Kveldens OG-karuselløp bød på utfordinger både fysisk og O-teknisk

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jun 2018

Klæbu stod som arrangør av kveldens løp, og om det ikke var bratt på vei opp til samlingsplass, skulle det vise seg at det kun var en smakebit på hva som ventet oss uti løypa!

"I kveld ble vi virkelig påmint at vi er o-løpere" ble det sagt i målområdet etter innkomst, egentlig en ganske presis beskrivelse! Men samlingsplass var idyllisk lagt tett ved Damtjønna, og de fleste av løpene hadde også strekk som gikk langs tjønna.

Ekstra artig var det at så mange av våre nybegynnere hadde funnet veien til "Stabbmarka", og at de alle fant frem og fullførte sine løyper! Stor applaus til alle dem! Her representert ved Sigurd.

Vi fikk også i kveld klasseseire. Johannes Lerli er i godt slag for tida og tok sin tredje strake seier av 3 mulige i gul-løypa. I rød-løypa trakk Stein Ivar det lengste strået med knappe to minutters margin foran Atle på andre plass. I hvit løype ble det en flott andreplass på Kåre Onsøyen.

Foreløpige resultater viser at det er veldig jevnt mellom oss og Leik i lagkonkurransen. Avventer offisielle resultater før vi kan avgjøre om vi øker ledelsen sammenlagt eller om Leik har knappen inn på vårt forsprang. Resultatene kan etterhvert leses her: Resultater OG-karusellen løp 3 - Klæbu

Flere bilder finner du i bildegalleriet her.


Denne oppsummeringa er sendt avisene:


Svært jevnt i Orkla Gaula karusellen i orientering

De tre arrangementene i vår har samlet mange o-løpere og karusellen er nå kommet halvveis i sesongen


Mange unge løpere i de to korteste løypene

Det er gledelig at den gode trenden med mange nybegynnere fra de siste årene fortsetter. 31 løpere har deltatt i nybegynnerklassen så langt og det er fortsatt Melhus som har størst deltagelse med 19 løpere. Leik har 9 løpere så langt i år og det er en økning fra i fjor og de to som har vært med alle tre gangene kommer fra Leik. Den nysammenslåtte «karusell-klubben» Børsa-Orkanger har tre løpere.

I gul løype som er 2km lang er det også mange unge og ferske o-løpere som har tatt steget opp fra nybegynnerløypa. De får skarp konkurranse fra da aller eldste løperne som er damer over 65 år og herrer over 75 år. Det er i år deltatt 24 løpere i den løypa og det er jevnt fordelt på de 5 lagene som deltar i karusellen. Det er en lettbeint Melhusløper som til nå er helt suveren. Johannes Lerli har tre klare seire og veteranene Åse Høgsteggen fra Leik, Kari Moa Solstad og Arne Grønset, begge Børsa-Orkanger har plukket jevnt med poeng i alle tre løp. Ellers har Melhus noen flere yngre løpere som nylig tok steget opp fra nybegynnerløypa i fjor som begynner å få taket på det o-tekniske.

 

Jevnt i Hvit og Grønn løyper

Det skiller bare 6 poeng mellom 1. og 3. løper i Hvit løype og alle har en seier hver. Løypa er om lag 2km lang, men en del vanskeligere enn Gul løype. Kåre Onsøyen, Melhus leder etter en seier og to andreplasser. Like bak kommer Øyvind Østeggen, Børsa-Orkanger og Joar Arvid Krognes, Leik. På 4. og 5. plass følger ikke langt bak disse Martin Melhuus, Melhus og Asbjørn Bjerkenås, Leik. Med trimløperne har det deltatt over 30 løpere til nå i sesongen.

Like mange løpere er det i Grønn løype på 3km og minst like tett i toppen.  8 løpere mellom 250 og 295 poeng viser at ikke noe er avgjort i denne løypa. Line Sølberg, Tone Almås begge fra Leik og Hallgeir Øian, Gaula har hver sin løypeseier. Svein Olav Åmot, Leik leder så vidt framfor klubbkollega Tone Almås og Hege Solhjem Melhuus fra Melhus. Løpere fra Leik, Melhus og Børsa-Orkanger dominerer løypa.

 

Rød løype er Melhus-dominert og Blå løype er det Leik som er suveren

Begge løypene har 13 løpere så langt. Rød er om lag 4km, mens Blå er på 5,5km. Melhus inntar de tre første plassene i Rød løypa og best er Atle Pedersen med to av tre seire. Stein Ivar Foss ligger på andre og tok seieren i siste løp, mens Kjell Rune Logan-Halvorsrud har tredjeplassen. Jan Hage, Leik og Anders Solstad, Børsa-Orkanger er på skuddhold ikke langt bak Melhusløperne.

I Blå løype dominerer Leik fullstendig med 11 av de 13 som til nå har stilt i løypa. Oskar Andren har ikke vært enkel å hamle opp med i år og har alle tre løypeseirene, men får virkelig hard konkurranse av Ola Keiserås som har fått godt tak på o-teknikken de siste to åra og med god løpskapasitet gir det resultater. Runar Krognes og Anders Estenstad følger så litt etter disse av de som har tre løp – og er alle fra Leik.

 

Tett mellom Melhus og Leik i lagkampen


Vårens arrangører har vært Leik, Orkanger og Klæbu og har samlet nær 90 løpere i hvert løp. I motsetning til i fjor, der Melhus var ganske suveren, er det i år virkelig kniving. Melhus kom godt i gang,  men ble slått i andre løp av Leik. I Klæbu knep Melhus igjen noen plusspoeng og førte til at det er 155 poeng ned til Leik og det er nærmest dødt løp. De andre laga har noe mer beskjedent med poeng. Høsten kommer til å blir skikkelig spennende.

Her er tabellen løp for løp:

Plass

Klubb

Poeng

Løp 1

Løp 2

Løp 3

1.

Melhus IL

6553

2513 (1)

1890 (2)

2150 (1)

2.

IL Leik

6398

2351 (2)

1975 (1)

2072 (2)

3.

Børsa-Orkanger

2961

940 (3)

1278 (3)

743 (3)

4.

OL Gaula

1260

219 (4)

579 (4)

462 (4)

5.

Klæbu IL

389

389 (5)