Rekorddeltagelse i årets Gimse by Night

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Sep 2023


Her står et rekordstort startfelt klar like øst for Hollumsvegen onsdag kveld. Funksjonærene under ledelse av Frank Egil har ganske god kontroll over de spente løperne i fire klasser. Fellesstarten er like før. Foto Klara Storler.

Før det, ja lenge før fellesstarten, var våre ivrige nybegynnere i gang med sine løp. Da var det behagelig lyst og løypene gikk unna i en fei. Deretter var det den tradisjonelle andrerunden for mange i ei annen løype enn første gangen og da kom det herlige mørket!

Alle vår rekrutter gjennomførte i fin stil!!Kristin sender her ut Martin og Trond i C-løypa. Foto Frank Egil Holm.Emelia og Stig er også fullt fokusert før start. Foto Frank Egil Holm.

Martin kontrollerer at Erlend nuller ut før start. Foto Kjell Rune Logan Halvorsrud.

Godt å ha far Erlend til å ta ut kursen synes Eline og Martine. Løpet gikk helt utmerket. Foto Frank Egil Holm.


Så var det klart til fellesstart. På bildet under inntar løperne startstreken og sparer batteriene med å ha svarte lykter. Foto Klara Storler.


Audun var som vanlig løypelegger og hadde lagt fire løyper til fellesstarten og noe enklere løyper til nybegynnerne og C-løperne.

Starten ved Hollumsvegen for alle og poster innpå og rundt Nordgardsmyra. De lengste løypene gikk langt nord i boligfeltet før de avrundet med noen ravinedaler i terrenget nordvest for boligfeltet.

Løypene fikk svært gode tilbakemeldinger - krevende og rettferdig.
Foto Kjell Rune Logan-Halvorsrud.


Her er en video fra starten servert av Martin Melhuus: https://youtu.be/VDYbbHcccjU....og her er feltet på vei til skogen og mørket med månen som veiviser? Foto Klara Storler.


Etter knappe 400 meter for løpere i langløypa en spredningsvariant med 5 poster (pentagon), der det ble 11 strekk-varianter. Løperne i mellomløypa kom dit etter en ekstra post for å ikke få kødannelse. Felles for løperne inn til spredninga, er at det er mange som kan henge på de beste til dit, men må straks begynne å orientere selv. Mange må derfor senke farten betraktelig etter det.

Her er en lengre video fra fellesposten i pentagonen der Audun sto: https://youtu.be/gtoYe8aFHIE

Løperne fikk ingen flere spredninger etter denne og ble møtt av et mer tradisjonell orienteringsløp inn mot mål like ned for Brekkåsen skole.

I langløypa fikk løperne prøve seg i Olderbakken etter nesten halvløpt distanse og Audun har tatt stand i Åkerveien: https://youtu.be/89LxkhJBxIc.

Lang- og mellomløypa hadde en runde i ravineterrenget nordvest for boligfeltet - nesten til Aundalen for langløypa, før de avsluttet nordover parallelt med Klemmets veg til mål like nod for skolen.

Her har de første løperne kommet inn i mål og blir intervjuet av Audun: https://youtu.be/D779IF-DOuQ
Ved mål var det tendens til kø ved avlesinga, men den gikk veldig fint dette året, da vi hadde to pc-er. Atle og Eivind betjener disse, mens Trine reiv av lapper med strekktider til den store gullmedaljen. Foto Martin Melhuus. Etterpå er det rett i kartet og berette om dagens bragd. Her får Kristin høre om småsleiver og rett i posten-følelse fra Jorid Sunnset og Torun Stenseth. Foto Martin Melhuus.

Snipp snapp snute - det er bare ett år igjen til neste magi i natten.

Resultater ligger på Brikkesys.

Flere bilder ligger i eget album. 

Se hvordan løperne har fartet gjennom skogen på Livelox.Gimse by Night - høsten og mørket er her

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Sep 2023


Vi husker alle de magiske timene under Gimse by Night ved Lomtjønna i Vassfjellet i fjor: Nærmest stjerneklar kveld og en varm høstvind! En helt uforglemmelig opplevelse for de vel 130 løperne!

I år er løpet tilbake til Gimse onsdag 27.september. Parkering, samlingsplass og mål ved Brekkåsen skole, mens starten er opp ved krysset Hollumsvegen/Klemets veg.


