Trening fra Sjetnan onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Aug 2020


Kommende onsdag den 2. september er det klart for treningsløp i skråningene langs veien inn mot skistadion/skytebanen i Skjetnemyra. Frank Egil er løypelegger og har laget fire løyper: Nybegynner (1,6km), C - 1,9 km, B - 2,6 km og A - 3,4 km. Parkering, start og mål på den første parkeringsplassen like etter at du har tatt av fra Kregnesveien inn mot skistadion. Merket kjørerute fra Hollumskrysset. Parkeringsavgift på 40kr betales via SMS. Oppstart mellom kl 1800 og 1845.


0 Kommentar

Reisebrev fra Røros - KM mellomdistanse

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Aug 2020

SkjærdingstadvoldenIvrige Melhus-løpere er i helga innlosjert på flotte Skjæringstadvollen på Røros for å delta på o-løp.

Lørdag åpnet o-helga med mellomdistanse i marka overfor hotellet på Røros. Terrenget var nokså åpent, med et rikt stinett. Postene var godt gjemt, mange godt plassert nederst i grøper, så løperne måtte helt innpå for å se posten. 

Kristoffer er i form om dagen, og fikk kilometertid helt ned på 7 minutter. Imponerende! Resten av troppen må nok bare legge seg i trening! 

Etter løpet dro troppen tilbake til Skjæringstadvollen der dusj, fyr i peisen og trivelig fellesmiddag stod på programmet. Og selvfølgelig gikk det ei god stund til å diskturere gjennom dagens veivalg, sleiver, bommer og alt som hører orienteringa til. 

Men som bildet illustrerer er humøret på topp uavhengig av kilometertider. Hege, Stein Ivar, Trine, Kristoffer og John.


Søndagen var det KM mellomdistanse på Os i helt annerledes terreng enn lørdagens løp. Nye utfordringer og nye muligheter. Lørdagens miserable innsats og bommer var sovet bort i løpet av natten. Etter en god frokost og masse energi var vi klare for dagens konkurranse. Audun Bakk hadde kommet oppover for å delta på dagens løp. Her på tur ut fra start. Audun endte på en flott 4. plass i H50.Dagens prestasjon må nok gå til Kristoffer Lerli med en god plassering i H15-16. Konkurrentene hans er med å dominere i sin klasse på nasjonalt nivå. Her en stilstudie fra lørdagens løp. I KM endte han på en fin 5. plass.


Øvrige resultater fra KM mellomdistanse: Se eventor.orientering.no0 Kommentar

Ivrige o-løpere på Lauvåshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Aug 2020


Familien Bjørgen 

 

23 ivrige o-løpere i alle aldre fullførte ei løype fra A- til N-nivå i kveldens treningsløp fra Lauvåshaugen, ja noen hadde energi til overs og løp enda ei løype etterpå. Flere familier tok nybegynnerløypa sammen og til sammen 10 små og store o-løpere fullførte denne løypa.

Ingrid og Hanne løp C-løypa 

Veivalg diskuteres


  - Eivind diskuterer løpet med fornøyde rekrutter. Eivind løp B-løypa og fikk hard konkurranse fra Martin og Kåre.
De gamle er eldst: Gamle konkurrenter som fortsatt  er lett på foten og har masse erfaring  er samlet her: Kåre, Eivind og Martin som alle løp B-løypa i kveld.

Lerli-gutta: Kristoffer og pappa John fikk utfordringer i A-løypa som hadde 4,5 km som løypelengde. 


Resultatene fra kveldens løp finner du på Brikkesys som vanlig.

 


 
0 Kommentar

Treningsløp Lauvåshaugen 26.8.

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Aug 2020

Onsdag denne uka, 26.8., blir det treningsløp fra Lauvåshaugen ved Kvernberget. Start fra kl. 1800. Det er merket fra avkjøringa til Nordgrenda. Parkering kr. 35. Betales med sms. Kjell Rune har lagt 4 løyper A 4,5 km, B 2,6 km, C 1,9 km og N 1,0 km.  Fint og variert terreng. Korte og lange strekk. De som vil kan bruke løperbrikke og registrere i EKT.0 Kommentar

KM sprint på Verdalsøra i dag med gode prestasjoner.

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2020


På dag to under Verdals-turen var det KM sprint for begge o-kretsene i Trøndelag. Løpet gikk i Verdalsøra fra Ørmelen skole.


Som en god, tradisjonell oppladning ble det lørdag kveld inntatt en god porsjon pizza i en sentrumsrestaurant i Verdalsøra. 
Etterpå sneiet vi innom løpsområdet for søndagens KM slik at løperne kunne danne seg et inntykk av hva som ventet dagen etter.

Etter en kort handelsrunde lot vi inntrykkene etter dagens begivenheter sige inn med med hjelp av løpskart og en del lørdagsgodt. Til slutt restituerte vi med en kveldstur ned til badestranda før torden og styrtregn overtok regien.

Dagen startet med en solid fellesfrokost på Soria Moria campingplass som var base-camp denne helga. 


Vi stilte med 5 løpere som fikk virkelig god uttelling i KM-klassene for STOK.
Under er Trine kommet lykkelig i mål.

På bildet ser vi Hege og Trine varme opp før start.
Begge hadde flotte løp i D 55, der Hege erobret sølvet knapt minuttet bak vinneren! Her ser vi Hege i innspurten.
Oskar Andren fra Leik er her gjennom innsjekk-slusa før start. Han ble kretsmester i H21!Kristoffer hadde fått enda flere konkurrenter under KM søndag enn lørdagens i løp i klasse H 15-16.

Det virket ikke som det preget han mye før start som kan ses her.

I mål var han drøyt minuttet bak vinneren og med det en bronsemedalje med en virkelig god km-tid - som var best av våre!
Kartet med løypa til Kristoffer sees til høyre -  for øvrig den samme løypa som Hege, Trine og John hadde.

Pallplasseringen stoppet ikke der: Stein Ivar erobret bronse i klasse H55- bare minuttet bak vinneren.
Siste startende av våre i dag var John. Det ble et vel gjennomført løp der innspurten kan sees her. På bildet over demonstreres hvordan det skal løper over mållinja med Emit Tag-brikke på høyre arm.Dermed kan Stein Ivar og Eivind konstatere at KM sprint og Verdalsturen er over. En vellykket tur enda en gang og neste helg venter tur til Røros for flere av våre løpere og da med bl.a. KM mellomdistanse.

Resultater fra søndagens KM sprint kan leses på Eventor.


0 Kommentar

Markaløpet - Verdal

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Aug 2020

Terminlisten med orienteringsløp har så langt vært tynt med løp. Det har nå blitt litt flere løp, og mange er sulteforet på konkurranser. Denne helga deltar flere av Melhus sine løpere på løp i Verdal. Markaløpet og KM sprint.

Siden søndagens KM sprint er et felles arrangemente mellom Nord og Sør-Trøndelag, benyttet vi anledningen til å delta på Verdal O-klubb sitt løp fra Marka Skistadion i Leksdal. Selv om Løypene gikk i flott skråliterreng stilte de spesielt krav til løpskapasitet.

Kristoffer Lerli og Hege Solhjem Melhuus løp inn til klasseseire. De øvrige leverte også gode prestasjoner men nådde ikke helt opp.


Her er John i fint driv inn mot mål.

Resultater fra løpet finner du på Brikkesys.

Fra samlingsplass.


0 Kommentar

Poeng-o i Svartåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Aug 2020


 

I det 1. treningsløpet etter ferien arrangerte vi poeng-o. 20 poster var satt ut i skogen og alle løpere fikk 50 poeng for hver post de fant. I tillegg så fikk alle bonuspoeng for alder og ferdigheter. Det var også lagt inn bonusstrekk slik at løperne fikk ekstra poeng for å utfordre seg selv. Både fysisk og o-teknisk. 


Dette ble en litt annerledes trening hvor alle konkurrerte på likt nivå. Det er artig å gjøre noe annerledes og det skaper bra dynamikk i gruppa.

25 løpere i alle aldre deltok på dagens trening. Og de gamle er eldst! Kåre fikk flest poeng av alle siden han var lur og tok alle bonus-strekkene. Martin knivet lenge med Kåre men plukket 2 færre poster og havnet 100 poeng bak. På de neste plassene kom våre flotte unge løpere som plukket masse poster.  


For de som vil studere resultatene nøye så finnes de her.


0 Kommentar

Poeng-o i Svartåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Aug 2020


Bildet viser Emma, Sanna, Erik og Adrian etter løpet. De sanket masse poeng i kveld. 

 

I det 1. treningsløpet etter ferien arrangerte vi poeng-o. 20 poster var satt ut i skogen og alle løpere fikk 50 poeng for hver post de fant. I tilegg så fikk alle bonuspoeng for alder og ferdigheter. Det var også lagt inn bonusstrekk slik at løperne fikk ekstra poeng for å utfordre seg selv. Både fysisk og oteknisk. 


Dette ble en litt annerledes trening hvor alle konkurrerte på likt nivå. Det er artig å gjøre noe annerledes og det skaper bra dynamikk i gruppa.

25 løpere i alle aldre deltok på dagens trening. Og de gamle er eldst! Kåre fikk flest poeng av alle siden han var lur og tok alle bonus-strekkene. Martin knivet lenge med Kåre men plukket 2 færre poster og havnet 100 poeng bak. På de neste plassene kom våre flotte unge løpere som plukket masse poster.  


For de som vil studere resultatene nøye så finnes de her.

resultater.pdf0 Kommentar

Trening onsdag fra Markavollen på Løvset

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Aug 2020


Onsdag 19. august blir det vanlig treningsløp fra Markavollen på Løvset kl 1800. Du følger følgende rute fra Melhusvegen til samlingsplass.

Atle er løypelegger og benytter terrenget i nedre og øvre Svartåsen i Vassfjellet. Det blir såkalt poengorientering hvor det er om å gjøre å finne så mange poster i løpet av ei viss tid. Det er poster for alle fra nybegynner til A-løpere.

Kanskje det blir en sveip over myra på bildet også? 

Vi følger standard smittevern-prosedyre med rene hender, kompass og brikke både før påmelding og avlesing.


0 Kommentar

Bedrifts-o-løp og ungdomsløp i løpet av ett døgn på Sjetnan

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Aug 2020


Tre generasjoner Melhuus får stå som symbol for kontinuitet i o-sporten: Far Nils, bestefar Martin og Martin. Her har o-sport blitt utøvd i nesten 70 år. Bildet er fra ungdomsløpet onsdag.
Tirsdag kveld ble det første bedrifto-løp arrangert for sesongen av oss. Det gikk fra Sjetnan med rundt 115 deltagere. 

Stefan var løypelegger med Hege som kontrollør. Løypene gikk både like øst for veien til Skjetnemyra og vestover til Rakbjørg-skaret. Terrenget er ikke veldig kupert, men sammen med noe krevende løyper ble det lange løpstider. Løperne ble satt på en real prøve, ikke minst fordi mange ikke har mye o-trening før i sesongen.


Til høyre er Stefan sammen med Martin som er løpsleder.
For å kunne holde god smittevern hadde Kjell Rune lagt en god plan helt fra utsetting av postenheter, pakking av utstyr via rengjøring av hender, kompass og brikke ved påmelding til spriting før start og ved mål.

Bildet til venstre er fra utsetting av postene for noen dager siden.

Under ser vi rengøring før påmelding og notering av navn og telefon på ei liste og innkomstbordet før registrering.

Det er flere bilder fra bedriftsløpet i vårt Album.Onsdag var det ungdomsløp, der det var påmeldt drøyt 90 løpere.Atle hadde tilpasset løypene fra dagen før etter ungdommenes ferdigheter og det så ut til at løperne syntes det var stas igjen med ungdomsløps-karusell.

Samme strenge smitteverntiltak ble gjennomført som kvelden før og Kjell Rune hadde god kontroll. Til høyre sammen med løpsleder Eivind.


Her er ungdomsløpet i gang med Ann Malen Kolstad og Dagfin Stenvik som de første ut.
Vi hadde Atle, Frank Egil og evigunge Ivar K som funksjonærer på start
Ved innkomsten er det som regel noe å prate om. Maria Wik diskuterer med Kristoffer og Hege veivalg og postplassering.

Her kommer en  video fra innkomsten som viser rutinene der.

Flere bilder på vårt Album.

Resultater ligger på Brikkesys.

 
0 Kommentar

O-dvalen er over!

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Aug 2020Etter flere uker med pause i felles treninger og løp i klubben er vi nå i gang igjen!

Først litt om våre begrensinger i disse koronatider:

O-sporten har vært heldig og kunne drive sporten sin relativt normalt i alle aldersgrupper siden juni. Smittesituasjonen er nå så pass negativ at ytterligere gjenåpning ikke kommer med det første - det er heller en tendens til skjerpede regler i samfunnet rundt oss. Når vi nå starter på igjen, også med terminfestede løp, er det om å gjøre å etterleve de regler vi er blitt vant til på trening og som er praktisert i større løp.

Vi må derfor prøve å etterleve smittevern-reglene så godt som mulig, slik at vi unngår å bli innviklet i kjedelige hendelser til skade for enkeltpersoner og o-sporten. 

Under gjengis et utdrag av smittevern-veilederen som er vedlagt innbydelsen til ungdomsløpet onsdag:

 Generelt.

  • Denne veilederen tar utgangspunkt i NOFs veileder datert 15.06.2020. Generelt gjelder at personer som er syke eller har symptomer på smitte, ikke skal komme til arena. På arena gjelder ellers en- meters regelen. Alle skal forholde seg til de føringer som her er skissert og de føringer som smittevernansvarlig ev gir på stedet.
  • Arrangementet gjennomføres etter modell «Kom-løp-dra hjem». Ut fra dette blir det ikke premieutdeling, kiosksalg, oppslagstavle o.l. All informasjon blir lagt ut på nett. Foreldre/sjåfører bes ikke oppholde seg unødig på arena.

 Oppmøte / Start.

  • Løperne går direkte fra parkering til start via arena der overtrekks klær kan legges igjen. Hender, brikke og kompass skal rengjøres før start. Utstyr for dette vil være tilgjengelig ved start. Kart deles ut i startøyeblikket unntatt N/C løpere som får dette på forhånd. Det vil være kart tilgjengelig for N/C løperne før start. Første start kl 17:30 – se for øvrig PM som legges ut på Eventor

 Stempling.

  • Om du trenger tid for å stake ut kursen til neste post, så trekk unna posten slik at berøring unngås.

 Mål.

  • Løperne avleser brikke ved målgang og sluses videre til vask av hender, kompass og brikke. Etter målgang skal løpere gå mot parkering og dra hjem.
  • Det blir ikke utdelt lapp med strekktider og ingen resultatoppslag – bare på nettet og det vil heller ikke være tilgang på drikke. Løperne må selv ta med nødvendig drikke.

---------------------------------------------------------------------

Hva er tilbudet i denne uka? Vi ordner løyper til bedriftløp tirsdag som også brukes i O6`er og ungdomsløp onsdag!

Bedriftso-løp

Vi hadde fra i vinter meldt oss som arrangør av bedriftso-løp, men inntil nå er hele terminlista blitt strøket. Så nå i sommer fikk vi signaler om at kretsen ønsket å få til et korontilpasset løp etter ferien. Det viste seg så at at vi stod som første arrangør og blir dermed en prøveklut for bedriftso-kretsen. Løpet går fra Sjetnan parkeringsplass ved innkjøring til Skjetnemarka skistadion med start mellom kl 1600 og kl 1900. Allerede her er det bare å møte opp og løpe!

Ungdomsløp

Vi ble i sommer spurt om vi kunne arrangere vårt avlyste ungdomsløp i juni nå i august. Det sa vi ja til dersom vi kunne kombinere dette med vår O6`er. Ungdomsløp er et påmeldingsløp der fristen går ut i mandag kveld. Her er det absolutt mulig å delta for våre ungdommer opp til 20 år. Meld i fra innen i morgen kveld. Link til påmelding er her.

O6`er

Her kommer det løpet som er oppsatt i vår terminliste. Det blir det tredje løpet av 6 og som sagt går det fra Sjetnan parkering. Vi fletter inn våre løpere i ungdomsløpet, men vi har egne resultatliste utenom disse. Start er onsdag fra kl 1800 og framover en drøy time. Still i den fineste uniform og delta samtidig med ungdomløpere! Eller så tar vi løpet som det kommer og følger restriksjonene som er oppsatt for ungdomsløpet referert over.


0 Kommentar

Kjempeinnsats av Kristoffer i sprinten på dagens hovedløp.

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Aug 2020

Her løper Kristoffer i fint driv i på lørdagens langdistanse. Foto: Østmarka OK

I helga har Kristoffer deltatt på hovedløpet i Lørenskog. Lørdag løp han langdistanse, i klassen H16, og i dag løp han sprint. 

Kristoffer gjorde en kjempeinnsats på sprinten og ble nummer 14 av 56 deltakere. Å få premie i hovedløpet er det ikke mange i Melhus orientering som kan skryte av. (SMS fra Kristoffer: Ble et par sokker med noe skrift på. Står HL OLL 2020, eller noe slikt.) Kristoffer vil kun bruke sokkene på viktige dager som julaften, 17.mai og skolestart. 

På langdistansen, på lørdag, ble det litt småbomming så Kristoffer var ikke så veldig fornøyd etter løpet. Det var vanskelig orientering, og lange løpstider for alle løperne. Veldig bra at Kristoffer nullstiller og gjør en kjempeløp dagen etter.

Kartene til Kristoffer ser dere her:

Langdistanse

Sprint


Nå skal Kristoffer delta på det O-landsleir frem til tirsdag. Da blir det masse aktiviteter sammen med gode venner fra kretsen og resten av landet.

 

 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline