Minnerik sesongavslutningskveld på Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Okt 2020


Spreke ungdommer med premier for deltagelse i årets O6`er: Johannes H, Signe, Kristoffer, Ingrid P, Ingrid T og Hanne. Johannes L var ikke til stede. De er flink til å møte opp og er stødige o-løpere!


Lommelyktløpet ble første gang brukt sammen med sesongavslutninga i 1985 og siden er det blitt slik - også når det gjelder navnet på løpet, for i starten var det helt vanlig med lommelykt. Med bare et år eller to som unntak har også sesongavslutninga  vært arrangert på Bjønnabakken. Fra starten også tidtaking med stoppeklokke vanlig, men nå kan løpet bli arrangert med køfribrikker, to pc`er og visning på storskjerm.


Atle har i de siste åra vært primus motor for selve lommelyktløpet og det også i år. I flere år var det miks-stafett på Snellmyra, men de to siste åra er starten flyttet til Bjønnabakken og løpet er blitt et poeng-løp. Det er også tradisjon fra 1990-tallet, der postene fikk stigende poengtall etter vanskelighet og avstand fra mål.

Ikke helt ulikt dagens utgaver, men noe har endret seg: Tre datamaskiner og en storskjerm er innført de siste åra og det gir uante mulighet for kombinasjoner av poeng og visninger.Her ser vi kartet som ble brukt av alle løperne - fotrappe og lettløpte løpere eller noe løpere som er noe seinere og daff i knea. Rått parti ville man tro, men det lar seg gjøre å fikse på:

Her ser vi baksida av kartet som har ei oppskrift på poengjakta.
Lav og høy alder ga en del mer poeng allerede før start! Så fikk løperne 50poeng for hver post som ble tatt og ekstra poeng for utvalgte strekk og til slutt ekstrapoeng for ett klatrestrekk og spurtpoeng fra sistepost til mål.
Signe tok skalpen på alle i lommelyktløpet denne kvelden. 

Her kommer noen fotoskudd fra før og etter løpet:
Etter løpet var det den tradisjonelle serveringa med vaffel, syltetøy, rømme, saft og kaffe. Her regjerte Trine og Hege. Her er alt klart til skrubbsultne løpere kommer inn!

Kristoffer og John ser ut til å kose seg med serveringa.


Som et forfriskende intermesso bidrog Martin med stalltips om stell, bruk og vedlikehold av bukker, postenheter og skjermer. Særlig måten snora til postskjermen blir knytt på har avgjørende betydning for tida som brukes på utsetting og inntaking av poster. For å illustrere dette best mulig ble det arrangert en orienteringspostflaggsammenbrettingskonkurranse.

Martin er, som mange vet, materialforvalter for det mest brukte arrangementsutstyr sammen med Ole som har større og tyngre arrangementsutstyr.


Så til premieutdelingene:

Martin har de siste åra vært ansvarlig for Ukens løype. Hver deltager som fullfører 8 av 10 løyper blir godkjent og får første året en flott pokal som sendere blir dekorert med merker og årstall. Etter 15-20-25 osv år blir det plaketter. 

I år hadde 22 kjøpt opplegget og 15 fullførte 8 og flere løyper. Mona Keiserås Hugdal fikk plakett for 20 fullførte år. Gratulere!!


Stein Ivar og Eivind stod for opplegget med Turo dette året også. Etter en pangstart i førpremieren for turorientering i påska (Påske-tur-o), var det optimisme før den ordinære sesongen. Vi fikk en svært god sesong med 66 solgte konvolutter og 58 av disse levert inn sine klipp.

Av disse igjen klarte 42 deltagere kravet til ett eller annet merke - hele 18 av disse klarte et merkekrav for første gang. Gratulere!!

En av disse var Eli Aasland som klarte gullmerket som her deles ut av Stein Ivar.

Med dette gikk enda en sesongavslutningskveld med Lommelyktløp inn i historien.

Vi tar nå 14 dagers pause, men siste onsdag i oktober starter vi med vintertrening på Høyeggen skole.


0 Kommentar

Lommelyktløpet, sesongpremiering og servering onsdag på Bjønnabakken.

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Okt 2020


Året går fort, selv om vi har hatt et merkelig år.

Det tradisjonelle Lommelyktløpet med sesongavslutning går av stabelen onsdag 14. oktober på Bjønnabakken i Øyåsgrenda.

Kl 1800 er det oppmøte til Lommelyktløpet. Atle har lagt ut noen poster som blir til poengorientering, klatrestrekk og spurtpris! Moro får den som stiller til start!!

Etter løpet serveres det utsøkte retter av Trine og Hege i restauranten. Klart til servering en gang rundt halv 8 og holder åpent til arrangementets  slutt.

Noen minutter over kl 8, senest halv 9 blir det den store premieutdelinga; Til Lommelyktløpet, O6èren, Ukens løype og Turorientering. Masse premier og heder!

Da er det bare å møte opp til sommersesongens siste arrangement i år!

Vi vil legge til rette for sikker koronahåndtering. 


0 Kommentar

O6-er – Gimse by Night onsdag 30. september

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Sep 2020


Så er det klart for Gimse by Night som også er 6. og siste løpe i vår O6`er dette året! Denne gangen er løpet lagt til Brekkåsen skole og et helt nytt terreng blir tatt i bruk.

