Orienteringsløpere trosset Gyda

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jan 2022

O-løpere lar seg ikke stoppe av litt ruskevær. 11 løpere møtte opp til kveldens treningsløp med innlagte overraskelser. Blåst og regn stod på fra vest da treningsglade melhusløpere la ut på kort og lang løype fra Brekkåsen skole. Kjell Rune, med god hjelp av assistentene Mirjam (24)  og Johannes (16), hadde planlagt og satt ut 13 poster fra skolen og ned til Tambartun, fordelt på 2 løyper. Før løperne la ut, fikk de med seg beskjeden: "På hver post er det en oppgave. Tenk sikkerhet. Dere skjønner det når dere kommer dit." 

Frank Egil og Signe klar for treningsløp

Overraskelsen på postene var styrkeøvelser. Man skulle f.eks. ta 10 spensthopp, planken i 1 minutt eller utfall bakover før man fikk løpe videre. Slik fikk vi bygget inn trening for musklene også under løpetreninga. Sikkerhetstenkinga bestod i å holde seg borte fra veibanen når man f.eks. tok push-ups.

John og Kristin er kledd for o-løp i regn og mørke

 

Siste utfordring etter 100-posten (målgang) var 90-graderen mot veggen, mens arrangøren tok tida. En god o-løper holder hodet kaldt og har god husk, men de små grå må trimmes om man skal være godt forberedt til o-sesongen 2022. Løperne måtte, i 90-graderen, memorere styrkeoppgavene de fikk på hver av de 8 postene underveis. Etter hvert som melkesyra svei mer og mer i lårene, ble det verre og verre å konsentrere seg om å huske, akkurat som å klare å konsentrere seg når man blir sliten i et o-løp og bommene kommer. Alle klarte seg imidlertid veldig bra. Her er resultatene fra den uhøytidelige 90-grader-memorere-konkurransen: 

DeltakerTid i 90-graderPoeng memorering
Atle1:308
Stein Ivar1:168
John1:455
Kristin1:007
Signe3:007
Frank Egil2:107
Hege1:098
Mirjam3:127
Johannes1:228
Martin1:184
EivindHeiagjeng
Kjell RuneHeiagjeng

Arrangøren var imponert over at så mange kom seg ut i det fuktige høstmørket på tross av varslet uvær. Melhus orientering kan være stolt av å ha så spreke og sporty aktive i laget. Neste uke er det nye muligheter for å komme i bedre form. Da er det Martin som har ansvar for opplegget. Vi har en mistanke om at det blir treningsløp da og. 


0 Kommentar

Årets første trening i fantastiske omgivelser

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jan 2022

Årets første trening ble gjennomført som treningsløp med utgangspunkt fra Capro på Brekkåsen. Stein Ivar hadde lagt løyper som innbød til veivalg og høye kneløft i skogen på Nordgardsmyra.

Litt i overkant av 10 deltakere møtte opp, og fikk en fin og stemningsfull tur i skogen. Nydelig vær, minus 3 og lett snødryss. Vakkert :-)

Er det noen andre som ønsker å være med oss på trening nå på vinteren, er det bare å følge med på våre hjemmesider. Meld din interesse så kommer kan du også komme med på e-postlisten vår med informasjon.

 Martin klar for start

 


0 Kommentar

Da er vi i gang igjen - trening onsdag 5. januar kl 1830 fra Capro.

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jan 2022

 Da er det på tide å riste av seg jula og begynne å se framover mot lysere dager og ny sesong.

Vi starter opp året med o-løp onsdag 5. januar kl 1830 fra Capro på Gimse.

På grunn av nedbør og fremkommelighet vil ikke løypene bli klare før tirsdag ettermiddag. På grunn av dette vil dere få kart ved start.

NB! "Vanlige Covid-regler".


0 Kommentar

100 unge o-løpere på Grønneset

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Sep 2021

Løperne er klare før fellestarten


Vi arrangerte årets siste ungdomsløp på Grønneset. Det ble et veldig bra arrangement med masse blide unge o-løpere. Stein Ivar hadde laget veldig gode løyper med mange poster i skogen på Grønneset. De yngste løperne fikk kartet før start slik at de i ro og mak kunne studere løypene før løpet. Noen hadde også med foreldrene rundt i løypa, for i ungdomsløp er målet at alle skal ha det koselig i skogen. Her er et sveip over samlingsplass like før start.


Martin er veldig fornøyd med vår nye startklokke

 De eldste løperne løp ut med fellestart. Løypene hadde sommerfugler for å spre løperne i skogen. Det var en publikumspost på berget over stranda slik at vi voksne kunne se løperne flere ganger. De krysset også stadion under løpet. Video av fellesstarten kan sees her. Løypene kan dere se på Livelox.

Melhus Orientering er drevne arrangører og dette var vel et prikkfritt arrangement. Det eneste skåret i gleden er at ingen ungdommer fra Melhus eller Leik deltok på løpet. Her har vi en jobb å gjøre. Hvordan skal vi få ungdommene våre til å delta på o-løp sammen med andre ungdommer i kretsen?

Kjell Rune er en rolig sjef for starten

 

Kåre fikset bananer til alle!

 

En rutinert gjeng som kan å arrangere o-løp

 


 


0 Kommentar

Våt kveld på Lete

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Sep 2021

Det ble en regnfull ettermiddag under kveldens treningsløp fra Lete. 15 løpere stilte til start, hvor de aller fleste deltok i nybegynnerløypa. Veivalg og strekk ble diskutert etter løpet, slik som veteranene Martin og Kåre gjorde på det første bildet. Det gjelder å ha skjerm og briller for å holde regnet ute og synet på topp når kart skal studeres i regnskyllene og lyset blir dårligere utover ettermiddagen og kvelden. Våt kartplast med rusk fra skogen gjør ikke lesejobben noe enklere. Hele 7 nybegynnere trosset regnværet og gjennomførte sin løype med stor entusiasme. I mål vanket en prat med løypelegger og banan som belønning. Det spirer og gror fra bunnen i Melhus orientering.  Kjell Rune hadde lagt 4 løyper hvor hans mål var å begrense hvor mye løperne måtte forsere bakker i det ellers så beryktede Våttåsen-terrenget. A-, B- og C-løperne ble raskt ledet opp på et mer flatt lende hvor det ble løpt på kryss og tvers før løperne kunne slippe seg nedover igjen til mål. Løperne kjente nok bakkene i starten godt i pust og lår, før kompasskurs og retningsforandring og finorientering skulle testes. Noen lot seg også distrahere av en post som tilhørte Ukens løype. Det gjelder å lese kartet godt og sjekke koder. Et par av rekruttene hadde glede av intern konkurranse mot mor og søsken. Fint for eldre søsken å kunne være forbilder for yngre også. 

Resultatene fra kveldens trening finner du her.

Flere bilder:

Oppløpet

 

Emma Sofie fornøyd med å ha kommet før søster til mål

 

Emma Sofie og Sanna Elise

 

Live Marie stempler i mål etter sitt løp

 

Familien Vold i mål

 

Trine ga alt og er i god høstform

 

Martin sparte ikke på kruttet

 

Lagsleder Eivind på oppløpet

 

Hege løp A-løypa i kveld og stempler i mål

 

Atle på vei inn til siste stempling. Han løp A-løypa.

 

Familien Schrøder på tur ut, mens Martin starter klokka. Turen skal dokumenteres i tid og gps-spor.

 


Kåre, Eivind, Hege og Trine diskuterer terreng, veivalg og kart. Greit med presenning over sekretariatet i kveld. 

 0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline