Pokalen er vår - til odel og eie!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Aug 2023


Orkanger sto som arrangør av siste løp i årets Orkla Gaula- karusellen med samling ved Håmannstjønna i marka vest for Lauvåsen opp for Fannrem. Det ble et fint møte med et kjøl-lignende terreng men en del myrer og ikke for tett skog. 

Stafetten bestod av tremanns-lag i en blanding av ung og gammel. Leik stilte med hele 7 lag, Melhus med 4 og Gaula og Orkanger hadde ett hver. I tillegg stilt en del løpere utenom stafetten i Trimløyper, så det deltok 63 løpere til sammen.Her ser du spente løpere før fellesstarten.  Se video fra starten her.

Litt overraskende, men svært gledelig, ble det hjemmeseier til Orkanger som aldri før har vunnet stafetten. På bildet under har Orkanger lånt karusell-pokalen for fotografering, da den nye stafett-pokalen ikke var klar ennå. 
Deretter kom det to Melhus-lag før det første leget til Leik - altså en kjempeinnsats! Det var laget med Atle, Stefan og Stein Ivar som ble nummer to, bare 8 minutter bak Orkanger. Laget som kom på tredjeplass bestod av Johannes, Maya og Martin 4 minutter bak beste MIL-lag. Melhus sitt som ble tredje best av våre kom på 6.plass med bare to Leik-lag mellom.

Vekslinga mellom Atle og Stefan kan du se her.

Se video fra vekslinga mellom Johannes og Maya.

Leik fikk ett lag disket, så til tross for 3 lag mer enn Melhus, tapte vi ikke mer enn om lag 400 poeng i stafetten til Leik. Skikkelig godt kjempet! Når så Leik og Melhus hadde like mange løpere utenom stafetten, ble poengtapet kun 400. Før stafetten hadde vi om lag 1650 poeng til gode, så seieren var nokså overlegen. Det kan vi alle være stolte av!

Ikke minst er vi stolte av de mange rekruttene som har deltatt. Det startet med mange fra All-idrett som deltok fra Sjetnan da vi arrangerte 1. løpet i karusellen i vår. Senere har vi hatt jevnlig ungdom med som viser stor innsats og som etter hvert gir mestring. Denne gjengen fikk premie for deltagelse som nybegynnere under stafetten. Blant disse skimtes våre: Emma, Sanna, Emelia, Martin og Erlend. Philip var også med.


Her er det innsats av Martin mot mål! 


Se masse bilder fra den store kvelden i et eget album.


Resultatene fra stafettkvelden er her.       Sluttstillinga i karusellen i 2023 ser du her.Onsdag skal vi ta siste nappet i denne pokalen!

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Aug 2023


Så skal OG-karusellen avgjøres. Onsdag 30. august er det stafettkveld på Fannrem med Orkanger som arrangør. Her blir det stafett og individuelle løp som alle teller i sammendraget. Stafetten starter kl 1800, så vi må starte felles kjøring fra Melhus vgs senest kl 1645. Kjørerute fra rundkjøringa ved Bårdshaug ser du her. Mange vil nok kjøre selv, da stafettkvelden blir sikkert lang.

Ikke for det. Det hadde vært flott med mye Melhus-drakter under premieutdelinga, for her blir det premiering til løpere under 17år for løpene tidligere i sommer - i tillegg til stafetten og OG-pokalen.

Det jobbes med stafettlag utover søndag kveld. De som ikke stiller i stafetten skal løpe individuelle løp som i ordinære karusell-løp og meder seg på ved samlingsplass.

Poengberegninga i stafetten er som individuelt med 3x100 poeng til vinnerlaget og poeng til de neste laga etter hvor mye de er etter vinnerlaget i tid. Alle løpere som får godkjent sine løp, får minst 50 poeng - både i stafetten og individuelt!

Tradisjonell tro skal ingen betale kontingent onsdag. Den betales av laget.


Her er invitasjonen fra Orkanger:

OIF inviterer til stafett og avslutning for OG-karusellen 2023 onsdag 30. august klokken 1800.

Sted/samlingsplass: Håmannstjønna ved Lauvåsen, Fannrem. Følg skilting mot Lauvåsen fra Fannrem/Orkdal kirke. Merket fra Lauvåsen, bomvei kr 30,- siste bit opp til Håmannstjønna, Vipps: 558825, anbefaler samkjøring.

Start like ved parkering/samlingsplass. Veibeskrivelse. Påmelding: Vi ønsker at lagene melder inn sine lag innen søndag 27. august. Oppgi navn, brikkenummer, etappe (1,2 eller 3) og løypefarge. Send påmelding til orientering@orkanger-if.no.

Det blir påmelding nybegynnere og eventuelt individuelle løp ved samlingsplass før start. Startkontingent: Kr 90,- pr lag, individuelle starter kr 30,-. Vipps: 128377

Kart/terreng: Geitryggen, variert skog og myrterreng. Målestokk: 1:7500 (Ny 1:5000)
Spreke MIL-ungdommer i Trollelgs sitt ungdomsløp i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Aug 2023


Trollelg arrangert i kveld ungdomsløp fra Krysset Smistadveien/Rønningenveien i Leinstrandmarka.

Det var 108 startende og to av disse kom fra Melhus. Emilie ser vi over og gjorde et flott løp i nybegynnerløypa. Så ikke ut til at fotballkampen tidligere på kvelden satte stort preg på innsatsen.

Johannes stiller i H15-16 og det ble en kjempefin andreplass! Ikke nok med, så hadde Johannes atter en gang beste spurttid. På bildet ser vi premieutdelinga i klassen.

Flotte prestasjoner!
Mye løpere ved Sjetnan i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2023


Kveldens løp var en dugnad. Eivind er litt indisponert for tida, men la løypene på pc. Da tok Stefan, Frank Egil, Hege og Stein Ivar over hele balletten. Samlingsplass var fra fremre parkeringsplass ved Sjetnan og løypene gikk stort sett mellom den og skytebanen og nordvestover i retning Rakbjørgskaret.

Som vanlig var det lagt fire løyper for enhver smak og løperne fordelte jevnt i alle løypene.
Emelia klar for å instruere sin mor Andzelika i o-sportens kunst.
Viljar og Pappan tok langløypa og kunne berette om mye god blåbær! Ja, i tillegg til postene selvsagt.


Aasmund spurter inn til ei god tid i 2km C

Johannes L og John har gjort sitt og er tilfreds.


Kåre tok en revansje for Martin sin seier sist de møttest. Differansen er som sist noen få minutter.


I bakgrunnen ser vi en løper som har hatt en kort o-pause, Johannes H. I følge resultatene har slettes ikke glemt sine gamle kunster.

Til venstre har Stein Ivar tatt over tidtakinga og klokker inn Linnea og Frida i nybegynnerklassen. Far Eirik i bakgrunnen, mens Aasmund venter på tur.
Dermed er nest siste løp vår lokale O6`er over. Stor stemning rapporteres fra Sjetnmyra!

Det ble dermed en flott generalprøve før den virkelige finalen i årets OG-karusell i Orkdal til uka. Da skal vi nemlig ta det siste nappet i pokalen - i tilfellet den andre på rappen!

Vi kommer tilbake med opplysninger om dette løpet snart.


Resultater leses på Brikkesys.


Bilder i nyhetssaken: Hege og Kjell Rune.Nest siste O6`er fra Sjetnan onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Aug 2023


5. løp i O6`eren arrangerer fra Sjetnan onsdag 23. august med start fra kl 1800. Kjørerute er her.

Det blir de fire vanlige løypealternativer som dekker behovet for alle. Løpet arrangeres av styret med venner i fellesskap.

Møt opp til trivelig samling og god trening til siste løpet i karusellen uka deretter.

Husk å betale parkeringsavgift (egen avgift for denne plassen).Seier til Melhus i Klæbu onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Aug 2023


I fint løpevær arrangerte Klæbu 4. karuselløp i kveld fra Tanem. Nils Ottar Svaan var løypelegger igjen i det bratte terrenget opp fra skolen.

Fra Melhus stilte mange løpere og gledelig med mange yngre løpere! Melhus kunne mønstre nære innpå halvparten av alle løpere totalt.

Vi har trøbbel med at Brikkesys ikke plukker ut de tre beste løpene i hver klasse, men summerer alle 4 løpene i sammendraget. Vi kommer tilbake med retting på sammenlagt senere.

I nybegynnerklassen har vi over det halve av løperne som begynner å ligne på de beste karusellresultatene vi har. Flinke og selvstendige unge løpere: Erlend, Signe, Martin og Sanna.

Gul-løypa er nærmest svart-hvit. Det er denne løypa vi har de hardeste kamphanene. Denne gangen kom Martin best ut med Kåre 4 minutter bak. Videre i den lange Melhus-lista kom Steinar, Aasmund, Emma Sofie og Emma. Sluttsummen i Gul for sesongen viser seier til Kåre, med Martin like bak.

Trine ble knepent slått av Halgeir Øian fra Gaula i Hvit løype. Litt lenger ned kom Kristin og Ingrid. Totalt kom Trine på andreplass, Kristin på fjerdeplass  og Ingrid på  åttendeplass i løypa.

Grønn-løypa er i år eid av Stein Ivar. I Klæbu tok han sin 3 av 4 mulige seire foran Tone Almås, Leik. Tredjeplassen gikk til Hege, Maya femteplass og John sjuendeplass. Sammenlagt var altså Stein Ivar suveren, men Hege og John har fine plasseringer.

Rød løype fikk seg en real luftetur opp til Damtjønna. Her ble det enda en løypeseier til Trond Nikolaisen. Johannes imponerer fortsatt og fikk ei god tid, 6 minutter bak Tron som holdt til fjerdeplass. Bak der kom Kjell Rune og Frank Egil. Sammenlagt er det ei hyggelig liste med Kristoffer og Kjell Rune øverst, mens Frank Egil fikk fjerdeplassen og Trond ble nummer sju.

Blåløypa krevde også sin mann og med de tre store fra Hølonda til start, Ola Keiserås, Runar Krognes og Even Blokkum, skal det en del til å smyge seg framom. Men Atle og Stefan har virkelig solid gjennomførte løp og gode tider. Sammenlagt klatrer Stefan opp til tredjeplass og Atle blir nummer fire.


Her kommer en billedserie fra 4km-løypa som viser tøffe bakker og vanskelige strekk.


Troppen som deltok i Klæbu gjord det særdeles skarpt. Det ble en ganske trygg løpsseier igjen og vi rykket fra Leik med om lag 600 poeng - de samme poengene som vi tapte på Hølonda før ferien. Da har vi et forsprang på om lag 1800 poeng som er kjempefint! Da er jobben om 14 dager: Møt opp og løp!!Viktig karusell-løp onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Aug 2023

Vi er faktisk kommet til 4. og nest siste løp i karusellen 2023. Det vil si at onsdag 16. august kl 1800 er siste individuelle løp før stafettkvelden på Orkanger. Erfaringsmessig skulle vi hatt en god del poeng til gode på Leik før siste løp. Det er derfor viktig at løpere stiller i Klæbu onsdag kveld! Det gjelder så mange som mulig av den flotte gjengen vi hadde i vår på karusell-løpet vårt i Sjetnmyra!

Det er viktig å samkjøre litt, da det er begrenset med bilparkering ved Tanem skole. Vi kan møtes ved Melhus vgs kl 1715 for felles kjøring.


Her kommer innbydelsen fra Klæbu:


                 

Innbydelse til OG-løp 4, 2023

onsdag 16. august 2023

 

Dato: 16. august kl.18.00

Samlingsplass: Tanem skole i Klæbu, Fylkesvei 704 fra Sandmoen til Tanem. 

