Tilblivelse GULL O-SKO

GULL-O-SKO

Tilblivelse

Skoen er innkjøpt rundt tusenårsskiftet. Etter diverse overtramp på 90-tallet var tiden moden for en vriklefri sko av typen Integrator High. Den har gjennom mange år vært trofast med på noen hundre bedrifts-, karusell- og treningsløp i Trondheimsdistriktet. Under kryssing av et nypløyd jorde mellom Hollumsåsen og Brekkåsen den 14.november 2018 måtte den gi tapt. Sugende plogner gjorde at begge sålene løsnet, men de holdt til jeg kom i mål. Da ble det som seg hør og bør solid mobbing av lagkameratene for å løpe med klappsko.

Ikke desto mindre lå det an til at den venstre skoen skulle få et nytt liv. Høyreskoen endte på Hofstad gjenbruksplass hvor dens videre skjebne overlates fantasien.

Etter solid vasking og lufting ble venstreskoen avstivet innvendig med restene av et kjølbånd i aluminium fra en Rana 17. Videre ble den stuffet med utrangerte orienteringsflagg hvorfra både tekstil og stål kom til nytte. Utallige lag med gullakk forvandlet skovraket til et gyllent klenodium.

Sokkelen er i eik og stammer fra ei gammel smørkjerne som har stått i et forlengst nedlagt meieri. Den ble kantet med en håndoverfres og lakkert. Messingplaten ble velvilligst donert av Frivilligsentralen i Varmbo. Etter skjelvende frihåndsgravering med en dremelfres, svartlakkering, sliping og sluttlakkering ble platen limt til sokkelen.

På undersiden av sokkelen er det tenkt at navnene på vinnerne skal graveres inn i tur og orden.   
     

LYKKE TIL!                                               Desember 2018.   Martin Melhuus