Slik kan du spore løpet med Strava

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jul 2018

Strava er en webside og en ”app” som logger treningen din via GPS. Det finnes en app for mobiltelefon som du kan bruke til å logge treningen din, men du kan også bruke alle vanlige GPS-klokker, som Garmin, Suunto, Polar med flere. En del nyere sykkelcomputere har også innebygget Strava. Men altså – mobiltelefon fungerer helt greit.

Livelox har en kobling til Strava slik at du enkelt kan laste opp løpet ditt til Livelox.

I denne bloggen får du en  innføring i hvordan du kan spore løpet dit ved hjelp av Strava-appen og en smartelefon.

Du må laste ned strava-appen fra Google play eller fra App store.

Deretter må du logge deg inn på appen med din bruker. Det er også mulig å bruke Facebook-bruker eller Google-bruker eller du kan lage din egen Strava-bruker.

Etter at du ha logget inn så vil du få opp din Feed slik som vist i bildet under. Nederst til høyre finnes det en knapp med et pluss-tegn som du kan klikke på for å starte en ny treningsøkt.


Du får opp et nytt vindu hvor du velger "Record Activity"Før du trykker på start så må du gå inn på "Settings" og skru av "Auto Pause".
Hvis du aktiverer "Auto Pause" så vil sporingen stoppe hver gang du stopper opp.


Klikk på "Auto Pause" og deretter huker du av krysset for "Run Auto-pause". Hvis det ikke er noe kryss der så er "Auto Pause" allerede skrudd av.Gå tilbake og trykk på Start. Nå vil sporingen starte, og du kan putte mobilen i lomma eller i et treningsarmbånd. Det er ikke så vi farlig om det tar litt tid fra du starter sporingen til du starter å løpe. Dette kan du justere i Livelox senere.

Når du er ferdig med å løpe tar du frem mobilen og trykker på Stoppknappen.Nå kommer det opp en side hvor du må skrive inn navn på løpet slik at du finner det igjen senere. Her har du også mulighet til å velge om løpet ditt skal være privat.

Når du velger "Private activity" så er det bare du som kan se aktiviteten på Strava-Feeden". Hvis du ikke gjør det så er det mulig for alle andre som har en Strava-bruker å se treningsøkten din. Noen liker ikke det, mens andre synes det er motiverende. Det er opp til deg.

Skriv inn navn på aktiviteten og velg Save. Nå har du lagret løpet ditt og du kan laste ruten opp i Livelox.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.