For nybegynnere og C-løpere så er det vanlig rutine med å bare møte opp og løpe med start mellom kl. 1900-2000. Det blir mye gateo-løp og enkle løyper. Kjekt å ha med hodelykt (solnedgang kl.1850). Om man starter tidlig kan man også rekke å få med seg den den massive fellesstarten kl. 20 (husk holde god avstand).

For de andre er løpet et terminfeste løp med tre løyper med fellesstart kl. 2000: B (ca. 3.1 km; mulig å følge relativt sikre lederlinjer), A-kort (ca. 4.1 km; relativt krevende) og A-lang (ca. 5.7 km; krevende). Her blir det mørk og man må ha hodelykt. Merk at mange som deltar ikke har så store ambisjoner ut over å finne frem. Benytt anledningen til å prøve dere i en fellesstart der dere garantert har mange lykter rundt dere som lyser opp i skogen – spesielt i starten. Dette vil garantert bli et minne for livet. Godværet er også på plass! 

For å få oversikt over antall deltagere ønsker vi at flest mulig melder seg på selv på Eventor eller varsler Eivind (918 56 439) – helst innen søndag eller mandag og, men uansett er det ikke noe problem å møte direkte på løpet og melde seg på seinest innen kl 1930 onsdag kveld. Husk å bruke utsatt håndsprit før start og før avlesning i mål. Øvrig informasjon med innbydelse og PM (etter hvert) finner man her: https://eventor.orientering.no/Events/Show/12166.

NB! Det er noe begrenset parkeringskapasitet ved Brekkåsen skole, så prøv å finne andre lure plasser i området som en liten plass ned for buss-snuplassen på Brekkkåsen ned mot barnehagen, Saga og plassen mellom Saga og snuplassen.

 Tvi, tvi! 


0 Kommentar

Friske løyper i kvelds løp i Våttåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2020

Kristoffer er veldig fersk 
løypelegger, men vartet opp med friske løyper i lia mellom Valshaugen og Våttåsen  i kveld. Det ble drøye km--tider for mange, men en fin treningstur med mange o-tekniske utfordringer ble det.

Dette er den 3,2 km lange B-løypa

Om lag 20 deltagere møtte opp og løp ei av de fire løypene. 10 stilte i de to korteste løyper og gjennomførte i fin stil.

I B-løype ble det en solid seier til Kåre Onsøyen som er i god form for tida Noen prøvde seg med at han er tidligere eier av noe skogsområde i området, men det har nok lite med sannheten å gjøre.

A-løypa ble vunnet av Stein Ivar knapt foran Stefan - begge med sterke løpstider.Her har vi et knippe av deltagerne med løypelegger Kristoffer i midten. 

Resultater kan leses på Brikkesys.

Neste på programmet blir Gimse by Night fra Brekkåsen skole kommende onsdag. Da må hodelyktene lades opp!


0 Kommentar

30 løpere med i kveldens O6`er fra Rye.

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2020


Oda og Emil står her ved startenheten. De gjennomførte enda en gang med glans i nybegynnerløypa!


Det ble riktig godt oppmøte i kveldens o-løp fra Rye. 30 ble fristet av et fint høstvær og greie løyper som Martin hadde lagt mellom Lodda - Svartåsen - Gammelåsen. 

Det gode oppmøtet i seg selv er gledelig, men i tillegg er det moro å se barn og ungdom komme igjen gang etter gang og har tydeligvis stor glede av o-sporten. Det er bare blide fjes å se. Og ikke nok med det: Også i kveld kom det tre nye løpere for første gang. Julie, Colin og Tor Håkon prøvde seg for første gang i et o-løp i skogen. Flotte greier.
I løypene er det som vanlig noe kniving om plasseringen. Audun og Atle gjør opp seg imellom med små marginer som regel. Ett lite minutt ble det i favør Audun i dag. Ikke langt bak kom Stefan, Kristoffer, Kjell Rune og Hege som perler på en snor. Alle med km-tider mellom 9 og 12 minutter.

Her er Kjell 'Rune, Hege, Atle og Audun samlet til en prat om veivalg i A-løypa.På "hjemmebane" slo John Magnus (med Prestmo til etternavn og løpet gikk på Prestbakkan!) til med seier i B-løypa godt framfor Kåre på andreplass - begge med gode km-tider.

Her er John Magnus sammen med Signe og Frank Egil som begge løp C-løypa.

I C-løype finner vi mange flotte ungdommer som gjennomfører sine løp med stor sikkerhet. Disse utgjør 8 av 10 i løype denne kvelden: Utmerket gjennomført!
5 medlemmer av familien Bredland Seehus. To på fire føtter og tre på to føtter! Det ble debut i C-løypa i kveld.


Her ser vi også den nyeste tilskuddet Julie i midten av jentegjengen av ungdommer i C-løypa.De aller ferskeste finner vi i kveld i nybegynnerløypa. Alle i nybegynnerløypa som deltok i kveld har begynt i høst - de siste kom nå i kveld. Svært gledelig!


Colin og Tor Håkon hadde sin først tur i nybegynnerløypa i kveld og fikk litt starthjelp av Eivind. I tillegg til poster som ble plukket i tur og orden ble det også fortært litt blåbær.

I løpet av kvelden ble Kjell Rune hedret som 50-årsjubilant med et hurtigoppsatt blandet kor. Her kan du høre og se opptrinnet.

Vi annonserte vel sist at vi nærmet oss o-løp i mørket. Kveldens løp gikk helt uten problemer og vi vil gjennomføre også neste ukes trening i dagslys, men med enda litt tidligere start. Da er det Kristoffer som legger løyper fra Valshaugen.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline