Vellykket ski-orienteringskveld i Sjetnmyra

Postet av Eivind Bakk den 14. Mar 2022


Melhus ski representert med Anne Lise Endal og Melhus orientering representert med Frank Egil Holm har fått kart av Eivind Bakk som betjente skranken akkurat da.


O-avdelinga har snakket om skiorientering noen ganger, men har ikke våget oss ut i det. Når henvendelsen om ønske om skiorientering kom fra skiavdelinga med tilbud om å kjøre opp ekstra spor i lysløypeområdet. Da var vi ikke seine med å takke ja, for sporkjøring er avgjørende for å få dette til. I skiorientering er det slik at det kjøres opp et visst antall spor på kryss og tvers mellom postene, så er det opp til hver enkelt å finne raskest variant - og gjerne på tvers av oppkjørte spor om føret tillater det!  Det ble et konsentrert område som ble brukt vest for veien med løyper som krysset hverandre. Det var lagt 2 løyper med ulik lengde, så da var det bare å velge kort, lang eller begge to. 

Det ble rundt 40 deltagere med stort og smått som deltok mandag kveld da vi arrangerte ski-orientering lagt til skiavdelingas treningskveld mandag. 
Føret var ganske skarpt med overgang fra plussgrader til rundt null under treninga. Det la ingen demper på innsatsen - snarere tvert imot. 
Det som i alle fall er sikkert er at stemningen var god i løypenettet der jakten på postene foregikk! 

Moro syntes i hvert fall Victor det var!


Etter at de var kommet vel i mål, vanket det varm saft og en liten lapp med bekreftelse på tid og vel gjennomført løp!  Et samarbeid mellom Melhus ski og Melhus orientering har vært på snakk lenge - i kveld ble det endelig! Flere uttrykte at de syntes det var morsomt, og at ønsket flere kvelder med samme treningsopplegg! 

Det lover godt!

De som stilte fra orienteringsavdelinga denne kvelden var Hege, Frank Egil, Stein Ivar og Eivind

Her kommer et knippe knips fra skio-kvelden:


Eivind forklarer ivrige skiløpere før start.

Kristian er ferdigstemplet og har kortstrekket til nest siste igjen og så innspurten!

Vilja kvitterer på nest siste post med god hjelp av pappa Robert.
Her er det Iver og Kristian som  er klar for nest siste strekk mot mål.


Dette er to garvede orienteringsløpere fra sist sommer. Skiorientering var nesten like bra mener Martin og Erlend.