Treningstilbud Onsdag kveld: SprintO-løyper i sentrum og sirkeltrening på Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Jan 2022


Atle stiller med løyper i Melhus sentrum 2. februar. Oppmøte på parkeringen ved rådhuset kl 1900:

Ta på deg refleksvest og hodelykt. Vi anbefaler å bruke piggsko

Etterpå (kl 20.00) blir det tradisjonell sirkeltrening i gymsalen på Høyeggen skole. 

Ta med egen gymmatte!

 Sprek gjeng møtte på treninga på Høyeggen i kveld.

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jan 2022


Intervall var tema for kveldens utetrening, og de fremmøtte valgte selv lengde og dermed antall drag. Løypene var lagt på kryss og tvers i Høyeggen, og det blinket i godt i «lykter i godt driv» der oppe! Felles for løypene (intervallene) var at løperne var innom målområdet og stemplet, før neste drag. Stjerneintervall er kanskje en mulig beskrivelse av økta! Bildene viser det ble satt full fart ute i vintermørket..

Men selv etter motbakkedrag, var folk klare for styrketrening i gymsalen, slik som de siste bildene viser. Johannes sørget for god musikalsk stemning til styrketreninga, herlig, og applaus til han! 

Gjengen i salen var skjønt enige om at denne typen øvelser gjør godt for muskulatur både i armer, mage, rygg og bein. Det er bare å fortsette med andre ord! 

Nå er det bare 1 uke igjen til neste trening. Den er det Atle som har ansvar for! Det er bare å sette av kvelden😊
Tilbud onsdag kveld: Stort utvalg av o-løyper og sirkeltrening fra Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jan 2022


Hege er kvelden vert på Høyeggen onsdag 25. januar fra kl 1900:

I følge Kjell Runes treningsopplegg er det dags for intervaller på onsdag. Det blir ulike løyper, og det er fritt frem om en velger en "vanlig" o-løype, kort-intervall-løype inne på skolens område  eller en variant  med litt mer bakke-intervaller. Alle løypene/postene er i området rundt Høyeggen skole!

Piggsko er å anbefale.

Etterpå blir det tradisjonell sirkeltrening inne i gymsalen! Ta med liggeunderlag!Sentrums-runden i kveld med stort oppmøte

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jan 2022


En særdeles frisk og opplagt gjeng etter kveldens sentrums-runde. Fra høyre: Kjell Rune Logan-Halvorsrud, Frank Egil Holm, Signe Holm, Ingrid Tronvold, Anita Døhl, Hanne Døhl, Kristoffer Lerli, John Lerli, Johannes Halvorsrud, Hege Solhjem Melhuus, Eli Aasland, Atle Pedersen, Stein Ivar Foss, Eivind Bakk, Marte Figenschou, Marit Melhuus og Ingjerd Melhuus.

Martin var kveldens løypelegger og hadde lagt løpet i sentrum øst med utgangspunkt fra parkeringa ved COOP Extra. 


Både kort og lang løype gikk over til Melhustunet, Kuhaugen og ned til Lenamælen før den rundet tilbake til utgangspunktet. Langløype gikk i tillegg rundt og bak Lena Terrasse og Buen.

Oppslutninga var helt fenomenal, tross litt surt vinddrag og snøbyger, for hele 17 deltagere stilt opp.Til venstre ser vi Anita og Eli  som kvitterer i mål ikke lang fra Høvdingen.

Her kommer kvelden resultater:

KORT:
 1. Johannes Halvorsrud 25.02
 2. Anita Døhl 27.31
 3. Eli Aasland 27.31
 4. Signe Holm 28.06
 5. Frank Egil Holm 28.35
 6. Marte Figenschou 37.05
 7. Ingjerd Melhuus 37.05
 8. Marit Melhuus 37.05
 9. John Lerli 37.08
 10. Ingrid Tronvold 43.16
 11. Hanne Døhl 43.42
 12. Eivind Bakk, - Fullført med glans
LANG
 1. Atle Pedersen 32.55
 2. Stein Ivar Foss 35.26
 3. Hege Solhjem Melhuus 36.38
 4. Kjell Rune Logan Halvorsrud 37.49

       5.    Kristoffer Lerli  33.54  - Mangler  1 post


Kommende uke blir treninga lagt til Høyeggen med en runde ute med kart i hånda og ordinær trening i gymsalen etterpå.O-trening flyttes til sentrum øst onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jan 2022


Vi fortsetter de vellykkede vinter-treningene med et nytt nattløp!

