sitt løp. Oskar er også tilfreds med kveldens innsats, mens Hege og Trine er midt i evaluering av sine løp.

En slik innsats ble belønnet med lagseier og 760 poeng mer enn Leik på andreplass. Sammenlagt er det nå 3315 poeng ned til Leik og trengs når vi til uka skal konkurrerer mot Leik på hjemmebane. Hipp hipp!

Her er resultatene på Brikkesys. Se flere bilder på Bildegalleri.

Siste individuelle løp i karusellen onsdag på Fremo

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Aug 2017

Siste individuelle løp i årets karusell går av stabelen onsdag 30. august på Fremo kl 1800. Det krever stor oppslutning for å trygge seieren i år og at vi dermed sikrer oss pokalen. Vi har fortsatt stafett og individuelt løp igjen første onsdag i september som også teller i karusellen, så vi må stå på til siste løpesteg.

Vi kjører felles fra Skysstasjonen kl 1730. Se Gaulas innbydelsen her:

Samligsplass på Fremo ved bommen til Rangåvegen mot Flåmarka. Merket fra fylkesveg 712 mellom Ler og Klæbu Kartlink her.

Type løp: Langdistanse.

Kart: Fremo nord, utg. 2013, korreksjoner aug. 2017. Målestokk NY 1:5 000, øvrige 1:10 000.

Start: På samlingsplass mellom kl 1800 og 1900.

Startkontingent: D/H-16: 40 kroner. D/H17-: 60 kroner.

Løpsleder: Jon Røstum

Løypelegger: Hans Boye Skogstad

Kontrollør: Ole Hartvik Skogstad og Jon Røstum

Løype

Klasser

Løypelengder

.


Blå

H 17-44

5,5 km A/B

 

Rød

H 45-54,H 15-16

4,0 km A/B

 

Grønn

D 15-49, H 13-14

H 55-64

3,0 km A/B

 

Hvit

D 50-64, D 13-14,

H 65-74

2,0 km B


Gul

D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

2,0 km C

Ny-

begynner

Nybegynner

1,5 km N

Strålende o-dag under stafettene i MNM

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Aug 2017

Siste dag av årets midt norske mesterskap ble avsluttet med stafett, og Melhus stilte med hele 5 lag. Tre lag i H13-16, ett lag i H135 og ett mix-lag. Og spesielt ungdommene imponerte. På stafett kan nervene utfordre i overkant mee enn i individuelle løp, men våre 14-åringer beholdt roen og alle 3 lag fullførte på imponerende vis. Godt gjort med tanke på at mange av de øvrige klubbene stilte med flere 16-åringer på sine lag. Våre to nybegynnere, Sigurd og Johannes, hadde også overskudd igjen og løp gjennom løypa si på suverent vis. Alt i alt er vi en gjeng strålende fornøyde løpere etter årets midt-norsk-helg, og vi venter nå bare på avklaring på hvor mesterskapet skal gjennomføres i 2018. Det ryktes at STOK blir kommende års arrangør, og at det dermed ikke vil bli så lang reisevei. Men som leder Eivind oppsummerte etter innkomst på sin etappe; det kan aldri bli for kort avstand til å overnatte på midt norsk mesterskap for oss Melhus-løpere! Så her er dagens oppfordring: sett av helga 24-26 august 2018 allerede nå, da er vi garantert på tur igjen!

Se masse bilder i Bildegalleri og resultater fra stafettene.

Se også John sin start på 3. etappen i H135 og Martin sin start på 3. etappe i H13-16.
Dag 2 Midt-Norsk mesterskap - langdistanse

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Aug 2017

Lørdag og dag 2 i Midt-Norsk mesterskap i orientering med langdistanse på programmet. Dagens løyper var lagt i området Skallstuggu i Frolfjellet. Et terreng som våre løpere ikke er så vant med og som skapte en del utfordringer for løperne. Skrålier men myrer og tungt terreng gjorde at det ble lange løpstider.

Beste innsats i dag var Audun Bakk med 2. plass i klassen H45. Kjempeflott prestasjon. Forøvrig må vi berømme de yngste med en fin innsats i forholdsvis vanskelige terreng og løyper.

Dagen ble avsluttet med premieutdeling i dagens langdistanse og fredagens sprint.


Stolte medaljevinnere fra fredagens sprint. Gull til Atle Pedersen og sølv til Stein Ivar Foss.

Her ser vi Sigurd Rønning og Johannes Lerli motta sine permier.

Flere bilder fra Midt-Norsk mesterskap finner du i bildegalleriet.
Full fart i sprinten under MNM på Levanger i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2017

Her varmer ungdommene opp før sprinten i Midt-Norsk mesterskap på Levanger. 

Svært fornøyde veteraner etter løpet. Stein Ivar ble sølvmedaljevinner - ikke mindre!

Her er Midt-Norsk mester i H50, Atle, 5 sekunder før Stein Ivar. Dobbeltseier fra MIL er ikke dagligdags! 

Denne sprinten ble preget av mange disk. Kartet var laget i sprintnorm og det er en del detaljer som er forbudt å passere helt ulikt vanlig skogsnorm. Mange av våre ungdommer ble dessverre rammet av dette etter mange svært gode løp. 

Stemninga er tross dette helt fenomenal og alle ser fram til langdistanse i morgen.

Resultater kan leses på Eventor

Hilser til Eivind :-)

.
Den årlige Østersund-turen for ungdom går av stabelen 2. helga i september!

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2017
O-tur til Østersund 8.-10. september 2017.

 

Turen er både for barn og voksne, men primær målgruppe er ungdommer i alder 12-16 år. Alle klubber som deltar må ha med en eller flere voksne ledere.

 

Fredag 8. september

Avreise Trondheim ca kl 17.30 (Granåsen, store P-plass 17.30 og Leistadkrysset, E6 17.50)

Ankomst Østersund ca kl 22.00)

 

Vi overnatter på Frösö Park, Vandrarhem-avdelingen

Det blir felles frokost på hotellet. Ta med matpakke til kveldsmat fredag.

Ta med lakenpose eller sengetrekk.

 

Lørdag 9. september

O-løp( Loffelunken),  Pizzaspising og Storsjøbadet!

Søndag 10. september

O-løp ( Älgjakten,  stafett med  7-mannslag).  Middagsstopp på hjemveien

Vi er hjemme ca kl 20.00 - 21.00

 

Pris pr. person kr 1300,-.  Dette dekker buss, overnatting, frokost  og Storsjøbadet.

Ta med penger til middag lørdag og middag på hjemveien søndag.

 

Klubbvis påmelding til rekruttutvalget i Sør-Trøndelag o-krets: tmhus@yahoo.no (reiseleder)

 

Påmeldingsfrist til turen er 30. august, men gi gjerne beskjed tidligere om ca. hvor mange som blir med fra hver klubb.

 

NB! KLUBBENE MELDER SELV LØPERNE/ LAGENE PÅ LØPENE

Innbydelser:

Loffelunken 9. september     innbydelse

Älgjakten    10. September   innbydelse

Klubbene melder seg selv på løpene.

 

Velkommen med på en tradisjonell trivelig felles-tur til Östersund!

Gi beskjed til Atle om påmelding.
O-trolleir på Gimse skole for rekruttene fredag 1. september med overnatting!

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2017Sør-Trøndelag o-krets inviterer kretsens 10-12-åringer (2007-2005) til å bli med på O-troll-leir 1.-2. september 2017

Sted: Gimse barneskole på Melhus

Oppmøte: Kl. 18.30 fredag ettermiddag. Du møter i klær til å være aktiv ute, med brikke og gode sko. Her blir det o-leker for alle.

Kveldsmat serveres kl. 21.00. Leiren er gratis for deltagerne fra MIL!

Du må ha med sovepose og liggeunderlag, håndduk, toalettsaker og vanlige klær. Det er fult mulig bare å møte opp til o-leker og kveldsmat og ikke ligge over. Det er både mulig og flott om foreldrene kan overnatte sammen med rekruttene.

Neste morgen spiser vi frokost, før vi pakker sammen og reiser opp til KM lang som Melhus IL orientering arrangerer fra Skjetnemarka skistadion, 6 km sør-vest for Melhus sentrum. Foreldre henter barna og utstyr før løpet og følges opp sine egne på selve løpet. Påmelding til KM lang i Eventor gjøres av hver enkelt deltaker.

Hilsen rekruttutvalget i STOK v/ hovedleder Liv

Velkommen på leir –nye venner i alle klubber!

Påmelding for MIL-rekrutter til Eivind innen onsdag 30. august!
Yrende liv i Skjetnemarka i kveld under 4. O6`er

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2017

Espen og Atle klar for 3 km-løypa som Trine hadde lagt.

Over 30 løpere hadde møtt opp til 4. løp i O6`eren i Skjetnemarka i kveld. Trine hadde laget flotte løyper som ikke var helt enkelt for mange. Derfor skilte det en del i løpstid i løypene. 9 nybegynnere gjennomførte løypa på 1,7 km med glans! De fleste av nybegynnerne har etter hvert en del erfaring i løypa og mange tok seg fram mye for seg selv, samtidig som det ble gitt litt instruksjon av Hege og Stein Ivar.

I 2km C-løype var det 10 startende og de fleste i Trim-klassen. Mange av disse fikk litt instruksjon av Atle og Eivind, men og litt egentrening ble det også.

Stefan Preisig løp i 3km Trim, men fikk også denne gangen beste tid i løypa, mens John vant duellen med Hege om andre beste tid.

Audun B er ikke enkel å tukte i 4,5km- løypa, men Stein Ivar hadde et respektabelt løp noen minutter bak Audun.

Alt i alt en flott o-kveld, tross skytinga på banen. Resultater kan leses på Brikkesys

Så er det bare å vaske og tørke løpsklær og dra til Levenger i helga, for nå har vi ladet godt opp!
Denne uka: Ungdomstrening mandag - O6`er onsdag - U-løp torsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Aug 2017

Trine er løypelegger for O6`eren onsdag kveld. Er Martin seniorkonsulent kanskje?

Ungdommene har trening fra Brekkåsen skole mandag 21. august mellom kl 1800 og 1930 med Atle som trener.

Onsdag 23. august inviterer Trine til den 4. O6`eren, denne gangen fra Skjetnemyra med løpsområdet sør og sørvest for myra. Det ligger an til mange dueller i løypene. Nybegynnerne blir fulgt rundt om nødvendig. Vi satser på å få til en gruppe med c-løpere (voksne foreldre o.a.) som vi få litt undervisning også. Starten er kl 1800 og det blir merket fra Kregnesvegen og parkering ved skytterhuset. Oppmøtet er 100m etter traktorveg sør for Skytterhuset. Felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1745.

Torsdag 24. august kl 1800 arrangerer Nidarøst Ungdomsløp. Vi kjører fra Skysstasjonen kl 1700 og ordinær påmelding er tirsdag kveld til Atle.
Info om: Drakter - Midt-Norsk mesterskap - Medlemsmøtet

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Aug 2017

DRAKTER

Løpsdrakter: Vi har nylig fått inn løpsdrakter og overtrekksdrakter og har startet utdeling av disse. Sigurd, Jenny og Johannes er her stolte bærer av Rapid o-skjorte i MIL-farger og skrift. Skjorta låner vi ut til interesserte rekrutter og ungdom som vil være med oss i o-avdelinga framover. 

Til utlån har vi fortsatt igjen 2 stk Rapid skjorte med lang arm, størrelse S og 4 stk Extreme skjorte, kort arm i størrelsene S og 160 til innbruddspris. Bare meld deg!

Overtrekksdrakter, sommer. Stein viser her (også stolt bærer av) Element jakke og bukse i MIL-farger og skift. Vi måtte ta opp ekstra jakker ved siste bestilling i størrelsene 150 + 160 + S + M. Disse selger vi for 500 kroner til våre rekrutter og ungdom. Løp og kjøp!

Rekruttsett: Dette er en liten eske med tommelkompass og løperbrikke. Vi får forsyninger bare på vårparten hvert år og der har vi igjen ett sett med høyreholdt kompass og hele settet koster 500 kroner som er neste innbruddspris.


MIDT-NORSK MESTERSKAP: Mesterskapet går på Levanger til kommende helg og MIL er påmeldt med over 20 løpere pr. nå. Vi er inne i tidsrommet for etteranmeldiger, så det er ikke for sent. Hege melder om noen ledige campinghytter som vi har bestilt også, så her er det bare å komme og meld deg til hegesolm@hotmail.com. Se egen nyhetssak lenger ned!


MEDLEMSMØTET: P.g.a. stor aktivitet rundt månedsskiftet har vi valgt å flytte medlemsmøtet til mandag 11. september kl 2000 i Brekkåsen idrettsbarnehage. Innkalling kommer nærmere møtet.
Leik best på Orkanger onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Aug 2017

Her er en del fra Melhus som har forsynt seg godt av Orkanger sine kakefat. Det gjorde godt etter karusell-løpet i Oksbåsen onsdag kveld. 

Vi hadde uvanlig mye forfall sammenlignet med oppmøte tidligere i år. Det utnyttet Leik og ble beste klubb drøyt 200 poeng foran Melhus. Vil tro at dette er en serie uheldige sammentreff, så om 14 dager da....


Hege gjorde et flott løp i Grønn løype og fikk sesongens første seier - gratulere! Stein Ivar leder fortsatt Rød løype, men måtte se seg slått av to løpere i går kveld. Filip prøvde seg for første gang i Rød løype og gjorde en respektabel innsats.

Audun B fikk også sterk konkurranse i Blå løype og ble slått av svensk landslagsløper (Konvertert til Leik) og Leik sin egen Ola Keiserås. Det er verdt å merke seg at Joakim og Ørjan fikk til gode løp. Trine tok en sterk 2. plass i Hvit løype med Martin på fjerdeplass.

I nybegynnerløype hadde vi også denne gangen flest løpere denne gangen med 11 løpere. Her har det i sommer og høst dukket opp nye løpere som vi er glade for å ha med. Foreldre har også begynt å delta, da oftest i Gul løypa. Det her lover godt!

Resultater fra 4. løp kan leses på Brikkesys.

Avisomtalen:

Hard kniving i mange løyper i 4. løp i OG karusellen der Leik var best

Det er stadig stor oppslutning om karusellen, men litt mindre enn i åpningsløpet ved Grønneset.

 

80 løpere møtte opp på Orkanger sitt løp i OG karusellen som ble arrangert fra Oksbåsen i Orkdal på kartet Geitryggen. Anders Solstad hadde lagt til dels krevende løyper i et småkupert terreng med blanding av hogst, noen myrer og tett skog.

Melhus har fortsett flest nybegynnere, men ikke så mange som i vår. Samlet i Nybegynnerløypa stilt 14 løpere onsdag kveld og hele 65 enkeltløpere har vært med i år til nå.

 

Leik med flest løypeseire

I toppen var det mange friske dueller i løypene, men det var også stort sprang ned til de siste. Første Leik-seier kom Gul løype på 2km der Eivind Næve var klart best og har en trygg ledelsen i sammendraget også.. Dernest kom Ola Neraune fra arrangørklubben og Åse Høgsteggen (Leik).

Øyvind Østeggen også fra arrangørklubben Orkanger var raskest i Hvit løype som er 2 km og litt vanskeligere enn Gul. Trine Sunnset (Melhus) og Ola Grendal (Orkdal) fulgte nærmest. Sammenlagt er det Anne Kari Stubbsjøen (Lei) som leder knapt før lagkamerat Kjell Sølberg.

I den 3km lange Grønn løype fikk Hege Solhjem til e knall-løp og fikk sin første løypeseier for året. Nærmest kom Leik-løperne Tone Almås og Oddbjørn Syrstad. De to første løperne bytter rekkefølge sammenlagt så langt, men det er ikke avgjort før siste løp.

Rød løype på 4 km er nest lengst og ble vunnet at Svein Unsgård for første gang i år. John Henry Hammer (Børsa) og Stein Ivar Foss (Melhus ble de nærmeste. Stein Ivar leder løypa, men det er svært jevnt i teten med spenning til siste løp.

