O-dvalen er over!

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Aug 2020Etter flere uker med pause i felles treninger og løp i klubben er vi nå i gang igjen!

Først litt om våre begrensinger i disse koronatider:

O-sporten har vært heldig og kunne drive sporten sin relativt normalt i alle aldersgrupper siden juni. Smittesituasjonen er nå så pass negativ at ytterligere gjenåpning ikke kommer med det første - det er heller en tendens til skjerpede regler i samfunnet rundt oss. Når vi nå starter på igjen, også med terminfestede løp, er det om å gjøre å etterleve de regler vi er blitt vant til på trening og som er praktisert i større løp.

Vi må derfor prøve å etterleve smittevern-reglene så godt som mulig, slik at vi unngår å bli innviklet i kjedelige hendelser til skade for enkeltpersoner og o-sporten. 

Under gjengis et utdrag av smittevern-veilederen som er vedlagt innbydelsen til ungdomsløpet onsdag:

 Generelt.

  • Denne veilederen tar utgangspunkt i NOFs veileder datert 15.06.2020. Generelt gjelder at personer som er syke eller har symptomer på smitte, ikke skal komme til arena. På arena gjelder ellers en- meters regelen. Alle skal forholde seg til de føringer som her er skissert og de føringer som smittevernansvarlig ev gir på stedet.
  • Arrangementet gjennomføres etter modell «Kom-løp-dra hjem». Ut fra dette blir det ikke premieutdeling, kiosksalg, oppslagstavle o.l. All informasjon blir lagt ut på nett. Foreldre/sjåfører bes ikke oppholde seg unødig på arena.

 Oppmøte / Start.

  • Løperne går direkte fra parkering til start via arena der overtrekks klær kan legges igjen. Hender, brikke og kompass skal rengjøres før start. Utstyr for dette vil være tilgjengelig ved start. Kart deles ut i startøyeblikket unntatt N/C løpere som får dette på forhånd. Det vil være kart tilgjengelig for N/C løperne før start. Første start kl 17:30 – se for øvrig PM som legges ut på Eventor

 Stempling.

  • Om du trenger tid for å stake ut kursen til neste post, så trekk unna posten slik at berøring unngås.

 Mål.

  • Løperne avleser brikke ved målgang og sluses videre til vask av hender, kompass og brikke. Etter målgang skal løpere gå mot parkering og dra hjem.
  • Det blir ikke utdelt lapp med strekktider og ingen resultatoppslag – bare på nettet og det vil heller ikke være tilgang på drikke. Løperne må selv ta med nødvendig drikke.

---------------------------------------------------------------------

Hva er tilbudet i denne uka? Vi ordner løyper til bedriftløp tirsdag som også brukes i O6`er og ungdomsløp onsdag!

Bedriftso-løp

Vi hadde fra i vinter meldt oss som arrangør av bedriftso-løp, men inntil nå er hele terminlista blitt strøket. Så nå i sommer fikk vi signaler om at kretsen ønsket å få til et korontilpasset løp etter ferien. Det viste seg så at at vi stod som første arrangør og blir dermed en prøveklut for bedriftso-kretsen. Løpet går fra Sjetnan parkeringsplass ved innkjøring til Skjetnemarka skistadion med start mellom kl 1600 og kl 1900. Allerede her er det bare å møte opp og løpe!

Ungdomsløp

Vi ble i sommer spurt om vi kunne arrangere vårt avlyste ungdomsløp i juni nå i august. Det sa vi ja til dersom vi kunne kombinere dette med vår O6`er. Ungdomsløp er et påmeldingsløp der fristen går ut i mandag kveld. Her er det absolutt mulig å delta for våre ungdommer opp til 20 år. Meld i fra innen i morgen kveld. Link til påmelding er her.

O6`er

Her kommer det løpet som er oppsatt i vår terminliste. Det blir det tredje løpet av 6 og som sagt går det fra Sjetnan parkering. Vi fletter inn våre løpere i ungdomsløpet, men vi har egne resultatliste utenom disse. Start er onsdag fra kl 1800 og framover en drøy time. Still i den fineste uniform og delta samtidig med ungdomløpere! Eller så tar vi løpet som det kommer og følger restriksjonene som er oppsatt for ungdomsløpet referert over.


0 Kommentar

Veivalgstrening i Vassfjellet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2020Audun B hadde lagt bratte løyper i Vassfjellet. Bratt, men mange veievalg og få poster. Utfordrende på alle vis.

De to kortest løypene gikk på platåene like under og like over Furukollen som bruks som rampe for luftsportsutøvere ovafor Rye og Prestbakkan. Greie løype ble det for jentene som løp C-løypa og etterpå ble det en svalende dukkert i Lodda. Henne, Ingrid T og Ingrid P har virkelig blitt stødige o-løpere og gjennomfører hver gang i fin stil.

B- og A-løperne fikk seg en luftetur oppå Fuglåsen og nordre del av Litlfjellet. Langstrekket til 1. post hadde en stigning på drøyt 150 høydemeter og det var heftig nok i den varmen som vi hadde. Kveldens store nøtt ble hvordan Fuglåslia skulle knekkes: Noen valgte en nordlig omvei via Bjønnhølet og Lodda, andre en sørlig via Storkleva og Silåsbekken, mens det var tre alternative ruter i midten med svært sterk stigning mellom stupa på tur opp. Bildet over viser ett av midtalternativene.3km B-løypa kunne klare seg bare med ytterligere 25 høydemeter, men hadde,i likhet med langløypa et veivalg som førte løperne 200 høydemeter over målområdet. Terrenget som vi snakker om nå - Fuglåsen og nordre Litlfjellet er et kremterreng for o-løpere med små myrdrag, bergknauser, småsøkk og det øverste av fjellskogen før snaua på Litlfjellet. Da blir det mange veivalgsalternativer og såpass lite stor ledelinjer og oppfangende detaljer, at det o-tekniske blir satt på kraftig prøve.

