Faktaboks om vår o-kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Feb 2024


O-avdelinga har kart over store områder som tabellen viser.

Stor-Gimse er en sammenslått base over skogskarta over Gimse/Hollumsåsen, Våttåsen, Momarka/Sjetnmarka og den nyeste tilveksten over Kregneskjølen. Lengst ned i nyhetssaken er det et bilde-utsnitt over tekstforklaringa til en Ski-orienteringsvariant over samme område.

Vassfjellet vest er som før, inklusive de gamle kartområdene Lenadalen, Vassfjellet vest med Svartåsen.

Øyberg-kartet er nå i utstrekning som vi tok det over fra Wing på 1980-tallet. Vi har dermed kuttet ut området mellom Blekesmarka og Onsåsen som vi synfarte inn for noen år siden.

Melhus Sprintbase er et sammenhengende kart over hele vårt område som har blitt utgitt i sprintnorm: Området strekker seg fra Brekkåsen og Gimse i sørvest, via Varmbo, Melhus sentrum Ø/V, Anemarka, Rye, Brubakkhaugen, Høyeggen, Åsen fram til Lerli, Loddgårdstrøa og Rønningen/Løvset i nordøst.

Den midtre kolonnen i tabellen viser utstrekninga i km2 og høyre kolonne viser hvor mange enkeltobjekter som er på de ulike karta. At sprintkartet har mang objekter skyldes bl.a. et i et tettsted er det overlest av urbane detaljer i motsetning til glisne skogsområder. Hus bruker både omriss og fyll-farge som gjør at antallet der dobler seg.

Vil du lære mer om kart og historien bak disse, kan du lese mer i 70-årsberetninga på hjemmesida.