Audun Bakk (Melhus) har allerede seieren i den 5,5km lange Blå løype inne, men måtte ta til takke med tredjeplass denne kvelden. Best var den helt ferske Leik-løperen Oskar Andre med Ola Keiserås (Leik) som toer og som også er nummer to sammenlagt.

 

Melhus med solid ledelse

Leik var 250 poeng bedre enn Melhus onsdag kveld, men har forsett 2500 poeng å gå på. Det må mer enn et jordskjelv til dersom ikke pokalen havner i Melhus, men det skal løpes først og ikke minst er det mange dueller å utkjempe i flere løyper siste onsdag i august.

Mobilisering til 4. løp i OG karusellen onsdag 16. august!

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Aug 2017

Onsdag 16. august er det igjen karusell-løp, denne gangen på Orkanger kl 1800. Start fra Skysstasjonen kl 1715 og vi mobiliserer for fullt!! Vi må bekrefte at vi er det beste laget i hele sesongen og vi kan ikke slappe av før siste løp og pokalen er vår!

Orkanger IF innbyr til 4. løp i OG-karusellen onsdag 16. august kl 18.00

Samlingsplass: Ved Oksbåsen , ca 300 meter å gå til samlingsplass/påmelding fra parkering. Følg Espaveien, merket fra kryss Rv65/Fannremsmoen (kartlink). Bomvei, avgift betales ved start/påmelding!
https://kart.gulesider.no/m/wB...
Kart: Geitryggen, rev. 2015
Målestokk: Nybegynner 1:5000, Hvit og Gul 1:7500, Grønn, Rød og Blå 1:10000
Løypelegger / Kontrollør: Anders Solstad/Øyvind Østeggen
Start: Mellom klokken 18 og 19.
Startkontingent: D/H -16 kr. 40,- D/H 17 - kr. 60,-, kontant betaling.


Løyper og klasser:

Blå  5,5 km A/B
H 17-44 

Rød  4,0 km A/B
H 45-54, H 15-16

Grønn  3,0 km A/B
D 15-49, H 55-64, H 13-14

Hvit  2,0 km B
D 50-64, D13-14, H 65-74

Gul  2,0 km C
D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

Nybegynner

Nesten 30 løpere i treningsløp i Skjetnemyra

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Aug 2017

Plastposer kan også brukes til blåbærsanking og ikke bare til å ta vare på kartet under løpet. Sigurd, Johannes og Jenny deltok i et slags kombinert o-løp og bærsanking i kveld. Kåre holde seg litt i bakgrunnen. 


Løypelegger Hege i diskusjon med John om detaljer i løypa, mens Jenny følger med. 

Hege hadde mange utfordringer å by på i alle de fire løypene under kveldens O6`er i Skjetnemyra. Løypene var lagt i Momarka i et terreng med få store detaljer, noe som mange av de nesten 30 løperne fikk føle underveis. 

Det er enda litt ferietid og mange av våre stødige rekrutter og ungdommer hadde andre gjøremål i kveld, men det kom 7 rekrutter som alle fullførte i fin stil!

Eller var det løpere godt fordelt i mange klasser og alle løyper. I 3km løypa fikk Stefan beste tid, mens Audun B hadde raskeste løp i 4,4km løypa. Se alle resultatene på Brikkesys.

En flott innledning på høstsesongen ble det og nest onsdag er det karusell på Fannrem i Orkdal!
Midt-Norsk mesterskap på Innherred

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Aug 2017

Her er fjorårets spreke og muntre deltagere fra Melhus på midt norsk. Vi satser minst like mange fra oss på årets mesterskap.

MIDT NORSK MESTERSKAP I ORIENTERING 25 -27 AUGUST!

For fjerde året på rad blir det fellestur til Midt-Norsk Mesterskap i orientering. Mesterskapet gjennomføres i år i området Levanger/Momarka og Storlidalen (Frolfjellet). Det er løyoer for alle og turen passer også for alle aldersgrupper - en ekte klubb-tur!

Det er sprint fredag med oppmøte Magneten kjøpesenter, langdistanse lørdag og stafett/lagkonkurranse søndag med samlingsplass begge dager i Storlidalen/Frol. Det blir løyper for enhver vanskelighetsgrad og aldersklasse, så her er det bare å melde på der en ønsker! Heiagjeng er det også alltid stas å ha med! Dette blir stas!

Vi satser på privatbiler, og vi må beregne avreise fra Melhus kl 1300 fredag 25.august. (15 – 20 min å gå til start).

Vi har bestilt felles overnatting i campinghytter på Levanger camping som ligger idyllisk til i Moafjæra og med kort vei til/fra sprinten fredag. Hyttene inneholder kjøkken, wc, dusj, håndklær, og dyner/sengetøy.

Vi handler inn tørrmat til frokost/niste/kveldsmat felles, men et godt tips er å ta med niste til fredag før løpet. Middag fredag handles individuelt på samlingsplass, så satser vi på å spise «ute», pizza etc, lørdag.

For mer info vedrørende løpene, klasser etc, se

http://eventor.orientering.no/Documents/Event/13677/1/Innbydelse

Gi tilbakemelding innen 16. august til Hege hegesolm@hotmail.com tlf 477 51 101. Vi har behov for følgende opplysninger:

 • Navn på deg som ønsker å delta
 • Antall netter overnatting
 • Kjører selv, evt ant ledige plasser
 • Gi beskjed om du melder på selv i eventor, hvis ikke må vi ha følgende info:
  • Jeg ønsker å delta på sprint fredag i klasse
  • Jeg ønsker å delta på lang-distanse lørdag i klasse
  • Jeg ønsker å delta på stafett søndag
  • Brikke-nummer

Mer info kommer etter påmelding.     

Reisekomiteen Trine og Hege

O6`er og trening onsdag 9. august kl 1800

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Aug 2017


Sommerferietida er over og vi kjører høst-sesongen i gang med O6`er 3.løp onsdag kveld kl 1800. Hege har lagt fire løyper med utgangspunkt i parkeringa i Skjetnemyra og det blir merket fra Kregnesvegen. 

Samtidig som dette er et O6`er-løp har vi følgende spesialtilbud: 

Vi vil følge opp vår nye løpere ved å gi instruksjon for rekrutter og følge de i nybegynnerløypa. Samtidig vil vi gjøre det samme for voksne som ønsker litt instruksjon på C-nivå. Det kan bl.a. være voksne som har startet i år eller i fjor eller som ønsker å går fra å være foreldre for rekrutter og ønsker å gå ei passe vanskelig løype selv i løp framover. Møt opp kl 1800 for inndeling i grupper!

Velkommen til o-løp igjen!

Samtidig kan det være på sin plass og repetere noen enkle begrep og gode stall-tips for sikker orientering:

Dette kan være lurt å pugge. Ta vare på bilde og se på det nå og da!
Sterk innsats også i 3. karuselløp i Klæbu

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jun 2017

Til tross for gryende ferietid for mange kom rundt 70 løpere til Klæbu onsdag kveld. Vi klarte å mønstre 30 av disse og det ble tilstrekkelig til å ro seieren i land også denne gangen. John og Kristoffer bidrog i høyeste grad til dette og det gjorde vimpel-vokterne Knut, Andreas og Espen også.

Audun B i Blå løype klarte enda en gang å seire foran Ola Keiserås (Leik) med drøyt minuttet. Han var bare knappe 3 minutter framfor sterke nordiske løpere som Anton Sjøkvist og Andreas Sølberg.

Stein Ivar gjorde et solid løp igjen i Rød løype, men fikk sterk konkurranse fra John Henry Hammer (Børsa) denne gangen og kom inn ett minutt bak han.

John og Hege kjempet godt i Grønn løype og fikk til gode løp, men Tone Almås (Leik) var i det umulige hjørnet onsdag kveld og løp et godt o-teknisk løp. Verdt å merke seg er at både Kristoffer, Mirjam, Espen og Andreas gjennomførte den tunge og krevende Grønn løype med glans!

Det er også gledelig med Knut sitt løp som blandet seg i teten med o-sportens superveteraner i Gul løype.

Men enda en gang mønstrer vi flest løpere i nybegynnerløypa der vi denne gangen hadde med 10 iherdige deltagere. Virkelig imponerende. Alt dette førte til løps-seier enda en gang, denne gangen med om lag 700 poeng framfor Leik og vi har nå et forsprang med 2750 poeng. Hurra!

Flere resultater finner du på Brikkesys.

Ingrid har her selskap med gjesteløper Øyvind Schjelderup fra Freidig som ofte besøker oss.

Andreas Sølberg (Trollelg / Gøteborg til høyre) er også med av og til, mens Anton Sjøkvist er her første gangen og fikk dagens beste tid i Blå løype. Begge disse er i landslags-sjiktet i hvert sitt land - og samtidig er det også moro at Astrid Øyre Slind var deltager i Blå løype uten at det ble den store sportslige suksessen.

Da tar vi en real sommerferie hvor vi lader opp batteriene til en hektisk høstsesong. Vi har bl.a. tre løp i karusellen igjen, 4 løp i O6`eren og Midt-Norsk mesterskap på slutten av august. Her trengs det en aktiv o-hvile - god sommer!

Her er omtalen som er sendt avisene:


Bra med løpere i Klæbu i OG karusellen tross ferietid

Moro med toppidrettsløpere som Anton Sjøkvist, Andreas Sølberg og Astrid Øyre Slind som gjesteløpere


Tungt og krevende

Orkla Gaula karusellen ruller videre og Klæbu var vertskap i 3. løp sist onsdag. Samlingsplass var lagt til Sjøen skole i Brøttem ved Selbusjøen. Nils Ottar Svaan var løypelegger og hadde et krevende terreng å legge de seks løypene i. De tre lengste løpene hadde 225 meter forskjell i høye fra det høyeste til mål og alle løyper gikk i et tett og vanskelig terreng lengst ned.

Flere nye løypeseire

Nybegynnerløypa hadde 19 løpere denne gangen og Melhus stilte med 10 av disse. Gledelig var det at arrangørklubben Klæbu hadde 9 deltagere som gir håp for o-sporten der.

I Hvit løype var det Kjell Sølberg (Leik) som fikk sin første seier for året. Lagkamerat Anne Kari Stubsjøen lyktes ikke denne gange og ble nummer to, mens Hilde Bellingmo (Gaula) kom på tredjeplass.

Gul løype er løypa med de aller eldst og de yngste løperne. Denne gangen ble det seier til veteran Ola Neraune med veteran Arne Grønnset begge Orkanger. Mellom disse kilte ungdommen Knut Hage (Melhus) seg og gjorde et av sine aller beste løp for sesongen.

Flest løpere, unntatt nybegynnerløype, er det fortsatt i Grønn løype og denne kvelden var det 15 løpere. Tone Almås (Leik) slo til med et kjempeløp i den tunge og krevende løypa og hadde fire minutter til gode på 2. plassen. Den var det John Lerli (Melhus) som kapret framfor lagkompis Hege Solhjem Melhuus som begge hadde solide løp. Løypeleder Svein Olav Åmot måtte nøye seg med 4.plass denne gangen.

John Henry Hammer (Børsa) og Stein Ivar Foss (Melhus) hadde en tett kamp i Rød løype og oppnådde gode tider. På 3.plass kom Svein Unsgård fra Leik.

For tredje løp på rad ble det seier til Audun Bakk (Melhus) i Blå løype, men med bare ett minutt ned til Ola Keiserås (Leik). Disse to har gode løpstider, for sterke gjesteløpere som

Anton Sjøkvist (Store Tuna OK)og Andreas Sølberg (Trollelg) var bare 3-4 minutter framfor disse. Jon Røstum (Gaula) fulgte så på 3.plass.

Melhus fortsatt i best i lagkampen.

Melhus trygget ledelsen i lagkampen med å øke med 750 poeng på Leik i Klæbu. Karusellen tar nå o-ferie og i august blir det to individuelle løp og en stafett før det hele er gjort opp.
Karusell-løp i Klæbu onsdag blir slutten på vårsesongen

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Jun 2017

Da er det klart for 3. løp i OG karusellen! Som vi ser fra bildet fra i fjor er det nå ryddet i skogen ved Selbusjøen og det borger for stor fart!

Flere av oss har ligget på høydeleir på Oppdal i helga under Norsk O-festival og skulle være i kjempeslag til et karusell-løp. Og det er bra, for vi trenge alle friske bein og alle tilgjengelige løpere nå så seint i juni når ferieavviklinga så vidt har startet. Det skal lite til før vårt forsprang glipper.

Det er Klæbu som er arrangør og løpet starter kl 1800. Vi har felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1715 og merk at veien gjennom Skjøla er stengt, så vi må kjøre om Ler til Brøttemen.


Her kommer innbydelsen fra Klæbu:
Klæbu IL o-avdelinga inviterer til: OG-karusell løp 3
onsdag 28/6 - langdistanse
Løpsleder: Jonas Bjørklimark
Løypelegger: Nils Ottar Svaan
Kontrollør: Bjørn Rønningen
Kart: Stabbmarka, kart revidert 2017, ekvidistanse 5 m
1:10.000, løype blå, rød, grønn
1:7.500, løype hvit, gul
1:5.000, nybegynner

Samling/p-plass: Sjøen skole ved Brøttem (Selbusjøen)
Adkomst: Se kart og kartlink under
NB! Fv 704, Sandmoen over Sjøla til Tanem og Klæbu er stengt pga utbedring. Aktuell adkomst kan være Fv 712, ta av fra E6 på Ler.
Alternativt Fv 885, via Bjørkmyr og Klæbu sentrum. Her møter vi på ny veistenging og må ta omkjøring via Tanem.
Start: Kl. 18-19, 10 min. gange fra samlingsplass
Kartlink til samlingsplass: https://kart.finn.no/?lng=10.50911&lat=63.25456&zo...

Startkontingent: D/H -> 16 kr. 40,- D/H 17-> kr. 60,- Ikke betalingsterminal.

Klasser og distanser:
1,5km N - Nybegynnere
Gul - 2,0km C - D/H 12 + D/H 13-C + D65 +H 75
Hvit - 2,0km B - D 50-64 + D/H 13-14 + H 65-74
Grønn - 3,0km A/B - D 15-49 + H 15-16 + H 55-64
Rød - 4,0km A/B - H 45-54 + H 17-18
Blå - 5,5km A/B - H 19-44

Vel møtt!!Karusell-løp i Klæbu onsdag blir slutten på vårsesongen

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jun 2017

Da er det klart for 3. løp i OG karusellen! Som vi ser fra bildet fra i fjor er det nå ryddet i skogen ved Selbusjøen og det borger for stor fart!

Flere av oss har ligget på høydeleir på Oppdal i helga under Norsk O-festival og skulle være i kjempeslag til et karusell-løp. Og det er bra, for vi trenge alle friske bein og alle tilgjengelige løpere nå så seint i juni når ferieavviklinga så vidt har startet. Det skal lite til før vårt forsprang glipper.

Det er Klæbu som er arrangør og løpet starter kl 1800. Vi har felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1715 og merk at veien gjennom Skjøla er stengt, så vi må kjøre om Ler til Brøttemen.


Her kommer innbydelsen fra Klæbu:

Klæbu IL o-avdelinga inviterer til: OG-karusell løp 3

onsdag 28/6 - langdistanse

Løpsleder: Jonas Bjørklimark

Løypelegger: Nils Ottar Svaan

Kontrollør: Bjørn Rønningen

Kart: Stabbmarka, kart revidert 2017, ekvidistanse 5 m

1:10.000, løype blå, rød, grønn

1:7.500, løype hvit, gul

1:5.000, nybegynner


Samling/p-plass: Sjøen skole ved Brøttem (Selbusjøen)

Adkomst: Se kart og kartlink under

NB! Fv 704, Sandmoen over Sjøla til Tanem og Klæbu er stengt pga utbedring. Aktuell adkomst kan være Fv 712, ta av fra E6 på Ler.

Alternativt Fv 885, via Bjørkmyr og Klæbu sentrum. Her møter vi på ny veistenging og må ta omkjøring via Tanem.

