Bedrifts-o-løp og ungdomsløp i løpet av ett døgn på Sjetnan

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Aug 2020


Tre generasjoner Melhuus får stå som symbol for kontinuitet i o-sporten: Far Nils, bestefar Martin og Martin. Her har o-sport blitt utøvd i nesten 70 år. Bildet er fra ungdomsløpet onsdag.

Tirsdag kveld ble det første bedrifto-løp arrangert for sesongen av oss. Det gikk fra Sjetnan med rundt 115 deltagere. Stefan var løypelegger med Hege som kontrollør. Løypene gikk både like øst for veien til Skjetnemyra og vestover til Rakbjørg-skaret. Terrenget er ikke veldig kupert, men sammen med noe krevende løyper ble det lange løpstider. Løperne ble satt på en real prøve, ikke minst fordi mange ikke har mye o-trening før i sesongen. For å kunne holde god smittevern hadde Kjell Rune lagt en god plan helt fra utsetting av postenheter, pakking av utstyr via rengjøring av hender, kompass og brikke ved påmelding til spriting før start og ved mål.

Bildet til venstre er fra utsetting av postene for noen dager siden.

Under ser vi rengøring før påmelding og notering av navn og telefon på ei liste og innkomstbordet før registrering.

Onsdag var det ungdomsløp, der det var påmeldt drøyt 90 løpere.Atle hadde tilpasset løypene fra dagen før etter ungdommenes ferdigheter og det så ut til at løperne syntes det var stas igjen med ungdomsløps-karusell.

Her er ungdomsløpet i gang med Ann Malen Kolstad og Dagfin Stenvik som de første ut.
Vi hadde Atle, Frank Egil og evigunge Ivar K som funksjonærer på start

Ved innkomsten er det som regel noe å prate om. Maria Wik diskuterer med Kristoffer og Hege veivalg og postplassering.

Her kommer en  video fra innkomsten som viser rutinene der.

Resultater ligger på Brikkesys.

Det vil komme flere bilder og mer tekst etter hvert.
 
0 Kommentar

O-dvalen er over!

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Aug 2020Etter flere uker med pause i felles treninger og løp i klubben er vi nå i gang igjen!

Først litt om våre begrensinger i disse koronatider:

O-sporten har vært heldig og kunne drive sporten sin relativt normalt i alle aldersgrupper siden juni. Smittesituasjonen er nå så pass negativ at ytterligere gjenåpning ikke kommer med det første - det er heller en tendens til skjerpede regler i samfunnet rundt oss. Når vi nå starter på igjen, også med terminfestede løp, er det om å gjøre å etterleve de regler vi er blitt vant til på trening og som er praktisert i større løp.

Vi må derfor prøve å etterleve smittevern-reglene så godt som mulig, slik at vi unngår å bli innviklet i kjedelige hendelser til skade for enkeltpersoner og o-sporten. 

Under gjengis et utdrag av smittevern-veilederen som er vedlagt innbydelsen til ungdomsløpet onsdag:

 Generelt.

  • Denne veilederen tar utgangspunkt i NOFs veileder datert 15.06.2020. Generelt gjelder at personer som er syke eller har symptomer på smitte, ikke skal komme til arena. På arena gjelder ellers en- meters regelen. Alle skal forholde seg til de føringer som her er skissert og de føringer som smittevernansvarlig ev gir på stedet.
  • Arrangementet gjennomføres etter modell «Kom-løp-dra hjem». Ut fra dette blir det ikke premieutdeling, kiosksalg, oppslagstavle o.l. All informasjon blir lagt ut på nett. Foreldre/sjåfører bes ikke oppholde seg unødig på arena.

 Oppmøte / Start.

  • Løperne går direkte fra parkering til start via arena der overtrekks klær kan legges igjen. Hender, brikke og kompass skal rengjøres før start. Utstyr for dette vil være tilgjengelig ved start. Kart deles ut i startøyeblikket unntatt N/C løpere som får dette på forhånd. Det vil være kart tilgjengelig for N/C løperne før start. Første start kl 17:30 – se for øvrig PM som legges ut på Eventor

 Stempling.

  • Om du trenger tid for å stake ut kursen til neste post, så trekk unna posten slik at berøring unngås.

 Mål.

  • Løperne avleser brikke ved målgang og sluses videre til vask av hender, kompass og brikke. Etter målgang skal løpere gå mot parkering og dra hjem.
  • Det blir ikke utdelt lapp med strekktider og ingen resultatoppslag – bare på nettet og det vil heller ikke være tilgang på drikke. Løperne må selv ta med nødvendig drikke.

---------------------------------------------------------------------

Hva er tilbudet i denne uka? Vi ordner løyper til bedriftløp tirsdag som også brukes i O6`er og ungdomsløp onsdag!

Bedriftso-løp

Vi hadde fra i vinter meldt oss som arrangør av bedriftso-løp, men inntil nå er hele terminlista blitt strøket. Så nå i sommer fikk vi signaler om at kretsen ønsket å få til et korontilpasset løp etter ferien. Det viste seg så at at vi stod som første arrangør og blir dermed en prøveklut for bedriftso-kretsen. Løpet går fra Sjetnan parkeringsplass ved innkjøring til Skjetnemarka skistadion med start mellom kl 1600 og kl 1900. Allerede her er det bare å møte opp og løpe!

Ungdomsløp

Vi ble i sommer spurt om vi kunne arrangere vårt avlyste ungdomsløp i juni nå i august. Det sa vi ja til dersom vi kunne kombinere dette med vår O6`er. Ungdomsløp er et påmeldingsløp der fristen går ut i mandag kveld. Her er det absolutt mulig å delta for våre ungdommer opp til 20 år. Meld i fra innen i morgen kveld. Link til påmelding er her.

O6`er

Her kommer det løpet som er oppsatt i vår terminliste. Det blir det tredje løpet av 6 og som sagt går det fra Sjetnan parkering. Vi fletter inn våre løpere i ungdomsløpet, men vi har egne resultatliste utenom disse. Start er onsdag fra kl 1800 og framover en drøy time. Still i den fineste uniform og delta samtidig med ungdomløpere! Eller så tar vi løpet som det kommer og følger restriksjonene som er oppsatt for ungdomsløpet referert over.


0 Kommentar

Kjempeinnsats av Kristoffer i sprinten på dagens hovedløp.

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Aug 2020

Her løper Kristoffer i fint driv i på lørdagens langdistanse. Foto: Østmarka OK

I helga har Kristoffer deltatt på hovedløpet i Lørenskog. Lørdag løp han langdistanse, i klassen H16, og i dag løp han sprint. 

Kristoffer gjorde en kjempeinnsats på sprinten og ble nummer 14 av 56 deltakere. Å få premie i hovedløpet er det ikke mange i Melhus orientering som kan skryte av. (SMS fra Kristoffer: Ble et par sokker med noe skrift på. Står HL OLL 2020, eller noe slikt.) Kristoffer vil kun bruke sokkene på viktige dager som julaften, 17.mai og skolestart. 

På langdistansen, på lørdag, ble det litt småbomming så Kristoffer var ikke så veldig fornøyd etter løpet. Det var vanskelig orientering, og lange løpstider for alle løperne. Veldig bra at Kristoffer nullstiller og gjør en kjempeløp dagen etter.

Kartene til Kristoffer ser dere her:

Langdistanse

Sprint


Nå skal Kristoffer delta på det O-landsleir frem til tirsdag. Da blir det masse aktiviteter sammen med gode venner fra kretsen og resten av landet.

 

 


0 Kommentar

Sommerløpene i Melhus

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Jun 2020


Melhus tilbyr også i sommer 3 selvbetjeningsløp i fint terreng og på gode kart. Løypene har A/B nivå og i år har vi lagt ut tre løyper i Våttåsen sør fra Sjetnan, Svartåsen fra Markavollen og Vassfjellet fra Rye. Vi gjør oppmerksom på at det er parkeringsavgift uti Sjetnan og på Markavollen.


