Nytt sprintkart ble løpt inn i kveld

Postet av Eivind Bakk den 23. Mar 2022


Treninga er ikke ferdig før alle strekk er løpt gjennom - på kartet!


Atle har den seneste tida ordnet sprintkart fra Høyeggen opp til Østerdalsvollen og nordover via Rønningstrøa til Løvsethaugen.

Kveldens løp hadde utgangspunkt ved barnehagen på Rønningan. Løypene gikk både opp og ned av Rønningstrøa og Hesttrøa/Løvsethaugen. 

En del løping rundt private eiendommer ble det også, slik at løypelengdene ble en del lenger i terrenget enn det som vises på kartet.

Kortløypa som sees til venstre var "bare" 1,9km, men det ble en del lenger og mange høydemeter til sammen.


Kveldens treningsøkt med styrketrening komponert av Atle. I en pause fikk vi tid til o-fortelling. Det er at en person forteller hvor han løper på kartet. For de andre er det om å gjøre å følge med, så man kan si hvor løperen hadde løpt. Det er ikke enkelt verken for fortelleren eller de som lytter å kunne uttrykke seg korrekt og å kunne følge med fortellinga. God karttrening er det i hvert fall. Det er dette kartet som studeres på øverste bildet.

Helt til slutt ble det tid til uttøying med bl.a. ei spesiell yoga-øvelse presentert og ledet av Atle.

Utgangsposisjonen var å stå på firaføttern med baken godt opp. Så skulle  høyre fot strekkes ut bak et øyeblikk, føres framover og legge fotabladet til venstre under deg og med kneet til høyre. Kroppen senkes så ned på det stakkars kneet og leggen.

Allerede på dette tidspunkt var øvelsen så komplisert og uvant at den kunne med fordel ha fortsett en annen kveld. Når vi så var kommet oss ned i denne rugestillinga, lurte Hege på hva som kunne være passe forklaring til ambulansepersonalet når de kom.

Miraklenes tid er ikke over: Atle beordret atletene til å få venstrefoten under seg og løfte skrotten opp, slik at høyre fot kunne rettes ut og bakover og settes så i bakken sammen med den andre. Og trur du ikke: Det ble fotskifte og samme øvelsen på motsatt fot! 

Til alt hell kunne vi også spare ambulansen til en annen gang! Ja, altså. Det er bare å prøve, men ikke alene kanskje?!


En kjempefin orienteringskveld var dermed over. Neste gang er det Eivind som skal klekke ut smarte poster og spektakulære uttøyingsøvelser - og sommersesongen nærmer seg!