Folksomt i Gruva under juleavslutninga i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Des 2015

23 medlemmer deltok i juleavslutninga i Gruva onsdag kveld og 22 av disse gjennomførte nattløpet som Audun K hadde lagt rundt omkring i skoleområdet. Morsom og fartsfylllt løp! Se resultater på Brikkesys.

Etter innkomsten vartet Trine og Hege opp med gløgg, kaker, saft og kaffe. Alt gikk ned på høykant etter juleløpet.

Hege hadde satt sammen ett hundretalls bilder og noen videosnutter som fenget hele forsamlinga. Bare se bildene i denne nyhetssaken! Det var bilder fra vintertrening, opplæring, O6`er, karuselløp, ungdomsleire, ungdomsløp, Midt-Norsk mesterskap, klubbmesterskap o.a.

Som en dessert prøvde vi ut våre nye modeller av sommerovertrekk fra Trimtex. Vi kommer tilbake med flere opplysninger om modeller, priser, støtte og bestilling over nyttår

I det hele har det vært et svært innholdsrikt o-år med en gledelig oppsving på rekruttsida. Vi tar nå en god juleferie og møtes igjen til vintertrening like over nyttår.

Det er for øvrig greit nå å minne om at vi til kommende år kan feire o-avdelingas 70 årige arbeid for o-sporten i nedre Melhus. Dette kommer vi tilbake til med jevne mellomrom gjennom hele neste år.

Velbekomme!


En god o-prat gjør seg. Slike kvelder har vi god tid til sosialt samvær.Ung og noen ikke fult så ung følger med på bilde-framvisinga.
Førjuls-avslutning onsdag 9. desember kl1800 fra Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Des 2015

Onsdag 9. desember blir det førjuls-avslutning. Merk at stedet er klubbhuset i Gruva 1. etasje kl1800!

Først blir det et kort gateo-løp med start fra Gruva og som går i skoleområdet. Ta med lykt, refleksvest og godt fottøy for føret. Audun K er løypelegger.

Etterpå blir det servert julegløgg og kaker i klubbhuset.

Etter hvert får vi en bilde- og videovisning fra o-året 2015.

Vi er lovet tilsendt et godt utvalg av den nye sommerdrakten Dynamic fra Trimtex, slik at det blir mulig å prøve modellen i rett størrelse for evt. senere kjøp.

Det blir altså litt o-trim og mye sosialt samvær nå før jul.
Trening onsdag 2. desember

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Nov 2015

Siste ordinære vintertrening før jul er onsdag 2. desember fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Rekruttene starter ute kl1800 og går så inne for lek og o-teknisk trening og det er Atle og John som holder styringa. Treninga avsluttes kl1930.

De voksne starter kl1900 med langkjøring innlagt o-teknisk trening. Kl2000 er det sirkeltrening. Kjell Rune har opplegget for kvelden. Treninga avsluttes kl2100.

Neste gang er det førjul-avslutning fra klubbhuset i Gruva.
Trening og visning av sommerovertrekk-drakter onsdag 25. november

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Nov 2015

Vintertreninga holder fram etter fortsatt stor suksess onsdag 25. november fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Underveis blir det framvisning av sommerovertrekk-drakter fra Trimtex.

Rekruttene har som vanlig oppmøte kl1800 og starter med utetrening og forsetter inne med ulike øvelser før de avslutter kl1930. Kjell Rune og John har styringa den kvelden.

Voksentreninga starter kl1900 med o-løp og fortsetter inne med sirkeltrening. Det er Ole som står for opplegget.

Vi har fått tilsendt noen modeller i ulike størrelser av Trimtex sommerovertrekk-drakter som foreldre og løpere kan se på under kveldens treninga mellom kl1800 og kl2100. Drakten fra Craft som tidligere var å få på Sportshuset blir ikke å få framover. Derfor ønsker vi å se på andre løsninger bl.a. fra samme leverandør som løperdraktene kommer fra.
Stor stemning under treninga på Brekkåsen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Nov 2015

Her er det like før ny runde med elefantball og salen eksploderer av ivrige rekrutter, denne gangen 10 i tallet. Før inneøkta var det en runde ute med hodelykt.

De voksne hadde en hard intervalløkt ute og fortsatte inne med 8 stasjoner i sirkeltreninga. Flott innsats av alle!

Stor iver og stor stemning hos alle!
Trening onsdag 18. november

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Nov 2015

Som et bevis for av vi har ei avdeling i balanse ser vi her Filip på balansebrett sist onsdag under sirkeltreninga. Det var full rulle med mange i trening av både gammel og ung.

Vintertrenings-suksessen fortsetter kommende onsdag den 18. november fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Rekruttene starter ute kl1800 og avrunder inne halvveis i økta som varer i 1,5 time. Atle og John har har opplegget. De voksne starter også ute kl1900 med intervalltrening og fortsetter inne kl2000 med sirkeltrening. Eivind har opplegget for kvelden.

Godt fottøy, klær etter vær, hodelykt og refleksvest er fortsatt tingen ute - både inne og ut har vi med, som vanlig, god treningsiver og godt humør!
Ny rekord: 24 på onsdagstrening denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Nov 2015

Aldri før har o-avdelinga hatt flere personer på trening samtidig. Vintertreningene har så vidt startet, og onsdag 11. november deltok hele 24 personer på trening. Det var 11 ungdommer og 13 voksne. På begge de to siste treningene har det kommet nye rekrutter som ønsker å starte å springe orientering.

Denne onsdagen hadde Atle lagt opp et spennende program ute, nemlig kortstokk-stafett. Hvis kløver betydde armhevinger, og du trakk en kløver ni, skulle du ta ni armhevinger før du løp tilbake til laget ditt og vekslet med nestemann. Han kom kanskje til å trekke 13 froskehopp, hvis det ikke dukket opp en joker da, som gav fritt leide til å løpe tilbake med én gang. En fin kombinasjon av flaks og ferdigheter gav seier til Andreas, Oskar og Erik, som for øvrig deltok på sin første trening med o-gruppa.

Alle fikk styrke- og løpstrening, og etter en liten time ute, brukte rekruttene en halv time i gym.salen, med elefantball og belgisk orientering. Da de voksne kom og overtok gym.salen etter en lengre løpetur, var det fortsatt ungdommer igjen i salen, to timer etter at treninga deres startet. Å gå heim fra o-trening har ikke blitt lett.

Atle fortalte hva som skulle skje i kortstokk-stafetten.

Erik startet på trening med rekruttene nå i november.

Vinnerne av den ene omgangen med kortstokk-stafett var Andreas, Erik og Oskar.

Gym.salen på Brekkåsen idrettsbarnehage er ikke stor, men den gir plass for belgisk orientering.

Slank forfra: De voksne trener én time med løping ute, og deretter én time styrketrening inne.
Reidun Thalseth - årets turorienterer 2015

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Nov 2015

Årets turorientering er over for i år. På sesongavslutningen ble årets turorienterer 2015 kåret. Kriteriet for å være kandidat til årets turorienterer er at du har kjøpt turorientering, levert inn kodekortet med de postene du har tatt, eller registrert postfangsten på nett.

Årets turorienterer 2015: Reidun Thalseth

Reidun sier at turorientering er en fin måte å komme seg ut i marka på. Hun måtte innrømme at hun kom sendt i gang og fikk ikke tatt så mange poster som hun kunne tenkt seg. Hun sier at hun vil delta også neste år. Utfordrer også de øvrige i familien. Vi gratulerer en blid og verdig vinner.

Gledelig er det at det også i år er en liten økning i antall deltakere i forhold til tidligere år. Nytt av året var grønne turer og toppturer. Grønne turer var lagt til Melhus sentrum og er et tilbud til de som ikke kan komme seg ut i terrenget.

I år oppnådde følgende merker:

Gullmerket:

- Trine Andersen

- Reidar Monsen

- Siv Rabben

Sølvmerket:

- Reidun Talseth


Vinnerne blir kontaktet for overrekkelse av premiene.
Trening onsdag 11. november

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Nov 2015

Dette blide er fra i fjor og er historie: Guttene har blitt ett år eldre og det er kommet til mange flere rekrutter! Salen er ikke av de største, men hjerterommet er desto større.

Vintertreninga fortsetter onsdag 11. november fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Ta på refleksvest og hodelykt!

Rekruttene starter kl1800 med en halv time utetrening og med en time innetrening etterpå. Det er Atle og Kjell Rune som har opplegget.

De voksne starter kl1900 med en time langkjøring sammen med litt o-teknisk trening. Kl2000 fortsetter treninga inne med sirkeltrening evt. med siste rest av o-teknisk trening. Hege har regien for kvelden. Her er det plass til adskillig flere både ute og inne.
Vintertreninga starter onsdag 4. november

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Nov 2015

Etter tre uker trenings-fri er vintertreninga endelig i gang! Som tidligere er oppmøte ved Brekkåsen idrettsbarnehage. Lad opp lyktene, ta på klær etter været og husk refleks!

Rekruttene starter kl1800 med en halv time utetrening og fortsetter inne fra 1830 med en time i gymsalen. Atle og John har treninga denne gangen.

Voksen kjører samme opplegget som i fjor med oppmøte kl1900 og har en times utetrening, denne gangen er nattløp med kort og lang løype i terrenget. Fra kl2000 er det sirkeltrening inne. Stein Ivar her opplegget for kvelden.
"Generasjonsskiftet" som materialforvaltere gikk smertefritt denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Okt 2015


Etter noen tiår ble Eivind avløst av nye materialforvaltere denne uka. Ole og Martin hjalp til å flytte o-avdelingas utstyr fra o-loftet og o-garasjen og ned Bakkan til områdene på begge sider av Gaula like sør for sentrum
Martin tar løypeleggerutstyr og materiale som brukes flere ganger i året som skjermer, enheter, brikker, kart, plast, løpspc, premier, tunneltelt og restmat/kopper/servietter til restaurant. Telefon til Martin er 97698725 og e-post: mart-mel@online.no. Dersom Martin ikke er hjemme har Eivind og Jenny (som er nabo) ekstra nøkkel til o-kjelleren. Adresse til Martin er Asbjørn av Medalhus veg 18 like nedenfor nedre kirkegård ved Loddbekken.
Ole har o-hengeren med tyngre arrangementsutstyr brukt noen få ganger om året som staur, merkebånd, bord, stoler, megafon, plakater, dotelt/-bøtter, kaffetrakter, vaffeljern, seierspall og Regnly-telt. Telefon til Ole er 91795268 og e-post: oahjul@online.no. Adressa er Bagøyvegen 120 som er 2. gård på venstre hånd etter å ha tatt til venstre etter undergangen av Gimsevegen.
En fullstendig liste over hva befinner seg hvor vil komme under Dokumentarkiv - Åpne dokumenter.Flott skolesprint-dag for Brekkåsen skole fredag

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Okt 2015

Kjempedag for elever, lærere og instruktører under skolesprintdag for Brekkåsen skole fra Saga på Brekkåsen.
Flere bilder i Bildegalleri.
5. trinn

6.trinn

7. trinn


.... og her er de som gjorde jobben med løyper og arrangementet for øvrig:
Odd Arne Skarholt, Øyvind Berg, Kåre Onsøyen, Martin Melhus og Andreas Landrø.Stort oppmøte og høy stemning under sesongavslutninga onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Okt 2015Våre rekrutter og ungdom får representere o-avdelingas sesongavslutning 2015. Vi har hatt virkelig mange rekrutter dette året og alle har fullført sesongen og flere har kommet til i løpet av sommersesongen. Atle har virkelig truffet med opplegget. Helt herlig!
Kvelden startet med tomannsstafett nattorientering på Snellmyra med hele 10 fulle lag. En rekrutt sammen med en løper som var litt eldre enn rekrutt løp hver sine tre løyper. Mange løyper og mye lys i terrenget ble det.
Så fortsatte vi med en enkel servering på Bjønnabakken der kveldens meny bestod seg av saft, kaffe, te og to skuffkaker, noe som skulle vise seg bare så vidt holdt. Det skal noe til å mette over tretti medlemmer etter ei god treningsøkt i marka.
Til slutt var det premieutdeling for kveldens løp, O6`eren, Ukens løype og Turo. Mange nye løpere i både Ukens løype og Turo fikk premie. I O6`eren har over 40 personer deltatt i minst ett løp i år, så vi har mange å ta av.
Selv om det ble "bare" 2.plass i karusellen, så er vi svært tilfreds med oppslutninga denne sesongen. Vi har også gjennomført våre arrangement, store som små, med en høy standard til glede for deltagerne.
Så derfor takker vi hverandre for en kjempeflott sesong og ser fram til neste år med stor spenning! ----ja, og så starter vi vintertreninga onsdag 4. november!
Se mange bilder fra kvelden her.Sesongavslutning onsdag 14. oktober på Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Okt 2015
Så er vi kommet til sesongavslutning for årets sommer-o-sesong 2015.
Den blir av det tradisjonelle slaget med lommelyktløp, enkel servering og premieutdeling av ymse slag.
Oppmøte for lommelyktløpet blir kl1800 på Bjønnabakken og derfra blir det merket i 400 meter sørover til Snellmyra (se kartet) der det blir en uhøytidlig 2-manns-stafett der vi mikser gammel og ung og alle får tre korte sløyfer hver. Det vil være mulighet for individuelle løyper også. Alle starter før kl1830.
Kl2000 er det enkel servering på Bjønnabakken for alle og kl2030 blir det premieutdeling for Ukens Løype, Turorientering og annet som det viktig å framheve (overraskelse følger!).
Velkommen til en trivelig kveld!Trondheim Urban - langdistanse i sprintformat - i fantastisk vær og omgivelser

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Okt 2015

Løypa gikk gjennom parkeringshuset på SolsidenMelhus hadde tre deltakere på gateløpet «Trondheim Urban» søndag 11. oktober. Dette er et nytt konsept, som startet i fjor, nemlig langdistanse-løp på sprintkart i Trondheim. Løypene gikk i sentrum, på Bakklandet og rundt Kristiansten festning. Løperne fra Melhus var gjennom løyper på 6,4 og 8,2 kilometer, og alle oppnådde kilometertider på under ti minutter. Arrangørene i Wing hadde «lurt» oss ved å legge to poster inne i parkeringshuset på Solsiden. Her var det et merkelig lyseblått område på kartet, som var ukjent for de fleste. Dette viste seg å være innendørs terreng, og når den eneste «åpninga» på kartet første oss inn i parkeringshuset fant vi etter hvert ut at dette så ut til å stemme.

Løpet startet klokka ni om morgenen, med fri starttid fram til klokka ti. Det var nesten ikke trafikk så tidlig på en søndag, så vi kunne gampe i veg på skrå over alle gatene. Vi så i alle fall ingen løpere som stod og ventet på grønn mann...

91 løpere deltok, og dette er en god vekst fra i fjor. Vi kosa oss i Melhus-drakten i dag, og hadde en utrolig fin opplevelse. Neste år unner vi flere denne gleden. Og så fikk vi et fint kart vi kan imponere med neste gang vi skal finne raskeste veg fra parkeringsplassen til Peppes Pizza.
Det er Esten Melhuus som har tatt bildet av John Lerli, Hege Solhjem Melhuus og Stein Ivar Foss.

Se også bildet av kartet over parkeringshuset på Solsiden.


Nattløp Lauvåshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Okt 2015I strålende høstvær og flott nordlys lå det til rette for en fin kveld for nattorientering. Martin var arrangør og løypelegger, og han hadde lagt løyper som viste seg å være utfordrende for store og små. Noe som resultatene viser.

Etter målgang stilte han med saft/kaffe og kake til deltakerne. Noe som alle deltakerne satt pris på.

Resultater fra kveldens løp.Trening i natt-o-løp fra Lauvåshaugan onsdag 7. oktober

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Okt 2015Natt-o-treninga blir på Lauvåshagan kl 1900 og det er en fordel med noenlunde presist oppmøte, da det blir en felles gjennomgang av løypene 2,1km og 3,2km. I nybegynnerløypa får deltagerne følge/skygge rundt. Martin er løypelegger. Det blir merket på veien over Nordgrenda / Øyås fra Rønningen. Se kartet over. Lad opp lyktene og møt opp!Trondheim Urban

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Okt 2015Wing OK inviterer til langdistanse sprintløp søndag 11. oktober (kl 9 - 12) med utgangspunkt fra torget i Trondheim sentrum. For mer informasjon se innbydelse.

Påmelding på Eventor senest torsdag 8. oktober kl 23.59.Gimse By Night med rekordoppslutning

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Okt 2015
Mange hadde tatt veien til garasjen på Gimse onsdag kveld og om lag tredjeparten var gjesteløpere fra Leik, Trollelg, Freidig, Sintef og St. Olavs. Løypene var lagt mye i gatene, men var også lagt litt ut i terrenget både ved Tambartun og søkkene nord for Gimsefeltet. ikke alle hadde kontroll på de mange gatene hele tida og fikk drøye løpstider, men det la ingen demper på den gode stemninga i garasjen etter løpet. Monas sjokoladekake gjorde susen!
Se flere bilder i Bildegalleri og resultater finner du her.
Vi tro at løpet inspirerte til mer nattoløp og det blir det fra Lauvåshaugan neste onsdag.Gimse By Night onsdag 30. september blir siste løp i O6`eren

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Sep 2015
Som en ekstra vri denne sesongen avsluttes årets O6`er med gate-nattløp. Selv om mye er oppgjort løperne mellom i klassene er det noen som kan pynte på resultatet ennå. Nattløp i seg selv er en annen øvelse enn ordinært løp.
De meste av løpet vil gå i gatene, men de lengste løypene har litt terreng. Gode joggesko vil være en grei løsning.
Gateløp på Gimse i mørket er midt i blinken for våre rekrutter - dette blir morro!

Starttid: 1930 – 2000

Parkering: Capro på Gimse

Samlingsplass: Eindrides veg 8 (i garasjen) se link.

Startkontingent: NY: gratis; D/H -16: 20 kr; D/H 17-: 30 kr.

Kart
Gimse; målestokk 1 : 6 500 og ekvidistanse 5 m. Løypetrykken (purple) er uten overtrykkseffekt for best mulig lesbarhet (spesielt i boligfeltet).

Løyper
NY: 1.3 km (hovedsakelig vei/sti)
Kort (C): 1.9 km (ca. 5 % terreng; resten vei/sti)
Mellom (B): 2.9 km (ca. 20 % terreng; resten vei/sti)
Lang (A) 3.9 km (ca. 20 % terreng; resten vei/sti)

PS: Saft & godbit vanker etter løpet!Ny bestilling av vinter-løpedrakter!

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Sep 2015
Høsten er her og vinteren er ikke langt unna. Da er det behov for varme og funksjonelle klær. Flere av medlemmene gikk til innkjøp av Trimtex` vinterløpedrakt med logo, MIL-merke og klubbtekst. Alle er svært tilfreds med bruksegenskapene som passform og at de er varme til vinterbruk. De var også flittig i bruk nå i det kjølige vår-og forsommerværet som vi hadde i år.
Vi vil nå ta opp en fellesbestilling før vinteren kommer for fullt. Designen er som vist av de spreke løperne på trening 8. april i vår.

Priser og støtte
Voksen jakke kr 1349,00. Voksen bukse kr 699,00.
Barn jakke kr 999,00. Barn bukse kr 599,00.
Draktene leveres også i damedesign.
Les om størrelser her. Prøv gjerne draktene som løpere har med på nattløpet nå onsdags kveld.

NB! Laget sponser hvert sett med kr 300,00 (jakke+bukse). Bestilte varer blir fakturert av kasserer og evt. støtte blir trukket fra da.

Spørsmål om bestilling og design kan rettes til Ingrid ingrid.ronning@salmon.no , tlf 99572383 innen 4. oktober!
Avsluttet ungdomsløpene med pizzafest

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Sep 2015

Melhus hadde rekord-deltakelse på det niende og siste ungdomsløpet i 2015-sesongen. Hele 11 løpere fra Melhus stilte til start fra Ringvål lørdag 19. september. Om kvelden hadde kretsen invitert til pizzafest, og her kom 9 av rekruttene fra Melhus og noen foreldre.

Ungdomsløpene er et viktig rekrutteringstiltak i Sør-Trøndelag. Aldri tidligere har det deltatt så mange, og på flere løp har deltakertallet vært nesten 200. Gjennom sesongen har hele 15 barn og unge fra Melhus vært med, 14 gutter og 1 jente (Mirjam Halvorsrud). Flere av dem startet som nybegynnere i vår, men etter sommeren har de gått over til å løpe ordinære løyper. Atle Pedersen og flere foreldre var med ute i løypa for å veilede i begynnelsen. Løperne har fått premie hver gang, og lørdag kveld var det sammenlagtpremie til alle som har fullført minst 7 løp. Fra Melhus var dette: Peter Prytz Jensen, Oskar Storler, Sander Sandmo og Kristoffer Lerli.

Lørdagens løp gikk fra Skogly ved Ringvål. Lagsteltet ble raskt satt opp på grunn av truende regnvær, og de fleste kom gjennombløte i mål. Filip Hoseth sørget for klasseseier i H 13-16C, med Sander Sandmo på andreplass, drøyt 3 minutter bak. Gledelig var det også at Emil Ler Løkken deltok for første gang i et o-løp (H 13-16N), fast bestemt på å fortsette som o-løper neste år.Deltakerne rakk så vidt å dra heim for å tørke klær, før de møttes igjen på Heimdal videregående skole hvor det var sesongavslutning med pizza. Fra venstre rundt bordet: Håkon, Andreas, Kristoffer, Oskar, Emil, Peter, Sander, Michael og Espen.
Godt oppmøte på gruppetreninga onsdag - neste nå blir Gimse By Night om 14 dager

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Sep 2015
Med gruppeledere var vi 19 løpere i aksjon like ovenfor Rønningsgjerdet på Løvset. Atle hadde lagt fine o-tekniske løyper i Svartåsen med innlagt motbakker (og unnabakker). Deltagerne kunne løpe ordinært løp eller være med i grupper med veivalgdiskusjoner og med oppsummering på hver post for hele gruppa. Det virket som opplegget falt i smak hos alle.
Oppsummert oppmøte og resultater her.

