Karusell-stafetten ble til en trist kveld med akutt hjertestans

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2018

Første etappe var godt i gang med veksling av de beste laga, da det kom melding fra 3. siste post at en Gaula-løper hadde fått hjertestans. Det skjedde noen få meter etter stempling og det var raskt mange løpere som kom til posten og kunne etter ett til to minutter starte hjerte- og lungeredning. Det gikk ganske raskt å få ringt 113 i dette området som har dårlig mobildekning. 

De som startet med behandlingen hadde god kunnskap om livreddende førstehjelp og flere hjalp til ved og rundt pasienten og beskjeder ble gitt til samlingsplass der løpet ble stanset.

Helsepersonell kom til etter en stund og etter litt behandling på stedet ble løperen kjørt til sykehus. I går kveld onsdag er det relativt gode nyheter om tilstanden fra legen og pårørende sier i dag at situasjonen er den samme.

O-løp er moro og stafett i karusellen er spennende. Selv om det går sekunder og minutter før løpere skjønner hva som skjer ved en slik hendelse, blir stafetten plutselig helt uviktig. Raskt ble de rette handlingene utført, løpere hjalp til og beskjeder ble gitt raskt og, etter forholdene, med stor ro. 

Vi hadde mye hell med oss når dette skulle skje. Oppholdsvær med god temperatur, hjertestansen kom bare 20 meter etter posten og det var mye løpere på tur inn og ut av posten som kunne reagere raskt og som kunne førstehjelp. Da håper vi at hellet fortsetter og behandlingen gjør at løperen kan komme seg på beina.