Start: Kl. 18-19, 10 min. gange fra samlingsplass

Kartlink til samlingsplass: https://kart.finn.no/?lng=10.50911&lat=63.25456&zo...


Startkontingent: D/H -> 16 kr. 40,- D/H 17-> kr. 60,- Ikke betalingsterminal.


Klasser og distanser:

1,5km N - Nybegynnere

Gul - 2,0km C - D/H 12 + D/H 13-C + D65 +H 75

Hvit - 2,0km B - D 50-64 + D/H 13-14 + H 65-74

Grønn - 3,0km A/B - D 15-49 + H 15-16 + H 55-64

Rød - 4,0km A/B - H 45-54 + H 17-18

Blå - 5,5km A/B - H 19-44


Vel møtt!!
O-festivalen, dag 3: mellomdistanse

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2017

Med vekkerklokka på kl 0700 søndags morgen var det mange trøtte ansikter til frokost. Dette i tillegg til at vi hadde allerede 2 løp i beina, var ikke motivasjonen ved frokost den største. Med en god frokost og ankomst arena for finalen, var det ikke mange som hang med hodet lenger. Med startnummer på brystet kom fokus og vi var klare til innsats.

Dagens øvelse var mellomdistanse i et krevende terreng. Høy fart, mange detaljer stilte høye krav til O-teknikk og gav rom for bom. Noe som både store og små fikk erfare. Viktig å ta dette med seg videre og ta lærdom av det. Spesielt må vi berømme de som er debutanter og førstereis på et slikt arrangement. Sporty gjort.

Nedenfor ser vi Margrethe og Eivind i full konsentrasjon med gjennomgang før løpet.


Mange gode prestasjoner fra løperne i dagens konkurranse. Resultatene fra dagens løp for Melhusløperne finner du her.

Her fra samlingsplass og forberedelser til start. Ikke alle er like våkne ennå....

I tillegg til selve konkurransen har vi også en del interne konkurranser i tillegg. I går var det raskeste tid fra sistepost til mål. I dag ble fokus på teknikk og stempling på sistepost. Her er et utvalg av de som ble filmet, og her har vel både store og små noe å lære...:-). Videoer kommer etter hvert. Gå til Youtube-kanalen O-festivalen Oppdal 2017 og se fra sistepost mot mål.


Til slutt må vi takke alle sammen for flott innsats og et flott opphold på Oppdal. Da er det bare å glede seg til nye turer til høsten.O-festivalen, dag 2: Langdistanse

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jun 2017

John med dagens spurtpremie

24 melhusløpere fullførte dagens langdistanse under O-festivalen på Oppdal. Arena var den samme som fredag under sprinten, men start og løypelengde var endret. Gjengen fra Melhus trengte 2 telt for å huse alle på arena, og teltene kom godt med under regnværet i dag og. Men litt regnvær la ingen demper på den gode stemningen i melhusleiren. De fleste var godt fornøyde med sine løp, i alle fall deler av løpet. Selv om man ikke konkurrerer om de gjeveste plassene, kan man glede seg over å ha gjennomført løpet og ikke minst over små suksesser underveis. Deltakerne kan etter o-løpet studere sine strekktider og sammenlikne seg med andre eller med seg selv og glede seg over gode og artige strekk fra en post til neste. Johannes (12) så til og med en elg ved post 4 i løypa si i dag. Ingen tur med melhusløperne uten litt skjemt og moro og interne, uhøytidelige konkurranser. John hadde satt opp spurtpris for den som hadde raskeste spurt fra sistepost til mål. Dagens raskeste der ble Andreas (14).


Da de fleste var i mål, dukket også sola fram og det ble godt og varmt både inni teltene og på samlingsplass. Ungdommen hadde det travelt med å komme seg på bading i svømmehallen etter løpet. Kvelden avsluttes med pizza og det spørs om enkelte faller raskt til ro i soveposen sin i kveld etter to konkurranser to dager på rad.


23 løpere fra Melhus deltar på årets o-festival

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jun 2017

Ingrid og Leah koser seg med grillmat etter løpet i N-åpen.


I år arrangerer Freidig o-festivalen, og vi stiller med en stor tropp fra Melhus. Årets o-festival arrangeres på Oppdal, og det kommer 2000 o-løpere fra fjern og nær for å løpe o-løp i tre dager. Freidig har satt sammen et imponerende arrangement. Stor fin samlingsplass på skytebanen. Kjempespennede løyper i et krevende o-terreng. Alle funksjonærende er hyggelige og blide. Våre flinke venner i Freidig får det virkelig til. De har til og med bestilt ekte trøndervær slik at østlendingene får noe å bryne seg på. Gradestokken viser over 10 grader så vi trøndere klager ikke.

På fredag løp vi skogssprint med korte løyper og mange korte strekk. Først var løypene ute i terrenget hvor vi virkelig måtte skjerpe o-teknikken. På slutten av løpet løp vi på åpne gressletter hvor vi måtte holde orden på gjerder, skytebaner og gressvoller. Her var det mange som bommet. Ikke bare oss fra Melhus. Bildet under viser løypa til herrene Stein Ivar og Atle i H50.

Dere som sitter hjemme i Melhus og angrer på at dere ikke ble med! Dere kan komme med en gang! Vi har plass på sovesal1 og det er mange direkteløyper å velge mellom

Eller dere kan følge oss på http://www.o-festivalen.no/live/
Stor stemning og mye folk på klubbmesterskapet i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Jun 2017

Et godt utvalg av våre tøffe og glade nybegynnere i alle aldre! Her like før medaljene blir delt ut. Hele 47 løpere stilte på klubbmesterskapet i kveld fra vanntanken på Hollum. Ikke det aller beste sommerværet med litt lett regn, men allikevel to-sifret temperatur!

Kåre var løypelegger og ga løperne utfordringer både i kondisjon og i o-teknikken i nordhallet av Våttåsen i kveld. De aller fleste kom seg fint igjennom løypene. Etterpå serverte Ingrid grilla pølser og Alicja serverte rabarbrakake, saft og kaffe, mens Kåre bød på melon og banan. Det var også tippekonkurranse med skruer på glass.

Så til slutt var det høytidelig medaljeutdeling til små og store nybegynnere som i kveld telte 26 stykker. Bravo!!

Det er en hel del bilder fra kveldens løp på Bildegalleri.

Hør også Stein Ivars beskrivelse av kvelden løp i Våttåsen.

Resultater kan lese på Brikkesys.
O6`er og klubbmesterskap onsdag i Våttåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Jun 2017

Husker du dette? Klart det, for det er fra klubbmesterskapet i fjor ved vanntanken på Hollum. Onsdag 21. juni kl 1800 skjer det igjen, men da blir køen enda lenger! Løpet er 2. løp i vår interne O6`er samtidig som det er klubbmesterskap. Det blir merket fra krysset Hollumsvegen / Kregnesvegen / Letesvegen. Bommen blir åpen og vi kan kjøre helt opp.

Kåre har lagt fire løyper i nordhellinga av Våttåsen inkl. ei grei nybegynnerløype. Nybegynnerne blir premiert! Ellers blir det gratis servering til alle ved Alicja! Vi satser på at det blir en uforglemmelig aften slik som de forrige årene var.
Storseier også i 2. karusell-løp!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jun 2017

Med massivt oppmøte ble det like stor seier i karusell-løpet fra Finnseten onsdag kveld som for to uker siden, og med 25 ivrige nybegynnere som gjennomførte må det bli suksess! Av de 91 løperne som stilt til start kom over 50 fra Melhus. Vi leder karusellen med over 2000 poeng. Audun tok andre seier i langløypa for sesongen.

Vi har også to løypeseire og mange fine plasseringer ellers. Audun fikk sin andre seier i Blå løype med en superraske km-tid og Atle var neste like suveren i Rød løype. I Grønn løype er fortsatt Svein Olav Åmot fra Leik best, men både John og Hege gjør virkelig flotte løp. Blant løperrekka av ungdommer fra oss begynner mange å få til o-teknikken, for det var mange godt gjennomførte løp i det vanskelige terrenget. I Hvit manglet Kåre det lille som skulle til for å nå helt opp, men det ble 3.plass blant tre Leik-løpere.

Svein Olav Åmot var best i Grønn, mens John og Hege ikke langt bak. Kåre ble tredje i Hvit.

T.v. er Johannes og Sigurd i fint driv! Trine, Gaute og Vårin etter sine løp.

Se de gode resultatene i Brikkesys.

Mange flere bilder i Bildegalleri.

Her er omtalen som er sendt avisene.

Orkla Gaula karusellen i orientering er stadig populær

Melhus på hjemmebane var ikke til å stoppe

Melhus stod som arrangør av 2. løp i OG karusellen sist onsdag. Samlingsplass var lagt til Finnseten lengst nordøst på Øybergkartet og med panoramautsikt over Leinstrand og Øysanda. Løpsterrenget på Øyberga er ikke enkelt med tett skog i et kupert terreng med få holdepunkter og utfordringen for løypeleggeren blir ofte å legge lette nok løyper. Ole Asbjørn Hjulstad var løypelegger for de seks løypene og finn mange godord for disse. 92 løpere møtte opp i et ganske bra løpsvær uten for mye utøy, men med litt lett regnvær akkurat under løpet.

Mange gode enkeltprestasjoner

Melhus samler stadig et stort antall rekrutter for tida. Under dette løpet hadde de så godt som alle i Nybegynner-løypa med hele 25 løpere og det er både unge og voksne ferske o-løpere i skjønn forening. Noen klarer løypa på egen hånd, mens andre ønsker litt hjelp rundt.

Gul løypa er for de aller yngste og de aller eldste løperne, samt for de som synes nybegynnerløypa er blitt for enkel. Denne gangen var det bare voksne og Eivind Næve og Åse Høgsteggen begge Leik tok de to først plassene med raske tider og med Jostein Glesåen (Gaula) på tredjeplass.

I Hvit løype tok Anne Kari Stubbsjøen (Leik) sin andre seier for sesongen med klubbkamerat Kjell Sølberg på andreplass. Kåre Onsøyen (Melhus) fikk til et brukbart løp og kom på tredjeplass.

Grønn løype på 3 km samler fortsatt flest løpere utenom Nybegynner, denne gangen med 24 løpere. Som i fjor blir nok Svein Olav Åmot ei hard nøtt for de andre, selv om tidsforskjellen denne gange ikke var avskrekkende. Enda en seier ble det to minutter framfor Hege Solhjem Melhuus og John Lerli begge Melhus og Rolf Wærnes (Orkanger).

Atle Pedersen (Melhus) fikk til et virkelig godt løp i Rød løype. Han var om lag 6 minutter foran John Henry Hammer (Børsa) og Kjell Rune Halvorsrud (Melhus). Både Rød og Blå løypa krysset Langberga på kommunegrensa til Skaun, så det ble litt klyving opp skrentene.

Det heftet ikke Audun Bakk (Melhus) nevneverdig i Blå løype. Selv om det er hans treningsterreng sier det ikke alt om den høye farten på nærmere 8 minutter på kilometeren. Det ble nesten 10 minutter framfor Jonas Unsgård og Ola Keiserås fra Leik denne gangen.

Melhus med solid ledelse i lagkampen

1000 poeng fikk Melhus (2976) mer enn Leik (1917) på andreplass denne kvelden. Leik har mange gode enkeltprestasjoner, men når Melhus har like mange i Nybegynner-løypa som Leik har til sammen blir det ikke greit å tukte Melhus som nå leder med over 2000 poeng etter to løp. Orkanger har med en del løpere og det ble 3. plass dette løpet og samme plassering etter begge løpene.

Nest løp går om 14 dager i Klæbu og det kan blir spennende å se oppmøte så langt ut i juni – det er nok ferietid for en del.
Gaula`s St.Hans-kuten er en langdistansejuvel her i distriktet.

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Jun 2017

Er det på tide med en fornyet interesse for løpet som har slike lange tradisjoner? Det er løyper og klasser som skulle passe de flest løpere med en del o-kunnskap. Løpet går i høyfjellsterreng og myrlandskap med glissen skog. Innbydelsen kan leses her. Påmeldingsfristen er fredag 16. juni!

Bildet er fra 1964 og viser at Per H. Gylland og Arne Foss (far til Stein Ivar Foss) planlegger dette årets løp. De sitter på Kleivhøgda som kan hende er nokså sentralt område for årets løp. Det var også disse to som stod i spissen når Hovin startet opp med St.Hans-kuten i 1961 som løpsleder og løypelegger.

Det var Sportsklubben Wing som tidlig i 50-åra arrangerte et fjell-løp kalt Jutulkuten i Gauldalstraktene. Flere av de lokale o-løperne deltok i flere år og fikk stor sans for denne løpsformen. Da o-interessen var noe dalende mot slutten av 50-tallet ble løpet lagt ned en periode. Da var det at noe av de ivrigste i Hovin idrettslag tok opp tradisjonen og fikk ordnet regler for løpet. Det var i orden for Wing, men bare dersom løpet navn ble døpt om.

Første løpet ble arrangert i 1961 og nå med navnet St.Hans-kuten. Siden er løpet blitt arrangert hvert eneste år til nå. Både Jutulkuten og senere St.Hans-kuten var parløp fram til 1970 og hadde i starten ei løype på inntil 25 km som senere ble ble utvidet til to løyper/klasser og ikke langt ut på 60-tallet enda flere løyper/klasser.

I år er det 50 år siden OL Gaula ble stiftet. Ikke lenge etter oppstarten fikk de i 1971 overta ansvaret for løpet fra Hovin. Da hadde de fleste o-løpere i dette distriktet blitt Gaula-løpere og overdragelsen var nokså naturlig. Samtidig med skiftet var det naturlig å se på reglene og fra da av har løpet gått som individuelt løp med fellesstart. Ivar Løberg var løypelegger i 1971 noe han har vært i mange år siden. Vinner ble den ikke helt ukjente Stig Berge (Freidig) som før øvrig har beste km-tid i alle løp med 5 min. og 20 sek. over 21km (1975).

I 2011 utga Gaula ei jubileumsbok som mye av dette stoffet er klippet fra. Der kan det bl.a. leses at gjennomsnittlig antall deltagere har ligget mellom 65-80. Flest deltagerår har Hallgeir Øyan som i 2010 hadde 35 løp som løper eller arrangør. Gammel-lensmann John Gisnås er kanskje den løper som har deltatt over den lengste perioden med 31 år og han startet i 1961.

Løpere fra Melhus har i de fleste åra deltatt i løpet og det er notert over 30 løpere fra MIL av de neste 1000 navn i løpet totalt Flest ganger fra oss har Ivar Keiserås med 17 godkjente løp. Audun Bakk har 12 løp (hvorav tre seiere i H21- (2005, 2006 og 2013) og Trine Sunnset har 11 løp. Videre har Gudmund Kleiven 7 løp og så kommer det 5 løpere med 4 løp hver: Thomas Bedin, Frode Fallmyr, Audun Kleiven, Berit O Sunnset og Ole I Sunnset. Tre løp har Tor I Hammer, Jan Petter Opedal og Eivind Bakk, mens Tor Moxnes, John Lerli og Asbjørn Singstad har to løp. Til sist er følgende løpere registrert med ett løp:Gerd Aune, Rolf Aune, Jarle Bakk, Kristin Brækken, Hans Gunnar Bruheim, Tor Duesten, Odd Granås, Eli Hårstad, Henning Hårstad, Reidar Monsen, Eivind Opedal, Ingrid Opedal, Bjørg Singstad, Jens Olav Singstad, Sigurd Sunnset, Torbjørn Tranmæl og Mona Windseth.

Kartet viser løpsområdet som St.Hans-kuten skal gå i dette året og med et kart som er nokså likt med årets, men nå med målestokk i 1: 15000. Samlingsplassen ved Altbjøra er brukt mange ganger opp gjennom åra og var også brukt første gang Hovin startet det hele i 1961.

John er ivrig etter å få med flere på årets løp og han har følgende på hjertet:

Dette er et fint og spennende terreng på 400-700 m.o.h. Det er lange løyper på 1:15.000-kart og det er forholdsvis slakke myrer på en del av kartet, men i sørøst ligger et storkupert fjellområde som flere av løypene sikkert vil gå i. Knauser og innsjøer vil være ei gotteriskål for løypelegger Hallgeir Øian.

St.-Hanskuten tar oss tilbake til orienteringssportens vogge, i ville fjell, der det kunne være to-tre kilometer mellom hver post. Du er alene (hvis du vil....) og overgitt til naturkreftene.... (til tross for fellesstart). Spennende! Anbefales....!

Les om årets løp med link øverst i denne nyhetssaken!
OG karusellen fra Finnseten onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jun 2017

Friske føtter av alle valører og størrelser er fint å ha til karusell-løpet onsdag 14. juni kl 1800 fra Finnseten nordøst på Øyberg-kartet. Vi kan begynne å sende ut løpere fra oss en gang etter kl 1700. Mange skal bidra med smått og stort før og under løpet bl.a. Ole Asbjørn som legger løypene og løyper er det til alle!

Det viktigste bidraget løpsdagen blir nok at vi alle stiller i ei eller annen løype som passer oss og skaffer laget verdifulle poeng - vi har mye og forsvare etter den gode innsatsen på Grønneset for 14 dager side. Rekrutter og ungdom får veiledning av Atle, Trine og Margrethe. Det er bare å ta peiling på vimpelen når du kommer til samlingsplass!

Det er 30 kroner for parkering og startkontingent er 40 / 60 kroner. Ta med kontanter.

Her trår vi til!


Innbydelsen som er sendt ut til laga:

Type løp: Langdistanse

Kart: Øyberga, NØ del sist oppdatert 2017. Målestokk 1:7500. Ekv.5m.

Terreng: Noe kupert tettvokst skogsterreng med noen store hogstflater.

Samlingsplass: Finnseten merket fra Øyanvegen FV 735 mellom Udduvoll bru og Melhus sentrum vest, via Øyås og videre til Finnseten. Parkeringsavgift kr 30,- pr. bil. 200m fra parkering til samlingsplass. Restaurant.

Tidspunkt: Start kl 1800 – 1900. 150 meter til start fra samlingsplass.

Løype

Klasser

Løypelengder

Blå

H 17-44

5,5 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

4,5 km A/B

Grønn

D 15-49, H 13-14, H 55-64

3,0 km A/B

Hvit

D 50-64, D 13-14, H 65-74

2,1 km B

Gul

D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

2,1 km C

NY

Nybegynner

1,7 km N

Startkontigent: D/H til og med 16 år= Kr 40. 17 år og opp= Kr 60,-

Løpsleder: Eivind Bakk

Løypelegger: Ole Asbjørn Hjulstad

Kontrollør: Eivind Bakk
Mange o-løpere i O6`eren onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jun 2017

Nærmest en liten folkevandring ble det til det først løpet i O6`eren onsdag kveld. Starten var lagt til Snurrmyra like nord for Svartåsen i Vassfjellet og Eivind hadde lagt fire løyper for de 40 løperne som stilte opp. Til tross for et drøyt stykke til samlingsplass var det full innsats i løypene.

Bildene er fra innkomsten i lyngrabben like øst for Snurrumyra og det åpne myrlandskapet sør for Prestdammen et parti som alle løyper løp gjennom. 3. posten i nybegynnerløypa i forgrunnen.

i Nybegynnerklassen var det hele 21 som gikk gjennom den 1,7km lange løypa og også denne gangen var det flere helt ferske løpere som kom. Bravo! Virkelig moro å se på ivrige rekrutter i hei og myr.

Løperne fordelte seg ellers jevnt i de tre andre løpene. Det var stor frafall i H13-14 klassen, da det var konfirmant-innskriving for ganske mange av våre ungdommer. samme kveld, men Kristoffer og Joakim hadde fikk en fin kniving i klassen allikevel.

Ellers er det tett konkurranse i langløypa på 4,1km der Kjell Rune trakk det lengste strået denne gangen med drøyt minuttet foran Stein Ivar.

I 2,5km løypa var Gaute best litt framfor John som løp på sin egen eiendom mot slutten. I C-løypa var Martin den eneste i H70-klassen.

Blant damene var Reidun raskest i sin klasse i 2,5km løypa foran Mirjam som er kommet tilbake etter ett år på folkehøyskole. Trine var den enste i sin klasse i samme løypa, mens Ingrid slo til med et godt løp i 4,1km-løypa.

Mirjam og Johannes etter endt løp. Til høyre diskuterer Stein Ivar og Martin dagens løype, mens løypelegger Eivind betjener lagets mobile kontor i lynget - et ekte Gjemme-kontor!
Her er Eirik, Ingrid og Leah på tur ut i nybegynnerløypa, mens Weronika, Aleksander og Aneta er i full gang. Ikke like enkelt hele veien!

Flere bilder i Bildegalleri. For å finne det fulle navnet på løpere i galleriet, er det bare å lese resultatlista under.

Resultater finner du i Brikkesys.
Første løp i O6`eren onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jun 2017

Som vi ser ligger alt til rette for første løp i vår egne uhøytidelige internkarusell O6`eren. Første løp går onsdag 7. juni kl 1800 i Vassfjellet ved Snurrumyra like nord for nedre Svartåsen i Vassfjellet. Løypelegger er Eivind og det er fire løyper som vanlig, inkludert ei grei nybegynnerløype! De lengste løypene vil gå over Fugelåsen opp mot nordre Litlfjellet. Alle løyper vil gå i noe åpnere skogsområder og til dels glisne fururabber opp mot skog-grensa enn vi er vant til.

Parkering er på Markavollen merket fra Løvsetvegen og merket med bånd til samlingsplass etter grusveg og god sti. Det er noen høydemeter stigning og ca. 1 kilometer å gå, så beregne litt ekstra tid oppover. Det er parkeringsavgift på Markavollen (30 kroner pr. bil) og ingen startkontingent for nybegynnere og ungdom under 17 år, men 30 kroner for de over 17 år. Felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1730.

Belønninga for litt lenger avstand til samlingsplass blir et spennende terreng opp mot snaufjellet og en fantastisk utsikt fra samlingsplass. Det er meldt litt vind og over 20 grader: Ta med egnet mat og drikke og ombytte - det kan blir en fin midtsommerkveld!

Turorientering - nå også på app

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jun 2017

For de av dere som bruker turorientering.no eller ønsker å registrere kodene direkte når du er på tur, kan nå laste ned turorientering.no sin app.


I appen kan du laste ned dine kart og registrere klipp/koder. Alle dine kjøpte og gratiskart som kan lastes ned kan du nå ha tilgjengelig på mobilen din mens du er ute i skogen.

Kun allerede kjøpte og gratis kart vises i appen.


Du logger inn med samme brukernavn og passord som på turorientering.no.


Kvikk Lunsj Challenge 2017

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jun 2017

Sommer i Trøndelag!?!

OK, det var siste dagen i mai, men vi hadde regnet med at det skulle være litt varmere i været da vi annonserte årets Kvikk Lunsj Challenge:

"Den som som tar 3 eller flere svømmetak i Ånøya får en Kvikk Lunsj"

Etter at alle hadde gjort en kjempeinnsats for klubben i årets første Orkla Gaula Karusell-løp så var det klart til årets første bad på Grønneset. Og mange tok utfordringen! Det var like kaldt på land som i vannet så overgangen da de traff vannoverfalten ble kanskje ikke så stor. Alle kom seg heldigvis fort på land og fikk på tørre klær i lagsteltet.

Se bildene under. (Publiseringen er godkjent av baderne)
Overlegen seier til oss i OG karusellen i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Mai 2017

Det ble en overlegen seier i 1. løp i årets OG karusell. Over 1000 poeng foran Leik er helt utrolig! Mange flotte enkeltprestasjoner, men det var først og fremst en lagseier der våre 23 nybegynnere bidro med svært stor andel av totalsummen.

Kvelden startet særdeles oppløftende med bursdagssang for Ingrid!

.... og etterpå ble bading for noen og Atle måtte blø med mange sjokoladeplater! Se resultater og poenger her.


Mange bilder kan ses på Bildegalleri.

Her kommer innlegget som er sendt avisene:


Pangstart for OG karusellen i orientering onsdag kveld

112 løpere i Børsa sitt løp på Grønneset med svært mange rekrutter

I noe svalende vårvær møtte løpere fra løpere fra fem lag til første løp i Orkla Gaula karusellen. Børsa hadde valgt Grønneset som løpsområde for sitt løp som gikk som mellomdistanse som gir noe kortere løyper enn langdistanse. John Henry Hammer var løypelegger og fikk bare godord om de 6 løypene på det begrensende og lettløpte området.

Svært mange nybegynnere

For o-folket var det gledelig at det møtte opp hele 112 løpere som er et antall som en må nærmest flere tiår tilbake i tid for å finne. Mye av årsaken var at Melhus stilte med imponerende 54 av disse og Leik hadde også så mange som 35 løpere.

Nybegynnerløype på 1,5km hadde 33 løpere – helt fantastisk og virkelig lovende for o-sporten i distriktet! Av disse kom 23 løpere fra Melhus, 8 løpere fra Leik og 2 fra Orkanger. Her var det mye o-glede å spore.

Morsomt med en fin miks med unge og gamle i samme løype

Gul løype som var 1,5km er løypa hvor de aller yngste og de aller eldste konkurrer sammen. I fjor var denne klassen full av rekrutter fra Melhus. Detter året har de gått ett hakk opp og Gul løype har overtall av eldre løpere. Gaute Finstad fra Melhus, Eivind Næve, Leik og Bernhard Ulvaas fra Børse toppet lista.

Hvit løype på 1,5km har også en fin miks av unge og eldre løpere. Anne Kari Stubbsjøen, Leik var et stykke framfor de andre med et godt løp. Andreplass fikk Øivind Østeggen, Orkanger og Joar Arvid Krognes fra Leik kom på tredjeplass.

Mellomste løype hadde nesten like mange løpere som i nybegynnerløypa.

Grønn løype ser ut til å bli den store denne sesongen og den hadde hele 27 løpere dette første løpet . Melhus sine mange ungdommer løper her, men det var veteranene som tok kaka. Svein Olav Åmot og Tone Almås har virkelig pleid formen gjennom vinteren og tok dobbeltseier for Leik med gode løp. Godt løp fikk også John Lerli, Melhus til og kom ikke langt etter på tredjeplass.

Ingen store overraskelser i de to lengste løypene

Rød løype startet som den sluttet i fjor med seier til Stein Ivar Foss Melhus, men bare sekunder framfor klubbkamerat og ungdomstrener Atle Pedersen. Leikløperen Jan Hage fulgte ikke langt etter på tredjeplass. Denne løypa hadde mange løpere med gode og jevne løpstider.

Blå løype fikk ingen overraskelse med en trygg seier for Audun Bakk fra Melhus med kveldens raskeste kilometertid. Ingen overraskelse med heller med andreplass til Ola Keiserås, Leik som fikk med seg klubbkamerat Erik Sundstrøm på tredjeplass. Fjorårets sammenlagtvinner Tore Kanestrøm, Orkanger fikk fjerdeplass.

Solid seier til Melhus i lagkampen

Med sine 54 løpere var de andre lagene ikke i nærheten av å slå Melhus i lagkampen. 3538 poeng er virkelig en stor skår og Melhus var med det over 1000 poeng bedre enn Leik. Orkanger og Børsa var med beskjeden denne gangen. Selv om Melhus fikk til en kjempekonkurranse er det langt igjen til alt er avgjort. Det skal konkurreres i fire individuelle konkurranser og en stafett innen høsten kommer, så her kan mye skje!
Orkla Gaula karusellen starter onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mai 2017

Her ser vi en stolt gjeng i Knyken i fjor høst da karusell-pokalen ble vår. Det er som kjent bestemt at den skal vi ta i år også, for da tar vi siste napp av tre og pokalen blir i Melhus for alltid. Den avtalen ble gjort etter lommelyktløpet på Bjønnabakken i fjor!

Skal vi få til dette er det viktig å gjøre som i fjor å trø til fra første stavtak: Fullt oppmøte fra først løp som går førstkommende onsdag 31. mai kl 1800 på Grønneset ved Ånøya med Børsa som arrangør. Felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1730.

Alle som fullfører ei løype i et løp bidrar i klubbkampen med minst 50 poeng, så her er det viktig å fullføre! Det er startkontingent som hver enkelt må betale: 40 kroner under 17 år og 60 kroner over 17 år.

Så er det premier sammenlagt etter 5 løp til alle nybegynnerne og til alle under 17 år i andre løyper som fullfører minst 3 løp. Alle løyper utenom nybegynner har individuell premiering sammenlagt basert på plassiffer.

Når det gjelder løyper stiller vi i de som vi vanligvis løper på trening og ferske voksne kan gjerne løpe C-løypa (Gul)

For flere opplysninger se under Aktiviteter/Orkla Gaula-karusellen i menyen over. Er det noe som er uklart er det bare å spørre noen erfarne i avdelinga.

Da er det en ting som gjelder onsdag kveld: Full mobilisering!!


Her kommer Børsas innbydelse til:

1.løp i OG-karusellen onsdag 31. mai kl. 1800 på Grønneset friluftsområde ved Ånøya. Merket mellom Høve camping og Korsveien.


Kart: Grønneset, revidert 2015 Målestokk: 1:4000 ekv: 2,5m

Løypelegger: John Henry Hammer

Kontrollør:Morten Blækkan

Info: John Henry tlf.97022819 mail. hammerjohnh@gmail.com

Start: Fra kl.1800 på samlingsplass

Startkontingent: D/H-16 kr.40,-, D/H 17- kr.60,-

Løpet går som mellomdistanse.


LØYPER/KLASSER/LØYPELENGDER:

Blå: H 17-44. L=3,0km/AB

Rød: H 45-54 + H 15-16. L=2,2km/AB

Grønn: D 15-49 + H 55-64 + H 13-14. L=1,8km/AB

Hvit: D 50-64 + D 13-14 + H 65-74. L=1,5km/B

Gul: D/H-12 + D/H 13C + D 65- + H 75-. L=1,5km/C

N: Nybegynner. L=1,5 km/N
750 deltok i Verdens O-dag 2017

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Mai 2017

Fornyet tekst og bilder.

Verdens O-dag ble en stor begivenhet i nedre Melhus. Brekkåsen skole, Gimse ungdomsskole, Gimse skole, Høyeggen skole og Øya videregående skole hadde arrangement i forbindelse med dagen onsdag denne uka. På nesten alle skole deltok alle elevene og i tillegg hadde vi i o-avdelinga aktivitet for våre løpere i ungdomsløp og treningsløp.

750 o-løpere i aktivitet under årets O-dag er en tredobling fra i fjor og en dobling av antall arrangement. Imponerende! Skolene hadde aktivitet som strekte seg over minst en skoletime og det var opplegg som stjerneorientering og ordinær o-løype. Deler av opplegget gikk også med elektronisk tidtaking (EKT) der det løpes med løperbrikke. Det bruker å være populært for de fleste og det blir snart spørsmål om å løpe flere runder for å slå sin egen tid.

Bildet er fra Høyeggen skole og det er flere bilder i Bildegalleri.
Brukbart oppmøte under kvelden trening på Rye i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mai 2017

Fornøyde deltagere etter sine løp i kveld. F.v. bak er løypelegger Eivind, Radoslaw, Aneta,Tatjana, Gunn Tove og Randi. Barna er Veronika, Aleksander, Katrin, Martin, Erik og Sigurd.

Tross starten på langhelg for mange og noe guffent vær like før løpet var det møtt opp 21 løpere på Prestbakkan på Rye. 12 av våre ungdommer deltok dessuten på Freidigs ungdomsløp i Bymarka. Resultatene derfra kan du leser her.

Eivind hadde lagt løypene som ble godt mottatt av løperne. Hele 15 løpere med stort og smått gjennomførte nybegynnerløypa med glans og med et smil!

