Hege ble kretsmester i sprint

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mai 2018


Kristoffer, Hege og John har dag deltatt i KM sprint og her følger John`s ferske rapport: 

Hege ble gulljente i D55 da kretsmesterskapet i sprintorientering gikk på Levanger lørdag 12. mai. Hun slo sin nærmeste konkurrent fra Byåsen med 12 sekunder, i ei løype på 2,1 kilometer med 17 poster.

Løpet var kretsmesterskap både for Nord- og Sør-Trøndelag, med medaljeutdelinger for begge fylkene. Kristoffer fikk en bronsemedalje i H13-14.

Det ble en flott dag i sola ved universitetsområdet på Røstad, hvor løpet gikk i et nydelig område med grønne plener, stier og veger ned til fjæra. Postene hang tett, og det ble mange disk. Noen lærerboliger på området så akkurat likedan ut, og her hang det poster til forskjellige løyper på samme sted på boligene. Ikke alle sjekker postkoder i sprint, og det fikk flere svi for.

Men alle tre Melhus-løperne unngikk disk, og to medaljer var en fin fangst for dagen!   

 


Kristoffer sees her i full konsentrasjon før knockout-sprinten.


Etter mesterskapet ble det avholdt en uhøytidelig knockout-sprint. Deltakerne fra 13 til 16 år ble samlet i tre heat for jenter og tre for gutter, i ei løype på 1 kilometer. De to beste i hvert heat gikk videre til en finale. Samme opplegg var det for senior damer og herrer også, men her fikk kun de beste fra kretsmesterskapet delta i innledende heat. En spennende og fin mulighet til en aldri så liten revansje mot den nybakte kretsmesteren. Det ble stor fart inn og ut av sistepost, som var plassert blant publikum. I herrenes seniorfinale kom de to første med to-tre meters mellomrom, men Frol-løperen som ledet snublet i nummer to på veg ut av posten, og måtte smake på graset før han løp inn til andreplass.

Vi var enige om noe sånt måtte vi prøve i Melhus også.

Resultater fra løpet kan leses her.