Mye som stå for tur i kommende uker:
- Siste ungdomsløp med sesongavslutning lørdag for hele 11 MIL-løpere - Hurra!
- Sesongslutt for Ukens løyper og Turo med nedtaking av poster før elgjakta.
- Viktig styremøte i slutten av denne måneden.

Derfor har vi valgt å ikke ha trening kommende onsdag den 23. september. I stedet lader vi opp fysisk og mentalt og husker å lade opp hodelyktene til Gimse By Night onsdag 30. september kl 1900.Trening onsdag 16. september fra Løvsetbakkan kl 1800

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Sep 2015
Trening onsdag 16. september blir med gruppeinstruksjon eller ordinært treningsløp. Oppmøte senest kl1800 ved Rønningsgjerdet parkeringsplass (ved buss-stoppen). Derfra blir det merket om lag 200 meter rett opp lia. Det er viktig at alle som skal være med på gruppeinstruksjon møter ved samlingsplass senest kl 1800 (og det kan være lurt uansett p.g.a. mørket). Atle legger tre løyper og vi fordeler instruktører i løypene etter oppmøte. Instruksjon halve løypa og fri fart resten.Leik stafettvinnere ved Storvatnet, men vårt beste lag ikke langt bak.

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Sep 2015
Ankermann Audun på vårt 1. lag tok inn en del på Leik på sin etappe, men vi var 6 minutter bak Leik til slutt. Vi stilte med 3 lag, Leik hadde 4 lag og Orkanger ett lag. Individuelt hadde Melhus 4 løpere og vi satte absolutt preg på den flotte o-dagen ved Storvatnet.
Dette var siste arrangement i OG karusellen i år og det ble delt ut premier individuelt og pokalen ble dessverre (midlertidig) overlevert Leik. Det ble også delt ut stafettpokal til Leik (som Leik hadde med fra i fjor). Dermed må vi vente enda ett år før vi har sjansen til å kapre stafettseieren.
Se mange bilder fra stafettdagen.
Resultater finner du her.Drøye kilometertider i O6`eren i Skjetnemyra onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Sep 2015
Eivind hadde lagt utfordrende løyper i et noe tungt terreng i siste "dag"-løp i O6`eren som er den 5. av 6 løp i år. Samlingsplass var lagt et stykke opp i lia rett sør for skytterbanen. Dermed ble det mulig å bruke et noen lite benyttet terreng for oss.
Flere rekrutter prøvde seg i C-løypa på egen hånd med vekslende hell. Det er uansett virkelig fint at de prøver seg i løyper litt vanskeligere enn vanlig under trygge forhold!
I 3km løypa var John i storslag og fikk beste tid for kvelden. Like suveren er Audun i 4,5km løypa. I klassene har Audun og Hege allerede sikret seieren i sine klasser.
Se flere bilder her.
Resultater her.Stafett-dag og premieutdeling OG karusellen lørdag 12. september

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Sep 2015
Noen som husker dette? Selvsagt er det det: Seieren i OG karusellen 2014!
For mye å håpe og for mye og forlange også i år kanskje, men stafett er stafett.....!


Det nærmer seg avslutning av årets OG-karusell og dermed også den årlige stafetten. Mange av våre rekrutter drar til Østersund for å løpe der, det betyr at vi her hjemme må mobilisere enda sterkere! Det er mulighet for direktepåmelding, men vi ønsker at så mange som mulig løper stafett. Det er her poengene ligger!!

Legger ved innbydelsen slik at dere ser klasser og løypelengderJ

Vi ønsker en tilbakemelding innen onsdag kveld den 9. september om hvem som stiller på stafettlag! Vi skal stille med mange lag og vi topper bare ett, så her er det rom for alle.

Skriv opp løype og brikkenummer og send det til: hegesolm@hotmail.com .

HÅPER SÅ MANGE SOM MULIG STILLER.

Trine, Eivind og Hege
-------------------------
OG- stafett og individuelt løp - Premieutdeling OG karusellen 2015
Lørdag 12. september 2014
Løypelegger: Hans Boye Skogstad Kontrollør: Reidar Solem
Kart: Storvatnet/Lundamomarka, M=1:7500, Ekv: 5m
Merket fra: Lundamo, avkjørsel Lyngenvegen
Sted: Storvatnet, evnt langs med vegen, oppfordrer til samkjøring
Start: Fellesstart stafett kl 11.00 og fellesstart individuelt kl 1115. Det blir fellesstart for ikke vekslede løper i 1. etappe kl 1145 og for ikke vekslede løpere i 2. etappe kl 1230.
OG karusellen 2015 avsluttes med stafett og individuelt løp. Det er 3-manns lag med valgfri sammensetting av lagene ut i fra den klasse de vanligvis stiller i eller løpere kan stille i individuelle løyper. Se oppsett i tabellen
Løype Klasser Løypel. stafett
Blå H 17-44 2,7 km A/B
Rød H 45-54,H 15-16 2,5 km A/B
Grønn D 15-49, H 13-14, H 55-64 2,1 km A/B
Hvit D 50-64, D 13-14, H 65-74 2,0 km B
Gul D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75- 1,9 km C
Nybegynner Nybegynner 1,5 km N

Påmelding individuelt sendes fra laga eller før kl 11.15 på samlingsplass.
Individuelle løpere velger den klassen som de løper i karusellen. NB! Egen nybegynnerløype.
Startkontingent: Løpere i stafett og individuelt kr 60,-. Nybegynnere gratis. Regning ettersendes.5. løp i O6`eren onsdag 9. september

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2015
Siste løp i O6`eren på dagtid går av stabelen onsdag 9. september kl 1800. Parkering blir ved skytterbanen i Skjetnemyra og merket derfra 400-500 meter sørover i motbakke til samlingsplass. Møt opp i god tid og start ikke langt over 1800, for det mørkner i 8- tida. Eivind er løypelegger.
Resultatlista viser mange interessante dueller i løypene, så det er viktig å møte opp og kjempe til siste løp. Det også er meldt kjempefint vær den kvelden med opp mot 16 grader og sol!Kristoffer til topps i H 11-12 under KM mellomdistanse i Klæbu

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2015
Kristoffer vant i Klæbu

Det ble seier til Kristoffer Lerli i lørdagens kretsløp i Klæbu, foran 15 andre i klassen H 11-12. Løpet var kretsmesterskap for de eldre klassene, men Kristoffer var stolt over å vinne sitt første terminfestede løp. Bak ham lå fire Freidig-løpere, og på den to kilometer lange løypa var han 1 minutt og 23 sekunder foran nestemann. Løpet gikk ved Gjenvollhytta i Klæbu, i et storkupert og forholdsvis slakt terreng, hvor store myrer og lysløypetraseer var gode ledelinjer. Som innspurt til mål hadde arrangørene funnet den blauteste og bratteste myra i hele Nordmarka.
Leik tok innersvingen på oss i Vassfjellet

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Sep 2015

Til tross for klart tap for Leik i siste individuelle karuselløp med oss som arrangører koste MIL-løperne seg i fager kveldssol ved Lomtjønna i Vassfjellet. Vi takker Kjell Rune som løpsleder og Ole som løypelegger for et flott arrangement.
Bilder er lagt ut både i Bildegalleri på hjemmesida og på Facebook.
Resultater er her.
Her kommer omtalen av løpet som er sendt avisene:

Leik viste muskler i siste løp i OG karusellen

O-løp i 600 meters høyde i Vassfjellet ble både naturskjønt og krevende

Melhus var arrangør av siste individuelle løp i OG karusellen i år. Samlingsplass lå ved Lomtjønna like under toppen på Vassjellet og været viste seg fra ei flott side så seint i sesongen. Terrenget er for det meste åpent og storkupert som gjør det tungløpt både med en del myr og store tuer med lyng og kjerr. Ole Hjulstad hadde lagt flotte løyper med varierende vanskelighetsgrad for alle kategorier løpere.

Det stilte hele 21 løpere i nybegynnerløypa for kvelden og her hadde Leik virkelig lagt seg i selene og fått med seg hele 13 løpere og det er flere enn i sitt eget løp, mens arrangørklubben denne gangen ikke hadde flere enn 5 og Orkanger stilt med 3 i løpere. Gledelige mange er det i nybegynnerløypa samla sett i sesongen, der det har stilt hele 48 ulike løpere og det kan love godt for o-sporten i O-sonen.

I Gul løype (2kmC) seiret en av Melhus sine rekrutter Kristoffer Lerli foran Åse Høgsteggen, Leik og Mirjam Halvorsrud også fra Melhus. Sammenlagt i denne løypa for sesongen ble det seier til Jostein Glesåen, Gaula med Ola Neraunet, Orkanger på andre og Åse Høgsteggen, Leik på tredjeplass i ei løypa som kan ha både svært unge og svært gamle løpere.

Leik klarte dobbeltseier i Hvit løype (2kmB) med Kjell Sølberg og Anne Kari Stubbsjøen, mens Jørgen Indergård fra Orkanger tok tredjeplassen. Kjell Søberg ble også løypevinner sammenlagt foran Elfrid Bye, Orkanger og Martin Melhuus, Melhus der det har deltatt 23 ulike løpere i sesongen.

Grønn løype (3kmB) ble også et Leik-oppgjør der Svein Olav Åmot trakk det lengste strået foran Tone Almås som er i høstform. Hege Solhjem Melhuus fra Melhus kom på tredjeplass. De to fra Hølonda ble også vinnere totalt i løypa framfor Hans Boye Skogstad, Gaula i den løype som hadde flest startende denne sesongen med 23 løpere.

I Rød løype (4kmB) ble det til og med trippelseier til Leik. Even Unsgård var suveren denne kvelden med et sterkt løp. Videre fulgte Svein Unsgård og Jan Hage. Løype har i hele år vært svært jevn og det ble delt seier til Even Unsgård, Leik og Stein Ivar Foss, Melhus framfor Svein Unsgård, Leik.

Lengste løypa er Blå med løypelengde 5,5km. Her tok Audun Bakk sin 4. av i alt 5 mulige seire og det ble atter en gang Ole Keiserås, Leik som kom nærmest og like før Johan Riseth Hammer fra Børsa. Sammenlagt for sesongen var det Audun Bakk som naturligvis var best etter sine fire seire framfor Leik-løperne Ola Keiserås og Jonas Unsgård.

Når Leik stiller med 37 løpere av i alt 74 løpere totalt i dette løpet må det bli storseier. Melhus kom over 1100 poeng etter og ligger nå svært langt etter Leik i sammendraget før stafetten om drøyt ei uke. De andre laga var ikke i nærheten av disse to lage onsdag kveld, men Orkanger har sanket mange poeng totalt i år og har klar margin til Gaula, Børs og Klæbu.
Kontrollkort til ukens løype funnet

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Sep 2015

Kontrollkort
Det ble i dag, 3. september, funn
et to stk klippekort til ukas løype nr 9. De ble funnet før post 8 og manglet det siste klippet. De er nå ferdige og kan hentes i Storåsen 32b.Medlemsmøte torsdag 3. september kl 2000 - 1. etg klubbhuset i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Sep 2015


Melhus IL logo.jpg
MEDLEMSMØTE


Det innkalles til medlemsmøte i MIL O-avdeling

Dato: torsdag 3. september 2015 kl 2000
Sted: 1. etg. klubbhuset i Gruva

SAKLISTE
 1. Kort referat fra styret / hovedstyret / NOF: Økonomi/investeringer v/ Stein Ivar
 2. Turorientering v/ Stein Ivar og Kåre: Status 2015 + planer 2016 + Turo på nett. Mye nytt å snakke om fra årets sesong.
 3. Ukens løype v/ Martin: Status 2015 + planer 2016.
 4. Kart v/ Audun B: Status kart: Små oppdatering av andre kart (Øyberga+Gimse+Høyeggen)? + nytt sentrumskart? + neste revisjon (Våttåsen)?
 5. Internopplæring: Løypelegging (generelt og OCAD) + Brikkesys + Annet?
 6. Arrangement: Kort om sesongens løp; KM lang + Bedriftsløp + Karuselløp + treningsløp + O6` er + litt om fordeling av kart og ansvarlige
  2016-sesongen:
  Audun B sitt forslag til arrangement 2016: Torsdag 26. mai: Ungdomsløp -"Melhus-rekrutten" på Tambartun; Løypelegger Audun B.
  Tirsdag 23. august: KM-bedrift i Skjetnemarka. Starte på åsen vest for skivene (jomfruelig terreng for de fleste og OK kart). Utnytte Ånøy-sida samt deler av Kjølen evt. Kjølen/Momarka (og dermed unngå hogsten). Løypelegger Eivind.
  O-karusell: Vassfjellet vest fra Rye. Løypelegger Atle.
 7. O-teknisk trening i marka + oppfølging av rekrutter + utnytting av treningsløpene i september/oktober + ansvarsfordeling.
 8. Rekruttering v/ Kjell Rune og Atle: Status 2015 + Rekruttering 2016; Finn Fram dagen + oppfølging nye familier i høst/vinter + nybegynneropplæring 2016 + Annet smart?
 9. Vintertrening v/ Kjell Rune og Atle: Status 2015 + Opplegg 2016 ute/inne/o-teknisk. Er salen i idrettsbarnehagen for liten når vi har så mange rekrutter? Skal vi søke andre lokaler – for alle?
 10. Sosiale tiltak: Overnattingstur + markering av avslutninger av vår- og høstsesongene + Annet?
 11. Allidrett + skoleorientering v/ Kjell Rune og Audun K: Status 2015
 12. Løpsdrakter/overtrekk v/ Ingrid R og styret: Supplering?
 13. Bruk av hjemmesida og sosiale media til informasjon og PR.
 14. Annet

Vi håper så mange som mulig har anledning til å møte.Melhus med 3 lag under MNM stafett søndag

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Aug 2015
Melhus stilte med to stafettlag og ett lag i rekruttenes Lagkonkurranse under MNM søndag. Ingen store sportslige bravader, men alle gjennomførte sine løp etter stor innsats og iver. Ingen toppresultater, men det er verdt å nevne at Stein Ivar og Mirjam hadde gode etappetider i sine løyper.
Ellers er det flotte prestasjoner av våre rekrutter i Lagkonkurransen der vi kanskje stilte med det yngste mannskapet av alle. Flott gjennomført av guttene på bildet over.
Flere bilder her.
Resultater stafett her.
Resultater Lagkonkurransen her.
Dermed er MNM 2015 historie og vi har stilt med den største troppen fra MIL noen sinne og brukt hele helga i Orkdal med overnatting også.
Neste år er det Nord Østerdal o-krets som har arrangementet og det vil avvikles i Hommelfjell og o-avdelinga sitt reisebyrå er allerede i gang med de første forberedelsene til tur - sett igang og tren!5. løp i OG karusellen fra Lomtjønna i Vassfjellet onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Aug 2015
Siste individuelle løp i årets OG karusell går av stabelen onsdag 2. september kl 1800 fra Lomtjønna i Vassfjellet. Vassfjellveien fra Kvål er åpen for biltrafikk den kvelden.
Det er Melhus som er arrangør. Ole Hjulstad er løypelegger og løpsleder / løypeassistent er Kjell Rune Logan-Halvorsrud.
Vi har en avtale om mobilisering av MIL-løpere til karusellen som fortsatt gjelder: Vi ligger om lag 1000 poeng bak Leik i sammendraget og det er ikke en umulighet å ta igjen. Full lag nå onsdag i Vassfjellet og enda mer under stafetten i senere i september vil gjøre susen - dette skal vi klare!

Innbydelse OG-karusell 2.9.2015 Vassfjellet/LomtjønnaMelhus IL orientering inviterer herved til 5. løp i Orkla-Gaula-karusellen

Samligsplass
Lomtjønna ved Vassfjelltoppen, merket fra E6 ved Kvål.

Kart
Vassfjellet Vest (2014)
Målestokk 1:10000

Løypelegger
Ole Hjulstad

Løpsledelse og kontroll
Kjell Rune Logan-Halvorsrud

Start
Fra kl. 1800

Startkontingent
Startkontingent: D/H 16 < kr. 40,- D/H 17 > kr. 60,-

Løyper og klasser:

Blå: H 17-44 5,5 km A/B

Rød: H 45-54, H 15-16 4,0 km A/B

Grønn: D 15-49, H 55-64, H 13-14 3,0 km A/B

Hvit: D 50-64, D13-14, H 65-74 2,0 km B

Gul: D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75- 2,0 km C

Nybegynner: Nybegynner 1,5 km NVelkommen!

MIL orientering

Sølv til Hege under langdistansen lørdag i Knyken!

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Aug 2015
Hege er i storform for tida. Under langdistansen i Midt-Norsk mesterskap i Knyken lørdag tok hun sølv i D50- drøyt 3 minutter etter vinneren Mona Høiås Sæther. Dermed tok Hege sin andre medalje på to dager. Gratulere!
Våre rekrutter imponerer stadig med flotte gjennom løp i både N- og C-løyper helt på egen hånd. innsatsen for øvrig av vår deltagere er som vanlig solid gjennomførte løp i et fysisk krevende terreng med til dels vanskelige o-tekniske utfordringer. Dagen avsluttes med sosialt samvær på Orkla camping. Alle er ved godt humør før siste dag i Knyken med stafetter.
Resultater her.
Flere bilder her.Bronse til Hege på sprinten i MNM fredag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Aug 2015
Det ble en god start for Melhus i MNM på Orkanger. Hege slo til med bronse i D50- knepent slått av to Byåsen-jenter. Ellers var det svært god innsats av resten av laget, ikke minst våre rekrutter i de kortere løypene.
Flere bilder her.
Resultater her.Resultater fra kveldens O6'er - Rye

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Aug 2015

Resultater fra kveldens løp.

På grunn av tekniske årsaker ble kveldens løp mer et langdistanseløp enn et normalløp. Uten at dette la en demper på innsatsen til kveldens deltakere.

Kveldens løp kolliderte dessverre med kretsens ungdomsløp noe som gjorde at det var relativt få deltakere i nybegynnerklassene. Desto hyggeligere er det jo at rekruttene deltar på ungdomsløpene.

Mest spenning var det i klassen H50-69 hvor Eivind Bakk knepent vant foran John Lerli. Det er også her det er knyttet mest spenning til hvem som blir sammenlagtvinner. Sammenlagt så langt er resultatet motsatt med John Lerli 5 poeng foran Eivind Bakk. Spenningen stiger foran de to siste løpene.

Her er den lengste løypen som var nærmere 6,8 km og ikke 4,5 km............


Praktiske opplysninger for deltagerne i Midt-Norsk mesterskap 28.-30. august

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2015
Hei til dere 17 påmeldte løpere fra Melhus!
Det nærmer seg Midt-Norsk mesterskap, og her kommer litt praktisk info:


Avreise fredag: Oppmøte for felles avreise kl 15.45 på Melhus skysstasjon fredag ettermiddag. Gi tilbakemelding innen onsdag kveld hvem som kjører og antall som kan sitte på! (Atle og Kjell Rune har gitt beskjed)

For dere som skal overnatte: det er dyner og puter i hyttene, men hver enkelt må selv sørge for eget sengetøy/lakenpose.

Angående mat; Hver enkelt sørger for egen tørrmat til frokost og niste for hele oppholdet.

Vi satser på felles bespisning fredag kveld, f.eks «ut å spise pizza" på orkanger. (1ste start er kl 17.30, så det kan bli seint med "sjølkost" fredag) Ang middag lørdag; vi ser an mht vær osv. Vi kan handle inn til f.eks felles grilling etter løpet. Hyttene skal være godt utstyrt m kopper og kar, så alt er lagt til rette for selvhushold. Samtidig er det å anta at det er rikholdig innhold i salgsteltet på stadion, så det å støtte opp der, bør også være en mulighet. (Husk evt kontanter, ikke sikkert det er kortautomat)

Pris pr pers pr natt for overnatting: 250,- Samles inn under oppholdet.

Da er det bare å glede seg til tur og fine fellesopplevelser for oss i Melhus orientering:)

Mvh Hege S Melhuus, Tlf 47751101
hegesolm@hotmail.com

4. løp i O6`eren fra Rye onsdag 26. august

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2015
4. løp i vår interne O6`er går fra Rye på Vassfjellkartet onsdag 26. august kl 1800. Det blir merket fra oppkjøringa til Rye og det er om lag 900 meter å gå fra parkering til samlingsplass. Stein Ivar er løypelegger og postutstyret er nok mer på stell da enn illustrasjonsbildet viser. Det skjerper seg i alle løyper nå, så møt opp til fine dyster. Det blir også god trening til Midt-Norsk mesterskap i helga og til siste individuelle karuselløp lenger opp Vassfjellet neste onsdag.Sterk innsats i Klæbu kronet med lagseier!

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Aug 2015
Med 25 startende fra Melhus klarte vi å ta lagseieren nesten 250 poeng foran Leik. Svært gledelig er det at vi stilte så mange som 12 nybegynnere av de 19 i N-løypa.
Flott innsats!
Les mer om resultatene her.
Se flere bilder på Bildegalleri.
Her er omtalen som ble sendt avisene:

Melhus seiret i Klæbu i o-karusellen

Tungt og varmt i Vassfjell-lia opp fra Tanem

Klæbu var arrangør av 4. løp i OG karusellen med Tanem skole som samlingsplass. Nils Ottar Svaan hadde lagt utfordrende løyper i skrålia mellom skolen og Damkjønna. Stor høydeforskjell, vanskelig orientering og høysommervarme satte de 61 løperne på prøve.

Mange nybegynnere

Gledelig mange nybegynnere stilte til start denne kvelden. Det er Melhus som har flest rekrutter for tida og hadde 12 av 19 i nybegynnerløype og der arrangørklubben hadde 5 og Orkanger 2.

Mange tette dueller i løypene

I Gul løype (2km C) hadde Jostein Glesåen, Gaula og Ola Neraunet, Orkanger et realt oppgjør der Jostein knep seieren. Oddveig Lien, Orkanger tok tredjeplassen. Jostein leder sammenlagt, men dersom Ola vinner siste løpet har han vunnet løypa i og med at han har to toppskår fra før. Spenning blir det helt til slutt!