Audun, Erik, John og Stein Ivar i duskusjon etter løpet. I bildet til høyre er fornøyde nybegynnerdeltagere: Trine som var følge, Lukas og Ove.


Resultater kan leses her.
20 løpere deltok på KM mellomdistanse

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mai 2017

Eskild ble dagens klassevinner


Mange o-løpere fra Melhus IL hadde tatt veien til Korsvegen for å løpe KM. Leik arrangerte løpet på Rotåsen. Det er et artig navn på et o-kart, og mange av oss har rotet der før. Det er krevende o-teknisk terreng på Hølonda, og mange av oss hadde utfordrende løyper.

250 løpere deltok og 20 av disse kom fra Melhus IL. Vi har flere nye fjes som deltar på o-løp og det blir det lagt merke til i o-miljøet. Orientering er en fin famililesport, som gir en fantastisk mulighet til å bli kjent i kretsen.

Eskild ble dagens klassevinner fra Melhus, og Kristoffer hadde et godt løp og var nær en pallplassering. Ellers var det mange fornøyde løpere, og stor mestringsfølelse ved hver en post som blir funnet.

Neste helg er det bare å få på o-skoene igjen. Wing arrangerer Trondheim Open tre dager til ende, men først er det ungdomsløp på onsdag.

Vi oppfordrer spesielt rekruttene til å bli med oss til ungdomsløp ved Baklidammen. Påmelding til Atle før mandag kl. 20.00

Resultater finner du her.Kristoffer ble nr 4 i H13 - 14.Mange løpere fra Melhus IL på Korsvegen i dagErik forteller om sine flotte veivalg på Rotåsen.


Trening onsdag 24. mai fra Rye

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mai 2017

Det er satt ut over 25 poster til kommende trening, men ikke så tett som som bildet viser tross alt! Treningsløpet og opplæringa går fra Rye onsdag 24. mai kl 1800 og Eivind er løypelegger. Det blir merket fra Rye boligfelt og parkering på grasvollen på Prestbakkan og merket videre til samlingsplass like ved Lodda. Felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1745.

Løyper blir det for alle: 2km N, 2km C, 2,5km B og 3,7km B/A. Nybegynnerne får følge rundt. Kanskje noe å bite i etter løpet? Blir det regn setter vi opp telt.
Flott oppslutning 17. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Mai 2017

Til tross for noen mørke skyer og duskregn var oppslutningen om idrettslaget i 17. mai-toget veldig bra. Håndballavdelingen gikk foran med godt eksempel og hadde samlet mange av de yngre til å gå under fanen til idrettslaget. Gladdansen og Vassfjellhytta stile med egne faner og med bra oppslutning.
Vi står framfor den intensive vårperioden i orientering!

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Mai 2017

O-sesongen er godt i gang og vi har gjennomført mange interne trenings- og opplæringskvelder etter påske. Nå nærmer vi oss den mest intense vårperioden.

Kommende arrangementer er, eller vil komme, som nyhetssak på hjemmesida, men her kommer en oversikt:

- Ungdomsløpene fortsetter stort sett hver torsdag, første gang torsdag 18. mai og så er det tre løp til i vår.

- Ukens Løype og Turorientering kommer i salg på Sportshuset fra fredag 19. mai. Turo vil også være tilgjengelig for salg på nett og Grønne turer i sentrum er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

- Vi har fortsatt igjen ett trenings- og opplæringsløp som går fra Rye onsdag 24. mai.

- Verdens o-dag er i år onsdag 24. mai og vi har arrangementer på alle tre våre barneskoler, Gimse ungdomsskole og ved Øya videregående skole. Flere hundre elever vil delta i minst ett arrangement den dagen. i tillegg teller også vår treningsløp på Rye. Med andre ord blir det en massemønstring for o-sporten den dagen!

- Flere av våre løpere deltar i helgaløp og vi har i f.eks. KM på Hølonda til helga 21 løpere fra Melhus påmeldt og mange vil også delta i Trondheim Open siste helga i mai.

- Så onsdag 31. mai starter OG karusellen med løp på Grønneset med Børsa som arrangør. Da må vi mobilisere! Karusellens 2. løp arrangeres onsdag 14. juni av oss fra Finnset på Øyås. Egen funksjonærliste kommer snart. 3. løp i karusellen går onsdag 28. juni i Klæbu.

- Vår interne O6`er starter onsdag 7. juni. 2.løp er den 21. juni som også er klubbmesterskap for MIL.

- Norsk O-festival på Oppdal har vi nylig annonsert går 23.-25. juni og vår påmelding må skje innen 1. juni.

Alt dette og mer til skjer før sommerferien.
Turorientering 2017

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Mai 2017

I år fortsetter vi som i fjor men noen små justeringer. Tilbudet er tilpasset alle. Og med alle mener vi absolutt alle.

Årets turorientering har 4 kategorier turer.

 1. Grønn løype – er en løype som går på stier og veier. Egner seg for alle også de som er litt dårlig til beins og som evt. sitter i rullestol.
 2. Rød løype – en løype som vil gå i variert terreng med gode ledelinjer og holdepunkter. Det vil kreve litt kunnskap om kart, men vil være overkommelig for de fleste.
 3. Postplukk – dette er den «tradisjonelle» turorientering som de aller fleste kjenner til fra før. Det er turer som vil utfordre deltakeren litt og forutsetter at en kjenner til kart og kompass.
 4. Toppturer – i den siste kategorien har vi valgt ut 2 toppturer i nærmiljøet. Dette er enkeltposter som egner seg som en egen tur. Turene gir hver 10 poeng.

Grønn løype - Melhus sentrum – øst- og vestsiden

Et godt utgangspunkt for disse er Melhus skysstasjon. Til sammen 30 poster/stolper som hver gir 2 poeng. Postene i denne løypen er stolper med rød og hvit topp, og hvor postkoden står på toppen av stolpen. Se bilde.

Rød løype/postplukk – Øyberget/Momarka

I år har vi valgt på Øyberget vest og Momarka. Parkering på Lauvåsen og i Skjetnemarka.

Parkering er angitt på kartene, og gode utgangspunkt er Lauvåshaugen og skytebanen i Skjetnemarka. Til sammen 60 poster som hver gir 2 poeng.

Husk parkeringsavgift på Lauvåshaugen og i Skjetnemarka.

Toppturer

Passer fint til søndagstur med hele familien. I år har vi valgt en liten vri med en topptur på Lundamo.

Undurshaugen, Rødde (10 poeng) – parkering anbefales ved Rødde folkehøgskole.

Høgstenen, Lundamo (10 poeng) – parkering anbefales ved Storvatnet. Avkjøring i Lundamosentrum hvor det er merket skilt mot Lyngen.


Felles informasjon

Postene står ute til og med fredag 15. september. Vi må nemlig ha ei helg på oss til å ta inn postene før elgjakta starter.

Vennligst benytt de angitte parkeringsplassene. Husk parkeringsavgift der det er.

Vi bruker «flate» postmarkører, som kan være litt vanskeligere å få øye på enn de vanlige postskjermene. Dette har vi gjort fordi de andre ble så lett ødelagt / kommer bort. Postene er påført bokstavkode som påføres det vedlagte kodearket. Gi beskjed dersom noen poster er forsvunnet eller sterkt skadet!

Vi selger tur-o også via internett, sjekk o-gruppas hjemmeside www.melhusorientering.no.

Du kan også registrere postkodene på nett. Gå inn på www.turorientering.no/melhusil. For å kunne registrere postkodene må du registrere deg om du er ny bruker og logg deg inn.

Dersom flere i en familie ønsker å bruke samme kartkonvolutt, må man kjøpe ekstra kontrollkort til kr 20,- for å bli registrert som deltager.

Kodearket eller kontrollkortet kan i tillegg til internett leveres/sendes til:

Stein Ivar Foss, Måssåvegen 11, 7227 Gimse, evt e-post sif@getmail.no innen 1. oktober.

Merkekrav/premiering

Merkekravet er differensiert i kategoriene med eller uten handikap. Kategoriene har en veldig «løs» definisjon og du fastsetter selv om du deltar med eller uten handikap. Vårt ønske er at de som ikke er så førlige også har muligheten til å sanke nok poeng i den grønne løypen for å nå merkekravene.

Merke

Uten handikap

Med handikap

Gull

Minimum 160 poeng (herav minst 1 topptur)

Minimum 50 poeng

Sølv

Minimum 140 poeng (herav minst 1 topptur)

Minimum 40 poeng

Bronse

Minimum 120 poeng (herav minst 1 topptur)

Minimum 30 poeng

Gullmerke i 5 år gir bronseplakett, i 10 år sølvplakett, i 15 år gullplakett. Det deles også ut plaketter for 20 år, 25 år, 30 år etc. Dersom sølv-kravet innfris i to år, er det likeverdig med gull-krav i ett år.

Den første gangen man klarer et merkekrav, får man merket gratis. Man kan bare få ett merke pr. år. Ellers kan man få kjøpt merker til kr 15,- pr stk. Plakettene er alltid gratis.

ÅRETS TUR-O-ER

På høstavslutningen trekker vi ut årets tur-O-er. Alle som leverer inn registreringsskjema eller registrerer seg på nett er med i trekningen av en flott premie.

Kan du tenke deg å finne ut mer om orientering og hva vi i Melhus IL orienteringen har av tilbud?

Gå inn på våre nettsider www.melhusorientering.no for mer informasjon. Her vil det ligge informasjon om avslutningskvelden når den nærmer seg.

GOD TUR!

For Melhus IL O-avd.: Kåre Onsøyen (900 82 420) og Stein Ivar Foss (976 94 18).
Turorientering 2017

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Mai 2017

Turorientering 2017 er i salg på Sportshuset Melhus eller på turorientering.no fra og med 19. mai.

Vi følger opp fjorårets opplegg med grønne løyper i Melhus sentrum. Øvrige løyper, rød løype og postplukk, er i Momarka/Skjetnemarka og på Øyberget.

Toppturene i år går til Undurshaugen ved Rødde og Høgstenen på Lundamo.

Flott utsikt fra Undurshaugen (Foto: Stein Ivar Foss)

Følgende turorienteringspakker får du kjøpt på Sportshuset Melhus:
- Komplett pakke med turorientering
- Pakke med grønne løyper
- Ekstra kodekort

Minner om at det er parkeringsavgift i Skjetnemarka og Lauvåsen på Øyberget.

På nett kan du i tillegg til disse pakkene også kjøpe enkeltturer.

Alle som leverer eller registrerer seg på nett, og som har minimum bronse er med i trekningen om å bli Årets turorienterer.


Årets turorientering har 4 kategorier turer.

Grønn løype
– er en løype som går på stier og veier. Egner seg for alle også de som er litt dårlig til beins og som evt. sitter i rullestol.


Rød løype
– en løype som vil gå i variert terreng med gode ledelinjer og holdepunkter. Det vil kreve litt kunnskap om kart, men vil være overkommelig for de fleste.

Postplukk

– dette er den «tradisjonelle» turorientering som de aller fleste kjenner til fra før. Det er turer som vil utfordre deltakeren litt og forutsetter at en kjenner til kart og kompass.

Toppturer

– i den siste kategorien har vi valgt ut 2 toppturer i nærmiljøet. Dette er enkeltposter som egner seg som en egen tur. Hver tur gir 10 poeng.All informasjon om årets opplegg finner på våre sider om turorientering.
Norsk o-festival på Oppdal!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Mai 2017

St. Hanshelga 23. – 25. juni 2017 invaderes Oppdal av orienteringsløpere fra hele landet. Da arrangerer nemlig sportsklubben Freidig O-festivalen i Oppdal. De regner med 2500 - 3000 deltakere. Det kommer familier og veteraner, trimmere og eliteløpere, og de kommer fra hele landet, pluss noen utenlandske.

Arena alle tre dagene blir på skyteanlegget i Kåsen, rett øst for Oppdal sentrum. Løypene vil gå i området sør og øst for jernbanen, i lia opp mot Allmannberget, fra Mjøa til Morka.

Dette er et arrangement vi i Melhus orientering ønsker å ta del i. Vi har derfor sikret oss overnatting på Oppdal ungdomsskole midt i Oppdal sentrum (nært kafeer og butikker, samt svømmehall vegg i vegg). Prisen er 100,- pr person for overnatting. Ta med liggeunderlag, sovepose etc. Det er ikke senger på skolen!

Løpsprogram:

Fredag 23. juni: Sprint. Første ordinære start kl 18:00

Lørdag 24.juni: Langdistanse. Første ordinære start kl 11:00

Søndag 25.juni: Mellomdistanse. Første ordinære start kl 10:00

Det blir løyper for enhver vanskelighetsgrad og aldersklasse, så her er det bare å melde på der en ønsker!

Vi satser på privatbiler, og de som skal delta på sprint må beregne avreise fra Melhus ca kl 15.30 fredag. Vi deler på utgifter til kjøring. Vi oppfordrer til at foreldre om å bli med enten som sjåfører, medhjelpere, heiagjeng og/eller løpsdeltager.

Tørrmat avklarer vi etterhvert, middagen satser vi på å spise «ute», pizza etc.

Mer detaljer omkring kjøring, skyssutgifter, matstell o.a. kommer vi tilbake til nærmere løpene.

For mer info vedrørende løpene, klasser etc, se http://eventor.orientering.no/Documents/Event/12204/2/Innbydelse

Gi tilbakemelding innen 1 juni til Hege om du ønsker å delta; tlf: 477 51 101, mailadr: hegesolm@hotmail.com Vi har behov for følgende opplysninger:

Navn:
Antall netter:
Ønsker å melde på sprint/fredag i klasse:
Ønsker å melde meg på langdistanse lørdag i klasse:
Ønsker å melde meg på mellomdistanse søndag:
Kan kjøre, evt antall ledige plasser:Vellykket gjennomføring av vårt Ungdomsløp i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mai 2017

150 ungdommer stilte til start i Melhus`sitt ungdomsløp på Brekkåsen i kveld. Det var løpere fra 11 klubber der Freidig (50) og Wing (30) hadde halvparten av løperne til sammen. Melhus hadde 4. største tropp. Desverre så har vi flere løpere som er syke og småskadet. Flott å se at de stiller opp som publikum og heier på lagkameratene sine.

Sander kapret seieren i H15-20B, mens både Erik Andre (H13-16C), Filip (H17-20) og Kristoffer (H13-13) fikk hver sin 2. plass. Videre fikk Michael 4. og Knut 5. plass i H13-16C. Resten av våre løpere hadde også flotte gjennomførte løp. Gratulere alle sammen!

En annet og svært viktig ellement i et slikt arrangement er funksjonærstaben med Kjell Rune som løpsleder og Atle som løypelegger. Løypene fikk mye skryt og svært få hadde ikke fullførte løp. Ett 20-talls funksjonærer var i sving løpsdagen fra i 1500-tida og helt til nærmere 10 om kvelden. Sekretariat, start, parkering, restaurant og premier var noen av postene som ble bemannet.

Og før mørkets frambrudd var poster tatt inn, resultater lagt ut og regninger sendt klubbene. Kjempeinnsats!!

I Brikkesys og i Eventor kan du lese resultatene og i Bildearkiv finner du et rikholdig utvalg av bilder fra kveldens begivenhet.
Full parkeringsplass med løpere på Lauvåshaugan i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Mai 2017

Ungdommene får representere alle 42 utøverne denne gangen. Fullpakket var samlingsplass hvor Trine bød på 4 løyper for kvelden - flest i langløypa og nybegynnerøypa, mens ungdommene var hjemme og lader opp til morgendagens U-løp på Brekkåsen.

Martin og Audun B tok seieren i sine løyper som forrige gang. I mellomløypa fikk Martin sterk konkurranse av Kristoffer, Kåre og Jan Petter innen 2,5 minutt. Stein Ivar har også et godt løp, men Audun er noe framfor fortsatt. Knut seiret i Kortløypa.

Mest imponerer vår fersk og til dels unge rekrutter: Svært interessert, veldig konsentrert og utholdende - det her tegner godt for å knekke o-koden!

