POENGBEREGNING I LAGKAMPEN OG INDIVIDUELT

Løypelegger og kontrollør skal ikke løpe i eget løp og det deles ikke ut arrangørpoeng.

Individuelt: 100 poeng til vinneren i hver løype og 50 poeng til løpere med løpstid på det dobbelte av vinneren i løypa, mens de mellomliggende løperne på resultatlista i løypa får en poengsum beregnet av en brøk med vinnertid og løpers tid.

Alle poenger avrundes nedover til heltall.

Eksempel: Ola vinner Blå løype på 43.15; Per løper på 50.30

• Ola får: 100 poeng

• Per får: 100-50 x (50.5-43.25)/43.25 = 92 poeng.

• Fullførte som bruker 86.30 eller mer får 50 poeng

Minimum 50 poeng for alle fullførte løp. Nybegynnere som starter i løpet får 50 poeng, selv om de ikke får godkjent alle postene i løypa. Løpere i TRIM får 50 poeng. Løypelegger og kontrollør i individuelle løp skal ikke løpe i eget løp. Alle poengene summeres for alle tellende løp i lagkonkurransen.

Stafett: 300 poeng til vinnerlaget og 150 poeng til lag som har dobbel vinnertid eller mer, mens de mellomliggende lag får en poengsum beregnet av en brøk med vinnertid og løperens tid som i individuelt. Deltagere i individuelle løyper stafettdagen og løpere i diska lag som har godkjent løype får 50 poeng. Det er utarbeidet et egnet regneark til dette.

Poengene legges inn i et eget «løp» i Brikkesys kalt StafettpoengLøpet «Stafettpoeng» har bare en klasse kalt Stafettpoeng og hvert lag legges inn med en løper hver kalt Leik Stafett, Børsa stafett osv. Sum poeng for alle løpere fra hvert lag stafettdagen, stafett og individuelt, legges til i løpsvinduet og lastes opp til brikkesys.no og legges deretter til i lagkampen med kortnavn Stafett.