Hipp hipp hurra for Melhus orientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2017


Så er det klart: Vi har vunnet karusellpokalen til odel og eie med tredje napp i år!

Under avlutningskvelden i årets karusell på Hølonda stilte vi 8 lag med tre etapper hver og en masse løpere som løp individuelt i tillegg. Det er all mulig grunn til å bli imponert av at vi hadde så mange lag, for det er nok en del som kvier seg å måtte løpe for sine lagkompiser. Det kan se ut til at vi i kveld hadde brutt en demning og at vi framover gleder oss å løpe på et lag for det store laget.

Om dette var gledelig og imponerende er ikke lag seieren og også kveldens store oppslutning virkelig gledelig. Vi hadde mange poeng å gå på. Like fullt hadde vi flest løpere enda en gang. En suveren seier i OG karusellen ble til slutt.

Her har rekrutter og ungdom fått sine premier fra årets OG karusell. Rene klubbmesterskapet!


Her kommer presseomtalen:

Leik best i karusell-stafetten på avslutningsdagen

Hele 80 løpere møtte opp til stafettkveld og premieutdeling ved Gåsbakken skole sist onsdag. Samlingsplass var lagt til skolens gapahuk i skogen like vest for skolen og var en perfekt arena for stafett i orientering.

Karusell-stafetten lite spennende

Stafetten ble ikke spennende, da Leik sin «rakett» Eivind Næve var en evighet framfor neste lag etter første etappe. Anne Kari Stubsjøen og Erik Foss gjorde ikke de store feila og det ble 7 minutter til 2. lag som også var et Leik-lag med Inger H Bakken, Åse Høgsteggen og Henriette Bakken. Som tredje lag fulgte Melhus med Atle Pedersen, Stein Ivar Foss og Audun Bakk. Dermed tok Leik første napp i en nyoppsatt stafettpokal. Det stilt til sammen hele 18 lag i stafetten fra Gaula, Leik, Melhus, Orkanger og Børsa.  I tillegg var det med 26 løpere i individuelle løyper, noe som gjorde denne kvelden til en suksess.

Premiering for deltagelse og i løypene

Etter litt saft, kaffe og pølser kom premieutdelinga for karusellen. Det var de under 17 år som hadde flere enn 3 løp i karusellen som fikk premie og en ekstra fin premie ble det til nybegynnere som hadde 5 løp for sesongen. Det kom ikke som en overraskelse at Melhus var overrepresentert her. Det har deltatt mer enn 60 ulike løpere i Nybegynner og 40 av disse kom fra Melhus. Ikke alle hadde så mange løp, men en svært gledelig tilslutning fra de yngste i karusell-laga.

Det ble premiert i de enkelte løyper for øvrig også og i Gul løype var de tre beste Eivind Næve (Leik) med tre løypeseire, Ola Neraune (Orkanger) og Åse Høgsteggen (Leik). I Hvit løype ble Anne Kari Stubsjøen (Leik) best med tre løypeseire tett fulgt av Øyvind Østeggen (Orkanger) og Kjell Sølberg (Leik).

I Grønn løype knep Tone Almås (Leik) seieren ett poeng framfor Hege Solhjem Melhuus (Melhus) der begge hadde to løypeseire og med Rolf Wærnes fra Orkanger som tredjemann. Stein Ivar Foss (Melhus) tok seieren i Rød løype fulgt av Svein Unsgård (Leik) og John Henry Hemmer, Børsa. Blå løype er den lengste ble vunnet av Audun Bakk (Melhus) med fire løypeseire før Leikløperne Ola Keirerås og Runar Krognes.

Melhus klart beste lag

Melhus vant 5 av 6 løp i karusellen i år bare slått en gang av Leik som ble andre lag totalt. Dermed kunne Melhus ta siste napp i karusellpokalen og det som gjorde størst utslag for Melhus var antall løpere som ofte var omtrent det halve av oppmøtte i hvert løp. Leik derimot har løpere som har tatt flest poeng i løypene. Tilslutninga til karusellen har vært stor i år og særlig er det moro med mange rekrutter. Men neste år settes det opp en ny pokal og da….