Noen gjester var også til stedet: Øyvind Schjelderup og Frank Sandberg. Hege og John midt under løype-evalueringa for Langløypa

Se forøvrig resultatene på Brikkesys.
Trening onsdag 10. mai fra Lauvåshaugan

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Mai 2017

Alt er klart for fest onsdag kveld den 10. mai! Trine inviterer til o-trening /-opplæring fra Lauvåshaugan langt vest på Øybergkartet. Starten går kl 1800.

Det blir fire løyper; 1,7km N + 2,1km C + 2,5km B/A + 3,8km B/A. Her vil rekrutter og ungdom få veiledning i tilpassede løyper. Det er ikke snø igjen i marka, men det er fortsatt meldt NØ vind, så lue og votter er ikke så dumt. Ett pluss at det er fullmåne!

Det er P-avgift på kr 35,00 via SMS. Trine merker fra Rønningen i Nordgrenda (fra Varmbo- og Øyåsvegen) og vestover i Nordgrenda. For de som foretrekker følge er det bare å møte på Skysstasjonen kl 1745 for felles kjøring.
45 løpere på trening i kveld på Tambartun

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Mai 2017

Svært mange kom til o-trening onsdag kveld ved Tambartun. Hege hadde lagt fire fine løyper for både nybegynner og de litt mer drevne o-løperne. Det flotte være skapte ekstra god ramme og stemninga var upåklagelig.

Av de 45 løperne som ble registrert var hele 14 nybegynnere. Se mer av resultater her.

Se enda flere bilder fra kveldens trening i Bildegalleri eller her.
O-trening fra Tambartun onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Apr 2017


Disse bildene er et minne fra Tambartun i fjor på denne tida. I år inviterer Hege til trening og løp onsdag 3. mai kl 1800 og det er bare å møte direkte på parkeringa ved Tambartun.
Da er vi spente på om noen de vi snakket med under Finn Fram Dagen kommer å prøver seg. Det kan bli et yrende liv rundt skolebygningen denne kvelden nå når vi er så mange fra før.

Det blir lagt fire løyper der nybegynnerløypa går rundt på det oversiktlige platået rundt bygningene og de blir tilbudt følge og opplæring. De andre tre løypene går opp i skogen til Nordgardsmyra før retur.

Det er meldt strålende vær, men det blir nordøstlig vind og den er kald, så her må lue og votter være med. Velkommen!
Godt besøkt o-stand ved Melhustorget i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Apr 2017

Stein Ivar viser en ivrig familie hvor målposten er. Det ble enda en gang en vellykket dag i sentrum hvor vi fikk vist oss fram og der mange fikk en smak av orientering. Vi registrert hele 63 løpere, der de fleste foreldre som ble med rundt ikke kom med i tellingen. Stor iver og begeistring etter målgang både for løypa, men også for premier og servering.

Tidlig krøkes som god o-krok skal bli!! Ikke lett å nå opp til målposten for de minste. Stein Ivar foran vimpel og info om Dagens løyper.

Det kan være hektisk i sekretariatet til tider. I tillegg hadde vi flere deltagere med et annet språk enn norsk. Det er ingen problem når Alicja trår til med forklaringer på polsk og evt. baltisk tale om det trengs. Bare se her!

Og de som gjorde dagen mulig var: Kjell Rune (innpisker og løypelegger), Marit, Stein Ivar, Martin, Hege, Alicja, Atle og Eivind.

Dagens deltagere sees her.

Mange flere bilder ligger i Bildegalleri.

Så håper vi at mange dukker opp på treninger etter hvert. Første anledning er onsdag 3. mai kl1800 med oppmøte på Tambartun.
Finn-fram-dagen 2017

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Apr 2017

Lørdag markerer vi Finn-fram-dagen med stand og tilbud om o-løyper fra sørsiden av Melhustorget. MIL orientering har arrangert dette flere år på rad nå ved inngangen til Melhustorget sør og med god oppslutning. Det blir løyper for alle nivå for de som vil prøve seg på det, eller man kan bare stoppe og slå av en prat og få informasjon om tilbudene til o-laget. Det vil bli servering. O-sesongen er godt i gang allerede og MIL orientering har vokst mye de siste årene. På kveldens treningsløp fra Saga på Gimse var det 40 (!!!) deltakere fra klubben. Finn-fram-dagen på lørdag 29. april arrangeres i tidsrommet 11-15. Vel møtt!
Det krydde av o-løpere rundt Nordgardsmyra på Brekkåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Apr 2017

Om lag 40 løpere møtte opp til trenings-o-løp i sludd og hagl. Samling var ved Saga på Brekkåsen og Martin hadde lagt 4 ulike løyper med forskjellig lengde og vanskegrad. Også denne gangen kom det nye rekrutter for å prøve seg med kart og kompass. Frida og Ingeborg viste stor tålmodighet og lærte seg fort noen triks for å finne fram. Ellers var det flere som kom krypende ut av "o-vinterdvalen" og deltok for første gang i år.

Det var mellomløype som hadde de fleste løperne med 16 deltagere og det ble tett i toppen med 10 løpere innen 11 minutter. Løypa har en fin mix av ung og gammel.

Ellers var det iveren og innsatsen som imponerte mest i det noen hustrie vårværet. Belønninga ble en fin opplevelse i Martins løyper og Ingjerds servering etterpå som bestod seg av kaffe, saft, boller og skuffkake. Trivselsfaktoren blir ikke dårligere av slikt!

Her kommer resultatene.

Etter et slik oppmøte blir det morro med Finn Fram Dag ved Melhustorget lørdag mellom 1100 og 1500. Her skal vi fange nye o-løpere med å vise de rundt i ei løype med påfølgende enkel servering. Møt opp (i MIL-drakt for de som har det) og ta med venner til sentrum lørdag!
O-trening onsdag 26. april på Saga Gimse

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Apr 2017

Håper ingen ble skremt av nysnøen som kom i helga. Snøen ligger nå hvit der hvor vi skal trene på onsdag, men det er ingen garanti for at det blir sporsnø. Varmegradene i dagene fremover vil nok sørge for det. Samlingsplass og start er på Saga på Gimse. Møt direkte der kl 18.00. Det blir 4 løyper denne gangen: Nybegynner på 1,2 km, Kort 1,9 km, Mellom 2,6 km og Lang på 3,5 km. Kan ikke garantere like bugnende kakefat som på nattløpet på Øyberga i fjor høst, men noe blir det på alle. Martin med god støtte av Ingjerd vil sørge for det.

Vel møtt.
Minnerik samling i Bjugn for våre ungdommer

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Apr 2017

Foran fra venstre: Knut, John, Kristoffer, Erik, Ørjan og Espen. Bak fra venstre: Eirik, Andreas, Joakim, Peter, Martin, Sander, Håkon og Eskild.

Kjempespurt i blautmyra

Alle som synes det er tunge myrer i Gauldalen, bør prøve myrene på Fosen. Orientering er en sport for tøffinger, og 13 av våre ungdommer deltok på Vårspretten i Bjugn i helga. Her møtte de blautmyrer de aldri hadde opplevd før. Ikke var de bare blaute, men myrene var fulle av småhauger, torvtuer og tørrere rabber, men innimellom tråkket man nedi til over ankelen. Alternativet til å løpe myrer var bergknauser og krevende kupert terreng. Noen spennende bekkekryssinger var det også, og de ble det pratet om lenge etterpå. Terrenget var imidlertid ganske åpent, og arrangørene i Bjugn idrettslag hadde ikke greid å skjule postene mer enn at de var godt synlige på avstand. Hvis man var i nærheten da......

Det var lagt krevende løyper, og særlig for dem som er i ferd med å gå over fra nybegynnerløyper til C-løyper ble det utfordrende. Men alle var motivert for å dra ut alene, og fikk lov til det. Med tips om å bruke god tid, for dette var ikke terreng å stresse i. Mistet man kontakten med kartet kunne man passere ti like knauser før man kom på sporet av nye terrengformasjoner.

Helgaturen for ungdommer til Bjugn ble arrangert av orienteringskretsen, og 65 deltok. Botngård samfunnshus ble benyttet til overnatting fra lørdag til søndag. Det ble ei fin og sosial helg, med pizza, konkurranser og quiz på kvelden. Tre store rom ble brukt til overnatting. På flatseng. Noen kalte det feltsykehus, og det lignet. Lederne fra Trondheim holdt stramme tøyler, og klokka 23.00 ble lyset slokket, og merkelig nok stilnet det ganske raskt etter de siste fnis og viskinger.

Da vi kom til Fosen på lørdag var det to o-løp. Det første var en skogssprint, og etter et par times pause var det et nytt løp med jaktstart. Vi fikk bruke skihytta Tjønnstua, med servering og fyr på peisen. Det var godt, for været var ganske ekstremt det også, med vekslende sol, snø, sludd og kraftige haglbyger. Det eneste som var konstant var en kraftig vind. Om natta kom det fem centimeter nysnø, og etter frokost var det å hente fram våte sko, luer og hansker for ei treningsøkt ute i terrenget. På jakt etter nye poster. Vi hørte ingen klage, til tross for mer nedbør og vind. Det finnes ingen pyser i orientering!

Flere bilder fra samlinga finner du her.
Sprint-cup i Trondheim og barmarkssamling i Bjugn

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Apr 2017

Det stor aktivitet i orientering denne uka. Første o-løp med stor deltagelse i går kveld, mens det forsetter med Sprintcup i kveld og o-kretsen har ungdomssamling i Bjugn i helga:

I Trondheim Sprintcup deltar ti personer fra Melhus i kveld og avgang fra skysstasjonen klokka 17.30 til Risvollan. Dette er det tredje løpet i Trondheim Sprintcup. Det fjerde holdes 27. april i Stjørdal, og så blir det finale/jaktstart ved Eberg skole den 4. mai, der tre av de fire løpene teller for startrekkefølge i finalen.

Her er kveldens resultater.


Til samlinga i Bjugn er det 13 ungdommer påmeldte, pluss to voksne fra Melhus. Ungdommene deltar i to o-løp på lørdag, også her med jaktstart ut fra det første løpet. Det blir overnatting i Botngård samfunnshus. Vi drar fra skysstasjonen lørdag morgen klokka 8.30.

Her er noe av det som venter deltagerne:

Lørdag 22.april

Søndag 23.april

09.30: Fosenferja

09:00 Frokost

12:00: Sprintløp (Bjugn IL)

10:00 O-teknisk trening

13:00: Lunch (medbragt)

12:00 Lunch (matpakke)

15:00: Mellomdistanse (Bjugn IL)

12.25: Hjemreise

17:30: Pizza

18:30: Aktivitet
Ett 30-talls yre o-løpere i Hollumsåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Apr 2017

Det var fullt vårslepp av ivrige o-løpere i Hollumsåsen onsdag kveld. Her ser vi et lite knippe av disse.

John hadde lagt tre flotte løyper i lagets nyeste del av Gimsekartet. Samlingsplassen var i Rogavegen mellom Lete og Hollumsåsen med utsikt til Buvika og det er første gang det er arrangert o-løp herfra. Vi hadde fått tillatelse til å løpe over dyrkajorda nå før våronna, noe som gjorde at løypene ble ganske varierte.

Gledelig er det med så mange nybegynnere som møtte opp og to av dem var helt ferske. Alle gjennomførte med glans og var veldig fornøyd etterpå.

I mellomløypa på 2,5km hadde Ungdommene en real fight med våre veteraner. Stor fart og tett mellom de 12 løperne på resultatlista ble det. Langløypa på 3,5km fikk stor spredning blandt de 7 løperne.

Og etterpå var det stående servering, løypediskusjoner og fri-lek rundt den flotte samlingsplassen i Rogavegen.

Resultater kan leses her.
Første trenings-o-løp denne sesongen i Hollumsåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Apr 2017

Når påska nå er vel overstått har vi tatt farvel med vinteren i o-avdelinga. Første ordinære utetrening arrangeres i Hollumsåsen onsdag 19. april fra kl1800. John har lagt løyper for nybegynnere, rekrutter, ungdom og voksne. Rekrutter/nybegynnere vil bli fulgt rundt og Ungdommer vil få veiledning.

Samlingsplass er en liten parkeringsplass i Rogavegen, men vi parkerer ved Lete (der stien til Våttåsen går opp og vi har parkert før når vi har o-løp). Det er merket fra Hollumsvegen ved Hollum og kjør Letesvegen til parkeringa på Lete. Gå så over vegen og følg Rogavegen nordover i 150 meter.

Ungdommene har oppmøte på Skysstasjonen og kjører derfra kl1800. Andre som ønsker det kan også møte opp der.

De som i vinter har møtt regelmessig til trening og dette en liten, men etterlengtet overgang. For dere som vanligvis deltar bare i sommerhalvåret er det nå viktig å komme seg i gang jo før jo heller!

Det kan være lurt å ta en titt på terminlista for å blinke ut løp, turer og treninger. Kortversjonen er i Aktivitetsplan øverst til høyre på hjemmesida og i linken Terminliste med funksjonærer like under Aktivitetsplan er den komplette lista.

Velkommen til o-sesongen 2017!
Pokèmon, appelsin og puslespill-løp i førpåske-avslutninga.

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2017

Godt oppmøte og stor stemning i vinterens siste trening fra Brekkåsen. Om lag 25 løpere i alle aldre møtte opp til o-sprell og appelsin som en markering av vintertreningssesongen er over og at vi står framfor påska.


Atle presenterte Pokèmon-o-løp for første gang i klubben onsdag kveld. 40 Pokèmoner var "strødd" utover fra Hollumsvegen i øst til bekkdalen vest for Brekkåsen skole. Denne varianten er uten mobil, men med kart og postbeskrivelse uten poster Det ble konkurrert i to løyper og høytidlig utregnet %-vis resultater. Stor innsats av alle og en morsom vri for løperne.

Inne hadde Hege og Ingrid ordnet med saft, kaffe og appelsin til deltagerne som dermed også fikk seg en fin prat sammen. Martin spanderte sjokolade fra det store utland.

Som avslutning hadde Eivind ordnet et puslespill-løp i gymsalen. Fire lag konkurrert i ei hinderløype der det var utplassert kartbiter som skulle settes legges på original-kartet. Og helt til slutt var det to runder med Magic Square som er en fin tørr-trening i retningsforandringer og tommelgrepet.

Snipp snapp snute så var vinter-treninga 2016-2017 over og sommersesongen står for tur - etter en velfortjent påskeferie.
Førpåske-avslutning onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Apr 2017

En lang vintertrenings-sesong er snart over og påska står for tur.

Ungdommene har sin siste inne-trening mandag 3. april kl1900 i Brekkåsen skole med Atle.

Onsdag 5. april kl1800 blir det felles avslutning for rekrutter, ungdom og voksne fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Vi starter med et Pokèmon-o-løp som Atle har utviklet - nytt og spennende! Det er en form for postplukk som ikke krever telefon.

Etterpå blir det en lett servering med appelsin, saft og kaffe. Til slutt avsluttes vintertrenings-sesongen med et innendørs puslespill-hinderløp.

Møt opp til en variert og sosial avslutningskveld!
Oppfriskings-kurs for publisering på hjemmesida tirsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Apr 2017

Så er det tid for oppfrisking av kunnskapene om hjemmesida. Tirsdag 4. april kl2030 i Gruva 1. etasje blir det både kjent kunnskap og noe ny viten for bruk av hjemmesida presentert. Stein Ivar leder det hele og nybegynnere er også velkommen! Bildet er fra kurset i fjor på denne tida.
Vellykket dagsamling for o-avdelinga på Gløshaugen i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Apr 2017

O-avdelingas første dagsamling på våren gikk av stabelen på Gløshaugen og Kristiansten festning i dag. Her ser vi alle samlet til fotografering med Hovedbygget på Gløshaugen i bakgrunnen og fotograf er John.

