Onsdagstrening

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Feb 2022


Vinterferien er over og sesongstart nærmer seg med stormskriftt. Med snøskavlene så virker det som barmarksføret er langt unna. Viktig å holde kontinuitet nå.Selv med masse utbygging og sperringer prøver vi igjen med O-løp i sentrum fra kl 1830. For deretter å bevege oss til Høyeggen med tradisjonell sirkeltrening kl 2000.

Oppmøte og start fra parkeringsplassen utenfor rådhuset mellom kl 1830— 1900.

Kort og lang løype.

Vert for kvelden er Stein IvarKjøttkaker eller rømmegrøt? Vellykket skitur til Elgsethytta

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Feb 2022

Onsdag kveld gikk 9 o-løpere fra Melhus i mer eller mindre samlet flokk fra Kumlokket parkering på Henriksåsen til Elgsethytta i Bymarka. 3 løpere tyvstartet turen allerede før kl. 17 på jakt etter skijegerposter og bedre skiskøyteteknikk og -form. Martin er en ivrig skijeger, en vinterlig tur-o-aktivitet i Bymarka, og overtalte Hege, Stein Ivar og Kjell Rune til å sveipe innom noen poster da de allikevel skulle ut på treningstur.  Det er Byåsen IL som står for Skijeger`n. www.turorientering.no Damene på Elgsethytta kunne by på rømmegrøt med spekemat og kjøttkaker. Trivelig betjening og god mat. Skiføret var upåklagelig. Skarpt føre, men litt tiltagende vind og snøskavler utover kvelden. Postjegerne erfarte at skøyteski og små stavtrinser er lite egnet for løssnø utenfor løypene. Ikke alle Skijeger`n-postene lå rett ved oppkjørte skiløyper. Martin mente postene var på det letteste nivået. Postjakten utløste allikevel lange diskusjoner om veivalg og hvilken skiløype vi så på kartet.

Kåre fylte nylig år og ble feiret med kake


Stein Ivar og Hege i godt humør etter å ha funnet førsteposten


 Stein Ivar og Kjell Rune ved en Skijeger`n-post

 Fornøyde o-løpere ankommet Kumlokket etter endt skitur og trivelig middag/kveldsmat

Takk for en fin tur!

Neste uke er det vanlig onsdagstrening med Stein Ivar.

 

Skitur til Elgsethytta

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Feb 2022

Onsdagstreninga 23.2. blir alternativ trening: Avgang på ski senest kl. 1800 fra Kumlokket. https://goo.gl/maps/M6hkzuoBKPR6RxTo7 

Vi går samlet marsj til Elgsethytta. Den som ønsker det kan kjøpe seg middag. Elgsethytta  

Hodelykt er påkrevd da det ikke er lysløype innover der. Vi har reservert bord til 1830. Elgsethytta stenger kl. 2000. 

Fint om man melder sin interesse for å delta i chatten i messenger, så vi ikke risikerer å gå fra noen som kommer litt forsinket. Orienteringsdrag i Rye-bakkene og spensthopp påtjukkas er gode saker!

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Feb 2022


Spensthopp på tjukkas er heftige saker og er helt perfekt til KM langdistanse på Kregneskjølen til høsten!


Frank Egil presenterte en god miks for kvelden til de 13 løperne. En treningskveld ute som var av den sjeldne sorten: Stødig vinterføre med noen få minusgrader, vindstille og fullmåne. Da er orientering på sitt vakreste!


Først del av treninga var et intervall-preget o-løp med utgangspunkt fra nedre parkeringsplass ved Melhus kirke.
Det var en kort variant på 2,5 km og en lang på 3,8 km.

Løypene gikk østover til Loddgarden, mot øvre platå ved kirka, opp og ned i Rye-feltet og nedover til dyrkajorda ned for jernbanen og tilbake til mål

Kjell Rune stempler på en samlepost på gangbrua over Lodda.

Kristin og Signe virker helt uberørt av bakkeløpet i kveld - i hvert fall tilsynelatende.Kristoffer, Hege, Kjell Rune og Eivind er samlet omkring kveldens "tekst" som er løypa på kartet. Langløypa hadde flere vriene veivalg som ble ivrig debattert.

Martin står bak benken "Martin" flankert av Kristoffer og Eivind. Benken fungerte som sekretariat for løpet.

Over ser vi Johannes som løp kort løype i kveld, mens Kristoffer, Hege og Kjell Rune gjennomførte lang løype.

Til høyre har nettopp Ingrid og Hanne etter sin kort-løyperunde.

 Alle var svært fornøyd med kveldens trening. Store smil over alt!
De 8 som var med inne fikk trimmet alle muskelgrupper med gode sammensatte øvelser.

Som seg hør og bør bød pausene på kartstudie, denne gangen ei løype som gikk mellom Stykket og Leirsjøen i Bymark


Til uka er det vinterferie i skolen, men det hefter ikke en o-løper stort. Da er det planen klubbtur fra Henriksåsen til Elgsethytta på ski - vi spiser middag først før returen. Sett av kvelden!!a.


Intervall med kart ved Melhus kirke og Rye onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Feb 2022


Frank Egil byr opp til løping fra nedre parkeringsplass for Melhus kirke onsdag 16. februar med start mellom 1830 og 1900. Start og mål på P-plassen like nord for Melhus Kirke, altså bare et kort steinkast fra Martin M. Se rødt kryss her til venstre:

Meny:
Intervalltrening innpakket i et o-løp? Eller et o-løp med innslag av intervall? Onsdag er det mulig å plukke noen poster i traktene rundt Melhus Kirke som innbyr til både høy puls og syre i leggene. Start mellom 1830 og 1900. To løyper, kort og lang. 

Det er det vanlige i tillegg: Refleks, piggsko, kompass og brikke.


Fra kl 2000 blir det sirkeltrening fra gymsalen på Høyeggen skole.
Friskt vintervær under o-løpet i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Feb 2022


Trond og Martin var i strålende humør etter kveldens treningsøkt fra Rønningsgjerdet

Eivind hadde regien i kveld og hadde lagt to løyper fra Rønningsgjerdet på Løvset. Begge løypene hadde i starten en såkalt linjeorientering. Den består av ei linje som er tegnet på kartet som løperen skal følge så nøyaktig som mulig, fordi det er hengt ut poster på linja i terrenget som skal finnes. Ved linjeorienteringas slutt startet et vanlig o-løp i kort og lang utgave.

Løypene var lagt med intervallpreg med en del opp og ned i boliggatene i nærmeste omegnen.


Frank Egil, Signe, Stein Ivar og Hege var godt fornøyd med egen innsats i de kuperte løyper i området fra Rønningan til Loddgårdstrøa.

Kristoffer får utskrift fra eget løp. Han er på stigende form og syntes kvelden trening gikk greit.

Så var det klart for styrketrening med kart. Ja, ikke kart under øvelsene, men mellom øvelsene!

Styrketrening kunne ha benevnelser som tå hev, sideutfall, hofteløft, supermann, høy planke og knebøy. Uttøying hører med til slutt.

I pausene i styrketreninga var det veivalgstrening fra et løp på Nordmarka mellom Selbusjøen og Klæbu - ei riktig vrien løype på 5,2km.

Treningskvelden  avsluttet med blide og litt støle løpere. Neste onsdag er det Frank Egil som er vert.
O-løp fra Rønningsgjerdet og styrketrening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Feb 2022


Vi starter treninga fra Rønningsgjerdet onsdag 9. februar med start fra kl 1830 - 1900 - se kjørerute. Det blir kort og lang løype som blir en kombinasjon av tradisjonell løypeorientering og linjeorientering i boliggatene på Løvset og Loddgårdsstrøa. De vil få et intervallpreg. Refleks og piggsko er lurt!

Etter en god runde i frisk luft, trekker vi ned til skolen, hvor vi avslutter med sirkeltrening og kart fra kl 2000. Ta med liggeunderlag. Det er Eivind som er vert onsdag kveld.Langkjøring i sentrum og tradisjonell styrketrening med kart på Høyeggen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Feb 2022


Treninga startet ute med løp i sentrum øst med utgangspunkt fra Rådhuset.Atle var kveldens vert og bød på løyper i sentrum lagt som langkjøring. Kort løype på 2,5km gikk øst for jernbanen i sentrum, mens langløypa på 4,5km var i tillegg nedenom Lenamælen en gang og Kuhaugen en gang. 


Været i kveld var helt nydelig og når føret også var stødig. Det ble altså en helt topp opplevelse for de drøyt 10 deltagerne.

Som bildene viser er det innsats i alle ledd.
Her er også en videosnutt som viser det samme: https://youtu.be/PcMjEeVwPVE


De fleste løperne trakk så opp til Høyeggen skole for ei styrkeøkt med 8 øvelser. Det tradisjonelle kartet med ei løype var med i kveld også - denne gangen fra Atles hjemtrakter i Øst-Fold. Løypa var døpt Fokus-løpet

Her kommer noen bilder fra Høyeggen - kartarbeid krever konsentrasjon:

To fine treningstimer ble resultatet i kveld også!

Neste uke blir det intervall med kart.