Seier i årets karusell - med et nødskrik!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Aug 2022


Det ble seier i karusellen i 2022 også og har med det to napp i pokalen!

Det er dette som har vært saken i hele år, nemlig hvem får et nytt napp i pokalen?

Vi hadde 1350 poeng i forsprang til Leik før siste løp som var stafett og individuelle løp på Gåsbakken. med Leik som arrangør - ikke mindre!

Når kveldens løp er oppsummert er vi fattige 101 poeng framfor Leik. Skikkelig en triller!!

Men uansett er vi seierherrer i år også og da har vi to napp av tre i inneværende pokal. Fabelaktig!

Det vitner om at vi er best som lag gjennom alle fire løp og stafettkvelden og da er det all mulig grunn til å være stolt. Stor takk til alle som har bidratt!

Her ser du video fra starten: https://youtu.be/dsiI6WWYCGU


I selve stafetten var Leik nokså suveren, både i antall lag (6) og i gode prestasjoner. Her ser vi vinnerlaget med Svein Unsgård, Ola Keiserås og Kai Ove Bjerkenås. Leiks andrelag kapret 2.plassen 4 minutter bak.
Dermed ble det ikke mer enn ett napp i stafett-pokalen for Melhus, men med den neste pokalen som settes opp neste år blir det noen annet!Vårt beste lag gjorde en flott figur som ble premiert til 3.plass! Her er de knipset like etter at Stein Ivar var kommet i mål. Hege og Kjell Rune løp de andre etappene. De var ikke mer enn 11 minutter bak vinnerne og vel 6 minutter bak 2.plassen. Løperne i de tre andre laga la ned stor innsats og samlet mange poeng, men litt lenger ned på resultatlista!


Samlingsplassen var den samme som i 2017. Gåsbakken skole sin gapahuk. Idyllisk. Melhus hadde samlet seg ved innløpet. 

Leik stilte med mange løpere og samlet seg rundt kaffebålet inne i den hesteskoformede gapahuken.Her veksler Kjell Rune med Stein Ivar og siste etappe er i gang.


Kåre er ferdig med sin 1.etappe og Maja skyter i vei på sin 2.etappe.

Mens 1. laget har dratt ut på sin siste etappe, venter John, Martin og Mirjam på sine 2.etappeløpere. Det skulle ikke gå så lang tid før de kom.

Og her komme Kristoffer halsende ut av skogen og John kan starte på sin Hvite løype.Det var også individuelle løyper og til venstre har Emma fullført sin løype Gul i god og sikker stil.
Etterpå vanket det premier til Emma og Sanna både for innsatsen i stafett-kvelden og ikke minst for godt oppmøte og innsats gjennom alle fem karusell-løpa.

Så har det skjedd igjen: Melhus klarte å vinne igjen og kan belage seg på å få på et nytt skilt på pokalen: Melhus 2022.

Kristoffer fikk æren av å motta pokalen på vegne av alle løperne som har bidratt i år. Ikke rart han smiler lurt sammen med Maja, Martin og Eivind ved MIL-vimpelen.

Hipp hipp!!


Du kan se resultater fra stafetten her og resultater sammenlagt i karusellen her.


Siste og avgjørende løp i OG-karusellen onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Aug 2022


Onsdag kveld den 31. august skal vi igjen gjenskape et like magisk øyeblikk som på bildet over. Det er fra stafettkvelden i 2017 da vi tok tredje og siste nappet i karusell-pokalen den gangen. 

Situasjonen er likt i år også med unntak at det er "bare" 2. napp i dagens pokal vi kjemper om. Samlingsplass er ved Gåsbakken skole sin gapahuk noen hundre meter nordvest for skolen. Parkering er ved skolen og kjørerute ser du her. For de som vil er det felles kjøring fra Melhus vgs kl 1645. Tida er sett for at 1. etappeløpere skal rekke fram til start kl 1800. Det er fullt mulig å møte opp seinere både for stafettløpere individuell løpere.

Vi har nå 5 fulle stafettlag og fristen for påmelding til stafetten er mandag kveld. For dere som løper individuelt er det påmelding på samlingsplass som i et vanlig karusell-løp og starten er like etter fellesstarten i stafetten og fram til kl 1900. Merk at det er reduserte løypelengde onsdag kveld i alle løyper og at nybegynnere har ingen startkontingent. Individuelle løpere kan fritt velge løype.

Poengberegninga er slik at de som løper stafett får poeng etter tid etter vinnerlaget, mens individuelle løpere får 50 poeng. Altså er både stafettløpere og alle individuelle løpere med i poengsanking i årets karusell! Merk at det må være godkjent løp for å kunne sanke poeng både i stafett og individuelt, så sjekk alle postkoder! 

Samtidig er det viktig å rippe opp i tilsvarende løp i fjor i Klæbu:
Da klarte løperne til venstre bragden å vinne stafetten og ett napp i stafett-pokalen. Seier i stafetten er det nok 20 år siden sist vi hadde.

Der har vi enda en utfordring, nemlig å ta 2. napp i stafett-pokalen! Det er viktig med seier, for Leik har 2 av 3 napp allerede-1

Altså her er det bare å mobilisere igjen. Onsdag kveld møtes vi på Gåsbakken!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Under er innbydelsen fra Leik:


 Innbydelse til OG-stafett onsdag 31.august 2022

 

IL Leik inviterer til OG stafett på Gåsbakken onsdag 31.august kl.18.00.

Parkering: Ved Gåsbakken Skole, samlingsplass og start ved gapahuk ca. 500m fra skolen.

Start: Stafett kl. 18:00. Individuell start kl. 18:15 – 19:00

Bestemmelser for stafetten:

Stafettlagene består av 3 deltagere med valgfri sammensetning av lagene, men deltageren må minst løpe den løypen som tilhører sin klasse. Man kan fritt velge å løpe en klasse som er høyere enn den man tilhører.

 Følgende løyper og klasseinndelinger benyttes for stafetten:

Løype

Klasse

Løypelengde

Blå

H 17-44

2,7 km A/B

Rød

H 15-16, H 45-54

2,5 km A/B

Grønn

D 15-49, H 13-14, H 55-64 

2,1 km A/B

Hvit

D 13-14, D 50-64, H 65-74

2,0 km B

Gul

D/H12, D/H13C, D65-, H75-

1,9 km C

Nybegynner

 

1,5 km N

 

Løpere individuelt kan velge fritt blant løypene.

 

Startkontingent: Nybegynner – gratis, individuell start kr. 60, - , Stafett kr. 120, -.

Kart: Svartåsåsen, målestokk 1:7500.

Løypelegger: Svein Olav Åmot

Kontrollør: Tone Almås

Påmelding stafett: På epost til: soaamot@live.no senest mandag 29. august.

Premiering: Utdeling av pokaler i lagkampen og stafetten. Premier til nybegynnere og løpere under 16 år med 4 løp. 

Salg av kaffe og kaker. 

 VELKOMMEN TIL O-LØP PÅ HØLONDAVirkelig flott oppmøte og varierte løyper i kveldens trening ved Yraberget.

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Aug 2022


Olive og Live Marie med følge troppet tidlig opp for å løpe nest sist O6`er fra Yraberget.

Det var de etter hvert ikke alene om, da det til sammen kom 30 løpere før det ble kveld! Vi hadde til og med internasjonal deltagelse. Hanne og Ingrid hadde tatt med utvekslingsstudent Belgiske Hannah Dekelver som alle går på Melhus vgs.

Kjell Rune hadde lagt fire løyper som seg hør og bør for en O6`er og de ble godt mottatt. Ikke enkelt å legge løyper herfra, da skogen er nokså tett i stigningene opp til Snellmyra like sør for Bjønnabakken. Det taklet løypelegger fint.Martin i mål!


Pernille og Edvard i fint driv inn til målpost.

Johannes og Mirjam med reserveposten etter sine løp. Begge med gode tider i sine klasser.

Trine godt fornøyd med sitt løp.

Atle med kveldens beste tid i langløypa.

Viljar klarte nybegynnerløypa helt alene!


Kristin i mål etter sitt løp i 2,4 km B.


Samme løype hadde Jan Petter.

Emma Sofie og Sanna Elise får noen formaninger av far Steinar etter sine flotte løp: Du skal alltid stå med ryggen til den retningen du kom fra!Til venstre ser vi Hege og Stein Ivar som hadde en intern kamp i langløypa.
Etter løpet var det mange som tok seg god tid i det flotte sommerværet. Løypelegger hadde med kaffe, saft og kjeks som smakte godt.

Resultater med poengstilling i klassene kan leses på Brikkesys.


Dette var en god premiere før siste og avgjørende slaget på Gåsbakken neste onsdag. Da stiller vi med mange stafettlag og en hel haug med individuelle løpere. Pokalen skal til Melhus igjen!Blir du med til Åre på klubbtur og ”Världens största orienteringsäventyr” 22-29 juli 2023?

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Aug 2022


På bildet har Stein Ivar allerede under Midt Norsk mesterskap i Selbu i 2019 pekt ut O-Ringen Åre som den perfekte klubbtur for oss. Så kom korona, og Åre som arrangør for dette gedigne orienterings-eventyret ble først utsatt til 2021, og så igjen til 2023!

Men nå blir det og dit skal altså Melhus orientering og vi håper mange Melhus-løpere blir med! 

Det blir stor variasjon og mange valgmuligheter innen klasser og løypelengder, så her er det bare å velge etter ønske, form og behag. Selve påmeldingen til løpene er det lenge til, men det vi derimot trenger nå, er en tilbakemelding på hvem som ønsker å være med. Det er stor rift om overnattingsstedene i Åre denne perioden, så vi bør begynne å se etter noe som er egnet for oss. En stor hytte der vi kan bo sammen kan være ideelt. Kanskje med en biloppstillingsplass utenfor med mulighet for campingvogn eller lignende.   

Dette skriver arrangøren:

“Vi funktionerer lovar och se till att ni får en underbar vistelse i skogen, på sjøen och på fjellet”. O-Ringen Åre 2023 kommer att bjuda på tevlinger som ni kanske inte har upplevet tidigare! Vi lovar att ta vel hand om er som kommer til Åre i 2023!


Kom derfor med en tilbakemelding til Hege innen utgangen av august om det er aktuelt for deg å bli med! 
 

Dette kommer til å bli tidenes happening - alle som deltar på O-Ringen er overbegeistret over alt som foregår både av sportslige og sosial karakter! 

·  

Håper DU blir med!Trening og O6`er 5 fra Yraberget onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Aug 2022


Nest siste O6`er går av stabelen fra Yraberget midt mellom Nordgrenda og Øyås onsdag 24. august kl 1800. Veibeskrivelse fra Rema vest her.

Kjell Rune vil legge 4 løyper av ulik lengde og vanskelighet. 

Dette blir kjempefin trening før siste løp i karusellen!Vi slo tilbake i karusellen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Aug 2022


Etter et sviende nederlag i Orkanger like før ferien, kom vi sterkt tilbake i Gaula sitt løp i går kveld. Med 130 poeng flere poeng enn Leik rykker vi dermed fra i lagkampen og har nå en ledelse med vel 830 poeng før avslutninga om 14 dager.


Det er ikke rart Johannes L og Snorre er lykkelig - både med egen innsats og laget sitt resultat.


Bløte, men fornøyde med kveldens flotte opplevelse!

Jan Petter, Kristin og Snorre har funnet roen etter løpet.


I nybegynner og Gul løype hadde var vi dominerende som vi har vært til tider og i Hvit og Rød løype har vi halvparten av deltagerne. Leik har brorparten i Grønn. Blå løype hadde bare tre deltagere og der tok Atle like godt seieren!

Du kan studerer individuelle resultater og lagkampen på Brikkesys.


Da er det 13 dager til det skal avgjøres og Hege har allerede kladdet lagoppstillinger til stafetten. Vi håper mange stiller opp og gjerne i stafetten - det har vi tradisjon for. Det er fullt mulig å starte individuelt også og nybegynnerne starter ikke i stafetten uansett.

Snart kommer det ei liste over stafettlag nær deg!4.løp i Orkla Gaula-karusellen onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Aug 2022


Karusellen er inne i sin nest siste konkurranse for i år og vi leder med knappe 700 poeng på Leik! Det vil si at vi må mobiliserer for å holde unna. Leik slo oss i siste løp før ferien med 850 poeng, så det er bare å gjøre en ting: Møt opp store og små og gjennomfør ei løype!

Vi kjører fra Melhus vgs kl 1715 for de som ønsker samkjøring og følge. Ellers er det bare å møte opp på Langmyra skistadion. Kjørerute fra Ler her.


Her kan du se hva Gaula sier om onsdagens løp:

Mange med i treninga i Våttåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Aug 2022


Første trening etter ferien var lagt til Våttåsen med Kåre som løypelegger. Løypene hadde utgangspunkt fra vanntanken på Hollum og gikk i området nord og vest for toppen. Det var som vanlig fire løyper fra 1,4km til 4,1km og med varierende vanskelighet tilpasset de ulike klassene.

Det var litt ekstra bløtt i marka, men slettes ikke noe stort problem for løperne. Været var svært tjenlig med opphold og god temperatur.

På bildet over er det forberedelse til start som foregår. Kåre registrer inn Hege til løpet, mens det er familieråd i bakgrunnen for Schrøder: Erlend og Live Marie får gode råd fra mor Randi. Lengst bak er Trine i fullt firsprang i retning 1. posten i 3km B-løypa.


Sanna Elise og Steinar slapper av etter å ha gjennomført nybegynnerløypa i god stil. Maya tok 3km B-løypa og fikk beste tid av alle der.

Ett knippe rutine er samlet!
F.v. Atle som hadde best tid i 4km A-løypa, Johannes og Frank Egil løp 3km B, Kjell Rune tok 4km A, John hadde 3km B og Hege fikk ei god tid i 4kmA.
Kåre  og Stein Ivar (4kmA) sorterer litt kart, løyper og postbeskrivelser.

Resultater fra onsdagens løp med summering av poenger fram til dette løpet finner du på Brikkesys.


Da er høstsesongen sparket i gang. Neste gang er det 4. løp i OG-karusellen fra Langmyra med Gaula som arrangør. Da må vi stille store og små for å bevare ledelsen om pokalen!

Trening og O6`er 4 i Våttåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Aug 2022


Så er "o-ferien" over og det er sensommer!

Vi starter med internløp i Våttåsen onsdag 10. august kl 1800 med Kåre som løypelegger. Samlingsplass er ved Vanntanken på Hollum og Kåre har låst opp bommen til løpet, så vi kan kjøre helt opp - elegant!  Kjørerute fram til bommen ser du her

Det blir som vanlig fire løyper som i hovedsak går øst og nord for Våttåsen: 1,4km N, 2,1km C, 2,8km B og 4,1km A.

Ikke helt uventet er det i overkant bløtt i skogen, men det rapporteres slettes ikke om svømmeforhold på strekka! For de som imidlertid  ønsker å komme gjennom uten å bli bløt på føttene er det lurt med støvler.

Løypelegger har for øvrig ordnet med et skapelig løpsvær med opphold og god temperatur!

Da er vi i gang igjen og husk at dette er siste trening før den spennende kampen om å sikre et nytt napp i karusell-pokalen. Her må det øves!