Bjørg og Ivar ble hedret for lang og verdifull innsats

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Des 2016

Under lørdagens 70-årsfeiring var Bjørg Singstad og Ivar Keiserås spesielt innbudt. Begge to kan godt huske hvordan det hele startet. De har begge lang fartstid som aktive utøvere i flere idrettsgrener og har for en del år siden blitt æresmedlem i Melhus idrettslag. De har begge vært og er forbilder og inspiratorer for o-løpere.

Bjørg var i starten medhjelper til Jens Olav som ble aktiv som instruktør, tillitsvalgt og utøver sist på 50-tallet. Hun har vært svært aktiv i håndball og Skiskolen før hun ble med i orientering for fullt på 60-tallet.

Hun var leder i o-avdelinga fra 1985-1987 og ledet forrige jubilleum i 1996.

Bjørg og Jens Olav har til sammen 20 år som Turorienterings-ansvarlige, der Bjørg var ansvarlig i åra 1988-1997. De stod også som vertskap for to Turo-marsjer mellom Orkdal og Lensvik på 80- og 90-tallet.

Er og har vært levende interessert i friluftsliv og idrett fram til i dag.

Ivar var med på nybegynneropplæring i orientering like etter starten i 1946. Han ble snart en svært habil juniorløper og var med til NM to ganger og har flere gullmedaljer i KM i Trøndersk mesterskap i junior-klassen.

Han startet med synfaring på 50- tallet og sluttet ikke før utpå 90-tallet og har bl.a. kart som Våttåsen, Brekkåsen, Lenadalen, Gimse skole og Øyberga på "samvittigheten" og flere av disse er også blitt rentegnet av han.

Var Leder i o-avdelinga i 1956, men skulle vie mest tid som instruktør i orientering både i skolen og i fritida på utallige kurs og leire. Ivar har også langt mange løyper i treningsløp, kretsløp og karusell-løp både på dagtid og som nattløp.

Han har i 11 år vært ansvarlig for Ukens løype og i tillegg klart kravet 38 år, senest i år. I turorientering har han fullført 35 ganger.

Ivar har i nesten 70 år vært aktiv i o-sporten og det er ikke slutt enda!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.