Medlemsmøte torsdag i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2019


Hver høst i overgangen mellom den lyse sommersesongen og den gryende mørke vintersesongen har vi medlemsmøte.


I år har vi medlemsmøte torsdag 19. september kl 2000 i Gruva 1. etasje. Her kan vi liste opp følgende sakliste som vi berører: 

1. Vi tar et kort sveip over sommersesongen 2019 og hvordan den har gått:

OG-karusellen +Treninger + Rekruttering + Egne løp (KM lang, O6`er, Ungdomsløp, ‘bedriftsløp, sommerløpene og karusell-løpet) + Kart + Turer og deltagelse i løp + Ukens løype + Turo + Allidrett/ Skoleorientering/ Barnehageløp + O-skolen på nett..


2. Kort om den nærmeste tida i høst med løp, trening, bestilling av klær og sesongavslutning.


3. Hvordan blir kommende vinter og sommeraktiviteter 2019 for oss i MIL orientering: Her er det viktig med gode innspill og diskusjoner!

a) Vintertreninger for rekrutter, ungdom og voksne. Vi har pr. i dag mulighet for trening inne i gymsalen i Brekkåsen skole mandager kl 1900-2030 (er brukt for ungdom) og i Brekkåsen idrettsbarnehage onsdager kl 1800/1900-2100 som er brukt for rekrutter og voksne.

b) Internopplæring i vinter?: Løypelegging + løypetegning på OCAD/Purple Pen + Annet?

c) Hvordan drive  rekruttering og opplæring til sommeren?: Finn Fram Dagen og  skoleorientering.

d) Hvordan skal vi trene til sommeren og hvilke løp skal vi ha?: Treningsløp, O6`er, karusell-løp, bedriftsløp, terminfesta løp o.a. Hvile kart og startplasser skal vi ha? Løpsledere/Løypeleggere?

e) Turer, samlinger og sosiale tiltak ellers: Midtnorsk mesterskap 2020.

f)  O-trimaktiviteter: Turorientering/ Grønne turer og Ukens løype.


4. Litt mer om dette?:

-  Skal vi ta på oss Midtnorsk mesterskap om to år?

-  Hvordan skal vi rekrutter og drive opplæring av nye rekrutter?


5. Annet?


Det kan også hende det blir en lett servering!!Morsomme løyper på Fremo i O6`eren`s 5. løp

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Sep 2019

Løypelegger Martin bød ikke bare på flotte løyper på Fremo. Det vanket også lettere servering noe som Emma Sofie, Sanna Else og Stein Ivar setter pris på. De to yngste (altså de to i midten!) stilte med splitter nytt rekruttsett: Tommelkompass og brikke.

Dette var 5.løp i årets O6`er og siste løp i dagslys i og med at løpet om 14 dager er innbakt i Gimse by Night. 


Våre to nybegynnere på bildet over har vært svært ivrige og møtt hver gang.


Ingrid T, Ingrid P og Hanne t.v. har også full pott så langt i O6`eren. Virkelig flott innsats. De gjennomførte også kvelden løype med glans i det krevende flate terrenget ved Fremo som er full av dødisgroper. Skikkelig fin utvikling har  de hatt etter bare en sesong i o-løypa!

Johannes leder -12år-klassen, men Sigurd tok kvelden seier. Kristoffer hadde kveldens nest beste tid i den nesten 4 km lange B-løypa.

Eivind t. h. med ei moderat tid i kveld, men kniver med John om seieren i H 50-74.

"Grunneier" Ole Bjørseth stakk innom samlingsplass for litt servering og en prat med Kåre.


John startet seint og hadde gardert seg med hodelykt som det nok ikke var mye bruk for i åpent terreng, men i tettskogen var det nokså skumt.Til slutt et familiebilde like før John kommer inn. Bild gjeng?


Resultater før øvrig ble at Stefan løp fortest i 3km B, mens Hege fikk beste tid i sin klasse.

I langløypa er det fortsatt Audun B som er sterkest, men Atle er ikke mye bak til tross for en lei lårskade. 

Se alle resultatene på Brikkesys.

Kommende uke blir det trening og opplæring i nattorientering fra Skjetnan.5. løp i O6`eren fra Fremo onsdag.

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Sep 2019


Martin vil legge 4 løyper til 5. løp i O6`eren onsdag 11. september. Start mellom kl 1700 og 1800 for at ikke det skal bli for skumt om det skulle bli litt rot i løypa. Det er merket noen hundre meter mot Klæbu fra krysset til Fremo leir.

Kartet er Fremo på Ler som er over et spesielt terreng for oss Trøndere: Ganske flatt med mange groper. Det er få ledelinjer og tydelige detaljer som gir god trening i kompassbruk og kartlesing. Martin har funnet traseer for nybegynnere og C-løpere som er greie.

Vi har avgang fra Melhusbanken kl 1700 for felles kjøring og her er kjørerute fra Ler.

Dette er altså siste trening i dagslys, så et tegn på at høsten er kommet. En god grunn til å møte opp til en fin o-kveld i et spesielt terreng.Stafett og Grand Finale onsdag i Børsa

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Sep 2019


Flott bilde! 

Slik gikk det i karusellen i 2017 med seier for året og pokal til odel og eie. I fjor ble det ikke kåret noen lagvinner, så i år starter vi på med en helt ny pokal. Og vinneren av årets lagkonkurranse kåres i Børsa onsdag den 4. september!

Vi har 633 poeng å gå på og det er ikke noe om vi skulle snuble på målstreken. Det er satt opp stafettlag som er sendt Børsa og de blir sendt med O-nytt. Vi fyller pr. nå 6 lag med 3 løpere hver. Så er det viktig å fylle på med løpere som ikke starter i stafetten, for det er vanlige løyper i tillegg til stafetten. Bare møt opp og gjennomføre ei løype, så blir det 50 poeng for laget - alle er like viktige. Men husk at løype skal bli godkjent, så sjekk koder og løp sikkert!!!

Oppmøte for felles kjøring fra Melhusbanken onsdag kl 1700. Stafetten starter kl 1800 og individuelt starter forløpende. Vii reiser telt for det er meldt litt regn. 

Da skal en fenomenal karusell-sesong krones med seier!

Merk også at det blir stor premieutdeling etter stafetten, der det premieres alle under 17 år som har deltatt i de tre individuelle løpene i sommer. Så blir de tre beste i hver løype premiert og selvsagt blir lagpokalen delt ut til det vinnende laget. I tillegg er det en pokal for selve stafetten som Leik har noen napp i fra før og det skulle vi ha gjort noe med også. Dette blir spennende!


Innbydelsen fra Børsa kommer her:30 løpere i 4. løp av O6`eren ved Lomtjønna

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Aug 2019


I frisk korn-vind ved Lomtjønna i Vassfjellet var 30 løpere møtt opp i 4. løp i årets O6`er. Hege hadde lagt utfordrende løyper i det relativt åpne terrenget mellom Lomtjønna-Lenadalen-Litlfjellet. Det er nokså tungløp med mye bløt myr med høye tuer og noe storkuppert høyfjellesterreng. Det er sjelden vi bruker dette flotte, men noe uvante terrenget. Og alle fikk seg en fin tur i godværet i kveld.

Mange valgte bort de lengre løypene til fordel for 2 C og hadde nok med det i kveld. Nybegynnere og  rekruttene står på og oppnår fine løp denne gangen også. Flott!

Raskest gikk det i 4,5km løypa med Audun og Stein Ivar med fine tider sammen med gjesteløper Øyvind Skjelderup. Stefan i 3km-løypa hadde også en svært god tid.

Resultater kan leses her. 

Her kommer flere stemningsbilder fra kveldens løp:Levert av IdrettenOnline