Sterk innsats i Klæbu kronet med lagseier!

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Aug 2015

Med 25 startende fra Melhus klarte vi å ta lagseieren nesten 250 poeng foran Leik. Svært gledelig er det at vi stilte så mange som 12 nybegynnere av de 19 i N-løypa.
Flott innsats!
Les mer om resultatene her.
Se flere bilder på Bildegalleri.
Her er omtalen som ble sendt avisene:

Melhus seiret i Klæbu i o-karusellen

Tungt og varmt i Vassfjell-lia opp fra Tanem

Klæbu var arrangør av 4. løp i OG karusellen med Tanem skole som samlingsplass. Nils Ottar Svaan hadde lagt utfordrende løyper i skrålia mellom skolen og Damkjønna. Stor høydeforskjell, vanskelig orientering og høysommervarme satte de 61 løperne på prøve.

Mange nybegynnere

Gledelig mange nybegynnere stilte til start denne kvelden. Det er Melhus som har flest rekrutter for tida og hadde 12 av 19 i nybegynnerløype og der arrangørklubben hadde 5 og Orkanger 2.

Mange tette dueller i løypene

I Gul løype (2km C) hadde Jostein Glesåen, Gaula og Ola Neraunet, Orkanger et realt oppgjør der Jostein knep seieren. Oddveig Lien, Orkanger tok tredjeplassen. Jostein leder sammenlagt, men dersom Ola vinner siste løpet har han vunnet løypa i og med at han har to toppskår fra før. Spenning blir det helt til slutt!

I Hvit løype (2km B) holdt Elfrid By unna for et kobbel fra Melhus og sikret Orkanger sin eneste løypeseier. Martin Melhuus og Trine Sunnset kom på de neste plassene.

Grønn løype er på 3km og her imponerte Tone Almås og Svein Olav Åmot fra Leik med sterke løp i ei tung løype. Hele Solhjem Melhuus, Melhus tok tredjeplassen i løype med flest deltagere for kvelden. Sammenlagt etter 4 løp er det Svein Olav som leder foran Tone, men det er 5 løpere innen 21 poeng og da blir klassen svært åpen fram til målgang neste gang. Elfrid leder sammenlagt, men det er hele sju løpere innen 25 poeng. Her blir det kamp helt til siste post og målgang!

Melhus fikk sin eneste løypeseier kom i Rød løype (4km) med Stein Ivar Foss som gjennomførte et godt løp. Svein Unsgård og Jan Hage fra Leik kom ikke langt etter. Med denne seieren leder Stein Ivar sammenlagt i løypa tett fulgt av Svein, så her er ingenting avgjort.

I lengste løype (Blå) ble Audun Bakk slått for første gang denne sesongen av Jonas Unsgård, Leik og med Ola Keiserås også fra Leik tok tredjeplassen. Selv om Audun har sikret seg sammenlagtseieren i løypa for sesongen er det disse tre løperne som har knivet hele sesongen med små marginer.

Leik i teten etter 4 løp, men Melhus tar innpå

Sammenlagt for 4 løp i lagkonkurransen ble det seier til Melhus med 238 poeng bedre enn Leik. Det kapper inn på Leik sin ledelse, men Leik har ennå nesten 1000 poeng å gå på. Det gjenstår ett individuelt løp som Melhus arrangerer på KM-kartet i Vassfjellet og stafetten som Gaula står for i september. Med Melhus sin høstform er dette ikke avgjort.