Godt oppmøte tross hustrig vær - imponerende innsats av de yngste

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Okt 2023

Onsdagskvelden var det igjen klart for å prøve seg på å finne postene i mørket. Stein Ivar hadde lagt løyper i Hollumsåsen med utgangspunkt fra Lete.

Ikke all verdens deltakelse noe som været må ta skylden for. Selv om det var litt hustrig værmessig, gledet de yngste med imponerende innsats. Etter å ha tatt nybegynnerløypa tok også den mellomste løypa i tillegg. Tilsammen 5 km i mørket men de voksen løp 3,2 km..... Ja, imponerende av Sanna, Thea Mathilde og Signe.

Her er Thea Madeleine og Signe ferdig med sin runde.


Etter innkomst ble det tid for diskusjoner om hvordan det hadde vært i skogen og mørket. Hvilke veivalg ble tatt, hva som var vanskelig, hva som gikk greit og hva som gikk galt....

Her diskuteres veivalg. Stein Ivar, Erlend Leiren og pappa Leiren.


For spesielt interesserte finner dere resultater på Brikkesys: MIL - natt Lete 4. oktober 2023 (brikkesys.no)Flott innsats av Sigurd og Johannes på helgas Hovedløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Aug 2023

I helga arrangerte Byåsen IL Hovedløpet for aldersgruppen 14- 16 år. Langdistanse i Bymarka lørdag og sprint på Bakklandet på søndag. Melhus stilte med to deltakere Sigurd Rønning og Johannes Lerli i klassen H16. I konkurranse med nærmere 50 løpere fra hele landet.

O-avdelingens utskremte reportere bivånet sprintløpet på Bakklandet på søndagen og kan berette om et supert arrangement. Starten var lagt til Gamle bybro, og målgang var lagt på gressletten mot Nidelva øst for Elgeseter bru (Vollafallet). Har var det lagt til rette for publikum og deltakere.

Sprintløypa for H16 inneholdt 25 poster fordelt på 3,2 km. Noe som innbar store krav til kartlesing og raske beslutninger. Løypelegger hadde også klart å legge strekk som var fysisk krevende som f.eks veivalg opp Brubakken, bedre kjent som sykkelheisen Trampe.

Sisteposten var lagt godt synlig på toppen av gressvollen og inviterte til stor fart inn til mål. Løype og arenaen var flott lagt tilrette for publikum og løperne ble møtt med heiarop både ved runding og målgang.


Som bildet viser var det god stemning hos Melhusløperne etter målgang.Her ser vi Sigurd på tur ut fra start.Her er Johannes i full aksjon i løypa inn mot mål


Resultater fra Hovedløpet finner dere her: Livesenter (byasen.no)Halveis i årets O-ringen - en folkefest for alle

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jul 2023

Da har vi kommet vel halvveis i årets O-ringen og det har vært en stor folkefest for alle. Deltakere og lokalbefolkning. Her er det deltakere fra hele verden, stort og smått, og i alle verdens former og farger. Her er det viktigste å delta og få oppleve felles mestring i skogen sammen med de i superform og de som deltar for trimen sin del. Her er det klasser, løyper, vanskelighetsgrad tilpasset alle og enhver.

Største utfordringen har løypeleggerne som har lagt løyper til alle sammen. Dag 1 var Wing ved Agnar Renolen løypelegger og ha hadde plassert ut 250 poster for at alle ha en tilpasset løype til sitt nivå. Øvrige har andre trønderklubber deltatt som arrangør og sørger for at alt går på skinner.

For de som ikke får opplevd O-ringen 2023, oppforderer vi alle til å se på neste års O-ringen i Småland. Vi som har fått opplevd folkefesten i Åre vil oppfordre alle sammen til å vurdere ferien lagt til Smålandskysten neste år.

Her noen inntrykk fra uken så langt.

O-Ringen Åre - dag 1

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jul 2023

Her kommer noen av kartene fra dagens o-Ringen deltakere (fra Melhus). Skråli må være stikkord for samtlige av løypene

Legg merke til resultatlappen til @Trine Sunnset - hun ledet lenge D60 Motion, og ble til slutt nr 3🥉 Tett bak henne kom Åshild, også hun fra Melhus. Alt i alt en super start på O-Ringen, nå gleder vi oss til fjellorientering på dag 2.

Resultater fra O-ringer finner du her: https://resultat.oringen.se/2023