Siste ungdomstrening før sommerferien

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2018

Vårens siste ungdomstrening foregikk på Henriksåsen i Bymarka. Kristoffer, Andreas, Joakim og Oskar møtte opp. Kanskje ikke det beste oppmøte, men som forventet i skoleferien. En milliard knott dukket også opp, så det ble skikkelig livlig på treningen. Atle hadde lovet å stille med eplekake og krem på treningen, og det ble det. O-kart ble benyttet som servietter og krem fra spumaflaske gjorde susen.

GODT MED KAKE: Godt å få i seg litt kake etter en slitsom treningsøkt.


Det er mange som står på og lager et godt miljø, i o-gruppa i Melhus Idrettslag, men jeg vil påstå ungdomsgruppa er en viktig faktor for miljøet i klubben. Uten de flotte ungdommene i klubben, hadde det blitt traurig. Deres humør og glede gir oss gamle en god vitamininnsprøyting. Dagens kommentar fra Joakim: "Det som er så bra med orientering er at vi spiser kake, for i o-gruppa skal vi aldri gå i minus!"

I vår har mange av ungdommene vært engasjert i konfirmasjonsundervisning, og etter hvert er noen opptatt med trafikalt grunnkurs. Det har påvirket oppmøtet på treningene, men plutselig dukker de opp på treningene og skaper liv i leiren. Vi er veldig fornøyd med oppmøte fra ungdommene i vårsesongen.

Orientering er en sport hvor man trenger å samle erfaring for å få til de riktige veivalgene, men de fleste bommer skikkelig innimellom. Å stå ute i skogen uten å vite hvor man er på kartet kan være frustrerende, og tiden går forferdelig fort.  For de unge er det en ny opplevelse, som de trenger å trene på, mens vi eldre har opplevd det mange ganger og vet hvor frustrerende det er.


På mandagstreningene har vi lagt inn noen utfordrende poster så de kan får veiledning på vanskelige poster, og forhåpentligvis slippe å rote seg helt bort. Vi har trent på korte vanskelige strekk, eller vi har trent på hvordan vi skal dele opp lange strekk etter kjente ledetråder. 


KOS DOKKER!: Eplekake med krem på o-kart som serviett. Kan det bli bedre?På dagens trening trente vi på å finne en tydelig ledelinje, som man kan bruke, før man finner posten. En myr er fin å bruke her. Skal man finne et høydepunkt inne i skogen er det alltid lurt å først finne en myr som ligger 50 meter unna først, for så å løpe sakte inn til høydepunktet.

,

LEDELINJE: Når du skal finne 3. post, så er det veldig viktig å finne myra på nordsiden først og så blir greit å finne posten. 


På dagens trening løp gutta 4 sløyfer på ca 1 km. Det ble en fin treningsøkt på 4 km, i blaut myr, og over stokk og stein.TELT: Vi satte opp telt for å holde mygg knott ute, men det endte med at alle fluene og knottene flyttet inn i teltet og vi satt ute.


Vi fortsetter med ungdomstreningene til høsten, og vi håper på like godt oppmøte som vi har hatt i vår. I mellomtiden får dere nyte en strålende sommer.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.