Det var sommerstemning på Brekkåsen i går kveld

Postet av Eivind Bakk den 20. Apr 2023


I strålende vårvær med et tydelig snev av sommerstemning ble sist o-løp i vintertreningssesongen avviklet onsdag kveld fra Capro-bygget på Brekkåsen.

Familien Lerli var siste vertsfolk og John hadde lagt løyper som gikk litt i boliggatene og en del i skogen nordvest for boligfeltet i retning Aundalen og Vollmarka. Noe snø finnes fortsatt, men veldig store områder er bare og gir en fin o-følelse etter en lang vinter. Det satte de om lag 15 løperne stor pris på.O-løp om våren gir bedre sikt i kratt og løvskog, men er også krevende når det gjelder snøfonner og utydelige stier. Det skapte noe nøling i skogsområdene, men ikke verre enn at sleivene ble mikroskopiske.

Det var også tilfelle med våre yngste deltagere, Martin og Erlend, som på imponerende vis tok seg gjennom postene i skogen. Flotte greier.For å holde på tradisjonen, ble det så ei økt inne i C-bygget med stafett og styrketrening signert Lerli.

Det startet med frakting av småstein: Tre to-mannslag skulle løpe bort til ei bøtte med steiner og en terning. Terningen skulle så kastes og sifferet ble antall steiner som skulle løpe enkeltvis bort til bøtta lengst mot ribb-veggen og så veksle med neste på laget. Fire omganger for hver deltager.

I runde to skulle det løpes to ganger hver, men da skulle steinen tas med tilbake til bøtta ved terningen. Utfallet er nok helt umulig å spå på forhånd og det viste sluttresultatet også. Moro ble det i hvert fall.

Til slutt de siste styrkeøvinger og gode uttøying som forhåpentlig holder over sommeren!

Vel blåst vintertrening og velkommen o-løp i skogen!