Artig treningskveld med John

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Mar 2019

Kveldens vintertrening på Brekkåsen i regi av John Lerli ble en artig kveld for de 16 frammøtte i alderen 14 til 70+. Minusgrader til tross, var det på med piggsko og hodelykt og ut i vintermørket. Det bars ned på treningsbanen ved Tambartun, hvor Lerli hadde et nytt opplegg på lur. Gruppa ble delt inn i tomannslag og fikk en kortstokk hver, alt etter løpsform. Det skulle trekkes kort og løpes fram til skilt med tilsvarende korttype, for eksempel hjerter eller spar. Skiltet skulle rundes og løperen måtte samme vei tilbake gjennom et 20 cm lag av sukkersnø. Pulsen for til værs. Så var det neste mann på laget som skulle trekke kort og ut på sin runde. Var man riktig heldig, fikk trakk man esset og fikk løpe enda lenger, borti skogen før man kunne runde og seile inn til veksling. Banen ble opplyst av dansende hodelykter og heiarop kunne høres fra makker i vekslingsfeltet. Topp stemning og puls. En del melkesyre og. Syre- og løperfest til gangs. 

Bilde: John instruerer forventningsfulle o-løpere før intervalløkta (foto: Kjell Rune Logan-Halvorsrud)

Så var det mer eller mindre lett jogg høydemeterne opp til Brekkåsen Idrettsbarnehage igjen, hvor sirkeltrening rundt sirkelsag og plank ventet. Martin fra gågruppa hadde ryddet unna slik at det var mulig å gjennomføre sirkeløkta på tross av at gymsalen var fylt med maskiner og materialer pga oppussing av treningssalen. Vi lot oss altså ikke stoppe av litt sagflis og plankeavskjær. Her skulle økta gjennomføres til 100%. 45/15-opplegget ble tøft nok etter ei økt med snøpulsing på Tambartun, men med o-sesongen i sikte, var det ikke noe problem å motivere seg. John inspirerte gjengen til å ta ut de siste kreftene. Heldigvis ble hver runde avløst av litt karttrening på H55-kartet fra Midt-Norsk mesterskap 2018. På omgang fikk vi forklare høyt og tydelig for våre treningskamerater hvilket veivalg vi ville tatt på utvalgt strekk, og begrunne dette. Greit å bli minnet på begrep som siste sikre, sjekkpunkter underveis, få trent på å lese om terrenget går opp eller ned etc. Økta ble avsluttet med fotosession med sirkelsag og plank som kulisser. Begrepet "planken", velkjent i styrketreningskretser, fikk en ny dimensjon. Tror det måtte ha vært ferdiglakkert 1 `` x 4 `` ("en-toms-fir-toms). Takk til John for ei god økt og til resten for inspirerende treningsglede.

Bilde: John gjør seg klar for sirkeltrening.

Bilde: Karttrening i pausene under sirkeltreninga. Utfordrende langstrekk syntes nok også ungdommen.


Foto: Dyp konsentrasjon. Sjelden lektyre på denne årstiden? Ikke dumt å være innom genren igjen bare 6 uker før sesongstart. 


Foto: Plastfri plansje for en av kveldens sirkeltreningsstasjoner. O-gruppa tar sin del av miljøvern og bærekraftig utvikling. Noen som vet navnet på øvelsen tegninga illustrerer? Ekstrapoeng hvis du også vet navnet på muskler som trenes ved denne øvelsen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.