Leik ble litt for sterk for oss i kveld i Knyken

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jun 2019

Familien Seehuus med Maya, Emma, Sanna og Steinar stilte sterkt i kveld.

Vi er for full fart inn i ferien og det preget også vårt oppmøte i kveld, men 23 løpere var ikke helt ille. Det var også vi som hadde alle løperne i nybegynnerløype med 6 løpere. Flotte greier! I tillegg har vi en del løpere i Gul og Gul Trim som gjør det bedre og bedre i sine løyper.

Leik dominerer på toppen i flere løyper med løypeseire i Blå, Grønn, Hvit og Gul, der Grønn-løypa har 5 Leikløpere øverst. Men fortvil ikke: Audun B fikk enda en 3.plass i Blå løype, Kjell Rune og Stein Ivar en 2. og 4.-  plass i Rød løype, Eivind , Kåre og Ingrid med 3., 4. og 5.-plass i Hvit, mens i Gul fikk Martin, Ingrid og Hanne 3., 4. og 5.-plass. Hurra!

Med det slo Leik oss med noe over 200 poeng og leder med det OG-karusellen med 200 poeng. Resultater kan du leser på Brikkesys.

Synd dette med et nytt poengtap men det er ikke en umulig differanse. Neste løp er nemlig i Våttåsen med Melhus som arrangør onsdag 7. august. Da slår vi til igjen!

Dermed er vårsesongen over og vi møtes som sagt onsdag 7. august.

Før ferien tar oss helt minner vi om at vi har Turorientering og Ukens løyper som fortsatt står ut. I tillegg vil vi snart annonsere Sommerløpene i Melhus` 2. sesong. Løyper son står ute i hele sommer med lang og kort løype i tre ulike terreng. Alt dette vil vi kommer tilbake til med nyhetssaker ganske snart.

God sommer!

Her kommer omtalen som er sendt til avisen om løpet i Orkdal:

Spenningen holder seg i o-karusellen

Leik så vidt foran Melhus i tredje løp i Orkdal siste onsdag i juni

Ola Grendal i arrangørklubben Orkanger var løypelegger når tredje løp i OG-karusellen ble avviklet like før ferien. Samlingsplass var lagt til gården Fagerholtet like nord for Knyken. Terrenget er noe tett og med ikke mange gode holdepunkter. Det førte til store variasjoner i prestasjonene i løypene og noen overraskelser på resultatlistene. Det var 70 løpere som hadde tatt turen til Orkdal for å gjøre sitt aller beste for laget sitt.

Mange i de korteste løypene

Etter et labert oppmøte blant nybegynnerne i andre karusell-løpet hadde Melhus denne gangen fått med seks løpere, men ingen andre klubber hadde med noen.

I Gul løype derimot stilte hele 21 løpere godt fordelt mellom klubbene. Veldig oppløftene! Best var unggutten Oddne Sundet, Leik som var helt utilnærmelig for bl.a. Ola Neraune, Børsa-Orkanger og Martin Melhuus fra Melhus i den 2 km lange løypa. Sistnevnte leder nå løypa sammenlagt.

Fortsatt Leik-dominans i de mellomste løypene

Hvit løype er også 2 km , men noe vanskeligere o-teknisk. Her slo Leik-løpere Joar Arvid Krognes til med et godt løp og Mette Moa, Børsa Orkanger kom like bak. Eivind Bakk, Melhus tok en god tredjeplass.

Grønn løype på 3 km er i år svært preget av Leik-løpere og med en suveren leder. Svein Unsgård har i år tatt steget ned fra Rød til Grønn løype og er helt uovervinnelig med sin tredje strake seier for året. 4 løpere til fra Leik fulgte så og nærmest kom Tone Almås og Line Sølberg.

God fordeling av klubbene i de to lengste løypene

Rød løype på 4 km ble en jevn kamp mellom John Henry Hammer, Børsa-Orkanger og Kjell Rune Logan Halvorsrud fra Melhus og der bare 16 sekunder skilte de to. John Henry vant kveldens løp, mens Kjell Rune leder løypa sammenlagt. Anders Solstad fra arrangørklubben tok tredjeplassen.

Blå løype har mange løpere i på høyt plan og denne gangen var det Andreas Sølberg, Leik som hadde lagt inn karusell-løpet som en del av den hjemlige  «treningsleiren» i sommer. Det ble seier med god margin! Jonas Unsgård også fra Leik og Audun Bakk, Melhus kom på de neste plassene og Audun leder løypa i sammendraget etter tre løp.

Leik foran Melhus

I klubbkampen var Leik drøyt 200 poeng bedre enn Melhus i dette løpet. Drøyt 300 poeng bak der igjen kom Børsa-Orkanger som gjorde enda en gang en god konkurranse.

Dermed tok Leik over føringa i karusellen med noen få poeng framfor Melhus og ingenting er avgjort. Børsa-Orkanger tar litt for lite poeng hver gang til å henge med i toppkampen, men har god avstand ned til Gaula og Klæbu.

Neste løp er like over ferien og går i Våttåsen i Melhus og Melhus på hjemmebane er ikke å spøke med. Spenningen øker.