Klubbtur til Midtnorsk mesterskap 2019

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jul 2019

 

 

Det er ennå ei stund til høstens vakreste eventyr for oss i Melhus orientering, men likevel all grunn til å sette av datoen allerede;

 

MIDT NORSK MESTERSKAP 

i orientering arrangeres i år av Stjørdals-blink orientering

23. – 25. august 2019.

 

   

Bildene over er fra fjorårets midt-norsk tur. Og aldri en Melhus-tur uten at det sosiale står sterkt, så også i år har vi fått forsikringer om at det er lokal pizza-plass like i nærheten av campen vår i Selbu!

                                        

Det er løyper og nivå for alle, så her vil det være mulig å velge ut fra eget ønske og egne forutsetninger! Det blir sprint på Stjørdal fredag, mens det lørdag og søndag blir løp og stafett fra Selbuskogen skisenter.

 

Det er selvfølgelig valgfritt om en ønsker å delta på alle løp, eller bare enkeltløp!  Eller rett og slett bare være med for det sosiale og i støtteapparatet.

Det vil bli avreise fra Melhus i privatbiler fredag ettermiddag ca kl 16, med retur fra Selbu søndag ettermiddag.

 

Overnatting blir i camping-hytter på Selbu Camping. Hytter er bestilt!  

 

For innbydelse og øvrig info se:

 https://eventor.orientering.no/Documents/Event/19804/1/Innbydelse

 

 

Meld deg på i Eventor innen torsdag 16. august på de av MNM-løpene du ønsker å delta på. Gi også beskjed til Hege på tlf 477 51 101 el pr mail hegesolm@hotmail.com innen 16. august om du ønsker overnatting, antall netter osv

 MØT OPP onsdag 26.6 til siste løp i OG-karusellen før ferien!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jun 2019


 

Alle som kan krype og gå møter til karusell-løp onsdag 26. juni! I fjor ble det knepen seier til Leik når Orkanger arrangerte, i år tar vi revansje på den! Og det bør vi skal vi ha sjans på å komme seirende ut av karusellen slik vi gjorde høsten 2017-beviset på seier ser dere på “pokal-bildet” over. Vi ønsker oss reprise av den utpå høsten, men Leik ligger fattige 20 poeng bak oss, så her må det full mobilisering til!

Oppmøte er på melhusbanken kl 1715 for felles kjøring. Start fra kl 1800 på samlingsplass. Startkontingent betales av den enkelte.

Martin og Eivind tar seg av rekruttene.


Her kommer Orkanger sin invitasjon:

Samlingsplass: Fagerholtet – https://kart.gulesider.no/m/tBoJE                  

Merket fra Forve bru til Fagerholtveien og samlingsplass.

Parkering: Like ved samlingsplass, begrenset med plasser, oppfordrer til samkjøring.

Kart: Knyken, målestokk 1:7500. Nybegynner 1:5000

Type: Langdistanse

Løyper og Klasser:

BLÅ: H17-44, 5,5km A/B

RØD: H45-54, H15-16, 4,0km A/B

GRØNN: D 15-49, H13-14, H55-64, 3,0km A/B

HVIT: D 50-64, D13-14, H65-74, 2,5km B

GUL: D/H -12, D/H 13- C, D65-, H75-, 2,0km C

Nybegynner: 1,5km N

Startkontigent: D/H -16 år : kr 40,- D/H 17- : kr 60,-

Start: mellom 18 og 19, 300m fra samlingsplass. Nybegynnere starter ved samlingsplass.

Løpsleder: Anders Solstad, Løypelegger: Ola Grendal, Kontrollør: Tore Kanestrøm

 

Salg av kaffe og kaker!

VELKOMMEN!          Leik slo oss ned i støvlene i kveld i karusellen

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jun 2019


Da kom vi ned på beina igjen!

Etter en fantastisk vår med kjempetilslutning i trening og løp, fikk vi en nesestyver på Hølonda i kveld. Rollene var byttet om med at Leik hadde klart flest løpere og at vi fikk noen løpere som ikke klarte å fullføre løypa. Det gjorde at vi fikk bare 11 løpere som tellende mot Leik sine 30 løpere. Løypene til Tone Almås var skikkelig krevende i den tette granskogen øst for Gåslandsvatnet.

