Klubbtur til Midtnorsk mesterskap 2019

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jul 2019

 

 

Det er ennå ei stund til høstens vakreste eventyr for oss i Melhus orientering, men likevel all grunn til å sette av datoen allerede;

 

MIDT NORSK MESTERSKAP 

i orientering arrangeres i år av Stjørdals-blink orientering

23. – 25. august 2019.

 

   

Bildene over er fra fjorårets midt-norsk tur. Og aldri en Melhus-tur uten at det sosiale står sterkt, så også i år har vi fått forsikringer om at det er lokal pizza-plass like i nærheten av campen vår i Selbu!

                                        

Det er løyper og nivå for alle, så her vil det være mulig å velge ut fra eget ønske og egne forutsetninger! Det blir sprint på Stjørdal fredag, mens det lørdag og søndag blir løp og stafett fra Selbuskogen skisenter.

 

Det er selvfølgelig valgfritt om en ønsker å delta på alle løp, eller bare enkeltløp!  Eller rett og slett bare være med for det sosiale og i støtteapparatet.

Det vil bli avreise fra Melhus i privatbiler fredag ettermiddag ca kl 16, med retur fra Selbu søndag ettermiddag.

 

Overnatting blir i camping-hytter på Selbu Camping. Hytter er bestilt!  

 

For innbydelse og øvrig info se:

 https://eventor.orientering.no/Documents/Event/19804/1/Innbydelse

 

 

Meld deg på i Eventor innen torsdag 16. august på de av MNM-løpene du ønsker å delta på. Gi også beskjed til Hege på tlf 477 51 101 el pr mail hegesolm@hotmail.com innen 16. august om du ønsker overnatting, antall netter osv

 Sommerløpene i Melhus

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jul 2019


Melhus tilbyr også i sommer 3 selvbetjeningsløp i fint terreng og på gode kart. Løypene har A/B nivå og i år har vi lagt ut tre løyper i Momarka, Bjønnabakken og på Rye

Du kan laste ned løypene under. Det henger poster ute i terrenget, men det er ikke stemplingsenheter og koder. Du tar bare med deg en din mobiltelefon eller GPS-klokke og dokumenterer at du har vært rundt løypa ved å bruke Livelox.

Du kan selvfølgelig løpe løypene uten å registrere det på Livelox, men her har du mulighet til å prøve det. Vi har skrevet en grundig beskrivelse over hvordan du bruker Livelox, GPS på mobiltelefon og GPS-klokke.

Postene henger ute fra 1. juli til 6 august. God treningstur. 

LøpLøypeParkeringLivelox

Mo-dilten
Mo-dilten kort.pdf
Mo-dilten lang.pdf

Øyåsgampen
Øyåsgampen kort.pdf
Øyåsgampen lang.pdf

Sliter'n
Slitern kort.pdf
Slitern lang.pdf

Tre dager i Tyrol for Kristoffer og John

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jun 2019


Vi har gledet oss til Tyrol Orienteering Festival helt siden Melhus Skolekorps bestilte tur til Gardasjøen i fjor høst. Da de tre andre i familien landet i Italia var Kristoffer og jeg allerede kjørt i land med bil og campingvogn i Kiel, med kurs for Østerrike. 


Da vi kom til alpelandsbyen Steinach torsdag 27. juni var det 37 grader. Vi var klare for sprintløp! En flott måte å bli kjent i byen hvor vi skulle bo i tre netter. Vi løp broer over grått brevatn, smale gater, og en av postene var lagt til et minnested for Jomfru Maria. Om kvelden var det ompa-musikk på torget, og temperaturen var ikke langt under 30 grader da det ble mørkt. Da tålte vi å få melding heimefra om 11 grader og regn!

To beitende ungdyr på tur ut fra posen i bakgrunnen.

                                  Et luftig veivalg.


