Hege ble kretsmester

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Sep 2016

Hege Solhjem Melhuus viste lørdag at hun er best når det gjelder! Hun var uslåelig i D50-klassen under KM langdistanse i Mostadmarka 3. september. Et småknudrete terreng uten stier stilte store krav til o-tekniske ferdigheter. Med ei kilometertid på 13,59 og et par småbommer hadde ikke Hege forventet topplassering da hun sprang over mål. Men det våte terrenget var tungt å løpe i, og da de seks deltakerne i klassen var kommet i mål, var det klart at Hege hadde slått sin nærmeste konkurrent med 1 minutt og 22 sekunder i ei løype på 4,2 kilometer.

Hege Solhjem Melhuus vant sølv på langdistansen under Midt-Norsk Mesterskap i slutten av august, og toppet sesongen med gull under kretsmesterskapet i Mostadmarka lørdag 3. september. FOTO; John Lerli

- Det var en overraskelse å vinne i dag, men det var veldig artig. Jeg syntes jeg greide å holde bra fart, men tapte litt tid på et par-tre poster, sa Hege etter løpet.

Hege gjennomførte løypa på 4,2 kilometer på 58 minutter og 46 sekunder. Terrenget i Mostadmarka var småkupert, og overstrødd med koller og små bevokste myrer. FOTO: John Lerli

Seks Melhus-løpere deltok på årets kretsmesterskap i langdistanse for Sør-Trøndelag, og raskeste kilometertid hadde Atle Pedersen med imponerende 10,55. Han vant sin klasse H45AK, i ei løype på 4,2 kilometer. Sjøl om dette ikke var en mesterskapsklasse fikk han premie og kunne glede seg over et fartsfylt og vellykket løp.

Atle, Trine, Kristoffer, John og Hege venter på å ta i mot Kjell Rune mot mål. Han startet sist og løp lengst. FOTO: John Lerli

Den interne spurtprisen for Melhus-løperne ble i dag vunnet av Kristoffer. Dagens siste strekk var på hele 330 meter, og 11-åringen løp på akkurat 1 minutt, foran Hege og Kjell Rune, som begge ble klokket inn på 1,18.

Kjell Rune gjennomførte ei løype på sju kilometer i H45. FOTO: John Lerli

184 løpere deltok på kretsmesterskapet, og Leik fikk også en kretsmester, ved Tone Almås i D45.