Onsdag 19. januar kl 1900 byr Martin på o-løyper igjen. Oppmøte blir i sørøstre hjørne av parkeringa til Coop Extra vis a vis Høvdingen. Tre timer fri parkering skulle holde for de fleste! 

Nye gangforbindelser på langs og tvers i sentrum er bl.a. kveldens nøtt.Orienteringsløpere trosset Gyda

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jan 2022

O-løpere lar seg ikke stoppe av litt ruskevær. 11 løpere møtte opp til kveldens treningsløp med innlagte overraskelser. Blåst og regn stod på fra vest da treningsglade melhusløpere la ut på kort og lang løype fra Brekkåsen skole. Kjell Rune, med god hjelp av assistentene Mirjam (24)  og Johannes (16), hadde planlagt og satt ut 13 poster fra skolen og ned til Tambartun, fordelt på 2 løyper. Før løperne la ut, fikk de med seg beskjeden: "På hver post er det en oppgave. Tenk sikkerhet. Dere skjønner det når dere kommer dit." 

Frank Egil og Signe klar for treningsløp

Overraskelsen på postene var styrkeøvelser. Man skulle f.eks. ta 10 spensthopp, planken i 1 minutt eller utfall bakover før man fikk løpe videre. Slik fikk vi bygget inn trening for musklene også under løpetreninga. Sikkerhetstenkinga bestod i å holde seg borte fra veibanen når man f.eks. tok push-ups.

John og Kristin er kledd for o-løp i regn og mørke

 

Siste utfordring etter 100-posten (målgang) var 90-graderen mot veggen, mens arrangøren tok tida. En god o-løper holder hodet kaldt og har god husk, men de små grå må trimmes om man skal være godt forberedt til o-sesongen 2022. Løperne måtte, i 90-graderen, memorere styrkeoppgavene de fikk på hver av de 8 postene underveis. Etter hvert som melkesyra svei mer og mer i lårene, ble det verre og verre å konsentrere seg om å huske, akkurat som å klare å konsentrere seg når man blir sliten i et o-løp og bommene kommer. Alle klarte seg imidlertid veldig bra. Her er resultatene fra den uhøytidelige 90-grader-memorere-konkurransen: 

DeltakerTid i 90-graderPoeng memorering
Atle1:308
Stein Ivar1:168
John1:455
Kristin1:007
Signe3:007
Frank Egil2:107
Hege1:098
Mirjam3:127
Johannes1:228
Martin1:184
EivindHeiagjeng
Kjell RuneHeiagjeng

Arrangøren var imponert over at så mange kom seg ut i det fuktige høstmørket på tross av varslet uvær. Melhus orientering kan være stolt av å ha så spreke og sporty aktive i laget. Neste uke er det nye muligheter for å komme i bedre form. Da er det Martin som har ansvar for opplegget. Vi har en mistanke om at det blir treningsløp da og. Årets første trening i fantastiske omgivelser

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jan 2022

Årets første trening ble gjennomført som treningsløp med utgangspunkt fra Capro på Brekkåsen. Stein Ivar hadde lagt løyper som innbød til veivalg og høye kneløft i skogen på Nordgardsmyra.

Litt i overkant av 10 deltakere møtte opp, og fikk en fin og stemningsfull tur i skogen. Nydelig vær, minus 3 og lett snødryss. Vakkert :-)

Er det noen andre som ønsker å være med oss på trening nå på vinteren, er det bare å følge med på våre hjemmesider. Meld din interesse så kommer kan du også komme med på e-postlisten vår med informasjon.

 Martin klar for start

 Da er vi i gang igjen - trening onsdag 5. januar kl 1830 fra Capro.

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jan 2022

 Da er det på tide å riste av seg jula og begynne å se framover mot lysere dager og ny sesong.

Vi starter opp året med o-løp onsdag 5. januar kl 1830 fra Capro på Gimse.

På grunn av nedbør og fremkommelighet vil ikke løypene bli klare før tirsdag ettermiddag. På grunn av dette vil dere få kart ved start.

NB! "Vanlige Covid-regler".