De to neste dagene var det skogsløp opp i vakre sidedaler. Langdistanse fra pilegrimsstedet Maria Waldrast og mellomdistanse fra Schmirn. Begge brakte oss opp i høyder på mellom 1.600 og 1.700 meter over havet. Her gav skogen litt skygge, men mange steder var terrenget åpent. Det var lett å løpe, både på stier og under svær skog. Myrer var stort sett fraværende. Kubjellene klang rundt oss, og det luktet godt av furuskog og blomstereng. I alle retninger hadde vi fjella, og mine forventninger om en plass nede på resultatlista gjorde at det var mulig å nyte naturen også.
Vi var fem personer fra Norge på løpet, og minst et dusin nasjoner var representert. Et typisk ferieløp.
Jeg har aldri løpt på kart med så tette høydekurver. Men løypeleggeren hadde vært grei mot oss. Vi kunne ofte løpe på kurvene og fikk god trening på skråli. Siste dagen ble det mer klatring.Eksempler på løyper som John løp.


Jeg løp forbi to karer som drev tømmerhogst i bratta. De slepte stokkene med handmakt ned bakkene. Noe av det mest interessante med oppholdet i Tyrol var å se det aktive landbruket. Vi kom midt i slåtten og høykjøringa, og det er bare imponerende å se hvor bratt de slår. Ofte med tohjulstraktor. Og folk bruker fortsatt rive, og ruller høyet nedover bakkene. I byen vi bor kjører alpetraktorer med høylass, og etterlater den beste duft av soltørka høy.


Vi er privilegerte som fikk oppleve Tyrol med løpesko og Melhus-drakt. Nå kjører vi snart over Brennerpasset til Gardasjøen, med godfølelse i kroppen.

JohnLeik ble litt for sterk for oss i kveld i Knyken

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jun 2019


Familien Seehuus med Maya, Emma, Sanna og Steinar stilte sterkt i kveld.

Vi er for full fart inn i ferien og det preget også vårt oppmøte i kveld, men 23 løpere var ikke helt ille. Det var også vi som hadde alle løperne i nybegynnerløype med 6 løpere. Flotte greier! I tillegg har vi en del løpere i Gul og Gul Trim som gjør det bedre og bedre i sine løyper.

Leik dominerer på toppen i flere løyper med løypeseire i Blå, Grønn, Hvit og Gul, der Grønn-løypa har 5 Leikløpere øverst. Men fortvil ikke: Audun B fikk enda en 3.plass i Blå løype, Kjell Rune og Stein Ivar en 2. og 4.-  plass i Rød løype, Eivind , Kåre og Ingrid med 3., 4. og 5.-plass i Hvit, mens i Gul fikk Martin, Ingrid og Hanne 3., 4. og 5.-plass. Hurra!Med det slo Leik oss med noe over 200 poeng og leder med det OG-karusellen med 200 poeng. Resultater kan du leser på Brikkesys.

Synd dette med et nytt poengtap men det er ikke en umulig differanse. Neste løp er nemlig i Våttåsen med Melhus som arrangør onsdag 7. august. Da slår vi til igjen!


Dermed er vårsesongen over og vi møtes som sagt onsdag 7. august.


Før ferien tar oss helt minner vi om at vi har Turorientering og Ukens løyper som fortsatt står ut. I tillegg vil vi snart annonsere Sommerløpene i Melhus` 2. sesong. Løyper son står ute i hele sommer med lang og kort løype i tre ulike terreng. Alt dette vil vi kommer tilbake til med nyhetssaker ganske snart.

God sommer!

Her kommer omtalen som er sendt til avisen om løpet i Orkdal:


Spenningen holder seg i o-karusellen

Leik så vidt foran Melhus i tredje løp i Orkdal siste onsdag i juni 

Ola Grendal i arrangørklubben Orkanger var løypelegger når tredje løp i OG-karusellen ble avviklet like før ferien. Samlingsplass var lagt til gården Fagerholtet like nord for Knyken. Terrenget er noe tett og med ikke mange gode holdepunkter. Det førte til store variasjoner i prestasjonene i løypene og noen overraskelser på resultatlistene. Det var 70 løpere som hadde tatt turen til Orkdal for å gjøre sitt aller beste for laget sitt.

Mange i de korteste løypene

Etter et labert oppmøte blant nybegynnerne i andre karusell-løpet hadde Melhus denne gangen fått med seks løpere, men ingen andre klubber hadde med noen.

I Gul løype derimot stilte hele 21 løpere godt fordelt mellom klubbene. Veldig oppløftene! Best var unggutten Oddne Sundet, Leik som var helt utilnærmelig for bl.a. Ola Neraune, Børsa-Orkanger og Martin Melhuus fra Melhus i den 2 km lange løypa. Sistnevnte leder nå løypa sammenlagt.

Fortsatt Leik-dominans i de mellomste løypene 

Hvit løype er også 2 km , men noe vanskeligere o-teknisk. Her slo Leik-løpere Joar Arvid Krognes til med et godt løp og Mette Moa, Børsa Orkanger kom like bak. Eivind Bakk, Melhus tok en god tredjeplass.

Grønn løype på 3 km er i år svært preget av Leik-løpere og med en suveren leder. Svein Unsgård har i år tatt steget ned fra Rød til Grønn løype og er helt uovervinnelig med sin tredje strake seier for året. 4 løpere til fra Leik fulgte så og nærmest kom Tone Almås og Line Sølberg.

God fordeling av klubbene i de to lengste løypene

Rød løype på 4 km ble en jevn kamp mellom John Henry Hammer, Børsa-Orkanger og Kjell Rune Logan Halvorsrud fra Melhus og der bare 16 sekunder skilte de to. John Henry vant kveldens løp, mens Kjell Rune leder løypa sammenlagt. Anders Solstad fra arrangørklubben tok tredjeplassen.

Blå løype har mange løpere i på høyt plan og denne gangen var det Andreas Sølberg, Leik som hadde lagt inn karusell-løpet som en del av den hjemlige  «treningsleiren» i sommer. Det ble seier med god margin! Jonas Unsgård også fra Leik og Audun Bakk, Melhus kom på de neste plassene og Audun leder løypa i sammendraget etter tre løp.

Leik foran Melhus 

I klubbkampen var Leik drøyt 200 poeng bedre enn Melhus i dette løpet. Drøyt 300 poeng bak der igjen kom Børsa-Orkanger som gjorde enda en gang en god konkurranse.

Dermed tok Leik over føringa i karusellen med noen få poeng framfor Melhus og ingenting er avgjort. Børsa-Orkanger tar litt for lite poeng hver gang til å henge med i toppkampen, men har god avstand ned til Gaula og Klæbu.

Neste løp er like over ferien og går i Våttåsen i Melhus og Melhus på hjemmebane er ikke å spøke med. Spenningen øker.MØT OPP onsdag 26.6 til siste løp i OG-karusellen før ferien!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jun 2019


 

Alle som kan krype og gå møter til karusell-løp onsdag 26. juni! I fjor ble det knepen seier til Leik når Orkanger arrangerte, i år tar vi revansje på den! Og det bør vi skal vi ha sjans på å komme seirende ut av karusellen slik vi gjorde høsten 2017-beviset på seier ser dere på “pokal-bildet” over. Vi ønsker oss reprise av den utpå høsten, men Leik ligger fattige 20 poeng bak oss, så her må det full mobilisering til!

Oppmøte er på melhusbanken kl 1715 for felles kjøring. Start fra kl 1800 på samlingsplass. Startkontingent betales av den enkelte.

Martin og Eivind tar seg av rekruttene.


Her kommer Orkanger sin invitasjon:

Samlingsplass: Fagerholtet – https://kart.gulesider.no/m/tBoJE                  

Merket fra Forve bru til Fagerholtveien og samlingsplass.

Parkering: Like ved samlingsplass, begrenset med plasser, oppfordrer til samkjøring.

Kart: Knyken, målestokk 1:7500. Nybegynner 1:5000

Type: Langdistanse

Løyper og Klasser:

BLÅ: H17-44, 5,5km A/B

RØD: H45-54, H15-16, 4,0km A/B

GRØNN: D 15-49, H13-14, H55-64, 3,0km A/B

HVIT: D 50-64, D13-14, H65-74, 2,5km B

GUL: D/H -12, D/H 13- C, D65-, H75-, 2,0km C

Nybegynner: 1,5km N

Startkontigent: D/H -16 år : kr 40,- D/H 17- : kr 60,-

Start: mellom 18 og 19, 300m fra samlingsplass. Nybegynnere starter ved samlingsplass.

Løpsleder: Anders Solstad, Løypelegger: Ola Grendal, Kontrollør: Tore Kanestrøm

 

Salg av kaffe og kaker!

VELKOMMEN!          Levert av IdrettenOnline