For dere som ikke skal delta i fellesstarten og vil løpe N- eller C-løype, er det bare å møte opp ved teltet vårt like nedenfor skolen og meld dere på som i et vanlig løp. Vi kan ta imot påmelding fra kl1800 og utover til nærmere kl2000. Det er fri start oppe ved veien fra like før kl1900 og helt til omkring kl2000. Selv om det nesten ikke er mørkt på denne tida, er det lurt å ha hodelykt, for i skogen i overskyet vær vil det bli litt mørkt fra halv 8 og utover. Løypene går i kjente omgivelser østover mot Nordgardsmyra, krysser Hollumsvegen og går sørvestover i og like ved boligfeltet med mål ved skolen. 


Fellesstarten går kl2000 og det er løpere i tre A-løyper og B-løypa som starter der. A-løypene har en haug med såkalte gaflingsvarianter. Løypene går i samme område som de korteste, men mye lenger til skogs. Herlig!

For de som ønsker å delta i ei A- eller B-løype, men uten å stille i fellesstarten, går det helt greit: Start noen minutter etter fellesstarten som i et vanlig løp med brikkestart. 

Les gjennom PM for løpet som ligger ut på Eventor: https://eventor.orientering.no/Documents/Event/39424/3/PM


Magien nærmer seg!
Trivelig treningskveld i Sjetnmyra

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Sep 2023


Frank Egil hadde lagt fire gode løyper i og omkring lysløypetraseene i Sjetnmyra. De falt i smak for stor og små o-løpere. Mange benyttet seg av å starte mens det ennå var litt lys, men det ble ganske for bruk for hodelyktene. Som vanlig var det flere av våre spreke unge som løp begge de to korteste løypene.
Emelia og Stig diskuterer veivalg før de legger ut på Mellom-løypa.
Sanna, Maya, Emma og de to firebeinte var særdeles blide og fornøyde etter kveldens løp.
Emma hadde for øvrig nest beste tid i Kort løype.Martin, Signe og Erlend tar seg en pust i bakken fr de startet på løype to som var Kort løype.

Diskusjoner rundt løpene blir det alltid. Martin, Trine og Atle etter sine løp.


Kristin, Eivind, Martin og Atle har fått registrert sine tider i Brikkesys. Kristin hadde beste tid i Kort løype og Atle i Lang løype.Gapahuken var en flott plass for arrangement av nattløp i Sjetnmyra. Bål på o-løp er av det sjeldne. Det gjorde seg på høstens første nattløp.
Bildet viser alle poster fra kveldens løp. Alle ble effektivt tatt inn ikke lenge etter sistemann kom i mål.

Resultater fra løpet kan leses på Brikkesys.

Dette var en flott opptakt til neste ukes Gimse by Night. Da møtes vi ved Brekkåsen skole onsdag kveld.Både dag- og nattløp under trening onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Sep 2023


Onsdagens løp går fra skistadion i Sjetnmyra med Frank Egil som løypelegger.

Det er start fra kl1830 for de som ønsker å unngå mørket, mens for de som vil trene litt på nattorientering er det bare å sette ut starten henimot kl2000, men ikke etter kl2015.

Kortløypene går enten i eller like utenfor skitraseene, mens de to lengste trekke litt ut i vanskeligere terreng.

Gapahuken blir brukt og det blir bålfyring underveis, så det er bare for folk å henge litt rundt mens de venter på mørket eller etter eget løp.

Løypelegger tar med et par termoser med kaffe og litt saft. Du kan supplere med vått og tørt etter eget ønske.

Stalltips: Trivselen etter løpet øker betraktelig med et varmt skifte!Johannes vant ledertrøya i H15-16 i STOKS`s ungdomsløp 2023

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2023


Gratulerer til Johannes Lerli👏🏻 Han vant i går ledertrøya i årets ungdomsløp-karusell i klasse H15-16. Malvik stod som arrangør av det siste av sesongens 8 ungdomsløp! Vel fortjent @Johannes Lerli🥇🏆


Sluttresultatene kan du lese her.

Ikke nok med det: Johannes tok også spurt-seieren sammenlagt i sin klasse! Det kan bare vinnes en trøye og sammenlagt-trøya rangeres høyest.


Hipp - Hipp - Hurra!!