Gimse ungdomsskoles vinteraktivitetsdag i Hollumsåsen

Postet av Eivind Bakk den 9. Mar 2023


Det var folksomt i Kneppen nord for Hollumsåsen idag. Rundt 250 elever og et 20-talls lærere fra alle tre trinnene på Gimse ungdomsskole.

O-avdelinga hadde fått forespørsel om å ordne ei løype eller to for en alternativ aktivitet i vinteraktivitetsdagen. Eivind hadde lagt løypa, mens Martin var til stede på dagen med tidtaking og gode råd. Han hadde fått med seg en stødig kar fra O-laget Gaula, nemlig Reidar Solem. Det var nyttig og ga bedre tid til litt instruksjon til de som ønsket det.Været var helt strålende og sola varmet godt. Det var bra, for gradestokken opp mot 20 minusgrader på morgenkvisten.

Elevene anla derfor et titalls bål rundt omkring i nærområdet.


Grilling på bålet framfor gapahuken. Lærer Arne Skarsem bak til høyre.

En aldeles strålende vinterdag!

30-40 elever dristet seg til å ta enten lang- eller kortløypa. Skuffende få egentlig, men læreransvarlig Arne Skarsem opplyste at orienteringa var frivillig denne gangen.

Noen sprang kortløypa flere ganger for å forbedre tida. Vinnertida ble 8 min og ett sekund. Her var det elever som gikk rundt løypa på ski også. De som gikk langløypa gikk rundt på føttene. 
3 elever etter gjennomført løype, hvorav én fullførte kortløypa på ski. Læreren i forgrunnen ville være med på  bildet hvis han fikk æren av å pryde hjemmesida til O-avd.

To ivrige O-jenter etter innkomst.