Den harde kjernen møtte på trening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jan 2019


8 løpere på kveldens orienteringstrening - den harde kjernen møtte opp!Eivind hadde opplegget for kvelden og den startet med o-teknisk trening i gater og streder på Brekkåsen. Tre ulike løypelengder hadde de oppmøtte å velge i. Første drøye halvdel var såkalt linjeorientering der det er om å gjøre å følge en strek på kartet så nøye som mulig og observere poster som er hengt ut og kvittere på disse etter hvert. Andre halvparten var vanlige poster, men med et kart som hadde lagt kvitt  over noe av kartet som ikke kunne brukes. Denne øvelsen heter korridororientering og løperen blir sluset inn i terreng som han ikke normalt ville valgt. 

Det ble ei fin økt i noe kjølig vær, men stødig føre og helt vindstilt. Vell inne ble det noen runder med sirkeltrening til styrking av muskler før vi stuper inn i sommersesongen.

Til slutt ble det ryddet plass for innendørs orientering i den ikke alt for store gymsalen på Brekkåsen idrettsbarnehage. Vi brukte et kart over salen med forhåndstegnede deltaljer som vi satte ut. Så ble det satt opp tomannslag der førstemann satte ut en o-post av papir og løp tilbake å tegnet inn posten på kartet og andremann lette den opp og løp tilbake. Litt mer enn en intensiv stafett fram og tilbake.

Her kan du se en video fra kvelden innendørsløp og her er en annen.