Atle hadde lagt løyper på Wing sitt sprintkart og Stein Ivar og Eivind var assistenter. Første økt var lagt til Festningen, der løypa gikk både innenfor murene, men mest rundt Festningen på fine grasvoller blandt gående og løpende trimmere. Korte og lange strekk med mange retningsforandringer ga fin o-trening og i løypa var lagt inn en "sommerfugl". Det er en løypevariant med en felles post og to eller flere sløyfer rundt.

Mellom øktene var det en matpause med pizza i Studentsamskipnadens lokaler på Gløshaugen. Her ser vi gjengen ved oppbrudd før siste økt. Rask løype i gater og gangveier på "høyskoleplatået"- der også sammen mye "publikum" og vårsang av bl.a. ringdue like over stien.


Her ser vi vår nyutviklede trekking av startrekkefølge før løp: HI HA HO - metoden.


Her ser vi deltagere både før start og etter innkomst - ingen skal si at det ikke blir gitt ved dørene!

En svært vellykket samling ble det og som frister til gjentagelse en annen gang. Ved samlingens slutt ga Martin denne beskjed ved henting: Jeg er på Galtvort!
Trening med liv og lyst også i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mar 2017

Kjell Rune hadde lagt opp til 14-armers stjerneorientering for ungdommene rundt Brekkåsen skole onsdag kveld. En drøy treningsøkt ble det med god o-teknisk læring.Samtidig inne i gymsalen i Brekkåsen hadde John et opplegg for rekruttene. Først litt ballspill, så en kortstokk-stafett med innlagt styrkeøvinger og til slutt litt sura-leker.


Ingrid ledet voksne i intervall-trening i Hollumsåsen. Tørr fine stier i et storkuppert terreng. I tillegg hadde Gågruppa sin flotte spasertur rundt Nordgardsmyra.

Inne ventet John med kortstokk-stafett med innlagt styrkeøvelser. Etterpå var det den vanlige sirkeltreninga.
Full fart i All-idrett i kveld på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mar 2017

Nærmere 30 unger deltok på orienteringskveld i All-idrett for Brekkåsen i kveld. To grupper/Trinn fikk hver en time med kart og brikker rundet Brekkåsen skole.

Kjell Rune og Audun K hadde opplegget og Martin og Eivind var lydige medhjelpere.

Her inndeles første trinn for gjennomgang av o-løypa rundet skolen.

Som oppvarming før o-løpet var det kjegleløp.
Trening i uke 13

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mar 2017

Ei aktiv treningsuke står for døren.

Mandag 27. mars har Atle trening for Ungdommene i Brekkåsen skole kl1900-2030 inne i gymsalen.

Onsdag 27. mars har John ansvaret for Rekrutt-treninga inne i gymsalen i Brekkåsen idrettsbarnehage kl1800-1915. Hopp, sprett, ballspill og o-leker!

Samme tid og sted onsdag kveld kl1800-1930 har Kjell Rune trening for Ungdommene der kompassløp står på programmet.

De voksne har som vanlig ute-trening fra kl1900, denne gangen med intervall som tema og gågruppa er fortsatt aktiv som et godt alternativ. Fra kl2000-2100 er det styrketrening inne.


Ellers kommer det mer informasjon om vår store dagsamling på Gløshaugen og Festningen søndag 2. april senere denne uka!
Variert trening for rekrutter, ungdom og voksne i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Mar 2017


Vannrette snøbyger til tross: Ungdom hadde o-leker og løping med Atle.

Rekruttene fikk kart-tegning og puslespill-lek i tillegg ballspill og fri-lek inne her med Sigurd, Johannes, Ingrid og Vårin. Her ses rekruttene i fri dressur. Trine, Margrethe og John hadde full kontroll!

Under ledelsen av Reidun og Gunleiv ble det først en time med langkjøring ute. Mellom denne økta og styrketreninga ble en lettere servering - bare for å forsikre seg at blodsukkeret var ideelt:

Som en lett innledning til styrketreninga ble det kortstokk-lek som oppvarming.
Trening uke 12

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Mar 2017

Vi står foran enda ei aktiv treningsuke!

Atle leder Ungdommene i innendørs-trening mandag 20 mars kl1900 i Brekkåsen skole med ball-lek og o-leker. Disse har også ute-trening onsdag 22. mars kl1800 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Da blir det både løping og o-aktiviteter rundt i Brekkåsen-området.

Rekruttene trekker inn onsdag kveld kl1800 i Brekkåsen idrettsbarnehage som ball-lek, kart-tegning, løypelegging og hinderløype. Trine og Eivind har ansvaret her.

Voksentreninga ledes av Reidun og Gunleiv. Det starter med langkjøring fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl1900 hvor det blir både løpegrupper og gågruppe. Kl 2000 blir det sirkeltrening med tilbehør inne.
Aktiv bursdagsfeiring for John i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mar 2017

John invitert o-venner til feiring i dag på den store dagen. Antrekk var for så vidt fritt, men aktiviteten var intervall-drag. Her var invitasjonen:

"Jeg har bursdag i morgen, 18. mars, og må fylle dagen med noe vettugt. Jeg inviterer til motbakkeintervall fra Potten og opp til Rønningstrøa (Løvset). Da skal vi telle stolper i autovernet, og gi jernet. Minst to ganger opp og ned! Det blir kortintervall (20 stolper), slik det passer best for 57-åringen....!"

Og del-rapport fra bursdagsbarnet sier følgende:

"Hege løp med pulsklokke og sprengte makspulsen med 13 prosent, virkelig imponerende!!! Jeg lå over autovernet mellom dragene mens Høyeggenbakkan svimlet rundt, mens Trine fulgte oss uten større bivirkninger!!

Etter halvannen time ute i det fine været ble det velfortjent kaffe og påfyll av karbohydrater på bakeriet på Thoragården. Vi hanket også inn Stein Ivar etter trening på Impuls (han hadde ikke rukket å lese invitasjonen), og så ble vi fire rundt bordet. Trivelig!"
Klubb-turer til Norsk o-festival på Oppdal og Midtnorsk mesterskap i Levanger i sommer!

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mar 2017


Klubbturer er svært populært for ung og gammel i klubben og det er særlig de større arrangementene som det er satset på de siste årene og i år har vi to klubbturer i o-avdelinga til store løp i Midtnorge.

St. Hans-helga er det Norsk O-festival på Oppdal med Freidig som arrangør. Løpene går over tre dager i dagene 23.-25. juni like øst for sentrum av Oppdal. Vi har bestilt overnatting til alle på skole i sentrum, så her er det bare å finne i madrassen, men drøy det litt med å pumpe i luft. Som vanlig blir det noe felles aktivitet utenom løpene og ut og spis blir det nok også. O-festivalen er det første gang vi deltar i som lag.

Midtnorsk mesterskap arrangeres på Levanger av Frol idrettslag i dagene 25.-27. august. Det er bestilt godt utstyrte campinghytter i nærheten av løpsområdet. Dette blir fjerde gangen vi deltar i MIdtnorsk mesterskap og andre gang i Nord-Trøndelag. Lørdag kveld er vi invitert på hytta til Ingrid og Stein i Ekne - det kan bli heftig med en stor delegasjon o-løpere!

Begge disse helgene kommer til å bli minnerike dager med mye fysisk aktivitet og sosialt fellesskap. Turene egner seg både for løpere og de som vil være med som publikum. Løypene i slike løp er svært variert i lengde og vanskelighetsgrad og ingen skal være nødt til å bli igjen på samlingsplass fordi det ikke finnes løpstilbud.

Det vil komme detaljert informasjon etter hvert som disse løpene nærmer seg. I fjor hadde vi en tropp på 22 løpere til Nord-Østerdalen i MNM- det blir vel litt smått i år?
Guffent ute, men trivelig inne onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Mar 2017

Avslapping mellom øktene. Galant!

Stein Ivar hadde lagt ei løype som gikk i skoleanleggene og sentrum onsdag kveld som de fleste frammøtte foretrakk. Været fristet ikke mange til å ta løypene som ble brukt kvelden før under samlinga for Hovedløpsprosjektet på Kuba og Anemarka.

En oppkvikker av drikk og sjokolade gjorde godt mellom o-løpet og styrketreninga.O-løp onsdag 15. mars i Hovedløpsprosjektets løyper

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mar 2017

Onsdag 15. mars blir det o-løp i Hovedløpsprosjektets løyper som blir arrangert kvelden før på kartet Anemarka.

Oppmøte onsdag kveld blir kl1800 fra Melhus Videregående skoles parkeringsplass sør for skolen. Her blir det løyper for alle og nybegynnerne vil i tillegg få følge rundt. Stein Ivar ordner med løpet onsdag kveld, mens Atle har lagt løypene som fortsatt står ut.

Etterpå blir det bli voksentrening inne i Brekkåsen idrettsbarnehage kl2000 som vanlig og det oppfordres til å start fra kl1800 med o-løpet slik at ikke innetreninga drøyer ut. Ingrid leder med stødig hånd.
Hardtrening på kvinnedagen 8. mars

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Mar 2017


John og Trine holdt styr på rekruttene Erik, Mathias, Johannes, Lea og Ingrid under rekruttreninga onsdag 8.mars. De stilte villig opp i ribbveggen.
Det samme gjorde voksengruppa som stilte med 12 personer samme kvelden (fotograf Martin og Audun K er ikke med på bildet). De startet med intervall- og gåturtrening langs Klemmets veg. Fortauet der var såpass isfritt at det gikk bra også uten piggsko. "Dragene" var tilpasset ulike kondisjoner og alle fikk fart på blodpumpa. Etterpå var det innetrening med innlagt vegvalgstrening hvor langløypa i BOL 2014 i Sjetnemarka ble utfordret (ut fra plassering av postene var man samstemt om at ingen andre enn Audun B kunne ha vært løypelegger!).
Samstemte var vi også på at vi savnet Eivind som hadde "walkover" denne kvelden. Han kommer garantert sterkt tilbake.
Trening uke 10

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Mar 2017


Med et sommerbilde fra august i fjor inviteres det til vintertrening uke 10 i 2017. Ungdommene har trening mandag 6. mars kl. 19.00-20.30 i Brekkåsen skole og onsdag 8. mars kl. 18.00 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Rekruttene fra kl. 18.00-19.15 onsdag.

De voksne møtes til intervall- og gangturstrening onsdag 8. mars kl 19.00 fra idrettsbarnehagen og kl 20.00 blir det som vanlig innendørstrening med innlagt vegvalgstrening.
Årsmøte i tradisjonell stil onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mar 2017
Ingen store skarer møtte opp på o-avdelinga sitt årsmøte onsdag kveld på Brekkåsen. Det var heller ikke kontroverser i vente, så møtet forgikk i sømmelige former. Under valga ble stort sett bare gjenvalg, der Stein Ivar og Atle ble gjenvalgt for to år i styret. Hege, Kjell Rune og Eivind var ikke på valg. Som ansvarlig for Ukens løype tok Martin enda ett år og det samme gjorde Stein Ivar og Kåre som ansvarlig for Turorietering. Eivind tok over som kartansvarlig etter Audun som har hatt ansvaret i mange år, mens Trine erstatter Ingrid i valgkomiteen.

Som vanlig ble det gått gjennom årsmelding 2016 som også denne gangen var fyldig og regnskap 2016 som viste et hyggelig overskudd. Arbeidsplan og budsjett ble også presentert.

Etter et kort brekk med litt servering gikk vi over til medlemsmøte der vi så framover i 2017. Som tidligere år har vi masse treninger og løp, men også mye spennende med turer til Oppdal, Levanger og Østersund. Det er verdt å merke seg at vi igjen skal være arrangør av KM langdistanse til høsten , karusell-løp og ungdomsløp i vår. For o-trimere vil det bli Turorientering og Ukens løype.

Masse å glede seg til, bare se terminlista under Åpne dokumenter i Dokumentarkivet!
Onsdagstrening med stort oppmøte

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mar 2017

Onsdag 1. mars møtte nesten 20 barn og ungdom og 14 voksne opp på treningsløp i gatene på Brekkåsen. 4 løyper var satt ut. Trine fulgte nybegynnerne ut på sin runde. Ungdommen tok sin c-løype på egen hånd. Det var til og med et par ungdommer som gjennomførte kveldens nest lengste løype på 3,4 km i luftlinje. En av de unge voksne la ut på sin andre løype og rakk i mål før innetreninga startet.

14 voksne fikk plass under kveldens sirkeltrening. Det var ingen ting å si på innsatsen. Det ble 50 minutter effektiv trening med påfølgende uttøyning.
Treninger uke 9

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Feb 2017


Mandag 27.2. er det trening som vanlig for ungdommen på Brekkåsen skole 19-21. Onsdag er det o-løp fra Brekkåsen idrettsbarnehage for alle. Kjell Rune har lagt 4 løyper i boligfeltet. Pga snøfallet ble det ikke lagt ut poster i marka. Det er mulig å starte fra kl. 1800. Fra kl. 2000 er det sirkeltrening for voksne.
"Bare" voksne i kveldens trening i vinterferieuka

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Feb 2017

Bare og bare fru Blom! Først langkjøring i en time og så stafett og styrketrening i en time. Det må en si er full valuta for pengene!

Langkjøring var det Hege som stod for i et litt vinterlig vær. Løypa gikk forbi Skjetnegårdene før retur.

Inne tok Reidun over og serverte utklipp-stafett og sirkeltrening for 10 voksne.

Flere bilder ser dere her.
Trening uke 8

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Feb 2017

Ungdommer og rekrutter har ingen trening denne uka, mens voksne tar aldri fri! Stedet er Brekkåsen idrettsbarnehage og tida er onsdag 22. februar.

Bl.a. Hege skal servere, trulig ikke mat og drikke, men lede langkjøring fra kl1900. Gågruppa er som vanlig sterk og klar fra samme sted.

Reidun vil så leder oss under innetreninga kl2000-2100 med sirkeltrening.

Som vanlig blir nok også denne kvelden innholdsrik og får neppe et preg av hvilehjem.
Trenings-ivrige løpere i alle aldre onsdag kveld. Visning av ny o-vest.

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Feb 2017

Fornøyde på voksentreninga rundt oppgavene i karttegn-stafetten som Ole hadde ordnet onsdag kveld.

Ungdommene våre møtte til den andre treiningsøkta denne uka til løpetrening ute med bl.a. karthuskløp med Atle som leder. Sitrende spenning i garderoben før starten på økta kan sees her.

Rekruttene hadde mye om kart og det ble innendørs stjerneorienteing i to varianter som kan sees her. Trine og Eivind hadde styringa.

Voksne fikk ei solid øket med intervall først og trakk deretter inn. Lett oppvarming med karttegn-stafett før tradisjonell sirkeltrening. Ole var bas for en gjeng som har stor innsats på alle nivå.


Som et ekstra innslag i voksentreninga ble den ny o-vesten vist fram. Den framstår som en sommer-overtrekksdrakt uten armer: Samme design og passform - veldig behagelig! Ferskvare er det, da merkelappene på dette tidspunktet ikke er tatt av.

Modellen er innleid fra en av de store motehusene i Europa og har ellers ukjent opphav.
Trening i uke 7

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Feb 2017

Aktiv fysisk trening kombinert med kartarbeide er melodien for o-løpere innendørs.

Trening i kommende uke er som følger:

Ungdom har innendørs trening mandag 13. februar kl1900 i Brekkåsen skole med Atle som leder. De fortsetter onsdag 15. februar kl1800-1930 fra Brekkåsen idrettsbarnehage med Atle og Kjell Rune og da blir det karthusk-trening.

Rekruttene trener inne i Brekkåsen idrettsbarnehage onsdag kl1800-1915 med Trine og Eivind. Her står innendørs o-løp på programmet.

Voksentreninga onsdag er det Ole som har og det blir intervall-trening eller gågruppe fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl1900. Kl2000-2100 er det sirkeltrening inne med noe kart i pausenen.
Bestilling av løpsdrakter og overtrekks-drakter

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Feb 2017

Her er deltagerne fra MIL under Midt-Norsk mesterskap i fjor med en blanding av løpsdrakter og overtrekks-drakter.

