TURORIENTERING 2021logo_turo.gif

I år fortsetter vi som i fjor. Tilbudet er tilpasset alle. Og med alle mener vi absolutt alle.

Årets turorientering har 6 kategorier turer.

 1. Grønne løyper – går etter stier og veier er for deltagere som ikke ser seg i stand til å gå i marka (bl.a. rullestol). Gir godkjent merker innen de 30 postene – se i tabellen lenger ned. Er også for deltagere uten erfaring.
 2. Grønne turer– er turer med løyper som går på stier og veier. Samme postene som i Grønne løyper. Er også for deltagere uten erfaring.
 3. Blå turer - er turer som stort sett går på gode stier med poster nær disse og ikke tungt terreng. Er for nybegynnere, men krev litt kjennskap til kart og kompass.
 4. Røde turer – er turer med løyper som går i variert skogsterreng med gode ledelinjer og holdepunkter. Det vil kreve litt kunnskap om kart, men vil være overkommelig for de fleste. 
 5. Svarte turer – dette er den «tradisjonelle» turorientering som de aller fleste kjenner til fra før. Det er turer som vil utfordre deltakeren litt og forutsetter at en kjenner til kart og kompass. 
 6. Toppturer – i den siste kategorien har vi valgt ut 2 toppturer i nærmiljøet. Dette er enkeltposter som egner seg som en egen tur. 


WP_20150510_15_53_01_ProGrønne turer/løyper - Melhus sentrum og Gimse

Et godt utgangspunkt for disse i Melhus sentrum er Melhustorget, og på Gimse er «Capro» et godt utgangspunkt. Til sammen 30 poster/stolper som hver gir 2 poeng. Postene i denne løypen er stolper med rød og hvit topp, og hvor postkoden står på toppen av stolpen. Se bilde.

 

Rød tur – Vassfjellet nord og Momarka

I år har vi valgt løyper i Vassfjellet nord og i Momarka. Tilsammen 30 poster som hver gir 2 poeng. I Vassfjellet er parkering enten Rønningshaugen eller Markaplassen. Sistnevnte med parkeringsavgift. I Momarka er parkering på parkeringsplassen i innkjøringen til Skjetnemarka. Her er det også parkeringsavgift.

 

Postplukk – Vassfjellet nord og Momarka

I år har vi valgt Vassfjellet nord og Momarka. Til sammen 30 poster som hver gir 2 poeng. I Vassfjellet er parkering enten Rønningshaugen eller Markaplassen. Sistnevnte med parkeringsavgift. I Momarka er parkering på parkeringsplassen i innkjøringen til Skjetnemarka. Her er det også parkeringsavgift.

 

Toppturer

Hangervåttån på Byneset (10 poeng) – parkering er angitt på kartet. Dette er en fin familietur som er relativ kort med mulighet for å ta en avstikker med Hagervåttån rundt. 

 

Sopphaugan på Kregneskjølen (10 poeng) – Parkering i Skjetnemarka ved skytterhuset. Se angivelse på kartet. Her er det parkeringsavgift. Denne turen er krevende på grunn av lengden.


Felles informasjon

 • Postene står ute til og med fredag 17. september. Vi må ha ei helg på oss til å ta inn postene før elgjakta starter.
 • Vennligst benytt de angitte parkeringsplassene. Husk parkeringsavgift der det aktuelt.
 • Vi bruker «flate» postflagg som kan være litt vanskeligere å få øye på enn postskjermer. 
 • Postene er påført bokstavkode som noteres på det vedlagte kodearket. Gi beskjed dersom noen poster er forsvunnet eller sterkt skadet!
 • Du kan registrere postkodene på nett. Gå inn på www.turorientering.no/melhusil
 • Alternativt kan kodearket eller kontrollkortet leveres/sendes til: Stein Ivar Foss, Måssåvegen 11, 7227 Gimse, eller e-post til turo@melhusorientering.no innen 1. oktober.
 • Vi selger tur-o også via internett, sjekk o-gruppas hjemmeside www.melhusorientering.no eller gå inn på www.turorientering.no/melhusil
 • Dersom flere i en familie ønsker å bruke samme kartkonvolutt, må man kjøpe ekstra kontrollkort til kr 50,- for å bli registrert som deltager.

 

Merkekrav/premiering

Merkekravet er differensiert i kategoriene med eller uten handikap. Kategoriene har en veldig «løs» definisjon og du fastsetter selv om du deltar med eller uten handikap. Vårt ønske er at de som ikke er så førlige også har muligheten til å sanke nok poeng i den grønne løypen for å nå merkekravene.

 

Merke

Uten handikap

Med handikap

Gull

Minimum 160 poeng (herav minst 1 topptur)

Minimum 50 poeng

Sølv

Minimum 140 poeng (herav minst 1 topptur)

Minimum 40 poeng

Bronse

Minimum 120 poeng (herav minst 1 topptur)

Minimum 30 poeng 

                                               

Gullmerke i 5 år gir bronseplakett, i 10 år sølvplakett, i 15 år gullplakett. Det deles også ut plaketter for 20 år, 25 år, 30 år etc. Dersom sølv-kravet innfris i to år, er det likeverdig med gull-krav i ett år. 

Den første gangen man klarer et merkekrav, får man merket gratis. Man kan bare få ett merke pr. år. Ellers kan man få kjøpt merker til kr 15,- pr stk. Plakettene er alltid gratis.

 

ÅRETS TUR-O-ER

På høstavslutningen trekker vi ut årets tur-O-er. Alle som leverer inn registreringsskjema eller registrerer seg på nett er med i trekningen av en flott premie.

 

Kan du tenke deg å finne ut mer om orientering og hva vi i Melhus IL orienteringen har av tilbud?

Gå inn på våre nettsider www.melhusorientering.no for mer informasjon. Her vil det ligge informasjon om avslutningskvelden når den nærmer seg.

GOD TUR!

 

For Melhus IL O-avd.: Stein Ivar Foss – 976 94 418 og Martin Melhuus – 976 98 725


Turorientering

Velkommen

Da er årets turorientering satt ut og det er bare å finne fram turutstyret, kompass og godt humør.

I år har vi laget et nytt og utvidet tilbud til dere som ønsker å være med på turorientering. Tilbudet er utvidet slik at det er tilpasset alle. Og med alle mener vi absolutt alle.

Du får kjøpt turorientering på:


Sportshuset Melhus

og på nettet: turorientering.no


Skulle det være noen poster som er kommet bort, du mener er feil, feil postkoder osv...


Gi tilbakemelding til 

Stein Ivar Foss, Mob: 976 94 418
Martin Melhuus, Mob: 976 98 725 God tur

Hilsen Stein Ivar og Martin


Levert av IdrettenOnline