Ni Melhus-løpere på sesongstart

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2019


Sprintsesongen startet torsdag 4. april, med ni løpere fra Melhus på startstreken i Trondheim Sprintcup. Dette var årets første løp på kretsens terminliste. Wing hadde planlagt sitt løp i sprintcupen uka før, men dette løpet i Fossegrenda ble utsatt på grunn av snø.

Den tidlige sesongstarten vakte stor glede. Det er sjelden å se så mange smilende mennesker på samlingsplass, i det fine været og med temperatur på rundt ti grader på Utleira skole. Hele 203 løpere gjennomførte. Melhus-løperne slang seg ned sammen med Leik, til en kort prat før årets sesong. Klubben fra Hølonda stilte også med mange deltakere, åtte personer.

Et par snødekte skråninger møtte løperne, men ellers var det tørre og fine forhold. Mye av løpet gikk på asfalt rundt Risvollansenteret. Vegen på sørsida kunne passeres bare ett sted, og et langstrekk som gikk rett over vegen gjorde at flere overså den markerte sperringa på kartet, og fikk en ekstrarunde for å treffe gangbrua.

Som vanlig var det stor spredning i kilometertider blant Melhus-løperne. Fra 6,19 til 10,25 minutter. Men spurten fra sistepost til mål er eksepsjonell. Der er det fullt trøkk, og et tellende løp fra sistepost og inn til mål hadde gjort at flere kunne klatre høgt på resultatlista.

Uansett er det fint å være i gang med sesongen, og sprintcupen med sine fem torsdagsløp har blitt en populær tradisjon.