Turorientering 2024 - da er vi klare

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Mai 2024

Da har vi vært ute og satt ut poster og stolper. Så da er det bare å pakke sekken, knyte på seg skoene, og komme seg en tur ut.

Vi oppfordrer flest mulig å registrere seg og kjøpe turorientering på portalen turorientering.no

Salget av konvolutter åpner 21. mai og kan kjøpes hos Sport1, Melhusvegen 451.

Vi har utvidet skole-turO som nå dekker Brekkåsen skole, Høyeggen skole og Gimse skole. Dette er et gratistilbud og passer godt til aktivitet på skolen. 

Grønne turer og skoletur-O kan lastes ned gratis fra turorienterings-portalen.

På grunn av noen tekniske utfordringer avventes publiseringen av sort tur Storknuken.

Utover det er det fantastiske forhold og tørt i marka. Så god tur til alle.

For mer informasjon se: Turorientering (melhusorientering.no) 



Nesten 20 all-idrettsløpere i sving på Brekkåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Mai 2024


Melhus all-idrett kom med neste 20 løpere på Brekkåsen i kveld. 

Løperne ble fordelt på 5 instruktører som ledsaget de rundt fire korte runder på 3-400 meter hver. De gikk rundt og litt utenom Brekkåsen skole. Etter å ha fått innføring i kart og løyper i disse korte løypene, ble det full fart i Råtassløypa som var dobbelt så lang og her ble det brukt løperbrikker som tok tida på strekkene mellom postene og sluttida. Utskifta fra denne tidtakinga er alltid interessant lesing. 

Samtidig med at all-idrettsløperne hadde nok med postene rundt skolen, hadde Atle lagt ut løyper i Hollumsåsen for de ordinære medlemmene.

Og ikke nok med det: Flere av våre rekrutter deltok på Freidig sitt ungdomsløp i kveld under ledsagelse av Kristin. 

Det var det første av 3 løp i Rekruttcupen/Finn Fram Dagene som vi legger opp til nå i vår. Neste gang skal vi delta i et ordentlig o-løp sammen med o-lag fra Gauldalen og Orkdalen. 



Ny og gamle o-løpere på Løvset i kveld.

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Mai 2024


Bildet over viser terrenget sørover fra samlingsplass på Rønningstrøa og viser det nye feltet Furuhaugen med tilstøtende hogstfelt som strekker seg til like nord for Hyggelig-flekken. 

Eivind var først ute som løypelegger i årets O6`er. Samlingsplass var på steinfyllinga over Trømyra like bak Rønningstrøa på Løvset.  Oppmøtet var ganske bra til tross for at flere løp siste løp i Trondheim sprintcup som gikk samtidig. Vi hadde for øvrig et nydelig løpsvær med tørre stier.

Nybegynnerløypa og den litt lengre og vanskeligere C-løypa gikk fra boligfeltet Hesttraø i nord via Rønningstrøa og litt sørover i boligområdet Furuhaugen. 10 løpere deltok der og de fleste i C-løypa som Erlend Leiren gikk seirende ut av. Han freste i stor fart gjennom nybegynnerløypa etterpå .

Omtrent like mange deltagere var det i de to lengste løypene. De fikk blåst seg ut skikkelig med hjelp av Svartåsens motbakker. Ingrid og Jan Petter Opedal hadde fått en perfekt oppvarming hjemmefra som førte til seier for Ingrid og der Trin Aas snek seg framfor Jan Petter på resultatlista. I langløypa var Audun Bakk ett par hakk framfor Frank Egil Holm og unggutten Åsmund Bardal som fikk følge av Atle Pedersen.

En fin start på 6`erne ble det. Resultater finner du på Brikkesys.

Neste onsdag starter årets Rekrutt-cup med oppmøte på Brekkåsen skole. Som sedvane kommer Gimse all-drett med en haug av ivrige o-løpere, sa det blir det liv i stugan!





Svært vellykket sprint-cup på Brekkåsen torsdag 2. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mai 2024

Melhus var arrangør av sprintcup nummer 4 i kveld fra Brekkåsen. Løpsleder Frank Egil hadde fått med seg et solid mannskap og det måtte bare gå godt i godværet.



Løypelegger Stein Ivar har syklet ut og sjekket de siste postene. Alt klart til start.


Melhus Orientering har et aktivitetstilbud de aller fleste uker i året. Som oftest er det nokså lavterskel aktivitet i nærområdet, på ett av våre mange kart, primært for våre egne medlemmer. Noen ganger i året tar vi dog på oss å arrangere litt større greier, med deltagere fra et større omland. 

