Juleavslutninga ble o-sportens festaften i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Des 2018


Stein Ivar ble den første vinneren av vår nye pris ÅRETS GULL O-SKO under juleavslutninga i kveld. Gratulere! Idèmaker, donor, kunstner og gravør er Martin. Tusen takk!! Vi kommer tilbake til denne utdelinga og også tilblivelsen til prisen i neste kapittel - følg med!

Før vi kom til prisutdelingen hadde de om lag 20 deltagerne løpt ei løype i Brekkåsenområdet lagt av Audun K. Den var ordnet slik at ingen, utenom rekruttene, ikke fikk kart med seg mellom posten. På hver post hang løypa som kartoppslag og vi måtte pugge postene for å komme igjennom. Det gikk helt greit!

Etter som løperne hadde gjort seg ferdig med løype var Ingrid klar med gløgg, kaffe og pepperkjeks. 

Så satte Kjell Rune igang et bilde- og video-kavalkade fra hele 2018 og det var ikke småtterier av hendelser som ble vist.

Så kom avdeling for priser og heder:


Først ute var utdeling av Det Gylne Kompass

Håkon fikk sitt kompass for sin utholdenhet i o-løype i 2017-sesongen, til tross for en smule prakk med å finne postene i noen løp. Her skulle det ikke brytes noe løp, nei! Se et lite klipp fra utdelinga her.

Kåre fikk årets kompass for å ha et tindrende fokus på ei god sluttid selv om han observerte Hege like etter et fall med kragebeinsbrudd på Fremo i sommer (noe som han ikke oppfattet da). Han fortsatte ufortrødent videre med ordene: E de hær du legg?

Den neste som ble hedret var Atle:

Ungdommene og deres foreldre ville gi noe tilbake til Atle for hans gode og entusiastiske innsats i ungdomsgruppa med en t-skjorte. Det var trykt en inskripsjon som er et vanlig svar fra Atle på spørsmål fra noen av ungdommene: Nei, jeg har ikke sett brikken din.
I tillegg fikk han litt elgkjøtt som det sømmer seg for en o-trener.
Her kan du se en video-snutt fra utdelinga.En lydhør forsamling lytter under prisutdelingene. 

Det var godt oppmøte i kveld og med så mye program var det passelig med å avslutte 9-tida. Da er et langt og innholdrikt orienteringsår slutt. Vi tar en velfortjent juleferie og møtes igjen onsdag 2. januar 2019 for å ta fatt på et nytt o-år.
Juleavslutning med variert program onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Des 2018


Atle måtte avlyse mandagens trening for ungdommene p.g.a. et arrangement i gymsalen på Brekkåsen skole.

Derimot er ikke juleavslutninga avlyst onsdag 12. desember kl 1830 i Brekkåsen idrettsbarnehage.

Bildet over er fra tilsvarende tilstelning i fjor.

Vi starter kl 1830 med Jule-o-løp som Audun K vil legge. Det meste vil gå i gatene og det er flere løypelengder. Har nettopp fått inn et stalltips fra løypelegger om at det er lurt å ta med god husk til løpet - ja, i tillegg til refleks, brikke og lykt selvsagt. 

Etter runden med løp venter Ingrid inne med gløgg, kaffe og pepperkaker til hele bunten! Da blir det anledning til å prate litt i ro og mak om dette og hint.

Så vil Kjell Rune servere godbiter fra dette o-året i bilder og videoer. Det er ikke rent lite av aktivitet som vil komme fram for en dag igjen om kvelden.

Så får vi en stor avdeling med godord å heder: 

Det er slett ikke utenkelig at vår litt negative hederspris Det Gyldne Kompass blir delt ut igjen i år, men av hvem? Spennende!

Det neste som kommer er utdeling av den helt nyopprettede prisen Årets Gull O-sko - en nokså ny konstruksjon og idè. Det meste rundt denne prisen er nokså strengt hemmeligholdt: Hvordan ser prisen ut? Hvorfor skal den deles ut? Hvilke kriterier ligger til grunn for utdelinga? Hvem får den aller første ÅRETS GULL O-SKO? Og hvem deler ut prisen? Du verdens min!

Som ikke dette er nok spenning er det på Gratislhaugen meldt enda en oppmerksomhet til en av våre slitere og den er det ikke vært mulig å få noe forhåndsinformasjon om hverken hva det er, hvem deler det ut og hvem får hederen?. Spenninga er ikke til å holde ut!

Møt opp å få deg årets idretts-o-galla på Brekkåsen!!Full runde med trening også denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Des 2018


Fin innsats under hinderløypa med kartarbeide for rekruttene.


Hege hadde rekruttene i kveld og her ser vi Leah, Elin, Vårin og Amalie fremst. Ballspill, bilder og symboler, hinderløp og fargeleken rakk de mellom kl 1830 og 2000.Martin hadde ansvaret for voksentreninga og det startet ute med langkjøring i ei lang og ei kort løype med tilsammen 10 deltagere. Begge gikk over Nordgardsmyra, men den lange gikk sørover og ned til Romolshåggån. Derfra langs vegen mot Tambartun og opp Olderdalen. Det var 8-10 cm nysnø og veldig fint i marka.


På innetreninga var det 6 personer. Innimellom treningsrundene var det vegvalgstrening på langløypa i Trolløpet i 2008. Det var utfordrende strekk med mange vegvalg på langs av Tortberga med start og mål ved Vassfjellet skisenter.

Legg merke til den helt nyeste av det nyeste innen tidtakingsutstyr som nå i kveld ble tatt i bruk for å holde tida på stasjonene.

Atle kan melde fra ungdomstreninga om godt oppmøte hver mandagstrenikng i hele høst- opp til 12 ungdommer noen ganger. Over jul blir det en times løpetur med kart før de trekker inn til vanlig innetrening for ungdommene

Neste uke blir det ungdomtrening mandag og juleavslutning for alle på onsdag. Da venter jule-o-løp, gløgg, bilder fra 2018 og prisutdelinger.All-idrett og karusellmøte i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Des 2018


Etter ønske fra 2. trinn i all-idrett Brekkåsen skole arrangerte vi ei økt på Valshaugen på Lete i kveld. Kjell Rune fikk med seg Martin, Kåre, Audun K og Eivind på et opplegg. 11 unger møtte opp med foreldre og fikk prøve seg i stupmørket. Først var det ei enkel kjegleøvelse ved veien. Så fikk de to korte runder med ordentlige poster der de brukte både kart og brikke. Til slutt ble det en lang o-løype på innmarka rundt boligene på Valshaugen. Sett fra instruktørene var dette både mørkt og vanskelig, men foreldre og unger syntes det var ok.I Gruva arrangerte vi evaluerings- og planleggingsmøte for OG-karusellen. Alle lag unntatt Gaula møtte med folk. Møtet var stort sett fornøyd med både arrangement og løyper i år også, men hadde noen småjusteringer og tips til neste år for laga. På bildet sees fra venstre Jomar Blækkan og John Henry Hammer fra Børsa, Anders Solstad fra Orkanger, Jan Egil Tillereggan, Klæbu og fra Leik møtte Svein Olav Åmot og Svein Unsgård.

Til slutt ble oppsettet for 2019 planlagt og vi skal arrangere vårt løp 7. august. Det blir til sammen 5 individuelle løp og en stafett som har vært opplegget de senere år, der Børsa skal arrangere stafett og premieutdeling.Trening i uke 49

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Des 2018Atle starter treningsuka på Brekkåsen skole mandag 3. desember kl 1900. Da blir tradisjonell mandagstrening for ungdomene inne.

Onsdagstreninga begynner med rekrutt-trening inne fra kl 1830 i Brekkåsen idrettsbarnehage der Hege bestyrer det hele. Ballspill, kart og o-leker blir det nok.

Martin tar seg av voksentreninga fra kl 1900 der det blir langkjøring. Fra kl 2000 trekker vi inn og har sirkeltrening med veivalgstrening innlagt.Levert av IdrettenOnline