Rekorddeltagelse i årets Gimse by Night

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Sep 2023


Her står et rekordstort startfelt klar like øst for Hollumsvegen onsdag kveld. Funksjonærene under ledelse av Frank Egil har ganske god kontroll over de spente løperne i fire klasser. Fellesstarten er like før. Foto Klara Storler.

Før det, ja lenge før fellesstarten, var våre ivrige nybegynnere i gang med sine løp. Da var det behagelig lyst og løypene gikk unna i en fei. Deretter var det den tradisjonelle andrerunden for mange i ei annen løype enn første gangen og da kom det herlige mørket!

Alle vår rekrutter gjennomførte i fin stil!!Kristin sender her ut Martin og Trond i C-løypa. Foto Frank Egil Holm.Emelia og Stig er også fullt fokusert før start. Foto Frank Egil Holm.

Martin kontrollerer at Erlend nuller ut før start. Foto Kjell Rune Logan Halvorsrud.

Godt å ha far Erlend til å ta ut kursen synes Eline og Martine. Løpet gikk helt utmerket. Foto Frank Egil Holm.


Så var det klart til fellesstart. På bildet under inntar løperne startstreken og sparer batteriene med å ha svarte lykter. Foto Klara Storler.


Audun var som vanlig løypelegger og hadde lagt fire løyper til fellesstarten og noe enklere løyper til nybegynnerne og C-løperne.

Starten ved Hollumsvegen for alle og poster innpå og rundt Nordgardsmyra. De lengste løypene gikk langt nord i boligfeltet før de avrundet med noen ravinedaler i terrenget nordvest for boligfeltet.

Løypene fikk svært gode tilbakemeldinger - krevende og rettferdig.
Foto Kjell Rune Logan-Halvorsrud.


Her er en video fra starten servert av Martin Melhuus: https://youtu.be/VDYbbHcccjU....og her er feltet på vei til skogen og mørket med månen som veiviser? Foto Klara Storler.


Etter knappe 400 meter for løpere i langløypa en spredningsvariant med 5 poster (pentagon), der det ble 11 strekk-varianter. Løperne i mellomløypa kom dit etter en ekstra post for å ikke få kødannelse. Felles for løperne inn til spredninga, er at det er mange som kan henge på de beste til dit, men må straks begynne å orientere selv. Mange må derfor senke farten betraktelig etter det.

Her er en lengre video fra fellesposten i pentagonen der Audun sto: https://youtu.be/gtoYe8aFHIE

Løperne fikk ingen flere spredninger etter denne og ble møtt av et mer tradisjonell orienteringsløp inn mot mål like ned for Brekkåsen skole.

I langløypa fikk løperne prøve seg i Olderbakken etter nesten halvløpt distanse og Audun har tatt stand i Åkerveien: https://youtu.be/89LxkhJBxIc.

Lang- og mellomløypa hadde en runde i ravineterrenget nordvest for boligfeltet - nesten til Aundalen for langløypa, før de avsluttet nordover parallelt med Klemmets veg til mål like nod for skolen.

Her har de første løperne kommet inn i mål og blir intervjuet av Audun: https://youtu.be/D779IF-DOuQ
Ved mål var det tendens til kø ved avlesinga, men den gikk veldig fint dette året, da vi hadde to pc-er. Atle og Eivind betjener disse, mens Trine reiv av lapper med strekktider til den store gullmedaljen. Foto Martin Melhuus. Etterpå er det rett i kartet og berette om dagens bragd. Her får Kristin høre om småsleiver og rett i posten-følelse fra Jorid Sunnset og Torun Stenseth. Foto Martin Melhuus.

Snipp snapp snute - det er bare ett år igjen til neste magi i natten.

Resultater ligger på Brikkesys.

Flere bilder ligger i eget album. 

Se hvordan løperne har fartet gjennom skogen på Livelox.