Mange på trening i kveld, både i sentrum og inne.

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Feb 2024


Det ble en heidundrende treningskveld dette! Til sammen 17 løpere deltok på treninga i kveld - og det var full innsats, altså! 

Men vi må ta det i rekkefølge:Hege hadde lagt fire løyper med poster i sentrum med utgangspunkt mellom rådhuset og Melhuset. De kunne tas i valgfri rekkefølge og så mange som ønskelig. Det var også frivillig med tidtaking. Flere benyttet seg av fellesstarten som gikk litt over kl 1900 og det gjorde susen for det ekstra lille av topp-innsatsen.

Bildet under viser den lengste av de fire løypene. Det var poster fordelt mellom bebyggelsen nord for Kroa, ved rekkehusa i Lenalia og helt til Hølondvegen i sør. En frisk og herlig løpetur i klart, vindstille vintervær!

Her kommer en liten bildeserie fra o-løpet:
Etter innkomst i sentrum forflyttet o-gjengen seg til gymsalen på Høyeggen. Her ventet ei variert treningsøkt med o-teknisk trening kombinert med styrketrening. Servitør var Frode Haugskott.

Vi ble plassert på linje på hver vår matte og skulle gjøre 8 øvelser i serie. 40 sekunder innsats på hver av øvelsene med 20 sekunder pause. Etter en litt lenger pause etter de åtte, var det enda en runde - hipp hipp!  Solide varer dette. 

Det ble ikke bare hvile mellom øvelsene, kan du tro! Frode hadde dandert poster utover et kart som hver av oss fikk - 30 poster for voksne og 15 for de yngre. Og hva var poenget med postene. Jo I pausene mellom styrkeøvelsene skulle vi pugge postdetaljene hvor ringene var plassert. Og altså bare i pausene!, for kartet måtte snus når øvelsen skulle utføres. Ikke noe hvilehjem dette, kan man si - selv ikke for de små grå!

Før vi røper sluttpoenget med postringene, må vi si litt om øvelsene. De var som følger:

1. Brannlenke (som vist på bildet øverst)

2. Freestyleplanke (stående planke med fotspark oppover)

3. Single leg deadlift (stående på en for og bøye seg ned til gulvet og opp i stående)

4. Krig på rumpa (sittende på rumpa og sparke den ved siden av seg i føttene) 

5. Plankekrig (lav eller høy planke og bruke ei hånd til å forstyrre den ved siden av seg)

6. Pingvinen (ryggliggende og strekke seg med hånden mot ankelen, vekselvis høyre og venstre)

7. Burpees (fra stående til hurtig liggende og opp igjen, gjerne med spensthopp. Flere ganger)

8. Klatreren (en slags høy planke og med løping eller høye kneløft)Når styrkeøkta var ferdig ble kartene med postringene samlet inn, men som en trøst fikk vi et blankt kart og en blyant i bytte: Tegn inn så mange ringer du husker på rett plass! Da landet vi ganske fort, for det var det med karthusk, da!!  

Skikkelig fin o-teknisk trening. Hele økta ble avsluttet med kurvball.

I det hele en variert og flott treningskveld. Ikke bare var det mange oppmøtte, men det var også gledelig stor aldersspredning. Lovende!

Takk til Hege og Frode for regien med løyper, varm saft, styrketrening og karthusk.

Neste onsdag har vi planer om å gjennomføre den årlige skituren fra Henriksåsen til Elgsethytta med felles bespisning ved langbord! Værvarslet er i hvert fall lovende og det er fint skiføre innover. Følg med i spenning!