Slik lager du en bildefil av et kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jul 2018

Når du skal bruke Livelox eller andre webaserte verktøy så må du ka laget en bildefil av kartet. Denne bloggen beskriver hvordan du gjør det i Purple Pen og i Ocad. Hvordan du gjør det er beskrevet her.

Purple Pen 

Hvis du har tegnet løypene i Purple Pen så velger "Lag RouteGadet files.." under Fil-fanen som vist under.


Du får nå laget en gif-fil av kartet, en xml-fil og en gfw-fil som du kan benytte i Livelox. I dialogboksen som kommer opp får du mulighet til å gi navn på filene og du kan bestemme hvor filene skal ligge.


OCAD

Fordelen med Ocad er at du kan eksportere en world-file som du kan bruke når du skal georefere kartet. For å få til det så må kartet være georeferert. Sjekk om kartet har Bakke-koordinater ved å å gå inn på Kart-fanen og "Målestokk og kartkoordinater".
Som du ser på bildet under så har Gimsekartet Bakke-koordinater. Dette er koordinater som ligger i koordinatsystemet UTM/WGS 84 Zone 32N. Dette betyr at du kan lage en world-file.

Når du skal eksportere en kartet til en bildefile i Ocad så må du ha lage en blank løype uten poster. Løypa skal bare inneholde starten. Velg den blanke løypa og eksporter kartet ved å klikke på "Eksporter..." under Fil-fanen.På høyre side i vinduet kommer det opp valg for eksportering som vist i bildet under. Her setter du oppløsning, kvalitet. I tilegg kan du huke av valget "Lag World-file (.jwg)".
Når du velger "Del av kartet" så får du mulighet til å velge et utsnitt over det området som dekker alle løypene. Du gjør det ved hjelp av rektangelet som vist i bildet under.

Klikk på "Eksporter" og du får eksportert bildefil av kartet og en world-file hvis du har valgt det. Hvis du får en bildefil hvor løypa er tegnet inn så har du glemt å velge den blanke løypa som bare inneholder start.

Nå har du det du trenger for å få laget et arrangement i Livelox.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.