Løypene forsatte så sørvestover og nedover via Jostu/Loddgardshytta mot nordre Silåsen før alle fikk prøve Storkleva nedover. Det er litt synd å ha det så travelt at terrenget må forlates så for, men det var det med målet, da!  For de fleste fikk følge av noen svartfluer på ferden, men de ble disket for henging og kom ikke på resultatlista.

Det var store utslag i km-tider som forventet med mellom 15 og 25 minutter pr. km luftlinje. Det er verdt å fremheve Kristoffer sitt løp som fikk både bestetid i langløypa og dagens beste km-tid uansett løype og slo dermed sin læremester Atle med noen få minutter.

I B-løype hadde Stefan og Stein Ivar en tilsvarende oppgjør og der tok Stefan seieren med kveldens nest beste km-tid.


Over ser vi en god-demt gjeng ved målbukken: John Magnus, Trine, Eli og Anita.


Løypelegger Audun B til venstre med tidtakerutstyr. Fikk godord for løypene.

Resultater fra Vassfjell-løpet kan du lese på Brikkesys. 

Dette var siste treninga før ferien. Straks er vi imidlertid i gang med Sommerløpene i Melhus. De blir lagt ut på hjemmesida i helga. Ellers kan det nevnes at Leik har treninger i hele sommer med 3-dagers løp 15, 17. og 18. juli. 

Vårt neste løp kommer onsdag 12. august, men kjære dere vi har mer å by på: Turorientering og Ukens løype står ute og venter. Vi skal prøve å formidle det meste på hjemmesida. 

God sommer!


0 Kommentar

Siste onsdagstrening før ferien

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Jun 2020


Treningsløp den 24. juni er siste løp før ferien; start mellom kl. 18-19.  Merket fra Rye (v/ Melhus kirke). Parkering i skarpsvingen ved Loddbekken (ved P på kartet). Merk at veien er dårlig på slutten, se opp for steiner som stikker opp. Parker slik at flest mulig får plass. Hvis det blir fullt, er det mulig å parkere på gressvollen ca. 300 m lengre ned (nedom veien). 

Fra parkering følg traktorveien ca. 150 m sørover (oppover) der det henger en skjerm på venstre side; følg sti (snarvei) opp til traktorveien igjen der du vil se samlingsplass like oppi veien.

 Løyper: nybegynner (1.3 km), C (1.8 km), B (3,0 km) og A (4.9 km). Løypene A & B vil ha klassisk langdistansepreg. For å gjøre treningen mest mulig relevant for større løp får A- og B-løperne kartet i startøyeblikket; 60 m til startpost (ingen stempling). NY og C får som vanlig studere kartet på forhånd.

 Ta med rikelig med drikke. Et tips er å ta med drikkebelte/Camelback under løpet på grunn av den sterke varmen.

 Husk å følge vanlige Korona-råd (desinfeksjon av brikker før registrering, start og avlesning etter løpet. Prøv å hold 1 m avstand til hverandre).

Velkommen til Vassfjellet – denne gang med superraske myrer! 


0 Kommentar

Klubbmesterskap i høysommervær ved Lauglovatnet

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Jun 2020


Det ble en kveld der ingen riktig ville dra hjem. En svært god-demt sommerkveld, passe justert temperatur av en god bris ved den sørlige bredden av Lauglovatnet. En fin ramme for årets klubbmesterskap.

John hadde lagt fire flotte løyper med poster rundt og  vest for vatnet. I et mylder av stier, veier og skiløypetraseer med tett skog i mellom var det nok å følge med å for de nærmere 30 løperne. Vi fikk brynes oss på mange fine strekk og poster. Men med en passe stort felt av fluer som jaget bak gikk det greit.

Resultater ser du på Brikkesys.

Her kan vi kan kose oss med noen bilder fra den store kvelden:Langløypa sees til venstre og samlingsplass med tidtaking over. Teltet var til styrtregnet. Vi fikk ikke regne, men noen få tordenskrall.


Førstkommende onsdag blir det trening i Vassfjellet rett opp fra Rye / Prestbakkan med Audun B som løypelegger. Det blir det siste løpet før sommeren i klubben.


0 Kommentar

O6`er og Klubbmesterskap onsdag fra Skogly og Lauglovatnet

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jun 2020


2. løp i O6`eren og klubbmesterskapet går av stabelen onsdag 17. juni kl 1800-1900. Vi skal besøke Leinstrandmarka og parkerer på skistadion på Skogly/Ringvoll. Herfra er det merket nordover i 5-600 meter til bredden av idyliske  Lauglovatnet. Ja, det er bare å se på bildet - mye å glede seg til! Her er veibeskrivelse fra Melhus.

Det er John som er løypelegger og varter opp med 4 løyper som vanlig i ulike lengder og vanskelighetsgrader. Løpet er 2. løp i O6`eren og samtidig vårt årlige klubbmesterskap. 

Klubbmesterskapet blir premiert for de yngste og det gjøres like etter løpet. John har, som det passer seg en god løypelegger, ordnet med godt vær, rist og grillkull. Vi oppfordrer alle innen onsdag kveld å skaffe seg rikelig tid, god mat og drikke.

Som bilde også viser er det helt utmerkede bademuligheter like i nærheten, så badetøy er ikke å forakte! 

Vel møtt unge og gamle, uerfarne og utlærte o-løpere!


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline