Minnerik sesongavslutningskveld på Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Okt 2020


Spreke ungdommer med premier for deltagelse i årets O6`er: Johannes H, Signe, Kristoffer, Ingrid P, Ingrid T og Hanne. Johannes L var ikke til stede. De er flink til å møte opp og er stødige o-løpere!


Lommelyktløpet ble første gang brukt sammen med sesongavslutninga i 1985 og siden er det blitt slik - også når det gjelder navnet på løpet, for i starten var det helt vanlig med lommelykt. Med bare et år eller to som unntak har også sesongavslutninga  vært arrangert på Bjønnabakken. Fra starten også tidtaking med stoppeklokke vanlig, men nå kan løpet bli arrangert med køfribrikker, to pc`er og visning på storskjerm.


Atle har i de siste åra vært primus motor for selve lommelyktløpet og det også i år. I flere år var det miks-stafett på Snellmyra, men de to siste åra er starten flyttet til Bjønnabakken og løpet er blitt et poeng-løp. Det er også tradisjon fra 1990-tallet, der postene fikk stigende poengtall etter vanskelighet og avstand fra mål.

Ikke helt ulikt dagens utgaver, men noe har endret seg: Tre datamaskiner og en storskjerm er innført de siste åra og det gir uante mulighet for kombinasjoner av poeng og visninger.Her ser vi kartet som ble brukt av alle løperne - fotrappe og lettløpte løpere eller noe løpere som er noe seinere og daff i knea. Rått parti ville man tro, men det lar seg gjøre å fikse på:

Her ser vi baksida av kartet som har ei oppskrift på poengjakta.
Lav og høy alder ga en del mer poeng allerede før start! Så fikk løperne 50poeng for hver post som ble tatt og ekstra poeng for utvalgte strekk og til slutt ekstrapoeng for ett klatrestrekk og spurtpoeng fra sistepost til mål.
Signe tok skalpen på alle i lommelyktløpet denne kvelden. 

Her kommer noen fotoskudd fra før og etter løpet:
Etter løpet var det den tradisjonelle serveringa med vaffel, syltetøy, rømme, saft og kaffe. Her regjerte Trine og Hege. Her er alt klart til skrubbsultne løpere kommer inn!

Kristoffer og John ser ut til å kose seg med serveringa.


Som et forfriskende intermesso bidrog Martin med stalltips om stell, bruk og vedlikehold av bukker, postenheter og skjermer. Særlig måten snora til postskjermen blir knytt på har avgjørende betydning for tida som brukes på utsetting og inntaking av poster. For å illustrere dette best mulig ble det arrangert en orienteringspostflaggsammenbrettingskonkurranse.

Martin er, som mange vet, materialforvalter for det mest brukte arrangementsutstyr sammen med Ole som har større og tyngre arrangementsutstyr.


Så til premieutdelingene:

Martin har de siste åra vært ansvarlig for Ukens løype. Hver deltager som fullfører 8 av 10 løyper blir godkjent og får første året en flott pokal som sendere blir dekorert med merker og årstall. Etter 15-20-25 osv år blir det plaketter. 

I år hadde 22 kjøpt opplegget og 15 fullførte 8 og flere løyper. Mona Keiserås Hugdal fikk plakett for 20 fullførte år. Gratulere!!


Stein Ivar og Eivind stod for opplegget med Turo dette året også. Etter en pangstart i førpremieren for turorientering i påska (Påske-tur-o), var det optimisme før den ordinære sesongen. Vi fikk en svært god sesong med 66 solgte konvolutter og 58 av disse levert inn sine klipp.

Av disse igjen klarte 42 deltagere kravet til ett eller annet merke - hele 18 av disse klarte et merkekrav for første gang. Gratulere!!

En av disse var Eli Aasland som klarte gullmerket som her deles ut av Stein Ivar.

Med dette gikk enda en sesongavslutningskveld med Lommelyktløp inn i historien.

Vi tar nå 14 dagers pause, men siste onsdag i oktober starter vi med vintertrening på Høyeggen skole.


0 Kommentar

Lommelyktløpet, sesongpremiering og servering onsdag på Bjønnabakken.

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Okt 2020


Året går fort, selv om vi har hatt et merkelig år.

Det tradisjonelle Lommelyktløpet med sesongavslutning går av stabelen onsdag 14. oktober på Bjønnabakken i Øyåsgrenda.

Kl 1800 er det oppmøte til Lommelyktløpet. Atle har lagt ut noen poster som blir til poengorientering, klatrestrekk og spurtpris! Moro får den som stiller til start!!

Etter løpet serveres det utsøkte retter av Trine og Hege i restauranten. Klart til servering en gang rundt halv 8 og holder åpent til arrangementets  slutt.

Noen minutter over kl 8, senest halv 9 blir det den store premieutdelinga; Til Lommelyktløpet, O6èren, Ukens løype og Turorientering. Masse premier og heder!

Da er det bare å møte opp til sommersesongens siste arrangement i år!

Vi vil legge til rette for sikker koronahåndtering. 


0 Kommentar

I nattens mulm og mørke - lyser O-løpernes lykter

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Okt 2020

I nattens mulm og mørke på Gimse jaget 17 løpere etter postene på Nordgardsmyra og Romolshåggån. Stein Ivar hadde lagt lettløpte løyper men for enkelte utfordrende nok i mørket.

Gamlekaran var best representert og er de som er mest fokusert på konkurransen. Martin og Kåre har i hele år konkurrert i å være best, både i og utenfor løypa....

Resultatene finner du på Brikkesys:

Sesongen nærmer seg nå slutten og vi avslutter sesongen med det tradisjonelle «Lommelykt»-løpet på Bjønnabakken neste onsdag. I tillegg til nattløp vil det bli premieutdeling fra sesongen.

Her ser vi Hege og Trine i ivrig diskusjon mens Jan Petter, Stein Ivar og John Marius koser seg


0 Kommentar

Nattløp fra Saga Gimse onsdag 7 oktober kl 1900

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Okt 2020


Da er det bare å finne fram hodelyktene og legge dem til lading. Onsdag 7. oktober er det nattløp fra Saga på Gimse. 

Start fra kl 1900. 

Nybegynnerløype i tillegg til kort, mellom og lang.

Det kan rapporteres om lettløpte løyper og med god sikt i skogen. 

0 Kommentar

Gimse-by-Night - spektakulært og fartsfullt nattløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Okt 2020


Årets Gimse-by-Night går inn i historien som det mest spektakulære og suksessfulle. Med nesten 120 løpere, fra norgeseliten til de med mer pondus, var løypene like krevende og utfordrende for alle. Mælene utover mot Tevik/Hølondvegen/Aundalen gav utfordringer for selv de mest erfarne løperne. Starten gikk i krysset ved Brekkåsen skole og vegen utover mot Aundalen. Løperne startet å løpe nordover langs Klemmetsvegen før det brøt av inn i skogen. I en lang rekke snodde løperne seg gjennom skogen. Etter en runde i terrenget gikk retur mot mål fra Måssåvegen og gjennom boligområdene tilbake til Brekkåsen skole.


Carole Pauli og André GuerottoVinneren i langløypen ble Audun Heimdal som løp de 5,7 km på 35:59. 8 sekunder foran nr 2 Marius Aurebekk. Siden løpet ikke hadde egne herre-/dameklasser ble beste dame Ida Lindkvist med 50:25. Av de lokal løperne løp Ola Keiserås fra Leik inn til en respektabel 15. plass. Melhus sin løper, Kristoffer Lerli, løp inn til en fin 35. plass.


På bildet viser de mest langveisfarende på årets løp. Det er paret Carola Pauli og André Guerotto fra Sveits. De solgte leiligheten i Sveits og kjøpte en 55 år gammel brannbil som de har bygget om til bobil. De planlegger å reise rundt i Europa og Russland det kommende året og delta i O-løp som måtte dukke opp på deres ferd.


Alle resultatene finner du på Eventor eller Brikkesys.


Gode tilbakemeldinger til løypelegger og arrangementsstab

Løypelegger Audun, arrangementsansvarlig Eivind, med Frei og mamma Bente i mål.


Lokale løpere i ivrig diskusjon (les: bortforklaringer på hvorfor man bommet og brukte så lang tid....) :-)0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline