Ivar Løberg døde den dagen St.Hanskuten ble arrangert

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2018


Søndag 17. juni gikk en av Gauldalens o-veteraner bort nesten 83 år gammel. Ivar Erling Løberg var aktiv i flere idrettsgrener og særlig i o-sporten fra tidlig på 50-tallet i Trønder-lyn og satt som leder i o-avdelinga der i flere år fra andre halvdel av 1950-tallet. 

Utpå 1960-tallet begynte noen ivrige o-løpere i Gauldalen fra Kvål og opp til Støren å prate om spesialklubb i orientering. Ivar var en av disse og var med å danne OL Gaula i 1967. Gaula ble raskt et lokomotiv i o-sporten i Gauldalen og ellers i o-kretsen og Ivar ble en svært viktig brikke her. Han var en god løper, men var veldig god i administrasjon, i kartarbeide og som løypelegger. 

Han var flere år leder i Gaula, leder i o-kretsen, hadde utallige timer med barn og ungdom i opplæring i kart og kompass og var svært mange ganger enten løpsleder. løypelegger eller løpskontrollør. Ivar satte stor pris på samarbeidet med andre klubber og ivret for at MLG-cupen, senere Orkla Gaula karusellen, skulle være til inspirasjon og nytte for o-sporten i distriktet.

Vi i Melhus har hatt mye med Ivar å gjort opp gjennom årene. Han var alltid villig til å hjelpe til med løp, treninger og hadde et smittende humør. Viktigst var hans gode kjennskap til o-sporten og hans nøyaktighet i arbeide - det skulle være rett! Med Ivars bortgang er en pilar innen o-sporten borte, men vi har fått med oss mange gode tips og mye inspirasjon ellers og det er vi takknemlig for.

I begravelsen i Melhus kirke onsdag 27. juni var mange o-løpere samlet, sammen med familie, for å ta farvel med en betydningsfull person i o-sporten. I kirka framførte Hallgeir Øian minneord fra OL Gaula som vi har fått lov å videreformidle:


Minnetale til Ivar Løberg fra OL Gaula.

Forrige søndag var mange av Ivars orienteringsvenner samlet i Hovinsmarka for å delta i fjell o-løpet St.Hans-kuten. Vi fikk da den triste melding at Ivar var gått bort samme morgen.

Sammen med sorgen og tomheten, var det litt rart å tenke på at Ivar forlot oss samme dag som St.Hans-kuten ble arrangert. St. Hans-kuten er kanskje det arrangementet i OL Gaula, hvor hans store engasjement for o-sporten, kommer best frem. Utallige ganger har Ivar stått som løpsleder eller løypelegger, mange ganger begge deler.

Ivar var en av pådriverne for å få dannet en spesialklubb for orientering i Gauldalen og i 1967 ble Orienteringslaget Gaula stiftet.

Ivar har vært leder i laget i tilsammen 13 år, og han har sittet i styret i laget nesten i alle år siden starten. Han var også æresmedlem i laget.

Han var også leder i Sør-Trøndelag orienteringskrets i flere år, og har også vært medlem av flere utvalg i o-kretsen.

Foruten å være svært aktiv deltager på o-løp rundt omkring i Trøndelag, brukte han mye tid på å arrangere o-løp. Det var alt fra treningsløp og kretsløp til nasjonale løp. Ivar la sin ære i at alt var rett, postene på rett plass, kodene var rett, løypene tegnet rett på kartet osv. Selv etter at helsa begynte å skrante, ble han brukt til å planlegge løyper på kartet. Denne jobben er på mange måter den viktigste og mest tidkrevende for å få til gode løyper. Ett av mine mange minner fra denne tida, var å komme hjem til Ivar før et arrangement, da var hele huset fullt av o-utstyr, og hele kjøkkenbordet fullt av o-kart.

For å arrangere o-løp, kreves det o-kart. Også her har Ivar vært en pådriver. Utallige timer er brukt på synfaring for å få laget o-kart.

Ivar var en veldig sosial person. Når vi deltok på løp, fikk vi inntrykk av at Ivar kjente de fleste og alle visste hvem han var.

Når han nå ikke er med oss lenger, vil det bli et stort tomrom, men alle minnene fra løp vi deltok på i lag, alle arrangementene vi hadde sammen og alle timene vi hadde ut i marka når vi synfarte nye o-kart, de vil vi ha med oss for alltid.

Vi lyser fred over Ivar sitt minne.




Sommerløpene i Melhus

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2018


Melhus tilbyr i sommer 3 selvbetjeningsløp i fint terreng og på gode kart.

Du kan laste ned løypene under. Det henger poster ute i terrenget, men det er ikke stemplingsenheter og koder. Du tar bare med deg en din mobiltelefon eller GPS-klokke og dokumenterer at du har vært rundt løypa ved å bruke Livelox.

Du kan selvfølgelig løpe løypene uten å registrere det på Livelox, men her har du mulighet til å prøve det. Vi har skrevet en grundig beskrivelse over hvordan du bruker Livelox, GPS på mobiltelefon og GPS-klokke.

Postene henger ute fra 15. juli til 6 august. God treningstur. 

LøpLøypeParkeringLivelox

GimsesprintenKort.pdf
Lang.pdf


Ferietravet
Kort.pdf
Lang.pdf

Rakbjørg-postplukkenKort.pdf
Lang.pdf





Bruk GPS når du løper

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2018



Denne bloggen beskriver hvordan du kan bruke GPS for å bli bedre o-løpere. Mange har benyttet seg av GPS i flere år, men for andre er det ganske nytt. Du tror kanskje at du må ha en dyr GPS-klokke for å få det til, men du kan også bruke en smart-telefon i lomma.

Livelox har blitt veldig populært de siste årene og vi i Melhus har også et abonnement. Vi har ikke vært så flinke på å bruke enda, men vi skal bruke det med aktivt fremover.

Vi har derfor laget en serie med brukermanualer som forklarer over hvordan du kan bruke Livelox sammen med din GPS-klokke eller din mobiltelefon.

For å bruke Livelox må du ha din Eventor-bruker og passord. Har du mistet det så tar du kontakt med Atle, Stein Ivar eller Eivind. I tilegg anbefaler vi å bruke Strava som er lenket opp mot Livelox.

Under har vi beskrevet hvordan du bruker Livelox.


Her er en beskrivelse på hvordan du bruker Quickroute:




Siste ungdomstrening før sommerferien

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2018

Vårens siste ungdomstrening foregikk på Henriksåsen i Bymarka. Kristoffer, Andreas, Joakim og Oskar møtte opp. Kanskje ikke det beste oppmøte, men som forventet i skoleferien. En milliard knott dukket også opp, så det ble skikkelig livlig på treningen. Atle hadde lovet å stille med eplekake og krem på treningen, og det ble det. O-kart ble benyttet som servietter og krem fra spumaflaske gjorde susen.

GODT MED KAKE: Godt å få i seg litt kake etter en slitsom treningsøkt.


Det er mange som står på og lager et godt miljø, i o-gruppa i Melhus Idrettslag, men jeg vil påstå ungdomsgruppa er en viktig faktor for miljøet i klubben. Uten de flotte ungdommene i klubben, hadde det blitt traurig. Deres humør og glede gir oss gamle en god vitamininnsprøyting. Dagens kommentar fra Joakim: "Det som er så bra med orientering er at vi spiser kake, for i o-gruppa skal vi aldri gå i minus!"

I vår har mange av ungdommene vært engasjert i konfirmasjonsundervisning, og etter hvert er noen opptatt med trafikalt grunnkurs. Det har påvirket oppmøtet på treningene, men plutselig dukker de opp på treningene og skaper liv i leiren. Vi er veldig fornøyd med oppmøte fra ungdommene i vårsesongen.

Orientering er en sport hvor man trenger å samle erfaring for å få til de riktige veivalgene, men de fleste bommer skikkelig innimellom. Å stå ute i skogen uten å vite hvor man er på kartet kan være frustrerende, og tiden går forferdelig fort.  For de unge er det en ny opplevelse, som de trenger å trene på, mens vi eldre har opplevd det mange ganger og vet hvor frustrerende det er.


På mandagstreningene har vi lagt inn noen utfordrende poster så de kan får veiledning på vanskelige poster, og forhåpentligvis slippe å rote seg helt bort. Vi har trent på korte vanskelige strekk, eller vi har trent på hvordan vi skal dele opp lange strekk etter kjente ledetråder. 


KOS DOKKER!: Eplekake med krem på o-kart som serviett. Kan det bli bedre?



På dagens trening trente vi på å finne en tydelig ledelinje, som man kan bruke, før man finner posten. En myr er fin å bruke her. Skal man finne et høydepunkt inne i skogen er det alltid lurt å først finne en myr som ligger 50 meter unna først, for så å løpe sakte inn til høydepunktet.

,

LEDELINJE: Når du skal finne 3. post, så er det veldig viktig å finne myra på nordsiden først og så blir greit å finne posten. 


På dagens trening løp gutta 4 sløyfer på ca 1 km. Det ble en fin treningsøkt på 4 km, i blaut myr, og over stokk og stein.



TELT: Vi satte opp telt for å holde mygg knott ute, men det endte med at alle fluene og knottene flyttet inn i teltet og vi satt ute.


Vi fortsetter med ungdomstreningene til høsten, og vi håper på like godt oppmøte som vi har hatt i vår. I mellomtiden får dere nyte en strålende sommer.




Dugnad Fotballfeber - innmelding av behov er avsluttet

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2018


Innmelding av behov er avsluttet. Vaktlister er tilgjengelig i Facebookgruppen Dugnadscrew Fotballfeber Trondheim.

De som har skrevet seg på regnearket med e-postadresse skal ha fått invitasjon til denne gruppen og dermed tilgang til vaktlistene.

Har du ikke fått invitasjon er du heller ikke satt opp på vakt.

Takk til de som har meldt sin interesse.



DUGNAD - FOTBALLFEBER

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jun 2018


VÆR MED PÅ DUGNAD FOR O-AVDELINGA!

For at vi kan tilby gode og billige treninger, arrangement, gratis startkontingent i nesten alle løp treninger og utlånsdrakter trenger vi litt penger i kassen.  Det er ikke enkelt å finne greie dugnader, men har i denne omgangen falt for hjelp til storskjermarrangementet under fotball-VM på Festningen i Trondheim. Enkelt å stille opp i, for det er vakter å velge i èn måned framover til 17. juli. 

 

Her er litt info fra arrangør:

Timelønn er 130,- per pers. i tillegg får man gratis lunsj hver dag, gratis snacks, gratis reservering av bord (må bestilles min. en uke i forveien) og gratisbilletter til alle arrangementer på området på kampfrie dager. Utover dette blir all tips som samles inn under festivalen lagt i en kasse og fordelt på de som jobber ut fra hvor mange timer den enkelte gruppen har samlet opp. For å jobbe må man registrere gruppen sin som en organisasjon eller et sameie (f.eks. for en russebuss). Dette fordi gruppene må ha mulighet til å sende ut en felles faktura etter endt prosjekt.

 

Stein Ivar (M: 97694418 / sif@getmail.no) er kontaktperson for oss og kan veilede dere og koordinere om noen ønsker en felles dag.

 

Men det er bare å melde seg på selv når det passer og da gjør du følgende:

 

1. Fylle ut kontaktopplysningene i dette skjemaet: https://docs.google.com/spread... . Bruk Melhus i.l., orientering som organisasjon og fyll inn alle kolonnene for at du skal få tilsendt vaktliste og tilbudt rette arbeidsoppgave. Det er mulig å skrive kommentarer i siste kolonne.

 

2. Så går du til vaktlista https://doodle.com/poll/ztmuqs... og melder deg på 6-timersvakt på egnet dag/tid (ei eller flere vakter). Kontakt Stein Ivar om du ønsker felles vakt med flere.

 

HÅPER DU KAN VÆRE MED PÅ DETTE FOR FELLESSKAPET



Kveldens OG-karuselløp bød på utfordinger både fysisk og O-teknisk

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jun 2018

Klæbu stod som arrangør av kveldens løp, og om det ikke var bratt på vei opp til samlingsplass, skulle det vise seg at det kun var en smakebit på hva som ventet oss uti løypa!

"I kveld ble vi virkelig påmint at vi er o-løpere" ble det sagt i målområdet etter innkomst, egentlig en ganske presis beskrivelse! Men samlingsplass var idyllisk lagt tett ved Damtjønna, og de fleste av løpene hadde også strekk som gikk langs tjønna.

Ekstra artig var det at så mange av våre nybegynnere hadde funnet veien til "Stabbmarka", og at de alle fant frem og fullførte sine løyper! Stor applaus til alle dem! Her representert ved Sigurd.

Vi fikk også i kveld klasseseire. Johannes Lerli er i godt slag for tida og tok sin tredje strake seier av 3 mulige i gul-løypa. I rød-løypa trakk Stein Ivar det lengste strået med knappe to minutters margin foran Atle på andre plass. I hvit løype ble det en flott andreplass på Kåre Onsøyen.

Foreløpige resultater viser at det er veldig jevnt mellom oss og Leik i lagkonkurransen. Avventer offisielle resultater før vi kan avgjøre om vi øker ledelsen sammenlagt eller om Leik har knappen inn på vårt forsprang. Resultatene kan etterhvert leses her: Resultater OG-karusellen løp 3 - Klæbu

Flere bilder finner du i bildegalleriet her.


Denne oppsummeringa er sendt avisene:


Svært jevnt i Orkla Gaula karusellen i orientering

De tre arrangementene i vår har samlet mange o-løpere og karusellen er nå kommet halvveis i sesongen


Mange unge løpere i de to korteste løypene

Det er gledelig at den gode trenden med mange nybegynnere fra de siste årene fortsetter. 31 løpere har deltatt i nybegynnerklassen så langt og det er fortsatt Melhus som har størst deltagelse med 19 løpere. Leik har 9 løpere så langt i år og det er en økning fra i fjor og de to som har vært med alle tre gangene kommer fra Leik. Den nysammenslåtte «karusell-klubben» Børsa-Orkanger har tre løpere.

I gul løype som er 2km lang er det også mange unge og ferske o-løpere som har tatt steget opp fra nybegynnerløypa. De får skarp konkurranse fra da aller eldste løperne som er damer over 65 år og herrer over 75 år. Det er i år deltatt 24 løpere i den løypa og det er jevnt fordelt på de 5 lagene som deltar i karusellen. Det er en lettbeint Melhusløper som til nå er helt suveren. Johannes Lerli har tre klare seire og veteranene Åse Høgsteggen fra Leik, Kari Moa Solstad og Arne Grønset, begge Børsa-Orkanger har plukket jevnt med poeng i alle tre løp. Ellers har Melhus noen flere yngre løpere som nylig tok steget opp fra nybegynnerløypa i fjor som begynner å få taket på det o-tekniske.

 

Jevnt i Hvit og Grønn løyper

Det skiller bare 6 poeng mellom 1. og 3. løper i Hvit løype og alle har en seier hver. Løypa er om lag 2km lang, men en del vanskeligere enn Gul løype. Kåre Onsøyen, Melhus leder etter en seier og to andreplasser. Like bak kommer Øyvind Østeggen, Børsa-Orkanger og Joar Arvid Krognes, Leik. På 4. og 5. plass følger ikke langt bak disse Martin Melhuus, Melhus og Asbjørn Bjerkenås, Leik. Med trimløperne har det deltatt over 30 løpere til nå i sesongen.

Like mange løpere er det i Grønn løype på 3km og minst like tett i toppen.  8 løpere mellom 250 og 295 poeng viser at ikke noe er avgjort i denne løypa. Line Sølberg, Tone Almås begge fra Leik og Hallgeir Øian, Gaula har hver sin løypeseier. Svein Olav Åmot, Leik leder så vidt framfor klubbkollega Tone Almås og Hege Solhjem Melhuus fra Melhus. Løpere fra Leik, Melhus og Børsa-Orkanger dominerer løypa.

 

Rød løype er Melhus-dominert og Blå løype er det Leik som er suveren

Begge løypene har 13 løpere så langt. Rød er om lag 4km, mens Blå er på 5,5km. Melhus inntar de tre første plassene i Rød løypa og best er Atle Pedersen med to av tre seire. Stein Ivar Foss ligger på andre og tok seieren i siste løp, mens Kjell Rune Logan-Halvorsrud har tredjeplassen. Jan Hage, Leik og Anders Solstad, Børsa-Orkanger er på skuddhold ikke langt bak Melhusløperne.

I Blå løype dominerer Leik fullstendig med 11 av de 13 som til nå har stilt i løypa. Oskar Andren har ikke vært enkel å hamle opp med i år og har alle tre løypeseirene, men får virkelig hard konkurranse av Ola Keiserås som har fått godt tak på o-teknikken de siste to åra og med god løpskapasitet gir det resultater. Runar Krognes og Anders Estenstad følger så litt etter disse av de som har tre løp – og er alle fra Leik.

 

Tett mellom Melhus og Leik i lagkampen


Vårens arrangører har vært Leik, Orkanger og Klæbu og har samlet nær 90 løpere i hvert løp. I motsetning til i fjor, der Melhus var ganske suveren, er det i år virkelig kniving. Melhus kom godt i gang,  men ble slått i andre løp av Leik. I Klæbu knep Melhus igjen noen plusspoeng og førte til at det er 155 poeng ned til Leik og det er nærmest dødt løp. De andre laga har noe mer beskjedent med poeng. Høsten kommer til å blir skikkelig spennende.









Her er tabellen løp for løp:

Plass

Klubb

Poeng

Løp 1

Løp 2

Løp 3

1.

Melhus IL

6553

2513 (1)

1890 (2)

2150 (1)

2.

IL Leik

6398

2351 (2)

1975 (1)

2072 (2)

3.

Børsa-Orkanger

2961

940 (3)

1278 (3)

743 (3)

4.

OL Gaula

1260

219 (4)

579 (4)

462 (4)

5.

Klæbu IL

389

389 (5)





Jubileumsløp hos Gaula med St.Hanskuten

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jun 2018

Våre naboer i sør fyller 50 år, og hadde funnet fram sitt første fargekart fra 1968 til St. Hanskuten, som gikk fra gården Klevløkkja søndag. Med flott utsikt over Hovin gikk fellesstarten. Løpsleder Jon Røstum hadde bursdag, og fikk starte 10 meter foran de andre. St. Hanskuten er ikke mer høgtidelig enn som så. Det 50 år gamle kartet var heller ikke revidert, bortsett fra at nye skogsveier var tegnet inn på oppslag ved samlingsplass. Stiene har endret seg mye i kvalitet siden 1968, og vegetasjonen på myrene også. De var tegnet blå og brune etter datidens standard, og skapte uansett litt forvirring. 

Vi møtte et fint åpent terreng, men veldig storkupert. Løypelegger Ivar Skjærvold hadde ikke spart på motbakkene, og langløypa på 12 kilometer hadde cirka 500 meter klatring. I varmen var det kjærkomment å ha Jostein Glesåen på saftstasjon undervegs.

59 personer deltok på løpet, en liten økning fra i fjor. 

Trine, John og Kristoffer deltok fra Melhus orientering. 

Resultater kan leses på Brikkesys.




3. løp i OG karusellen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Jun 2018


Alle som kan krype og gå møter til karusell-løp onsdag 20. juni! Bildet er fra Klæbu sitt løp i fjor der vi tok løps-seieren for kvelden. Det har vi til hensikt å gjøre denne gangen også!!!

Oppmøte er på Skysstasjonen kl 1715 for felles kjøring. Start er fra kl 1800 på samlingsplass. Startkontingent betales av den enkelte.

John og Trine vi ta seg av rekruttene.

Karusell-løpet for 14 dager siden endte nærmest med dødt løp med Leik. Selv om vi leder sammenlagt, er det med minst mulig margin. Det fordrer fullt mannskap!

Her kommer Klæbu si invitasjon:


Klæbu IL o-avdelinga inviterer til:

OG-karusell løp 3 onsdag 20/6 – langdistanse 

Løpsleder: Kjersti Bø 

Løypelegger: Nils Ottar Svaan 

Kontrollør: Paul Forseth 

Kart: Stabbmarka, kart revidert 2017, målestokk løypeavhengig 

P-plass/samling: Løkkaune/Damtjønna, 10 min gange til samlingsplass 

Adkomst: Via Svean bru. Kartlink til parkering her: 

Start: Kl. 18-19, start nær samlingsplass 

Startkontingent: D/H -> 16 kr. 40,-, D/H 17 -> kr. 60,-. Ikke bet.terminal 


Klasser og distanser: 

Ny 1,5 N Nybegynnere 

Gul 2,0 C D/H 12 + D/H 13-C + D65 + H75 

Hvit 2,0 B D 50-64 + D 13-14 + H 65-74 

Grønn 3,0 A/B D 15-49 + H 13-14 + H 55-64 

Rød 4,0 A/B H 45-54 + H 17-18 

Blå 5,5 A/B H 19-44 


Vel møtt til karusell i Klæbu!



Tremanns-stafett med to i løypa

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jun 2018


Ungdommene våre gjennomførte en fin treningsdag i Oppdal lørdag. Først med ei løype med kompassøvelse. Alle strekk skulle gjennomføres med kompasskurs. Bak posten var det oppfangende detaljer, en sti eller en bekk på tvers. Ingen skulle løpe forbi, og så fikk man sjekke hvor langt til side for posten man kom. Leder Gro påpekte at første kompasskurs ut fra posten var spesielt viktig.

Neste økt var en avansert utgave av stafett. Alle ble delt inn i tremannslag. To løpere skulle være ute samtidig, og det var tre etapper på hver, i fire forskjellige løyper. Slik fikk alle rundt fire kilometer i skogen, og ventetida ble bingo for alle. Kanskje bare ett minutt, mens noen ble utålmodige etter ti minutter og forlangte fellesstart. Det ble også svært uoversiktlig hvem som vant, og hvis noen brukte en halv time i løypa si var det ingen som kjedet seg og måtte vente. Ganske smart.

Her er noen situasjons-bilder fra stafetten:

 




Oskar var lett gjenkjennelig med sine røde solbriller. 
















Håkon stempler og er ferdig med tre etapper.













Målbukken ble skjevere og skjevere, og det var kamp om å stemple først. Her er Kristoffer ferdig med en av sine etapper. 











I stafett gir man litt ekstra for laget. Her er Peter, Martin og Joakim inne samtidig og ventet på ny veksling. 










Det er svært greie gutter å ha med på tur. De beriker miljøet blant de andre. De er voksne både i fart og væremåte. Lederen undervurderer dem kanskje litt. Sitat fra dagen:

John: Dere kan bare gå til bilen, men den kjører ikke før jeg kommer.

Peter: Ja vi forstår da det!





Ungdommene på plass i Oppdal

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jun 2018

Klare for første treningsøkt fredag. Fra venstre: Peter, Kristoffer, Espen, Håkon, Andreas, Oskar, Joakim og Martin.


Åtte av ungdommene deltar på treningssamling i Oppdal i helga, i anledning hovedløpsprosjektet. Oskar var turleder på toget fredag ettermiddag, og ledet gruppa fra Oppdal stasjon til Kåsen. Et godt stykke å gå, med freidig mot. Her ble det postplukk i samme terreng som Midt-Norsk Mesterskap skal gå i august. Hovedløpet neste år er også lagt her. Det ble ei fin treningsøkt før fredagstaco på leirsenteret på Stølen, der vi bor. På lørdag blir det nye oppgaver og nytt terreng å trene i, og en tur i bassenget står også på programmet. Stemninga er god, og lederne i kretsen har blandet ungdommer fra ulike klubber på rommene. Sosialt og inkluderende.





Bratt i årets klubbmesterskap. Ungdommene har også trening, ungdomsløp og hovedløpssamling i tillegg.

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jun 2018



Så er vi kommet fram til en stor begivenhet i klubben hvert år, nemlig klubbmesterskapet! 

Klubbmesterskapet vil gå i området Skjetnemyra og opp mot Våttåsen onsdag 13 juni med start fra kl 1800. Det er samlingsplass ved parkeringa rett etter at man tar av Kregensvegen inn mot Skjetnemyra (P-avgift med SMS). Hege og Ove vil hjelpe rekruttene med løypene.

Herfra er det 130 høgdemeter opp til den øverste posten, der de to lengste løypene vil komme innom. På grunn av terrenget er løypelengdene redusert noe. Den lengste løypa har en samlet stigning på cirka 190 meter, mens den nest lengste kommer opp i cirka 160 meter. C-løypa er enklere, og har en total stigning på cirka 90 meter, mens nybegynnerløypa bare har 40 meter. For de som vil kjempe om medaljer er det grunnlagstreninga fra i vinter som vil slå ut. Men hodet skal også henge med i skråli og bratte, og orientering er ikke det samme som bakkeløp. Her er det håp for alle!

Etter klubbmesterskaps-løpet blir det ikke grilling, men vi finner en løsning med koking eller noe - litt mat og drikke skal det bli! Det blir premieutdeling for små og store til slutt.


Full løpsuke for ungdommene.

Mandag 11. juni er det trening for ungdommene fra Smistad kl 1800. Oppmøte kl 1730 ved Skysstasjonen.

Onsdag er det som vist over klubbmesterskap ved Skjetnan.

Torsdag 14. juni er det ungdomsløp arrangert av Skogkarene.

Og i helga er det Hovedløpssamling i Oppdal.

Informasjon om dette har Atle M: 99160145.



Knepent nederlag sammenlagt i kveldens OG-karusell

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jun 2018


Reidun, Atle og Kjell Rune i dyp konsentrasjon og diskuterer kvelden veivalg.

Kveldens OG-karusell gikk av stabelen i Knyken skisenter med Orkanger som arrangør. I fint solskinn og gode løyper i flott terreng ble det dessverre et knepet nederlag for Leik i lagkonkurransen. Leik slo oss med fattige 85 poeng. Trøsten må være at vi fremdeles leder sammenlagt. Med kveldens seier knappet også Leik innpå i sammendraget. Det skiller ikke mange poeng og vi må fremdeles skjerpe innsatsen hvis vi skal dra hjem pokalen i år også.

Hyggelig at vi i kveldens løp fikk stiften bekjentskap til nye løpere som representerte Melhus. Også hyggelig å se at den yngste gruppen begynner å flere og flere jenter med. Det setter vi pris på og ønsker dem med oss videre.

Selv om Leik vant sammenlagt i kveld hadde mange av våre gode prestasjoner. Foruten de yngste i nybegynnerklassen ble det flere klasseseire. I gul løype stakk Johannes Lerli av med seieren med kveldens største seiersmargin. I hvit og rød løype ble det seier til henholdsvis Kåre Onsøyen og Atle Pedersen. Ørjan Sæter vant grønn trim, Erik Tofte hvit trim, Reidun Sæland gul trim ikke minst seier til Camilla Nesset i ny trim. Super innsats av Melhusløperne.

Resultatene finner du her.