I år er løypene publisert i portalen ukensloype.no

Det henger poster ute i terrenget, men det er ikke stemplingsenheter og koder. Du tar bare med deg en din mobiltelefon eller GPS-klokke og dokumenterer at du har vært rundt løypa ved å bruke Livelox.

Svartåsen - LøvsetLegg til rute i Livelox
Vassfjellet - Rye Legg til rute i Livelox
Våttåsen sør - Sjetnan Legg til rute i Livelox

Du kan selvfølgelig løpe løypene uten å registrere det på Livelox, men her har du mulighet til å prøve det. Vi har skrevet en grundig beskrivelse over hvordan du bruker Livelox, GPS på mobiltelefon og GPS-klokke.

Postene henger ute fra 27. juni til 9. august. God treningstur. 


0 Kommentar

Veivalgstrening i Vassfjellet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2020Audun B hadde lagt bratte løyper i Vassfjellet. Bratt, men mange veievalg og få poster. Utfordrende på alle vis.

De to kortest løypene gikk på platåene like under og like over Furukollen som bruks som rampe for luftsportsutøvere ovafor Rye og Prestbakkan. Greie løype ble det for jentene som løp C-løypa og etterpå ble det en svalende dukkert i Lodda. Henne, Ingrid T og Ingrid P har virkelig blitt stødige o-løpere og gjennomfører hver gang i fin stil.

B- og A-løperne fikk seg en luftetur oppå Fuglåsen og nordre del av Litlfjellet. Langstrekket til 1. post hadde en stigning på drøyt 150 høydemeter og det var heftig nok i den varmen som vi hadde. Kveldens store nøtt ble hvordan Fuglåslia skulle knekkes: Noen valgte en nordlig omvei via Bjønnhølet og Lodda, andre en sørlig via Storkleva og Silåsbekken, mens det var tre alternative ruter i midten med svært sterk stigning mellom stupa på tur opp. Bildet over viser ett av midtalternativene.3km B-løypa kunne klare seg bare med ytterligere 25 høydemeter, men hadde,i likhet med langløypa et veivalg som førte løperne 200 høydemeter over målområdet. Terrenget som vi snakker om nå - Fuglåsen og nordre Litlfjellet er et kremterreng for o-løpere med små myrdrag, bergknauser, småsøkk og det øverste av fjellskogen før snaua på Litlfjellet. Da blir det mange veivalgsalternativer og såpass lite stor ledelinjer og oppfangende detaljer, at det o-tekniske blir satt på kraftig prøve.

Løypene forsatte så sørvestover og nedover via Jostu/Loddgardshytta mot nordre Silåsen før alle fikk prøve Storkleva nedover. Det er litt synd å ha det så travelt at terrenget må forlates så for, men det var det med målet, da!  For de fleste fikk følge av noen svartfluer på ferden, men de ble disket for henging og kom ikke på resultatlista.

Det var store utslag i km-tider som forventet med mellom 15 og 25 minutter pr. km luftlinje. Det er verdt å fremheve Kristoffer sitt løp som fikk både bestetid i langløypa og dagens beste km-tid uansett løype og slo dermed sin læremester Atle med noen få minutter.

I B-løype hadde Stefan og Stein Ivar en tilsvarende oppgjør og der tok Stefan seieren med kveldens nest beste km-tid.


Over ser vi en god-demt gjeng ved målbukken: John Magnus, Trine, Eli og Anita.


Løypelegger Audun B til venstre med tidtakerutstyr. Fikk godord for løypene.

Resultater fra Vassfjell-løpet kan du lese på Brikkesys. 

Dette var siste treninga før ferien. Straks er vi imidlertid i gang med Sommerløpene i Melhus. De blir lagt ut på hjemmesida i helga. Ellers kan det nevnes at Leik har treninger i hele sommer med 3-dagers løp 15, 17. og 18. juli. 

Vårt neste løp kommer onsdag 12. august, men kjære dere vi har mer å by på: Turorientering og Ukens løype står ute og venter. Vi skal prøve å formidle det meste på hjemmesida. 

God sommer!


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline