Langtur og styrketrening onsdag fra Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Feb 2024


Onsdag 28.februar er det atter trening fra Høyeggen med Frank Egil som vert.

Kl 1900 venter en langtur fra Høyeggen skole. Individuelt tilpasset løypelengde. Arrangøren legger opp til en mest mulig isfri runde, men sonderer traseen før start og det kan være at det kommer en anbefaling om piggsko i Messenger-gruppa i forkant av treninga. Husk refleksvest, og gjerne hodelykt.  

Kl 2000 blir det en sedvanlig slitsom (les helsebringende) styrketrenings-sirkel inne i gymsalen på Høyeggen.
Faktaboks om vår o-kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Feb 2024


O-avdelinga har kart over store områder som tabellen viser.

Stor-Gimse er en sammenslått base over skogskarta over Gimse/Hollumsåsen, Våttåsen, Momarka/Sjetnmarka og den nyeste tilveksten over Kregneskjølen. Lengst ned i nyhetssaken er det et bilde-utsnitt over tekstforklaringa til en Ski-orienteringsvariant over samme område.

Vassfjellet vest er som før, inklusive de gamle kartområdene Lenadalen, Vassfjellet vest med Svartåsen.

Øyberg-kartet er nå i utstrekning som vi tok det over fra Wing på 1980-tallet. Vi har dermed kuttet ut området mellom Blekesmarka og Onsåsen som vi synfarte inn for noen år siden.

Melhus Sprintbase er et sammenhengende kart over hele vårt område som har blitt utgitt i sprintnorm: Området strekker seg fra Brekkåsen og Gimse i sørvest, via Varmbo, Melhus sentrum Ø/V, Anemarka, Rye, Brubakkhaugen, Høyeggen, Åsen fram til Lerli, Loddgårdstrøa og Rønningen/Løvset i nordøst.

Den midtre kolonnen i tabellen viser utstrekninga i km2 og høyre kolonne viser hvor mange enkeltobjekter som er på de ulike karta. At sprintkartet har mang objekter skyldes bl.a. et i et tettsted er det overlest av urbane detaljer i motsetning til glisne skogsområder. Hus bruker både omriss og fyll-farge som gjør at antallet der dobler seg.

Vil du lære mer om kart og historien bak disse, kan du lese mer i 70-årsberetninga på hjemmesida.


Årsmøte

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Feb 2024

Årsmøtet avholdes 29. februar 2024 kl 19:00, 2. etasje i klubbhuset Gruva.

Alle medlemmer har møterett, talerett og forslagsrett. 

SAKLISTE:

  1. Godkjenning av innkalling og sakliste.
  2. Valg av møteleder, referent og to til å skrive under møteprotokollen.
  3. Årsmelding 2023 (se vedlegg).
  4. Årsregnskap 2023 (se vedlegg).
  5. Budsjett 2024 (se vedlegget).
  6. Valg. Det skal velges tre styremedlemmer for 2 år, ansvarlig for –Turo for 1 år, ansvarlig for Ukens løype for 1 år, kartansvarlig for 1 år og en person i valgkomiteen for 2 år.

Etter årsmøtet og en enkel servering, har vi medlemsmøte hvor vi diskuterer planer og ideer for årets sesong.

Årsmøtepapirer
Medlemskontingent 2024 + husk å legge deg til i gruppen orientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Feb 2024

Heisann o-løpere

Da er tiden inne for å betale medlemskapet i Melhus Idrettslag. 

For å drive organisert aktivitet i Melhus IL er alle pliktig til å være registrerte medlemmer (personlig medlemskap). Dette er i henhold til § 3 Medlemmer i Melhus IL sin Lovnorm. Les mer om paragraf 3 i lovnormen i klubbhåndboka.

Det er to ting du må huske:

1. Betale medlemskapet innen 1. mars 2024 slik at du kan delta i konkurranser i idrettslagets regi.

2. Når du registrerer deg/betaler, husk også å registrere deg og dine barn i gruppen for orientering i Hoopit i tillegg til de andre gruppene dere er aktive i.

Det siste er viktig i forbindelse med rapportering til idrettsforbundet og utbetaling av offentlige aktivitetsmidler.


Generell informasjon om medlemskontingent i Melhus IL

Medlemskontingenten for Melhus Idrettslag blir fakturert via Hoopit 1.februar 2023 med betalingsfrist 1.mars 2024.

Fra 2021 tok vi i bruk i Hoopit som medlemsløsning hvor all oppfølging av medlemmer blir håndtert.

Medlemskontingenten er kr 150,- pr person og betales via Hoopit.

Husk at du må ha medlemskap i idrettslaget for å konkurrere i idrettslaget regi. Medlemskapet må være i orden for at forsikringsordningene i idretten skal gjelde. 

For dere som ikke er medlemmer, registrer deg i Hoopit med å følge lenken her:  https://admin.hoopit.io/melhus-idrettslag-735223. Tidligere medlemmer skal ha fått tilsendt varsel i Hoopit, hvis ikke gå inn på lenken ovenfor.

Ønsker du å være støttemedlem er det også tilrettelagt som før!
Melhus Orientering inviterer til «skiorientering» på Kregneskjølen!!

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Feb 2024

Vinterføret ser ut til å ha satt seg i skiløypene. Mange ivrige skiløpere og mosjonister er å se oppe i løypenettet mot vakre Kregneskjølen, både fra Sjetnmyra på Melhus og fra Trehjørningen på Kvål.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, vinter, frostAutomatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder tre, skjermbilde, utendørs, nattAutomatisk generert beskrivelse

Melhus Orientering inviterer derfor til nyvinningen «Ski-TurO», der det nå er mulig å krydre turen med leting etter 25 turorienteringposter underveis. Postene er satt ut i noenlunde nærhet av det kjente løypenettet, og innebærer ikke alt for mye klyving i ulendt terreng. Postene er på Kregneskjølen og fordelt på en «Nordre del» med 14 poster og en «Søndre del» med 11 poster.

Postflaggene som er satt ut er firkantede gummiskjermer, der halvparten er hvit og halvparten oransje. På skjermen er det påtegnet to bokstaver, som skal legges inn i online registreringsskjema. Se lenke nedenfor.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, tre, himmelAutomatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder utendørs, vinter, tre, snøAutomatisk generert beskrivelse

Øverst på hvert postflagg er det satt på et refleksmerke, slik at postene også er mulig å finne om du kommer med hodelykt i skumringen.

Postene står ute fra 23. januar til 2. påskedag (1. april).

De som sender inn registreringsskjema med riktig bokstavkode fra minst 20 poster er med i trekningen av et gavekort på deltakelse i sommerens turorientering i regi av Melhus Orientering. Frist for innsending av registreringsskjema er 15. april.


Det er mulig å gå seg bort på Kjølen. Vær aktsom i mørket, skodda og i snøvær. Bruk kompass, så er du sikrere. I tvil om hvor du er? Følg ditt eget sport tilbake til skiløypa, og prøv på nytt.

I perioder med mye nysnø og på råtten vårsnø vil det nok være litt krevende med de smaleste konkurranseskiene, og det kan være mer egnet med turski/fjellski.

Lykke til!