Karusell-løp, ungdomstrening og ungdomsløp i kommende uke

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jun 2018

Ungdommene har trening i Skjetnemarka mandag kl 1800 med Atle som tilrettelegger. Torsdag kl 1800 er det Ungdomsløp med Trollelg som arrangør. Påmelding til Atle innen onsdag kveld.

Onsdag 6. juni går 2. løp i OG karusellen av stabelen med Orkanger som arrangør. Løpet går i Knyken og det kan startes mellom kl 1800 og 1900. Vi har felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1715.

Sist vi var i Knyken halte vi i land 2. napp i karusell-pokalen og året var 2016. Denne gangen reiser vi dit for å forsvare en knapp ledelse fra første løp på Hølonda. Jobben nå er å mobilisere minst like bra som for 14 dager siden - ideelt har vi har ikke råd til å miste ett eneste poeng! Det her skal vi klare!!

Reidun og Gunleiv vil følge oppå rekruttene i karusell-løpet.


Her er innbydelse til 2.løp i Orkla/Gaula-karusellen 2018 
Onsdag 6.juni 

Sted: Knyken skisenter. Følg skilting til Knyken fra Forve bru. 

Type: Langdistanse 

Parkering: Knyken skisenter, samlingsplass og sekreteriat ved 
speakerbua på skistadion ca100m fra parkering. 

Løype Klasser Løypelengder 
Blå      H 17-44 5,0 kmA/B 
Rød     H 45-54, H15-16 4,0 kmA/B 
Grønn  D15-49,H13-14,H55-64 3,0 kmA/B 
Hvit     D50-64,D13-14,H65-74 2,0 kmB 
Gul      D/H– 12, D/H13-C, D65-, H752
NY       Nybegynner 1,5 kmN 

Startkontigent: D/H -16 år: kr40,-D/H17-:kr60.

Start: Mellom1800 og1900. Start nær samlingsplass. 
Kart: Knyken, 1:7500 
Løypelegger: Ola Neraune 
Kontrollør: Gerd Bjørseth 

Salg av kaffe og kaker! 

VELKOMMEN 




Stor idrettsglede i ungdomsløpet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jun 2018


Sentrale aktører fra Melhus under ungdomsløpet onsdag kveld. Kristoffer har løpt med spurt-trøya under løpet som bevis på at han ledet spurtprisen i H13-14 før løpet. Erik var assisterende premie-seremonimester, Sigurd og Johannes gjorde det skarpt i H11-12, mens John og Kristin lytter til Kristoffers fortelling fra løpet. 



Melhus arrangerte onsdag kveld 3.løp i kretsens ungdomsløps-karusell. Start og samlingsplass var lagt til Tambartun som er virkelig et flott område for arrangement med en fin grasmatte som samlingsplass og greit avgrensa løpsområde som gir løperne god trygghet. Atle var løpsleder og speaker og kunne etter løpet konstatere at arrangementet fikk gode karakterer fra løpere og ledere.




Eivind var løypelegger og hadde et godt samarbeide med Atle og kretskontrollør Frode Haugskott. Start og innkomst ble lagt nede ved Tambartun denne gangen, noe som førte til en del flere poster p.g.a. det smale området like sør for samlingsplass som måtte brukes både i ut- og innløpinga. 

Stein Ivar og Trond er i sekretariatet under løpet og tar påmelding og innkomst av løpere.






Startersjef Kjell Rune og assistent John hadde full kontroll ved start. Her løper ivrige N-åpen-løpere ut i skogen i en viss fart.










Marit og hennes medhjelpere fikk fart på vafler og skuffkaker når løperne hadde summert seg etter målpassering. Å gå å kjøpe seg noe i kiosken er vel så stor som selve løpet for mange.

Audun hadde kontroll over strøm, vann og samlingsplass. Alle mann i arbeide.




Resultater kan leses på Eventor eller Brikkesys.

Det er mange gode spurter inn mot mål og her ser vi bl.a. Sigurd og Johannes i en forrykende  innspurt.

Se mange flere bilder fra arenaen, starten, 1. post, sistepost og premieutdelinga i bildegalleri.