I Hvit løype (2km B) holdt Elfrid By unna for et kobbel fra Melhus og sikret Orkanger sin eneste løypeseier. Martin Melhuus og Trine Sunnset kom på de neste plassene.

Grønn løype er på 3km og her imponerte Tone Almås og Svein Olav Åmot fra Leik med sterke løp i ei tung løype. Hele Solhjem Melhuus, Melhus tok tredjeplassen i løype med flest deltagere for kvelden. Sammenlagt etter 4 løp er det Svein Olav som leder foran Tone, men det er 5 løpere innen 21 poeng og da blir klassen svært åpen fram til målgang neste gang. Elfrid leder sammenlagt, men det er hele sju løpere innen 25 poeng. Her blir det kamp helt til siste post og målgang!

Melhus fikk sin eneste løypeseier kom i Rød løype (4km) med Stein Ivar Foss som gjennomførte et godt løp. Svein Unsgård og Jan Hage fra Leik kom ikke langt etter. Med denne seieren leder Stein Ivar sammenlagt i løypa tett fulgt av Svein, så her er ingenting avgjort.

I lengste løype (Blå) ble Audun Bakk slått for første gang denne sesongen av Jonas Unsgård, Leik og med Ola Keiserås også fra Leik tok tredjeplassen. Selv om Audun har sikret seg sammenlagtseieren i løypa for sesongen er det disse tre løperne som har knivet hele sesongen med små marginer.

Leik i teten etter 4 løp, men Melhus tar innpå

Sammenlagt for 4 løp i lagkonkurransen ble det seier til Melhus med 238 poeng bedre enn Leik. Det kapper inn på Leik sin ledelse, men Leik har ennå nesten 1000 poeng å gå på. Det gjenstår ett individuelt løp som Melhus arrangerer på KM-kartet i Vassfjellet og stafetten som Gaula står for i september. Med Melhus sin høstform er dette ikke avgjort.
Høstjakta er i gang med 4. løp i OG karusellen onsdag 19. august

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Aug 2015


4. løp i OG karusellen går onsdag 19. august kl 1800.
Det er Klæbu som står som arrangør og samlingsplass er på Tanem. Se innbydelse under.

OPPROP!
Det dessverre et vanlig fenomen et Melhus ligger litt etter Leik etter vårløpene i karusellen, men det er også et vanlig fenomen at vi kommer svært sterkt på høsten. Og i fjor så sterkt at vi tok igjen Leik ved 5. løp og alle husker at vi var helt overlegen på stafettdagen og vi tok ett napp i karusellpokalen!
Også i år ligger vi etter, men vi har bestemt at vi skal klare det i år også!! Det betyr at vi har to individuelle løp og stafettdagen igjen å gjøre det på.
Før onsdagens løp må ung og gammel, stor og liten, god o-løper og litt usikker , frisk og litt småsyk, travel eller god tid, ja i det hele tatt ruste seg ut med sko, løpsdrakt, kompass og et fryktinngydende pågangsmot og møte opp i Klæbu! For å samkjøre og gire oss skikkelig opp kan vi møtes ved Skysstasjonen kl 1730.
NB! Oppropet gjelder også Ukens løype-løpere og o-løpende håndballspillere!

Klæbu IL o-avdelinga inviterer til:

Orkla/Gaula-karusellen løp 4 onsdag 19/8 - langdistanse

Løpsleder: Oddmund Aarø
Løypelegger: Nils Ottar Svaan
Kontrollør: Stig Are Sund
Kart: Sjøla 2014, 1:7500, ekvidistanse 5 m (løype blå, rød, grønn, hvit)
Tanem 2012, 1:4000, ekvidistanse 2,5 m (løype gul og nybegynner)
Terreng: Variert, relativt tungt pga høydeforskjell og tett vegetasjon (som vi har prøvd å unngå).
Samlingsplass: Tanem skole
Adkomst: Se kart og kartlink under
Start: Kl. 18-19, 10 min. gange fra samlingsplass
Kartlink til samlingsplass:
Startkontingent: D/H -> 16 kr. 40,- D/H -> 17 kr. 60,- Ikke betaligsterminal.

Klasser og distanser:
1,5 N
Nybegynnere
Gul
2,0 C
D/H 12 + D/H 13-C + D65 +H 75
Hvit
2,0 B
D 50-64 + D/H 13-14 + H 65-74
Grønn
3,0 A/B
D 15-49 + H 15-16 + H 55-64
Rød
ca 4,0 A/B
H 45-54 + H 17-18
Blå
ca 5,5 A/B
H 19-44

Vel møtt til karusell-løp !
Medlemsmøte i o-avdelinga torsdag 3. september kl 2000

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Aug 2015
Det årlige medlemsmøte i orienteringsavdelinga finner sted torsdag 3. september kl 2000 i Gruva 1. etasje. Etter nesten fullført sommersesong er det fint å få oppsummert den og planlagt neste. Sakliste kommer nærmere møtet. Sett av kvelden!Bli med til Orkdal i Midt-Norsk mesterskap 2015!

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Aug 2015


Hei!

Minner om høstsesongen som straks braker løs, og dermed også at et av høstens vakreste eventyr, nemlig Midt norsk mesterskap i orientering (MNM) i Orkdalen 28.8-30.8. Som tidligere nevnt tenker vi dette som en sosial felles-tur.

Det er løyper og nivå for alle, så her er det bare å velge ut fra eget ønske og egne forutsetninger! En del har allerede meldt sin interesse, men vi håper på ennå flere!

Det hele starter med sprint fredag kveld kl 1730, det betyr avreise fra Melhus ca kl 1600. Så fortsetter det med langdistanse lørdag og avsluttes med enten stafett eller individuelt (direktepåmelding) søndag (valgfritt individuellt eller stafett). Det er selvfølgelig valgfritt om en ønsker å delta på alle løp, eller bare enkeltløp! Det samme gjelder også angående overnatting. Det er fullt mulig å delta på løp, men dra hjem for å sove.

Overnatting er bestilt i hytter på Orkdal camping. Pris per natt pr pers blir ca 250,-. Frokost/niste handler vi inn felles, middag kan f.eks bli pizza el.l på Orkanger.

Gi meg tilbakemelding på Mail innen onsdag 19. august om du ønsker å delta! Selve påmeldinga til løpet ordner vi felles, meld bare fra til meg om brikkenummer og klasse.

Ta kontakt hvis du lurer på noe!

For øvrig informasjon se; http://www.mnm2015.no/

Mvh Hege S Melhuus

Tlf 47751101
3.løp i O6`eren fra Markavollen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Aug 2015
Audun K hadde lagt greie løyper i Svartåsen-området med Markavollen som samlingsplass. 16 løpere stilte til start nå helt på tampen av skoleferien. Det ble drøye km-tider som vanlig i Svartåsen, men fin trim og mange o-momenter. Ingen løyper er avgjort til nå og det er tett kamp om seieren bl.a. i D 35-59 og H 50-69.
Resultater finner du her.O6`er nr. 3 fra Markavollen onsdag 12. august kl 1800

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Aug 2015
Da er sommerferien over i o-avdelinga og vi kjører på med O6`er, karusell. Midt-Norsk mesterskap o.a.
Onsdag 12. august kl 1800 blir det 3. løp i vår interne O6`er med Audun K som løypelegger. Samlingsplass er fra Markavollen på Løvset og kartet er Vassfjellet V / Svartåsen. Det blir merket fra Løvsetvegen og det er bompengeavgift for bil.Direkte fra Ukens løype nr. 6

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Aug 2015
Høstsesongen av Ukens løype er i full gang. Ivar Keiserås har lagt ei fin løype på Grønneset. Sammen med to barnebarn tok vi løypa på to timer med innlagte pauser og multeplukking. Mellom 6. og 7. post er det flust med multer for flere. Bildet er tatt på 5. post og barnebarna William og Eline har dandert bestefar med ny bart.


Åpne o-tekniske treninger i sommer i kretsregi

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2015
ÅPNE O-TEKNISKE ØKTER I SOMMERFERIEN
Gjennom sommerferien vil STOK og klubbene i Trondheim arrangere åpne otekniske
økter nesten hver uke.
Det skal henge poster ute hele uken (fra mandag til søndag), og arrangeres
fellestrening på onsdager kl 18:00.
Arrangørklubbene vil legge ut påmelding på Eventor, for å vite ca hvor mange
kart som trengs.
Øktene vil være A-løyper, med gode kuttemuligheter, slik at de er egnet for
A-løpere (og evt B-løpere) i alle aldre.
Oversikt over øktene:
Uke Dato Sted Arrangør Tema
27 1.juli Fjellseter Freidig Kompass/Retning
29 15.juli Frøset Byåsen Veivalg + postplukk
30 22.juli Gjenvollhytta HVGS/STOK Kurve-O
31 29.juli Tømmerholt Wing Veivalg
32 5.august Vassfjellet Trollelg Kompass/Retning
33 12.august Nybrodalen NTNUI Postplukk
Følg med på Eventor og Facebookgruppen Heimdal VGS – åpne o-tekniske
økter, for informasjon om oppmøtested o.l.
GOD O-SOMMER!!!
God sommer!

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2015Takk for gode innsats dette halvåret: Opplæring. treninger, O6`er, karusell, skoleo, Turo, Ukens løype, rekruttsamling, KM og mye annet!
God sommer og vi møtes 12. august til O6`er!Flott laginnsats og mange svært gode individuelle prestasjoner i 3. karuselløp onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2015
Mirjam må stå som representant for den store innsatsen av MIL-løpere i karusellens 3.løp som Orkanger arrangerte onsdag kveld. Hun skled forbi 4. post og fant en post som ikke var i hennes løype. Sterkt i villrede fulgte hun med en annen løper mot 7. post der hun traff Kjell Rune som penset henne inn på kartet igjen. Så fortsatte ferden tilbake mot 4. post som ble funnet og så tok hun resten av postene i løypa i rett rekkefølge og fikk dermed godkjent løp. Hurra!
Vi hadde de flest løperne den kvelden og ble knapt slått av Leik med 40 poeng. To løypeseire med Audun B og Stein Ivar og en flott 2. plass av Martin.
Stor innsats av rekruttene i nybegynnerløypa og vi må nevne Ivar også som gjennomfører i fin stil med to staver!
Sammenlagt er vi fortsatt en del poeng etter Leik, men vi har utrettet mirakler før så....
Bilder fra løpet er lagt i Bildegallri.
Resultater her.

Under er omtalen som er sendt avisene:

Leik et hestehode framfor Melhus i 3. løp i OG karusellen

Fortsatt godt oppmøte igjen og gledelige mange nybegynnere


Orkanger stod som arrangør i OG karusellens 3. løp og hadde lagt samlingsplass ved Lomtjønna på vegen mellom Skaun og Fannrem, der kartet Geitryggen ble brukt. 79 løpere stilte opp, så interessen for karusellen er fortsatt jevnt høy i år.

Ola Grendal og Tore Kanestrøm hadde i felleskap langt fine løyper for alle i et terreng med mye myr. Til tross for små høydeforskjeller ble det en kondisjonstest for løperne.

Nybegynnerklassen telte hele 14 rekrutter med de fleste fra arrangørklubben Orkanger, men mange også fra Melhus. Neste 30 ulike løpere har så langt i karusellen deltatt i minste ett løp og det lover godt for framtida i regionen.

Gul løype (2km) ble vunnet av Orkangers Ola Neraune med Sivert Stubsjøen og Åe Høgsteggen begge fra Leik. Dette er klassen bl.a. for de virkelige veteranene i o-løypa med flere løpere rundt 80 år.

Hvit løype (2km) har også mange veteraner og kveldens vinner ble Kjell Sølberg, Leik med Martin Melhuus, Melhus og Elfrid By, Orkanger.

Den største klassen er Grønn løype (3km) med 18 deltagere. Her ble det seier til Rolf Wærnes, Orkanger med en svært god km-tid. Ikke lagt bak fulgte Svein Olav Åmot, Leik og Hans Boye Skogstad, Gaula.

I Rød løype (4lm) fikk vi den første løypevinneren fra Melhus med Stein Ivar Foss, men bare noen små sekunder framfor Svein Unsgård, Leik. John Henry Hammer, Børsa kapret 3. plassen.

I lengste løype Blå (5,5km) ble det en reprise fra de to andre løpene. Audun Bakk fra Melhus noe få minutter foran halsende Leikløpere. Denne gang som sist kom Ola Keiserås nærmest og Jonas Unsgård på tredjeplass. Audun har nå allerede sikret seg seieren i Blå løype med tre strake seire.

Melhus stilt med flest løper for kvelden, men Leik klarte, med noen får poeng, å sikre seg seieren i løpet med Melhus like bak. Arrangørklubben Orkanger sanket godt med poeng. Til sammen etter tre løp leder Leik tilsynelatende trygt framfor Melhus som igjen har god margin til Orkanger. Gaula, Børsa og Klæbu følger deretter.

Karusellen tar så sommerferie, men det er fortsatt igjen to individuelle løp og en stafett. Mye har skjedd i sammendraget på høsten, så her er nok ikke alt oppgjort enda.
3. løp i OG karusellen onsdag 24. juni kl 1800

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Jun 2015

Onsdag 24. juni må samle oss til en kraftanstrengelse før o-ferien. Vi har en jobb å gjøre med poengsanking , slik at ikke Leik siger i fra oss for mye før den store høstjakta. Møt opp til siste løp før ferien!
Felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1730!
Her kommer Orkangers innbydelse:

Velkommen !
Orkanger IF innbyr til 3. løp i OG-karusellen
onsdag 24. juni 2015
Samlingsplass: Lomtjønna, ved Erikvegen mellom Fannrem og Skaun. http://kart.gulesider.no/m/L9TBj OBS: Grunnet begrenset parkering, oppfordres til samkjøring.
Kart: Geitryggen, utgitt 2011, siste revidering 2015
Målestokk: Nybegynner 1:5000 Gul, Hvit og Grønn 1:7500 Rød og Blå 1:10 000
Løypelegger / Kontrollør: Ola Grendal, Tore Kanestrøm
Start: Fra kl. 18.00 (ca. 200 m fra samlingsplass)
Startkontingent: D/H 16 < kr. 40,- D/H 17 > kr. 60,-
Løyper og klasser:
Løype
Klasser
Blå: H 17-44 5,5 km A/B
Rød: H 45-54, H 15-16 4,0 km A/B
Grønn: D 15-49, H 55-64, H 13-14 3,0 km A/B
Hvit: D 50-64, D13-14, H 65-74 2,0 km B
Gul: D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75- 2,0 km C
Nybegynner: Nybegynner 1,5 km NKlubbmesterskap og 50 års-fering i Våttåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Jun 2015


Over 20 løpere stilte til start i årets klubbmesterskap i Våttåsen onsdag kveld. Kåre hadde lagt flotte, varierte løyper som satte krav til løperne om å holde fokus på det o-tekniske gjennom hele løpet.
Svært gledelig at aller rekrutter gjennomfører løypene helt på egne hånd - kjempeflott! På bilde får rekruttene som stilt i nybegynnerløype sin medalje. Legg merke til de nye klubbdraktene som nylig er ankommet. Disse er kjøpt av klubben og "leies" ut til alle rekrutter.
Ellers hadde vi kulturelle innslag med feiring av kveldens jubilant Stein Ivar der bursdagssangen ble avsunget av o-avdelingas blandakor. Konditorgruppen i avdelinga (Logan-Halvorsrud) hadde bakt ei kjempestor marsipankake med o-flagg-trekk over som løperne gikk løs på med stor iver.
Alicja serverte all løpere pølser og vaffel etter gjennomført løp.
Resultater her.
Se bilder fra den stor kvelden her.
En flott o-kveld ble det!Påmelding til overnatting under Midt-Norsk mesterskap 28.-30. august

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jun 2015
Bildet viser kjente MIL-løpere som forbereder seg til sprinten på Stjørdal fredag ettermiddag under fjorårets MNM. Når nærmer vi oss årets mesterskap og fra o-avdelingas interne reisebyrå har vi mottatt følgende melding:

Hei!
Etter nok en vinter og vår med kjempeoppslutning på både trening, arrangement og løp gjentar vi suksessen fra fjor og planlegger ny fellestur til Midt-Norsk mesterskap i orientering. Mesterskapet i år er i området Orkanger, 28.-30. august
Orkanger og Byåsen er arrangører. Det er sprint fredag (idrettsparken, Orkanger), langdistanse lørdag og stafett søndag (begge løp fra Knyken). Her er løyper for enhver vanskegrad og aldersklasse, så her er det bare å melde på for "alle og enhver"!
Vi satser på felles-opplegg både mht kjøring, mat og overnatting, og har derfor behov for å få kartlagt interessen for deltagelse! (Vi har undersøkt litt, og ser det allerede begynner å "bookes fullt" en del steder).

Gi meg tilbakemelding innen
20. juni om dette er en overnattingstur som kan være aktuell for deg.

Mer info vil komme etterhvert, dette er bare en slags "første sjekk for hvor mange det kan være aktuelt for!"

Mer om MNM her.

Hege
Klubbmesterskap for MIL i Våttåsen onsdag 17. juni kl 1800

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jun 2015
Klubbmesterskapet 2015 går av stabelen onsdag 17. juni kl 1800 og er også 2. løp i O6`eren og går i Våttåsen med Kåre som løypelegger. Vi har samlingsplass ved vanntanken på Hollum og det blir merket fra Hollum-krysset. Etter mange herlige lokale kamper i o-løypene vil det bli servering ved Alicja og det blir satt opp telt på plassen som vi kan krype inn i etter løpet. Som i fjor vil det bli premieutdeling i alle klasser og alle nybegynnerne blir premiert. Det kan vel også dukke opp enkelte sosiale aktiviteter for store og små underveis.
Selv om vi har igjen ett viktig karusell-løp neste uke, vil dette blir som en klubbavslutning for vårsesongen.
Møt opp til o-løp og hyggekveld ute i det fri!Vi fikk en nesestyver på Hølonda onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Jun 2015
Her er to av våre rekrutter representert med Kristoffer og Johannes etter 2. karuselløp på Korsvegen. Vi manglet en del av våre løpere av ulike årsaker, men det er nok tvilsomt om vi kunne tuktet Lek denne kvelden.
Men så er det noe med at denne situasjonen har vi vært i før: Vi skal klare brasene i år også - 400 poengs-seier i tre løp, så er vi ajour!
Flere bilder på Bildegalleri.

Her følger omtale som er sendt avisene:

Leik utilnærmelig på hjemmebane i OG karusellens 2. løp

81 deltagere på Korsvegen løp på nytt kart sør for sentrum

Brage Keiserås hadde lagt løypene på det nye kartet sør for Korsvegen. Starten var trukket opp i terrenget for å unngå de bratte liene opp fra Jåra-vegen. Løypene var varierte og bød på mange utfordringer for flere løpere.

Det er gledelig å se hele 18 deltagere i Nybegynner-klassen. 12 av disse hadde Leik, 4 kom fra Melhus og 2 fra Orkanger.

Gul løype (2km) med Sivert og Simen Stubsjøen tok dobbeltseier for arrangørklubben Leik og henviste Jostein Glesåen, Gaula til 3. plass.

Det ble svært tett i Hvit løype med 11 løpere på 10 minutter. Leik fikk også her dobbeltseier med Kjell Sølberg og Anne Karin Stubsjøen , mens Kåre Onsøyen, Melhus tok tredjeplassen.

Kveldens tredje løypeseier til Leik sørget Svein Olav Åmot for i Grønn løype (3km). Her kom Hans Boye Skogstad, Gaula og Rolf Wærnes, Orkanger på de neste plassene. Med 17 deltagere fikk denne løypa størst deltagelse denne kvelden.

Rød løype er på 4km og her fikk Melhus en av sine to løypeseire med Atle Pedersen. Sivert Bellingmo fra Gaula og Even Unsgård fra Leik fulgte så på de neste plassene.

Lengste løype er Blå løype på 5,5 km. Har tok Audun Bakk, Melhus sin andre seier for sesongen med en km-tid på 9 minutter i et kupert terreng og henviste Leik-løperne Ola Keiserås og Ingebrigt Eid til de neste plassene.

Det var mange løpere i flere klubber som ikke hadde anledning til å stille på grunn av skoleavslutninger i dette løpet, men Leik klarte å mobilisere stort hjemme og skaffer ser med det et solid forsprang i karusellen. 2392 poeng ble det til Leik mot Melhus sine 1199 poeng i dette løpet og det er forskjellen sammenlagt også i to løp, da det var likt mellom disse to laga før kveldens løp. På god avstand kommer Orkanger, Gaula, Børsa og Klæbu i sammendraget.

Leik har tradisjon for stor mobilisering på hjemmebane og om de kan følge opp i neste løp i karusellen som arrangeres av Orkanger ved St.Hans-tider.
Skoleorientering for Gimse skole på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jun 2015
Omtrent 80 elever fra Gimse skole hadde hel-dag med orientering på Brekkåsen tirsdag. Øyvind Berg fra o-kretsen hadde regien, mens Audun K, Martin og Eivind trådte til på de tre stasjonene for 5. og 6. trinn.
Kjempeinnsats av alle elever i o-løypa, o-bingo og o-hinderløypa.
Flere bilder på Bildegalleri.Les Jan Schmid sin vei til sølvmedalje i KM

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Jun 2015

Gull til Andreas Sølberg, sølv til Jan Schmid (t.v.) og bronse til Pål Kittelsen, Freidig.
Her kan du lese og se veivalgene på kartet til Jan Schmid i sitt løp i Vassfjellet søndag som ble belønnet med sølv. Svært interessant for de fleste!Karusellen`s 2.løp onsdag 10 juni på Hølonda

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jun 2015
Løpet går onsdag 10. juni kl 1800 fra Korsvegen med felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1730.
På bildet forbereder Leik-løpere seg til KM. Det er grunn til å tro at de forbereder seg til kommende karuselløp også, både med løyper og deltagere. Foreslår at vi skal gjøre det samme - det hadde vært topp å slå Leik på hjemmebane!
Møt opp til en stordugnad!