Noen gode resultater hadde vi i kveld også: Audun klarte en 3. plass i Blå løype etter to spreke Leik-løpere i Ola Keiserås og Oskar Andren. Atle var enda en gang raskest i Rød løype og Martin kom på 3. plass i Gul løype etter Esten Bakken, Gaula og Ola Neraune, Børsa-Orkanger. Ellers var det mye Leik i de andre løypene.

Det er all mulig grunn til å nevne Ingrid, Hanne og Ingrid sine løp i Gul løype på en flott tid! Kristoffer hadde nok ikke helklaff, men Rød løype var virkelig vanskelig og resultatlista viser at det var flere som ikke gikk rett på postene. 

Det svinger mye i karusellen fra tid til annet og det fikk vi se i kveld. Det var svært mye som foregikk av andre ting enn orientering i kveld som nok var mye av forklaring på et noe svakt oppmøte. Slik som lista er nå har Leik tatt oss igjen og ligger bare 20 poeng bak - stor spenning i karusellen igjen!  

Vel vel. Om 14 dager er det et nytt karusell-løp og da har vi fullt lag!

Resultater finner dere på Brikkesys. 

Til uka skal vi kose oss med klubbmesterskap på Øyberga!

Under kan du lese hva som er sendt til avisene om karuselløpet:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leik med brakseier på hjemmebane ved Gåslandsvatnet

Tok nesten igjen Melhus som gir ny spenning i Orkla Gaula-karusellen

Leik var vertskap for 2. løp i årets OG-karusell i orientering. Samlingsplass var lagt ved nordenden av Gåslandsvatnet, midt i hjertet på Hølonda. Det var ganske stort forfall i alle lag, for det er mye som forgår med avslutninger nå like før skoleslutt. Det resulterte i bare 64 løpere og et noe overraskende resultater spesielt i lagkampen.

Tone Almås var løypelegger og bød på ganske krevende løyper i det noe uoversiktlige terrenget øst for vatnet  i retning Almåsåsen. Det ble mange som slet en del med det o-tekniske denne gangen og vi fikk stor spredning i tider i løypene.

 

Få nybegynnere

Melhus har dominert i nybegynnerklassen i siste åra og ikke minst det første løpe i Klæbu, men denne gange var det ingen som kom. Leik stilte med 4 løpere og Gaula en løper. Vi får tro at det er kollisjon med andre aktiviteter rundt i bygdene som er årsaken til den lave deltagelsen i nybegynnerklassen.

Også i Gul løype på 2 km var det som vanlig en god miks av ung og gammen. Esten Bakken, Gaula hadde klart beste tid, så Gaula har her en lovende løper. Så fulgte Ola Neraune, Børsa-Orkanger og Martin Melhuus fra Melhus.

 

Leikdominans i mellomløypene

I Hvit løype som også er 2km, men litt vanskeligere var det Leikløpere på de fem første plassene. Best var May Iren Almås tett fulgt av Asbjørn Bjerkenås og Anne Kari Stubbsjøen, alle med gode km-tider.

Grønn løype på 3 km ble det seier til Svein Unsgård, Leik slik som det ble i Klæbu i første løp. Denne gangen fikk han følge av lagkameratene Line Sølberg og Svein Olav Åmot.

 

Favorittseier og en liten overraskelse

Atle Pedersen fra Melhus er i godt slaget for tida og tok sin andre seier for året i Rød løype. Han hadde god margin til Jan Hage, Leik som igjen var godt framfor Anders Solstad Børsa-Orkanger.

I Blå løype snek overraskende Ola Keiserås seg framom Oskar Andren denne gangen med ett par minutter. Leikløperne var godt framfor Audun Bakk, Melhus som tok tredjeplassen.

 

Brakseier og ny spenning

Med et nokså dårlig  oppmøte av Melhusløpere utnyttet Leik sjansen godt på hjemmebane. De fikk et poengoverskudd nesten like mye som Melhus fikk i Klæbu og disse to laga er så godt som likt igjen. Melhus fikk såpass lite poeng at Børsa-Orkanger var knappe 10 poeng bak. Spenning i karusellen er flott og o-løperne ser allerede fram til løp nummer tre som går siste onsdag i juni på Orkanger.Over 30 løpere i 2. O6`er på Løvset

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jun 2019


O6`erens 2. løp gikk fra vanntanken på Løvset i kveld med over 30 løpere. Hurra!

Audun K hadde lagt løypene sørover etter en snarvisitt i søndre Svartåsen. Nybegynnerne kom så lang som til Pallinsætra, C-løype til Loddbekken ved Bord og Benker og de andre to løypene fikk seg en runde litt opp for Prestbakkan og Rye.

Våre nye rekrutter har stø kurs mot enda sikrere orientering. Nybegynnerne går trygt gjennom sin løype og flere har også tatt steget opp til C-løype og det går veldig fint både for de unge og foreldrene - flott!

Det var jevnt fordeling av løpere i alle klasser i kveld. Av damene hadde Katrin beste tid C-løypa og Hege var best igjen i 3km B. I herrenes C-løype tok Martin innersvingen på Johannes, men det bare med 3 sekunder!

Kristoffer er i ferd med å distansere godt voksne middelaldrede menn i 3km B-løypa. Far John kom nærmest i den klassen. I langløypa trakk Atle det lengste strået framfor Stein Ivar.

En flott kveld ble det i et perfekt løpsvær. Stor innsats og godt humør på alle! Resultater her (nesten oppdatert)

Neste onsdag skal vi til Hølonda for å kjempe oss til fortsatt ledelsen i karusellen.O6`eren gikk i KM-løypene i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2019


Kjekk og sprek ungdom knipset etter løpet i kveld. Johannes,  Signe, Julie, 2x Ingrid og Hanne. Signe og Julie løp nybegynner i en viss fart, mens de andre taklet C-løype utmerket. Lovende!

Løpet i kveld var det første i årets O6`er som avsluttes med Gimse by Night i høst. Over 30 løpere stilte opp og da hadde vi flere som deltok i Ungdomsløp i byen. Løypene var plukket fra KM-løypene som gikk søndag.

Vi har nå mange spreke og positive rekrutter som mer og mer får den erfaring som skal til for å bli trygg i o-løypa. Disse fordeler seg mellom nybegynnerløypa og C.løype og alle har fin framgang fra i vår. Foreldrene går også gjennom løyper som rekruttene løper. Slik er o-sporten!


Amalie og Erlend like etter å ha stemplet på sisteposten. Bare et sugende oppløp gjenstår.

Sanna og Emma blåste gjennom nybegynnerløypa med to hunder og mor Maja på slep. Etterpå tok de C-løype på strak arm - imponerende!

Flere fikk merke at løypene var lagt til et mesterskap og brukte litt tid på sine runder, men alle kom gjennom. Johannes og Sigurd hadde gode løp i C-løype. Hege fikk ei god tid i B-løypa og hadde nest beste tid av alle i den i kveld. 

Gaute vant H 50-74 klassen og fikk beste tid i B-løypa som også var kveldens nest beste km-tid. John og Kåre var nærmest likt i mål, der sekunder skilte til slutt. Johannes var eneste løper i H 13-16 og hadde også B-løypa.

Stein Ivar leverte et sterkt løp i kveld i klasse H17-49 med ei km-tid neste likt med Gaute.

Audun B løp sin egen løype i kveld, da han var løypelegger i KM. Det var lengste løype som var 4,9 km og det ble kveldens beste km-tid. Tida holdt derimot ikke mot de beste fra søndagens løp i KM. Det er virkelig høyt nivå blant de beste i kretsen.Som et ekstra innslag ble det delt ut MIL Lagets diplom 2018. Hege fikk den for gull i KM sprint og Audun for KM- gull i H35- og Midtnorsk mester i H45-. Gratulere!!

En fin kveld i Skjetnemyra og Momarka / Kregnesmarka i kveld og oppmøtet og innsatsen var helt upåklagelig! Nest O6`er går fra Løvset-bakkan neste uke.

Resultater med poeng kan leses på Brikkesys.Levert av IdrettenOnline