Sist torsdag sto vi som arrangør for det fjerde løpet i Trondheim Sprintcup 2024. Arena for arrangementet var Brekkåsen skole, og løypelegger Stein Ivar hadde lagt tre løyper til rådighet for folket med start på Capro. Deltagere i de yngre voksenklassene løp løype A-lang på 3,3 km, deltakere i ungdomsklassene og mer voksne voksenklasser fikk en løype A-kort på 2,8 km, mens de yngste fikk prøve seg på en C-løype på 1,9 km. Men noen innlagte sperringer her og der ble orientering, i et i utgangspunktet oversiktlig boligområde, krevende nok for mange.



Eivind og Trine hadde full kontroll på tilreisende fra fjern og nær, og fikk med myndig og vennlig hånd manøvrert rundt 110 biler til parkering på lovlig vis på og rundt skoleområdet. Kjell Rune og Jens Arne fikk markert hele oppvarmingstraseen på 500 meter bort til starten på CAPRO, der startklokke og startbås ble montert i god tid før start. 



Kristin, Maja, Emma og Sanna hadde et rikholdig utvalg til servering i kiosken, og i det varme været ble det godt mottatt at tørste deltagere fikk saft og vann i hånda like etter målgang. Atle hadde sedvanlig stødig hånd om sekretariatet, og styrket med Stein Ivar etter at han hadde tatt en siste sjekkrunde i løypene, ble andpustne deltakere sluset effektivt gjennom målområdet. Noe skurr var det dessverre med det tekniske utstyret som var lånt inn for anledningen, og det medførte noe rekapitulering etter løpet før vi fikk landet de endelige resultatlistene. Det er godt å ha en stab med rutinerte arrangører på plass når det koker litt rundt det tekniske. Hege og Frank Egil vaket også litt rundt i området, og kunne ta på seg forefallende oppgaver på strak arm.



Løypene til Stein Ivar ble veldig godt mottatt, og mange tok seg god tid til å slappe av i målområdet, mens de diskuterte veivalg og spiste et kakestykke i kveldssola. Resultatlisten endte opp med 158 navn. Største deltagerklubb ble Freidig, med intet mindre enn 50 navn på resultatlisten. Det var også nesten internasjonal deltakelse med folk på listene fra både Førde, Heming (Oslo), Sturla (Drammen) og Raumar (Øvre Romerike).

Raskeste kvinne i den lengste løypa ble Gjendine G. Rebård (NTNUI) med 21:06, mens Alf Petter Lynum (Freidig) var raskest blant herrene med 18:31. I den litt kortere AK-løypa var raskeste kvinne Lily A. Morgan (Malvik), med 20:33, mens raskeste herre var Leo B. Morgan (Malvik) med 19:08. I C-løypa var Edith Bonnemaire (Freidig) raskeste jente og Johannes H. Ronæss (Freidig) raskeste gutt.

Resultater kommer her: https://brikkesys.no/result.php?id=5682



Enda en kveld med godt oppmøte på o-trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Apr 2024


Familien Vikan Blokkum beretter om hvordan nybegynnerløypa var til Hege.


Vi skriver 17.april. De fleste årene betyr det at de skyggefulle skråningene nord for Nordgardsmyra er fulle av både snø og is. Så ikke i 2024. Det er snøfritt, vårlig og lettløpt for spreke orienteringsløpere. Kveldens trening hadde utgangspunkt fra Tambartun barnehage, og Frank Egil hadde lagt fire løyper:

Sondre Fossli og Ingveig Opedal Fossli forserte nybegynnerløypa (1,4 km) rundt Trøndertun og Tambartun i fin fart.

Solveig Arntzen Mellingsæter, Ingeborg Kvålsvoll, Magda O. Fossli, Ingrid Opedal, Erland Blokkum, Eline og Martine Vikan Blokkum fikk i tillegg med et par skogsposter i kortløypa (1,9 km)

Jan Petter Opedal, Kåre Onsøyen, Trine Sunnset, Eivind Bakk, John Lerli, Thea M. Småøien og Signe S. Leiren fikk fart i blodpumpa med en sving oppom Nordgardsmyra i den mellomlange løypa (2,6 km)

Eivind Opedal, Kjell Rune L- Halvorsrud, Johannes Lerli, Stein Ivar Foss, Audun Bakk, Aasmund Nilsen Bardal, Ellen Marie Bardal, Hege S. Melhuus og Atle Pedersen dristet seg rundt i den lange løypa (3,7km), der de i tillegg til de beferdete områdene rundt Tambartun/Nordgardsmyra også fikk kravlet rundt i litt kjerr, kratt og pysj i skråninga mot Romolshåggån.


 


Etter treninga ble det litt uformell sesongplanlegging innimellom pølsespising og kaffedrikking i bålgropa til Tambartun barnehage. Ja, og alle løyper ble naturligvis diskutert grundig.

Fin o-kveld i  og utenom løypene for 25 møtende deltakere!

Flere bilder fra o-kvelden på bildealbumet https://www.melhusorientering.no/gallery/album?uid=1100376237&aid=91126 eller i nyhetssaken under.