Et tilbakeblikk på et jubileum i et jubileumsår

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jul 2016

Midt i vårt 70-års jubileumsår er det morsomt å se hva som gikk for seg da det ble feiret 50-års jubileum i 1996. Den gang som i år var det først i slutten av året det ble den store markeringa, men som en morsom vri ble det invitert til nostalgisk jubileumsløp på det originale o-kartet over Våttåsen som ble brukt for første gang i oktober 1954. Kartet er synfart (i løpstraseene) og rentegnet av Arne Solem og Ivar Keiserås. Gjengivinga av kartet er ikke helt god, men viser nesten hele Våttåsen, Skjetnemyra, litt av Momarka og terrenget mot Ånøya med Storknuken.


Dette innlegget stod på trykk i Trønderbladet like i forveien for løpet 4. juli 1996 . Løpet fikk ikke den helt store deltagelsen, men en fin markering og historisk tilbakeblikk ble det.

Kartet er tatt med for å minne litt om vår nære fortid som organisert idrett. O-sportens arena er utmarka, mens vårt idrettsanlegg er o-kartet. Framover i sommer og høst blir det presentert noen virkelige godbiter av gamle o-kart, sammenlignet med dagens kart. Det vil bli også bli opplysninger om synfaring, trykking og litt om de største løpene som er blitt arrangert på disse karta.