Trippel motbakke opp til Høyeggen og nye styrkeøvinger

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jan 2024


Stefan hadde lagt opp til lange motbakke-intervalldrag i kveld. Etter en rolig unnabakken med mot Høyeggen gård og litt bortover mot Meeggen, ble det et langintervalldrag gjennom sentrum- behagelig nok det! Det skulle bli tyngre, for nå sto 3 drag fra Lena og opp til Høyeggen skole. Riktig så virkningsfull trening skulle det vise seg for de ti oppmøtte.Vell inne i gymsalen ventet flere styrkeøvinger, der ikke alle hadde blitt utført før i vår trening - verken verbalt eller i praksis. Hør bare:

- Mountain Climbers. En slags høy planke og der annenhver fot blir ført framover mot hendene i en hoppende bevegelse. 40 sekunder takk!

- Tornado. Sittende på baken og med føttene opp fra golvet og hendene og overkroppen vris til sidene. Mavemusklene altså!

- Burpees. Her er det om å gjøre å kaste seg skinnflat ned på matta og reise seg like for opp i stående igjen. Ja, og så er det bare å repetere samme i 40 sekunder. Det er det ikke lagt opp til latmannsliv!

- Side Shuffle. En variant med to-tre sidehopp til høyre og der venstre arm skulle bøyes mot høyre for. Så var det å rette ryggen og hoppe til venstre og bøye seg mot venstre med høyre hånd. 40 sekunder, tusen takk!

- Seitliche sprünge. Der var det om å gjøre å hoppe fra side til side over et strek i golvet. Ikke veldig høyt, men over linja tross alt. Samme tid som de andre.

- Ausfallschritt. Det var om å gjøre å ta et langt skritt framover og neie ned med bakre kne - og så opp og tilbake igjen, og så var det nest bein fram, neie og tilbake igjen. 40 sekunder med framfall som vi sier lokalt!

En liten pause og så var det hele runden en gang til. 

Etterpå  gjorde det vidunderlig med uttøying. Herlig treningskveld!