Parkering: Begrenset parkering ved skolen, vi oppfordrer til samkjøring.

Start: Kl.18.00-1900. Møt gjerne opp i god tid før start. Sekretariatet er bemannet fra kl 1700. 

Bestemmelser for karuselløpet: Følgende løyper og klasseinndelinger benyttes på løpet:

Løype

Klasse

Løypelengde

Blå

H 17-44

5,5 km A/B

Rød

H 15-16, H 45-54

4,0 km A/B

Grønn

D 15-49, H 13-14, H 55-64

3,0 km A/B

Hvit

D 13-14, D 50-64, H 65-74

2,5 km B

Gul

D/H 12, D/H 13C, D-65->, H 75->

2,0 km C

Nybegynner

 

1,5 km N

 

Startkontingent: Kr 30,-. Vi tar VIPPS, 656171.

Kart: Skjøla 10 000. (Trollelg sitt kart fra NM i 2014)

Terreng: Skog og myrterreng

Løypelegger og kontrollør: Nils Ottar Svaan og Ingrid Lien Johnsen 

Løpsleder: Frode Støre Bergrem

Servering: Det blir salg av varm og kald drikke, vaffel og litt snacks under arrangementet.

Velkommen til et trivelig karuselløp i Klæbu!God start på høstsesongen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Aug 2023


Familiene Seehuus/Bollingmo var strålende fornøyd etter kveldens løp som i tillegg toppes med bursdagskaka og saft, spandert av Ingjerd Melhuus.


Atle og Eivind var vertskap for kvelden trening fra Bjønnabakken, der 22 løpere stilte til start. Løpet var også det tredje i vår interne O6`er-serie.Løperne stilte i tre løyper, der C-løypa hadde flest starter. Kåre Onsøyen var anda en gang raskest, men med bare noen små sekunder framfor Steinar Seehuus, Aasmund Nilsen Bardal og Ellen Marie Bardal. Videre kom Emma, Sanna, Maja alle Seehuus, Mathilde O. Bollingmo og Kristin Lerli med høyst respektfulle gjennomførte løp! Løypa målte 2,5km i luftlinje.

I den litt lengre og noe vanskeligere B-løypa fikk Martin Melhuus beste tid framfor gjesteløper Arild Heggset, Freidig. Deretter fulgte John Lerli (med trekkhund), Jan Petter Opedal og Trine Sunnset - alle med gode tider i den 3,1km lange og tunge løypa.

Den lengste løype var ikke lenger enn 3,4km, men hadde et ekstra moment med seg: Alle stiene var tatt vekk på kartet (men ikke i terrenget!). Løpsstrekkene og postene ble derfor ekstra vanskelige, men løperne taklet dette fint og fikk seg ei real løps- og o-teknisk økt. Audun Bakk var kjappest med Atle Pedersen 3 minutter bak. Videre 3-4 minutter etter Atle kom Stein Ivar Foss og Johannes Lerli. 2 minutter etter disse igjen kom Hege Solhjem Melhuus og Stefan Preisig - kun 9 minutter etter Audun. Her var det virkelig full fart!Så må det nevnes det med servering: Martin kom med rester en sin kones 75-årsdagsfeiring i går. Den foregikk på Kvilhaugen og ei av kakene var bakt på Britannia - ikke mindre. Løperne delte broderlig mellom seg og løpsarrangør Eivind fortærte siste rest, mens John nettopp hadde fått sin del. Det er nok ikke å forvente at kommende arrangement kan måle seg med en slik standard i matveien!

Neste uke står årets nest siste karusell-løp på programmet i Klæbu. Da må vi virkelig møte opp!


Resultater fra kveldens løp leses her: http://brikkesys.no/result.php?id=5317Første trening etter ferien fra Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Aug 2023


Da er det oppvåkning etter ferien. Allerede om vel ei uke er det 4. karusell-løp, så her må vi trene!

Onsdag 9. august kl 1800 blir det trening fra Bjønnabakken på Øyås. Kjørerute her. 

Det er Atle og Eivind som legger løyper og tar tida. Ser ikke bort fra at de lengste løypene kan få noen ekstra utfordringer o-teknisk - den som møter opp vil se!! Det blir lagt fire løyper av ulik lengde og vanskegrad.

Løpet er også 3. løp i intern O6`er. Her er det poeng å høste.

Ellers er det ikke nødvendig med ferdighetsmerke i svømming i dette o-løpet. Vi legger det "tørt".Støtte fra Sparebank1 SMN til fornying av skolesettene!

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Aug 2023


Det har gått 13 år siden o-laga i Melhus kommune investerte i tidtakerutstyr til alle barneskolene. Utstyret låner vi ut til skolene og består av 10 o-skjermer, 10 postenheter på stativ, 1 startenhet, 20 løperbrikker og 1 MiniTimeRecorder bestående av avleser og skriver. Det er Brekkåsen skole, Gimse skole og Høyeggen skole som har slikt utstyr i MIL, o-avdeling sitt område.  Det har fungert fint og er blitt brukt mye. Vi har jevnlig "lånt" tilbake utstyr når vi trenger mer av noe enn vi har selv til større løp.

Noe av utstyret har elektronikk som ikke er evigvarende. Det gjelder særlig løperbrikkene som jevnlig må byttes ut og postenhetene. Disse har garantitid på 5 år og er vanligvis døde en gang etter 8 år. Våre var altså 13 år og moden for utskifting.

Vi visste at dette koster en del penger og fant i vinter en mulighet til å få noen hjelp. SpareBank1 SMN lyste ut penger gjennom "Søknad Samfunnsutbytte" hvor lag og foreninger kunne søke. Det gjorde vi, og de stipulerte kostnadene for 3 startenheter, 30 postenhet og 30 løperbrikker ble nesten 40 000kroner. Svaret fra SMN1 var særdeles positivt: Vi fikk innvilget 30 000 kroner i støtte!!

Utstyret er nå kommet og enhetene er skiftet ut, mens løperbrikkene byttes fortløpende med de som svikter. Da skal vi ha utstyr som vil vare i mange år igjen!

O-avdelinga er svært godt fornøyd med støtte vi fikk fra SpareBank1 SMN til dette. 30 000 kroner er kjærkomne midler for ei lita avdeling i et idrettslag. Tusen takk!!
Flott innsats av Sigurd og Johannes på helgas Hovedløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Aug 2023

I helga arrangerte Byåsen IL Hovedløpet for aldersgruppen 14- 16 år. Langdistanse i Bymarka lørdag og sprint på Bakklandet på søndag. Melhus stilte med to deltakere Sigurd Rønning og Johannes Lerli i klassen H16. I konkurranse med nærmere 50 løpere fra hele landet.

O-avdelingens utskremte reportere bivånet sprintløpet på Bakklandet på søndagen og kan berette om et supert arrangement. Starten var lagt til Gamle bybro, og målgang var lagt på gressletten mot Nidelva øst for Elgeseter bru (Vollafallet). Har var det lagt til rette for publikum og deltakere.

Sprintløypa for H16 inneholdt 25 poster fordelt på 3,2 km. Noe som innbar store krav til kartlesing og raske beslutninger. Løypelegger hadde også klart å legge strekk som var fysisk krevende som f.eks veivalg opp Brubakken, bedre kjent som sykkelheisen Trampe.

Sisteposten var lagt godt synlig på toppen av gressvollen og inviterte til stor fart inn til mål. Løype og arenaen var flott lagt tilrette for publikum og løperne ble møtt med heiarop både ved runding og målgang.


Som bildet viser var det god stemning hos Melhusløperne etter målgang.Her ser vi Sigurd på tur ut fra start.Her er Johannes i full aksjon i løypa inn mot mål


Resultater fra Hovedløpet finner dere her: Livesenter (byasen.no)