Det er bare to måneder til vi starter treninger i terrenget og vi må ruste oss til det!

Legger ved bestillingsliste for løpsdrakter og sommer overtrekks-drakter fra Trimtex. Alt er i klubbfarger og med klubbens skrift/logo. Det er ikke nødvendig med nylon-drakt og overtrekks-drakter for å delta i treninger og løp, men både løpsdraktene og overtrekks-dressene er behagelige plagg samtidig som det er moro med klubbdrakter.

Er det spørsmål er det bare å ta kontakt både på telefon eller direkte på trening onsdag kveld.

Bestilling av o-klær 2017

Navn:…………………………………………………………………………………………

Sendes Ingrid ingrid.ronning@salmon.no innen onsdag 15. februar 2017.

Spørsmål om draktene kan rettes til Ingrid på mobil 99572383.

Størrelser kan du lese om her http://trimtex.no/no/storrelsesguide/customer-service-b2b-Sizeguide.html . Erfaringsmessig er draktene generelt litt små i størrelsen. Draktene leves med MIL/o-avdeling logo og design.

Løpsdrakt, nylon

Antall

Størrelse

Pris til medlemmer

(Listepris i parrantes)

Extreme skjorte, kort arm, unisex

450,00 (499,00)

Extreme skjorte, kort arm, dame

450,00 (499,00)

Extreme skjorte, lang arm, unisex

500,00 (549,00)

Extreme skjorte, lang arm, dame

500,00 (549,00)

Extreme bukse, knekort

375,00 (412,00)

Basic bukse, lang

300,00 (349,00)

O-legger, sort

450,00 (450,00)

O-sokk, sort

200,00 (200,00)

O-avdelinga gir rabatt på draktene fra Trimtex. Priser er inklusiv klubbfarger, trykk og logo på skjorte og klubbfarger på bukse.

Extreme skjorte og bukse er formsydd.

Vedr. størrelser kan det sies at Eivind har størrelse Basic /Extreme; XL og eksempelvis Kjell Rune har Extreme; L. Spør gjerne om å få prøve på drakt hos noen som har.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Treningsdrakt sommer

Antall

Størrelse

Pris til medlemmer

(Listepris i parrantes)

Element jakke, voksen i herre eller dame

1300,00 (1299,00)

Element bukse, voksen i herre eller dame

800,00 (799,00)

Element jakke og bukse, voksen

1850,00 (2098,00)

Element jakke, barn

500,00 (999,00)

Element bukse, barn

650,00 (649,00)Prisene er inklusiv lagsfarger, trykk og logo og uten begrensinger nedover i antall plagg. Overstiger antall plagg 10, går prisen ned med 100 kroner. O-avdelinga gir rabatt (50%) på jakka til barn og 250 kroner i rabatt på hele settet til voksne.
Varierende oppmøte under kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Feb 2017

Fullt lag med 6 Rekrutter i kveld og med 3 voksne med som hjelpere. Kart-tegna begynner å sitte og himmelretninger og retningsforandringer gikk også som en lek! Trine, John og Eivind hadde en lett jobb. Full fart i hinderløypa med puslespill til slutt.

Atle hadde ordnet med linjeorientering til Ungdommene, men det ble en kald fornøyelse i en bitende sno i Klemmets veg.

Stein Ivar ledet an i en times langkjøring før det ble tradisjonell sirkeltrening inne med ei fin uttøyings-økt til slutt. Godt oppmøte tross litt forkjølelse og sydenfarting.

Noen smakebiter på kveldens sirkeltrening for voksne i denne videoen.
Fullt trøkk på trening denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Feb 2017

Full rulle med treninger i uke 6!

Atle leder trening for Ungdommene mandag 6. februar kl1900-2030 i Brekkåsen skole der det blir innendørs-trening og, sammen med Kjell Rune, onsdag 8. februar kl1800 fra Brekkåsen idrettsbarnehage der det blir løping og noe kartarbeide.

Trine og Eivind har ansvaret for Rekrutt-treninga fra Brekkåsen idrettsbarenhage onsdag kl1800-1915 der det inne-trening med både ball-lek og o-leker.

Stein Ivar har voksentrening onsdag. Det starter med langkjøring fra kl1900 både for løpende og gående. Kl 2000-2100 blir det sirkeltrening inne med litt kartlesing i pausene.

Og som ikke det var nok blir det Hovedløpsprosjektet på Åsvang skole kl.1800 – 20.45 for de over 13 år. Atle vil informere spesielt om dette til aktuelle.
Vellykket Purple Pen-kurs torsdag kveld i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Feb 2017

7 ivrige deltagere på lagets første Purple Pen løypetegnerkurs. Atle hadde laget et flott opplegg med en innholdsrik og illustrativ veileder til kurset. Alle deltagere kom raskt inn i dataprogrammet og fikk fort inntrykk av at det var noe enklere å bruke enn OCAD. Da gjenstår det for deltagerne å ta det i bruk i ordinær løypelegging, slik at flest mulig operasjoner blir rutine.Gode forhold på Brekkåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Feb 2017

Nesten 30 løpere i klubben deltok på kveldens trenings-o-løp fra Brekkåsen Idrettsbarnehage. Det var utfordringer nok for de fleste ute i mørket rundt myra ved Saga på Gimse, hvor løypelegger hadde lagt poster i de tre lengste løypene. Løperne fikk trening i retningsendring og holde stø kurs. Våre yngre løpere fikk erfare at det kan være smart å sette ned tempoet noe for å unngå å gjøre feil underveis. Man kan fort miste orienteringen ute i mørket, hvis man ikke passer på og sjekker kart og kurs ofte. Flere voksne løp sine løyper i tillegg til å hjelpe de yngre i sine løyper. Vi hadde tre deltakere i nybegynnerløypa også i kveld. Postene i den løypa var satt ut i boligfeltet. Ingrid ledet etterpå innetreninga for de voksne.

Tre fornøyde ungdommer etter kveldens økt. Det vanket godbit på alle som fullførte.

Audun hadde fortsatt litt saft igjen i beina etter helgens Marcialonga. Han suste gjennom langløypa i kveld på litt over 30 minutter.


Flere bilder her
Løypetegning i Purple Pen torsdag 2. februar

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Jan 2017

Som et alternativ til løypetegning i OCAD, arrangerer vi kurs i bruk av Purple Pen til å tegne løyper i. Det er torsdag 2. februar kl1900 i Gruva 1. etasje. Vi slutter når vi er ferdig og senest kl2200.

Det kan se ut til at Purple Pen er noe enklere i bruk og noe sikrere når en vil endre utskriftsmålestokk.

Ta med egen datamaskin. Atle er kursholder.

Det vil bli holdt et oppfriskingskurs i OCAD torsdag 23. februar for de som fortsatt vil bruke det.
Treningsløp 1. februar på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jan 2017

Onsdag til uka er det 1. februar allerede og o-sesongen nærmer seg med stormskritt. Tenk at det snart er vår! Kjell Rune har lagt fire løyper med utgangspunkt Brekkåsen Idrettsbarnehage. Nybegynnerne har egen løype i boligfeltet på Brekkåsen. Eivind og Trine vil hjelpe de yngste her. C-løypa har en løypelengde på 2,2 km og egner seg godt for blant andre vår ungdom eller for andre som ikke ønsker å løpe så langt eller føler seg litt usikker på vanskeligere løyper i nattens mulm og mørke. Den neste løypa er på 3,1 km og har A/B-nivå. Ukas langløype er på 4,5 km og har A-nivå. Løypelegger har valgt å trekke løperne i de tre lengste løypene opp på området rundt myra på gimsekartet. Mot slutten av løpet trekkes samtlige løpere inn i boligfeltet på Gimse/Brekkåsen med målgang ved Idrettsbarnehagen. Det gjelder å være nøye med kompasskursen og sjekke retningen ofte. Velkommen til o-løp på Brekkåsen!


Husk hodelykt, brikke og kompass - og refleksvest!!


De voksne fortsetter inne etter løpet kl. 2000. Det er mulig for alle å starte fra kl. 1800. De voksne kan ha det litt sosialt sammen etterpå før innetreninga starter.


Mandag 30.1. er det innetrening på Brekkåsen skole for ungdommen kl. 1900 som vanlig. Atle er "in charge" her.
Full innsats i vintertreninga i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jan 2017

Flotte ungdommer og rekrutter i fri dressur under kveldens trening på Brekkåsen.

5 rekrutter, 11 ungdommer og 15 voksne deltok i kveldens opplegg enten som deltagere eller instuktører. Veldig bra! I tillegg var det 11 ungdommer som møtte opp mandag kveld.

Over ser vi litt av oppvarminga til rekrutt-treninga i kveld og litt av hinderløypa med puslespill.

Her ser vi Ole, Margrethe, Stein Ivar og Reidun under sirkeltreninga.


Martin i et intens øyeblikk under Sit Up. Ungdommen klare for ute-trening.
Treninger i uke 4

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Jan 2017

Full rulle med trening også kommende uke!

Atle leder ungdommene innendørs mandag 23. januar kl1900-1930 i Brekkåsen skole.

Ungdommene har så ute-trening onsdag 25. januar kl1800-1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Atle og Kjell Rune vil by på litt kart-trening og løping.

Trine og Eivind har inne-trening for rekruttene fra Brekkåsen idrettsbarnehage onsdag 25.1. kl1800-1915 med innføring i kart-tegn, hinderløp og puslespill-løp.

John leder voksentreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage onsdag kveld. Kl1900 blir det utetrening med intervall-trening for noen og gåtur for noen. Kl2000-2100 fortsetter de voksne inne med sirkeltrening og pause-o-løype.

Vel bekomme!
Trening med liv og lyst onsdag kveld på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jan 2017

12 ungdommer, 4 rekrutter og 13 voksne var i aktivitet onsdag kveld på Brekkåsen. Det er nok en del flere som ville blitt med på treninga, men det går også noe sykdom selv i blant o-løpere. Skulle alle være frisk og alle hadde anledning, ja........

Voksentreninga var i kveld ledet av Hege med flere nye øvelser bl.a. rulle med ball som Ole her justerer seg inn på. Se dagens spreke forsamling og hør Stein Ivar sin vei fra 1. til 2. post i BOL`løp i Tjuvdalen sist sommer.

Ungdommene hadde for første gang løpetrening med litt o-tekniske utfordringer og Atle og Kjell Rune, så nå blir det to økter hver uke framover.

Rekruttene var denne gangen fire - to jenter og to gutter. Denne gange var tema kart-tegn i blått, grønt og brunt. Det var litt opplæring og så ble kart-tegnstafett. Det ser allerede ut til at kart-tegna sitter! Trine og Eivind har opplegget.

Flere stemningsbilder følger:
Samlinger - Møter -Kurs våren 2017

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jan 2017

Vi har en travel etterjulsvinter og vår framfor oss - ikke bare med treninger, men også i form av møter, kurs og samlinger som på bilde fra årsmøtet 2016. Her kommer en kjapp oversikt for våren 2017:

Allerede torsdag 2. februar arrangerer vi laget første innføring i løypelegging med tegneprogrammet Purple Pen. Vi tror dette programmet er noe enklere enn OCAD.

Det kan være greit å minne om at vi fra månedsskiftet januar/februar starter prosessen med bestilling av løpsdrakter og overtrekk for sommerbruk. Kommer tilbake til det straks.

Derom det fortsatt er interesse for løypelegging i OCAD 11 vil det bli en oppfølging torsdag 23. februar.

Torsdag 2. mars blir det årsmøte i o-avdelinga med påfølgende medlemsmøte hvor vi ser på sesongen 2017. Veldig viktig møte!

Torsdag 9. mars har vi en hel kveld med løypelegging, der vi ser på hva ei god o-løype er og gir rom for egentrening.

Søndag 2. april introduserer vi et nytt tilbud i klubben: En dagsamling for alle på Gløshaugen med to økter treninga og sosialt fellesskap. Spennende opplegg like før sesongen starter!

Veldig mye å se fram til og enda har ikke sommersesongen startet!
O-treninger i uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jan 2017

Her er bilde fra ett år tilbake. Det var nok en del flere enn på bilde på treninga, men ikke så mange som var forrige onsdag da 18 ungdommer møtte opp! Altså en økning ikke bare i alder og lengde, men i antall også.

Ungdommene har som vanlig innetrening i Brekkåsen skole mandag 16. januar kl1900 med Atle som leder.

Onsdag 18. januar blir det fullt trøkk fra Brekkåsen idrettsbarnehage: Ungdommene møter da til sin første uteøkt kl1800 med Atle og Kjell Rune som ansvarlige.

Rekruttene under ledelsen av Trine og Eivnd har som vanlig trening inne i Brekkåsen idrettsbarnehage`s gymsal. Da blir det bl.a. læring om kart-tegn med fargene blå, grønn og brun.

Voksne har langkjøring med Hege fra kl1900 og her blir det gågruppe i tillegg. Fra kl2000 er det sirkeltrening inne og da trolig med noe kart i tillegg til styrke.
Svært god oppslutning om kveldens trening i grisværet.

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Jan 2017

Ung og gammel var med å løp inn det ferske nær-kartet Anemarka. Ole la tre løyper, der alle hadde en runde i Bagøya, mellomløypa og langløypa kryssa i tillegg elvaløpet over til Kuba og langløypa gikk også en runde i Anemarka.

Kartet, tegnet og synfart av Eivind, er blitt til i all hemmelighet i høst og tidligvinteren. Det er slettes ikke godt egnet til konkurranser, men til treninga noen ganger vil gi fin variasjon i vintertreningene.

Mye regn og glatte veier til tross møtte nærmere 25 løpere til dyst og etterpå var det bare blide fjes - mye bedre enn før start som her.
O-treninger i uke 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jan 2017

Her ser vi løpsområdet onsdag kveld slik det har sett ut i mange perioder fra år 1720. Vi kan finne igjen kjente navn på garder som Loddgard, Melhus, Søberga, Bagøya, Rimol og Tranmæl. Kartnavn er Gulens løp fra 1720.

Du får snu litt på skjermen for å lese teksten og Nord er til venstre. Regner med at vi får et mer oppdatert kart til løpet!

Ungdommene med Atle har vanlig innetrening mandag kl1900-2030 Brekkåsen skole. Så starter oppkjøringa til sommeren med to økter i uka. De vil delta sammen med rekrutter og voksne 3. hver onsdag på o-løp - denne gangen med oppmøte i Bagøya hos Ole (se kart under). De to nest onsdagskveldene blir det løpetrening med utgangspunkt fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl1800

Rekrutter og voksne har også o-løp med start mellom kl1800 og 1900. Oppmøte er i Bagøya hos Ole, se link her. Evt. søkeord er Baggøya (=okseøya). Rekruttene og ungdommene har ikke trening etter o-løpet, men de voksne har sirkeltreninga fra kl2000 i Brekkåsen idrettsbarnehage. Ole er ansvarlig for både o-løpet og innetreninga for voksne.
Høy treningsaktivitet denne uka.

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Jan 2017

Ingrid, Leah og Erik får representere denne ukes allsidige treningsaktivitet. Her er de nettopp gjort seg ferdig med kart-tegn-hinderløp i fargene hvit, svart og gul. Oppvarming var elefantball og avslutning med felles studie av kart-tegn på o-kartet Fantasia. Margrethe, Trine og Eivind var også aktiv deltagende under rekrutt-treninga.

Samtidig og i forlengelse av rekrutt-treninga toget en del voksne ut i vinterkulda for å gjennomføre litt lett trening i 13-14 kuldegrader med intervall-gruppe og gå-gruppe. Etterpå ble det sirkeltrening inne i salen, alt under ledelsen av Stein Ivar.

Tirsdag kveld var ungdommene på bytur! Det var samling i kretsens Hovedløpsprosjekt. 14 ungdommer og tre voksne stimet i vei til Dragvoll. I følge Atle var det et kjempefint opplegg for kvelden, der alle ble disket - voksne inklusive. Moro og lovende!

Alt i alt en sterk start på o-året 2017, tross noe forfall p.g.a. sykdom og andre gjøremål.