Innbydelse fra Leik:
Samlingsplass ved Rønningsbakken på Korsvegen.
Merket fra Korsvegen sentrum til Parkering og Samlingsplass.
Langdistanse:
Nybegynner: 1,8 km Nybegynnerløype
Gul: 1,8 km D/H -12 + D/H 13-C + D65- +H 75-
Kvit: 2,1 km D 50-64 + D 13-14 + H 65-74
Grønn: 3,1 km D 15-49 + H 13-14 + H 55-64
Rød: 4,0 km H 45-54 + H 15-16
Blå : 5,0 km H 17-44
Start fra kl.18.00.
Kart: Almås, Målestokk 1:5000,og 1:10000. Utgitt i 2015
Løypelegger og løpsleder: Brage Keiserås
Kontrollør: Jan Hage
Velkommen !Gunnhild Rogne Halland og Andreas Sølberg vinnere i KM Langdistanse på Melhus

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jun 2015

Værgudene hadde gjort terrenget ekstra tungt under søndagens KM langdistanse i orientering på Melhus. Gunnhild Rogne Halland og Andreas Sølberg ble vinnere i henholdsvis D21 og H21.


Vinner H21 Andreas Sølberg og løypelegger Audun Bakk.jpg
Vinneren i H21, Andreas Sølberg diskuterer løpet og veivalg med løypelegger Audun Bakk.

Tilbakemeldingene fra løperne fra de minste til de eldste var at løypene var gode og utfordrende, og dette sammen med tungt terreng, gjorde at årets KM ble et realt blodslit.

Komplette resultatlister

Her finner du bilder fra årets arrangementLover tøffe forhold i Vassfjellet

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Jun 2015


audun bakk portrett.jpg
Lover tøffe forhold i Vassfjellet Orienteringsløpere er vant til blautmyr og bratte fjell, mener Audun Bakk foran søndagens kretsmesterskap i Vassfjellet.

Se hele saken på TrønderBladet sine sider.


Startlister KM langdistanse

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Jun 2015

Da er startlistene lagt ut på Eventor.Se bilder på Bildealbum.Godt oppmøte i 1. løp i O6`eren

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jun 2015

1 løp gikk fra Skjetnemyra i kveld med 20 startende. God stemning var det også tross litt hustrig vær. Hege hadde lagt fire utfordrende løyper på Mormarksida. Våre rekrutter viser svært gode takter og gjennomfører N-løypene selv og noen har allerede "rykket opp" i C-løypa. Flere bilder i Bildegalleri. Se resultatene.1. løp i O6`er 2015 går onsdag 3. juni kl 1800

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Mai 2015
Nå er treningsløp og trening satt på vent. Etter den skarpe knivinga med Leik sist onsdag er det duket for internkamp i årets første O6èr. Løpet går fra Skjetnemyra og for det meste i østre del av området i Momarka. Starten blir fra parkeringa i Skjetnemyra onsdag 3. juni kl 1800. Hege vil legge løyper for ung og gammel, erfaren og nybegynner! Vi satser på utvidet sammenlagt-premiering i år for alle klasser og her teller de 4 beste løp i O6`eren. Alle nybegynnerne blir premiert!Turorientering 2015

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Mai 2015

logo_turo.gifHei alle sammen

Da er årets turorienteringssesong godt i gang og løypene klare.

I år har vi laget et nytt og utvidet tilbud til dere som ønsker å være med på turorientering. Tilbudet er utvidet slik at det er tilpasset alle. Og med alle mener vi absolutt alle. Små, gamle, spreke, mindre spreke, dårlig til beins, handikappet.......

For at alle skal ha et tilbud har vi i år opprettet et tilleggstilbud beregnet for de minste, eldste, de som er litt dårlig til beins og som har vanskelig med å komme seg fram i terrenget, eller for de som bare er nysgjerrig på hva orientering er og har lyst å prøve. Her har vi laget noen enkle løyper "Grønne løyper" i Melhus sentrum (Øst-/vestsiden). Disse er enkle og lett tilgjengelige.

Årets turorientering har 4 kategorier turer.

 1. Grønn løype – er en løype som går på stier og veier. Egner seg for alle også de som er litt dårlig til beins og som evt. sitter i rullestol. Her er det 2 løyper med til sammen 20 poster.
 2. Rød løype – en løype som vil gå i variert terreng med gode ledelinjer og holdepunkter. Det vil kreve litt kunnskap om kart, men vil være overkommelig for de fleste. Her er det 2 løyper hver med 15 poster.
 3. Postplukk – dette er den «tradisjonelle» turorientering som de aller fleste kjenner til fra før. Det er turer som vil utfordre deltakeren litt og forutsetter at en kjenner til kart og kompass. Her er det 2 løyper hver med 15 poster.
 4. Toppturer – i den siste kategorien har vi valgt ut 5 toppturer i nærmiljøet. Dette er enkeltposter som egner seg som en egen tur. 3 lengre turer som hver gir 10 poeng og 2 turer som hver gir 5 poeng.

For mer informasjon se våre hjemmesider for turorientering.

Du får kjøpt årets turorientering på
Sportshuset Melhus

eller på nettet

Her kan du kjøpe
komplett pakke til kr 200,- (11 turer)
grønne løyper til kr 50,- (2 turer)
ekstra kodekort til kr 20,-
I tillegg kan du på nettet få kjøpt enkeltturer.
Omtale av karusell-løpet i Børsa

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mai 2015
Audun B fikk til et kjempeløp i Børsa og tok klar løypeseier i Blå løype.
Etter flere korrigeringer de siste dagene er nå resultatene klare og de viser at vi ligger fattige ett poeng bak Leik! Det beste resultatet av oss i første løp noen sinne.
Se bilder i Bildegalleri
Her er omtale som er sendt avisene:

Dødt løp mellom Leik og Melhus i først OG karusellen

Mange løpere og flere dueller i løypene i Børsa

Løypelegger for først løpet var Morten Blækkan. Han hadde lagt utfordrende løyper i lettløpt skråli med mye myr der terrenget er nokså likt. Det medførte at flere sklei ut på noen strekk og det ble bom.

Med 82 stifinnere på startstreken er lokalkarusellen i orientering fortsatt populær i regionen. Det er flest gamle travere, men det dukker stadig opp nye ansikter. Melhus har de siste åra fått nye rekrutter og i år har det blitt enda flere faste med og 7 av disse var med i nybegynnerløypa. Orkanger stilte med 5 rekrutter i samme løype, så nybegynnerklassen ble gledelig stor.

Gul løype (2km) er for de yngste og de eldste og så tidlig i sesongen var det fire veteraner som stilte. Oddveig Lien, Orkanger hadde klart beste tid og videre fulgte Ivar Løberg og Jostein Glesåen begge Gaula.

I Hvit løype (2km) ble var det svært tett i toppen og stor fart. Asbjørn Bjerkenås, Leik tok en knepen seier foran Arnt Johan Skjetne, Børsa og Elfrid By, Orkanger.

Det ble hjemmeseier i Grønn løype (3km) med Jan Helge Dørdal på ei km-tid på 9 minutter som er relativt fort. Ikke langt etter fulgte Hege S Melhuus, Melhus og Hans Boye Skogstad, Gaula og denne løype hadde hele 17 startende.

Rød løype (4km) fikk dobbeltseier til Leik med Even og Svein Unsgård like før Stein Ivar Foss fra Melhus. Vinnertida var også her i underkant av 9 minutter pr.km.

Lengste løype er Blå på 5,5 km og hadde 16 startende. Suveren vinner ble Audun Bakk, Melhus med ei vinnertid på like over 6 minutter pr. km som tyder på svært stor fart og klaff i orienteringa. Eter han fulgte Leik-løperne Jonas Unsgård og Ola Keiserås.

I lagkampen skiller det ett fattig poeng i Leik`s favør foran Melhus. Orkanger følger noe bak disse to, men har god marging til Gaula, Børsa og Klæbu.

En flott o-kveld i Børsa og neste trefning blir på Hølonda med Leik som arrangør 10. juni.


Påmelding til KM langdistanse 7. juni

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2015
Kretsmesterskap i langdistanseorientering nærmer seg. Vi står som kjent som arrangør søndag 7. juni fra Hyggeli-flekken ovenfor Vanntanken på Løvset. Det hadde vært flott at vi kunne stille med alle våre rekrutter! Atle tar i mot påmelding fra disse, mens dere andre, ung og eldre, kan enten melde dere på selv eller gi Eivind beskjed inne søndag kveld.
Knepen seier for MIL i første karuselløp!

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mai 2015
Det ble en knepen seier for oss framfor Leik i første karuselløp i Børsa i kveld. Vi hadde et stort oppmøte med hele 24 løpere fra Melhus. Så mange som 83 løpere stilte til start fra karusell-laga, noe som er flere enn på mange år. Fine løyper i et terreng dominert av mange små og store myrer som fordret god kartlesing og en stødig kurs. Vi fikk en løypeseier med Audun B i Blå løype, mens Hege tok en flott 2. plass i Grønn og Stein Ivar en 3.plass i Rød. Mange fine plasseringer ble det ellers også, men vi har flest løpere med i lagkampen og det berget et svært godt resultat i første løpet. Med dette resultatet har vi virkelig alle muligheter til å dra i land seieren til høsten -flott innsats!
Se resultater her. og flere bilder her.
QR-kode til www.melhusorientering.no

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mai 2015

Her er en test av QR-koden til www.melhusorientering.no1. karusell-løp onsdag 27. mai kl 1800

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mai 2015
Da er OG karusellen i gang igjen!
Vi har bestemt i styret at vi har som målsetting om vinne karusellen i 2015 som vi gjorde i fjor. Det betyr at alle som kan krype og gå gjennom ei o-løype tilpasset ditt behov må møte opp fra første stavtak! Vi er særlig lykkelig om våre rekrutter vil være med å sanke poeng for laget og gjerne at alle foreldre kan være med og delta sammen med sine. Vi skal sørge for at alle som er usikker på arrangement og løyper får oppfølging. Og husk: Det gir poeng til all som fullfører ei løype!
Ta med godt tøy for årstida og gjerne ombytte etterpå.
Vi kjører felles fra Skysstasjonen kl 1730.
Møt opp for en felles innsats!!Innbydelse fra Børsa
OG-karusellen Løp 1 onsdag 27.05.2015

Type løp: Langdistanse

Tidspunkt: Start fra kl 18.00 - 19.00 på samlingsplass

Kart: Ramsjøen Nord, utgitt 2014 Målestokk 1:7500 Ekv 5 m.

Terreng: Delvis skråli og åpent myrterreng

Samlingsplass: Rossmyra

Adkomst: Merket fra By på veien mellom Eggkleiva og Fannrem

Løyper:

Ny: 1,5 km N

Gul: 2,0 km C

Hvit: 2,0 km B

Grønn: 3,0 km A/B

Rød: 4,0 km A/B

Blå: 5,5 km A/B

Startkontingent: D/H til og med 16 år Kr 40. D/H 17- : Kr 60,-

Løpsleder: Morten Blækkan VELKOMMEN TIL

Løypelegger: Morten Blækkan O-LØP PÅ JÅRAMARKA

Kontrollør: John Henry Hammer
Trønderbladet på bedriftsløp i Skjetnemarka

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2015

Se innslaget til Trønderbladets utskremte medarbeider på bedriftsløpet i Skjetnemarka. Som sagt, orientering er for alle.

Følg lenken for så se innslaget- http://www.tronderbladet.no/nyheter/article1099043...Solveig Tofte deler sin opplevelse med det å delta i orienteringsløp i Skjetnemarka.Ungdomsløp 1 i Malvik

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2015
9 spente rekrutter (Sander mangler på Bildet) deltok i sitt første ungdomsløp fra Jervskogen. Litt vanskelige nybegynnerløyper til tross, fikk alle en flott opplevelse i et påmeldingsløp utenom klubben. Det var spørsmål om utenlandstur allerede på hjemveien....
Se bilder i Bildegalleri her.
Se resultater her.Stor aktivitet i treningsløpet 20. mai på Lauvåshaugan

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mai 2015
Atle hadde lagt opp til kompasskurs-trening for rekruttene først før de fikk prøve seg i nybegynnerløypa som Trine var ansvarlig for. De voksne fikk også sine løyper og det var til sammen 25 deltagere utenom instruktørene! Parkeingsplassen var full av biler, så det må vel til med parkeringsvakt nesten gang?
Se resultatene her http://melhus-il-orientering.idrettenonline.no/p/1...Vellykket bedriftsløp i Skjetnemarka tirdsdag 19. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mai 2015
300 løpere fikk prøve seg i løypene og mange skrøt av disse. Fin løypeleggerdeby av Stein Ivar godt assistert av Ivar og Hege. Audun B hadde på forhånd synfart en god del etter en omfattende hogst sør og øst for myra.
Martin hadde full kontroll ellers og med en stor og solid arrangørstab ble dette suksess! Økonomisk sitter vi nok igjen med en netto omkring 12 000 kroner.
Se også bilder i Bildegalleriet.Treningsløp onsdag 20. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Mai 2015
Treningsløpet onsdag 20. mai går fra Lauvåshaugan kl 1800 på Onstjønn-kartet. Kjør opp Varmbo-bakkene og ta av fra asfaltveien ved Rønningen i Nordgrenda. Derfra bli merket opp til samlingsplassen.
Atle har opplegget for våre rekrutter, mens Trine har lagt fire løyper med ulik vanskegrad og lengde. Dette er sist treningsløp før OG karusellen og O`er-løpene, så her er siste sjanse for trening før det starter med de mer høytidelige o-løpene.Turorientering 2015

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mai 2015

Turorientering 2015 er nå i salg på Sportshuset Melhus og eller på turorientering.no fra 15. mai.

Årets tilbud blitt mer variert, utfordrende, spennende, og med ulike vanskelighetsgrader.

I år har vi laget et nytt og utvidet tilbud til dere som ønsker å være med på turorientering. Tilbudet er utvidet slik at det er tilpasset alle. Og med alle mener vi absolutt alle.
logo_turo.gif
Årets turorientering har 4 kategorier turer.


Grønn løype

– er en løype som går på stier og veier. Egner seg for alle også de som er litt dårlig til beins og som evt. sitter i rullestor.

Rød løype
– en løype som vil gå i variert terreng med gode ledelinjer og holdepunkter. Det vil kreve litt kunnskap om kart, men vil være overkommelig for de fleste.

Postplukk

– dette er den «tradisjonelle» turorientering som de aller fleste kjenner til fra før. Det er turer som vil utfordre deltakeren litt og forutsetter at en kjenner til kart og kompass.

Toppturer

– i den siste kategorien har vi valgt ut 5 toppturer i nærmiljøet. Dette er enkeltposter som egner seg som en egen tur. 3 turer som hver gir 10 poeng og 2 turer som hver gir 5 poeng)

Følgende turorienteringspakker får du kjøpt på Sportshuset Melhus:
- Komplett pakke med turorientering
- Pakke med grønne løyper
- Ekstra kodekort

På nett kan du i tillegg til disse pakkene også kjøpe enkeltturer.

All informasjon om årets opplegg finner i vårt infoskriv for turorientering 2015.


6 ferske rekrutter på trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mai 2015

Treningsløpet fra Bjønnabakken 13. mai 2015 lokket til seg 20 o-løpere i alle aldre. Hele seks nybegynnere møtte opp denne kvelden, de fleste rekruttert under Finn-fram-dagen forrige lørdag. Atle hadde opplegget for de ni frammøtte rekruttene, hvor ungdommen fikk prøvd seg på bingo-orientering på myra.
Bedrifts-O-løp - tirsdag 19. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mai 2015

Melhus IL - O-avd arrangerer bedrifts-O-løp i Skjetnemarka tirsdag 19. mai. Her oppfordrer vi egne løpere til å møte opp og løpe.

Her er kunngjøringen på bedriftsidrettskretsens sider:


Kart
: Skjetnemarka, Melhus Målestokk 1:10000. Oppdatert 2015.
Parkering: Max 1 km fra samlingsplass
Samlingsplass: Skjetnemarka Skytebane.
Buss: Ingen offentlige busstilbud.
Start: Kl 17-19. Start like ved samlingsplass. Postene tas inn fra kl. 20.30.
Priser: Startkontingent kr 70,- (ordinære løyper), kr 30- (nybegynnerløypene, inkl leiebrikke).

Diverse: Merket fra avkjørsel E6 Melhus. Parkering kr 20 som går til grunneier. Løypelegger Stein Ivar Foss. Skytebanen stengt for skyting denne dagen. Tvilsomt om betalingsterminal fungerer i området. Ta derfor med cash.
Restaurant med godsaker. - Velkommen

Link til samlingsplass:
http://kart.gulesider.no/m/SDnvS


Treningsløp onsdag 13. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Mai 2015
Onsdag 13. mai kl 1800 blir det treningsløp og opplæring av nye rekrutter fra Bjønnabakken (lettest og finne for ukjente med å kjøre av ved Rema på vestsida og følg asfaltveien opp Varmbo og helt til Øyås. Ta av til venstre i krysset like før asfalten stopper og kjør rett fram 300m og opp bakken til klubbhuset).
Atle legger opp trening for rekrutter og Kjell Rune legger løypene til treningsløpet. Nye rekrutter får eget opplegg, så har er det bare å møte opp som du er!Treningsløp Yraberget

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Mai 201519 deltakere med i kveldens treningsløp på Yraberget. Morsomt med at det er så god oppslutning fra nybegynnerne. Dette lover bra.

Arild Karlsen var kveldens løypelegger som hadde lagt gode og utfordrende løper, noe som medførte både ris og ros. Må nok si mest ros siden de som bommet har mest seg selv å skylde på når de bommet :-).

Resultatene finner du på resultatsidene.Finn fram-dagen 2015

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mai 2015Bli kjent med orienteringssporten – bruk av kart og kompass.

Møt opp på vårt arrangement i Melhus sentrum v/REMA 1000.

Lørdag 9. mai fra kl 11 – 15.

Her vil du få informasjon og introduksjon til orienteringssporten. Litt om bruk av kart og kompass, samt informasjon om O-avdelingens tilbud.

Vi har laget løyper for store og små.

Vi serverer kaffe, saft og vafler.

Ta med familie/venner og møt opp

O-utstyr til salgs under bedriftsløpet 19. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Mai 2015
Løpsleder Martin har fått følgende melding:
Rune's O-utstyr fra Åsen har lovet å stille i Skjetnemarka på bedriftsløpet vårt 19-mai. Firmaet selger det meste en O-løper trenger. Forsto det slik at de også hadde en del O-sko av mindre størrelser til nedsatt pris. Det kan kanskje være aktuelt for våre rekrutter. Firmaet har telefon 95129458.
Treningsløp onsdag 6. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Mai 2015
Da er det klart for sesongens andre treningsløp onsdag 6. mai kl 1800 på Onstjønn-kartet. Det går fra Yraberget på vegen mellom Nordgrenda/Varmbo og Øyås der kraftlinja krysser veien. Løypeleger er Arild, mens Atle har den faste trening for rekruttene mellom 1800 og 1930.Medlemskontingent 2015

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Mai 2015


Melhus IL logo.jpg

Vi har rundet nytt år og vi vil minne alle våre utøvere om at det er på tide å betale medlemsavgiften til Melhus IL for 2015.

Medlemsavgiften er kr 100,- pr. medlem. For å betale medlemsavgiften følger du linken nedenfor til Melhus IL Fotballsider og velger "Medlemsavgift".

Betaling medlemsavgift Melhus IL 2015

NB! Det er kun personlig medlemskap, ikke noe familiemedlemsskap.

All som deltar på våre treninger og opplæringer må være MIL-medlem. Det blir stadig viktigere å har mange medlemmer fordi støtte fra forbundet blir utbetalt etter medlemskap og aktivitet. Støtt en god sak!

Våryre løpere på årets første treningsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Mai 2015


---Mange ivrige rekrutter møtte opp til årets første treningsløp på Lete. Under ledelse av Atle Pedersen fikk rekruttene en god opplæring og oppfølging ute i terrenget. For mange av dem var dette det første møtet med ordentlig tur i marka med kart og kompass. Flott å se så mange rekrutter.

John Lerli var løypelegger og hadde lagt gode og utfordrende løyper i Våttåsen. Løperne fikk anledning til å trene på kartlesing og ikke minst fikk løperne testet løpskapasiteten sin.

Resultater fra løpet finner du under resultater.
Velkommen til våre nye web-sider

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Mai 2015

Hei og velkommen til Melhus IL - orientering sin nye websider.

Den gamle siden vil etter hvert bli faset ut og forsvinne helt.
Har du noen tips og ideer til hva vi skal/bør ha på våre sider er det bare å ta kontakt med webmaster@melhusorientering.no.

Sommersesongens første treningsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Apr 2015


DSCF2230.JPG


Da er vintersesongen ferdig og sommersesongen står foran oss. Vi starter årets første treningsløp/trening førstkommende onsdag 29/4 kl 1800. Samlingsplass er Lete og løypelegger er John.

Det er lagt opp til gruppeinstruksjon fra kl 1800 til 1845. Tema er høydekurver. Etterpå er det mulig å løpe de ordinære løypene.

For de som ikke ønsker å delta på gruppeinstruksjonen er det bare å starte som vanlig
fra kl 1800.

Minner også om at rekruttene framover vil ha fast treningstid onsdager fra kl 1800 - 1930.

Husk startkontingent:
 • nybegynnere gratis
 • ungdom kr 20,- (til og med 16 år)
 • junior/voksne kr 30,- (fra 17 år og oppover)Siste vintertrening for sesongen

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Apr 2015


DSCF2231_N3_1.JPG
Så er vi kommet til siste treninga på vinter-terminlista!

Onsdag 22. april kl 1900 blir det o-løp for rekrutter og voksne fra Tambartun.

Løypeleggere er Atle, Kjell Rune og Eivind. De voksne står løpet helt ut og gjennomfører siste styrkeøkt for denne sesongen fra kl 2000.

Møt opp og kom i form til sommersesongen!OCAD-kurs

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Apr 2015

Vi var 8 ivrige medlemmer som "ofret" kvelden i Gruva for å kunne bruke løypeleggerprogrammet OCAD. Av disse er Hege og John førsteårsbruker.