Finn-fram-dagen 2019 - Melhustorget lørdag 4. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Apr 2019

Kom og bli med oss på Melhustorget lørdag 4. mai. kl 1100 - 1500.

Her kan du få informasjon om sporten, våre aktiviteter, samt å få prøve ei enkel løype.


Finn-fram-dagen er også startskuddet på O-avdelingens nye REKRUTT-CUP. 

Dette er et tilbud for de minste og nybegynnere som har lyst til å prøve orienteringssporten. 3 løp i kjente områder hvor hele familien kan delta. Premiering til alle som deltar på 2 av 3 løp.

Løp 1: 4. mai - Finn-fram-dagen i Melhus sentrum/Melhustorget
  Løp 2: 8. mai kl 1800 - Tambartun
  Løp 3: 15. mai kl 1800 - Grønneset

Ta med hele familien og bli med. Vi stiller med servering.Siste onsdagstrening før påske og kommende sommersesong

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Apr 2019


Siste onsdagtrening i vinter er over og påska står for tur. Her er det ned-jogging etter ei hard intervall-økt.

Stein Ivar hadde lagt opp til bakkeintervall i Rimolshåggå-vegen i kveld, mens Martins sterke gå-gruppe tok en tur om Tambartun og Trøflata og Elgstien.

Etterpå ble den tradisjonelle sirkeltreninga som gjør så inderlig godt (og litt vondt) inne i gymsalen i Brekkåsen idrettsbarnehage. Det ble, som bildet viser, etterfulgt av bespisning av påske-appelsin for de som ble med inne.

Da er vinteren over og påska står for tur. Etter det er det fullt trøkk med trening og opplæring og det starter med løpet i Anemarka onsdag 24. april kl 1800. Løypelegger John er klar allerede!

God påskeferie!

Vellykket dagsamling

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Apr 2019

Med haglskurene gående i Vassfjellet, møtte 15 personer opp til dagssamlingen på Gløshaugen i dag. Ikke det beste været, men med humøret i orden, ble det en fin dag med flott opplegg av Atle og Stein Ivar. 

Før første økt ble en kort gjennomgang av hva som var viktig å fokusere på under dagens sprintøkter. Stikkordene for øktene var forenkling - være for forskudd og bruk av tommel. I tillegg var det lagt inn evaluering med bl.a. bruk av Livelox.

Etter en kort forklaring og gjennomgang gikk turen ned på Øya/Finalebanen hvor løperne fikk praktisere de tekniske elementene. Ingen tidtaking, ingen stempling, kun fokus på teknikk. Litt uvant men veldig nyttig.

I pausen ble strekk/veivalg gått igjennom i plenum både på kart men også med visning av tracking i Livelox.

Andre økt gikk med utgangspunkt i Dødens dal og på Gløshaugen-platået. To korte løyper med kartbytte. Samme fokus som først økt i løyper som i tillegg utfordret løperne på veivalg.

Etter økt 2 ble dagen avsluttet med pizza. Vel fortjent etter flott innsats fra deltakerne.

Her er deltakerne samlet på trappen før avreise hjem.Siste vintertreninger for denne sesongen kommende uke

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Apr 2019


Siste mangdagtrening for ungdommene startet med løping fra Brekkåsen skole kl 1800 med Atle i teten. Etterpå er det styrke og ballspill inne.

Stein Ivar leder onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Kl 1900 blir det intervall-trening. Kortintervall og bakkeintervall er planen.  Martins gågruppe stiller også på linja til samme tid.

Inne blir det siste sirkeltrening for vinteren. Og bare for å minne om det: Det er også siste trening før påske og tradisjonelt kan påskeappelsin dukke opp etter endt trening! All mulig grunn til å møte opp!Ni Melhus-løpere på sesongstart

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2019


Sprintsesongen startet torsdag 4. april, med ni løpere fra Melhus på startstreken i Trondheim Sprintcup. Dette var årets første løp på kretsens terminliste. Wing hadde planlagt sitt løp i sprintcupen uka før, men dette løpet i Fossegrenda ble utsatt på grunn av snø.

Den tidlige sesongstarten vakte stor glede. Det er sjelden å se så mange smilende mennesker på samlingsplass, i det fine været og med temperatur på rundt ti grader på Utleira skole. Hele 203 løpere gjennomførte. Melhus-løperne slang seg ned sammen med Leik, til en kort prat før årets sesong. Klubben fra Hølonda stilte også med mange deltakere, åtte personer.

Et par snødekte skråninger møtte løperne, men ellers var det tørre og fine forhold. Mye av løpet gikk på asfalt rundt Risvollansenteret. Vegen på sørsida kunne passeres bare ett sted, og et langstrekk som gikk rett over vegen gjorde at flere overså den markerte sperringa på kartet, og fikk en ekstrarunde for å treffe gangbrua.

Som vanlig var det stor spredning i kilometertider blant Melhus-løperne. Fra 6,19 til 10,25 minutter. Men spurten fra sistepost til mål er eksepsjonell. Der er det fullt trøkk, og et tellende løp fra sistepost og inn til mål hadde gjort at flere kunne klatre høgt på resultatlista.

Uansett er det fint å være i gang med sesongen, og sprintcupen med sine fem torsdagsløp har blitt en populær tradisjon.Levert av IdrettenOnline