Trening med liv og lyst også i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mar 2017

Kjell Rune hadde lagt opp til 14-armers stjerneorientering for ungdommene rundt Brekkåsen skole onsdag kveld. En drøy treningsøkt ble det med god o-teknisk læring.



Samtidig inne i gymsalen i Brekkåsen hadde John et opplegg for rekruttene. Først litt ballspill, så en kortstokk-stafett med innlagt styrkeøvinger og til slutt litt sura-leker.


Ingrid ledet voksne i intervall-trening i Hollumsåsen. Tørr fine stier i et storkuppert terreng. I tillegg hadde Gågruppa sin flotte spasertur rundt Nordgardsmyra.

Inne ventet John med kortstokk-stafett med innlagt styrkeøvelser. Etterpå var det den vanlige sirkeltreninga.



Full fart i All-idrett i kveld på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mar 2017

Nærmere 30 unger deltok på orienteringskveld i All-idrett for Brekkåsen i kveld. To grupper/Trinn fikk hver en time med kart og brikker rundet Brekkåsen skole.

Kjell Rune og Audun K hadde opplegget og Martin og Eivind var lydige medhjelpere.

Her inndeles første trinn for gjennomgang av o-løypa rundet skolen.

Som oppvarming før o-løpet var det kjegleløp.



Trening i uke 13

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mar 2017

Ei aktiv treningsuke står for døren.

Mandag 27. mars har Atle trening for Ungdommene i Brekkåsen skole kl1900-2030 inne i gymsalen.

Onsdag 27. mars har John ansvaret for Rekrutt-treninga inne i gymsalen i Brekkåsen idrettsbarnehage kl1800-1915. Hopp, sprett, ballspill og o-leker!

Samme tid og sted onsdag kveld kl1800-1930 har Kjell Rune trening for Ungdommene der kompassløp står på programmet.

De voksne har som vanlig ute-trening fra kl1900, denne gangen med intervall som tema og gågruppa er fortsatt aktiv som et godt alternativ. Fra kl2000-2100 er det styrketrening inne.


Ellers kommer det mer informasjon om vår store dagsamling på Gløshaugen og Festningen søndag 2. april senere denne uka!



Variert trening for rekrutter, ungdom og voksne i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Mar 2017


Vannrette snøbyger til tross: Ungdom hadde o-leker og løping med Atle.

Rekruttene fikk kart-tegning og puslespill-lek i tillegg ballspill og fri-lek inne her med Sigurd, Johannes, Ingrid og Vårin. Her ses rekruttene i fri dressur. Trine, Margrethe og John hadde full kontroll!

Under ledelsen av Reidun og Gunleiv ble det først en time med langkjøring ute. Mellom denne økta og styrketreninga ble en lettere servering - bare for å forsikre seg at blodsukkeret var ideelt:

Som en lett innledning til styrketreninga ble det kortstokk-lek som oppvarming.



Trening uke 12

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Mar 2017

Vi står foran enda ei aktiv treningsuke!

Atle leder Ungdommene i innendørs-trening mandag 20 mars kl1900 i Brekkåsen skole med ball-lek og o-leker. Disse har også ute-trening onsdag 22. mars kl1800 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Da blir det både løping og o-aktiviteter rundt i Brekkåsen-området.

Rekruttene trekker inn onsdag kveld kl1800 i Brekkåsen idrettsbarnehage som ball-lek, kart-tegning, løypelegging og hinderløype. Trine og Eivind har ansvaret her.

Voksentreninga ledes av Reidun og Gunleiv. Det starter med langkjøring fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl1900 hvor det blir både løpegrupper og gågruppe. Kl 2000 blir det sirkeltrening med tilbehør inne.



Aktiv bursdagsfeiring for John i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mar 2017

John invitert o-venner til feiring i dag på den store dagen. Antrekk var for så vidt fritt, men aktiviteten var intervall-drag. Her var invitasjonen:

"Jeg har bursdag i morgen, 18. mars, og må fylle dagen med noe vettugt. Jeg inviterer til motbakkeintervall fra Potten og opp til Rønningstrøa (Løvset). Da skal vi telle stolper i autovernet, og gi jernet. Minst to ganger opp og ned! Det blir kortintervall (20 stolper), slik det passer best for 57-åringen....!"

Og del-rapport fra bursdagsbarnet sier følgende:

"Hege løp med pulsklokke og sprengte makspulsen med 13 prosent, virkelig imponerende!!! Jeg lå over autovernet mellom dragene mens Høyeggenbakkan svimlet rundt, mens Trine fulgte oss uten større bivirkninger!!

Etter halvannen time ute i det fine været ble det velfortjent kaffe og påfyll av karbohydrater på bakeriet på Thoragården. Vi hanket også inn Stein Ivar etter trening på Impuls (han hadde ikke rukket å lese invitasjonen), og så ble vi fire rundt bordet. Trivelig!"



Klubb-turer til Norsk o-festival på Oppdal og Midtnorsk mesterskap i Levanger i sommer!

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mar 2017


Klubbturer er svært populært for ung og gammel i klubben og det er særlig de større arrangementene som det er satset på de siste årene og i år har vi to klubbturer i o-avdelinga til store løp i Midtnorge.

St. Hans-helga er det Norsk O-festival på Oppdal med Freidig som arrangør. Løpene går over tre dager i dagene 23.-25. juni like øst for sentrum av Oppdal. Vi har bestilt overnatting til alle på skole i sentrum, så her er det bare å finne i madrassen, men drøy det litt med å pumpe i luft. Som vanlig blir det noe felles aktivitet utenom løpene og ut og spis blir det nok også. O-festivalen er det første gang vi deltar i som lag.

Midtnorsk mesterskap arrangeres på Levanger av Frol idrettslag i dagene 25.-27. august. Det er bestilt godt utstyrte campinghytter i nærheten av løpsområdet. Dette blir fjerde gangen vi deltar i MIdtnorsk mesterskap og andre gang i Nord-Trøndelag. Lørdag kveld er vi invitert på hytta til Ingrid og Stein i Ekne - det kan bli heftig med en stor delegasjon o-løpere!

Begge disse helgene kommer til å bli minnerike dager med mye fysisk aktivitet og sosialt fellesskap. Turene egner seg både for løpere og de som vil være med som publikum. Løypene i slike løp er svært variert i lengde og vanskelighetsgrad og ingen skal være nødt til å bli igjen på samlingsplass fordi det ikke finnes løpstilbud.

Det vil komme detaljert informasjon etter hvert som disse løpene nærmer seg. I fjor hadde vi en tropp på 22 løpere til Nord-Østerdalen i MNM- det blir vel litt smått i år?



Guffent ute, men trivelig inne onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Mar 2017

Avslapping mellom øktene. Galant!

Stein Ivar hadde lagt ei løype som gikk i skoleanleggene og sentrum onsdag kveld som de fleste frammøtte foretrakk. Været fristet ikke mange til å ta løypene som ble brukt kvelden før under samlinga for Hovedløpsprosjektet på Kuba og Anemarka.

En oppkvikker av drikk og sjokolade gjorde godt mellom o-løpet og styrketreninga.


O-løp onsdag 15. mars i Hovedløpsprosjektets løyper

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mar 2017

Onsdag 15. mars blir det o-løp i Hovedløpsprosjektets løyper som blir arrangert kvelden før på kartet Anemarka.

Oppmøte onsdag kveld blir kl1800 fra Melhus Videregående skoles parkeringsplass sør for skolen. Her blir det løyper for alle og nybegynnerne vil i tillegg få følge rundt. Stein Ivar ordner med løpet onsdag kveld, mens Atle har lagt løypene som fortsatt står ut.

Etterpå blir det bli voksentrening inne i Brekkåsen idrettsbarnehage kl2000 som vanlig og det oppfordres til å start fra kl1800 med o-løpet slik at ikke innetreninga drøyer ut. Ingrid leder med stødig hånd.



Hardtrening på kvinnedagen 8. mars

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Mar 2017


John og Trine holdt styr på rekruttene Erik, Mathias, Johannes, Lea og Ingrid under rekruttreninga onsdag 8.mars. De stilte villig opp i ribbveggen.
Det samme gjorde voksengruppa som stilte med 12 personer samme kvelden (fotograf Martin og Audun K er ikke med på bildet). De startet med intervall- og gåturtrening langs Klemmets veg. Fortauet der var såpass isfritt at det gikk bra også uten piggsko. "Dragene" var tilpasset ulike kondisjoner og alle fikk fart på blodpumpa. Etterpå var det innetrening med innlagt vegvalgstrening hvor langløypa i BOL 2014 i Sjetnemarka ble utfordret (ut fra plassering av postene var man samstemt om at ingen andre enn Audun B kunne ha vært løypelegger!).
Samstemte var vi også på at vi savnet Eivind som hadde "walkover" denne kvelden. Han kommer garantert sterkt tilbake.



Trening uke 10

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Mar 2017


Med et sommerbilde fra august i fjor inviteres det til vintertrening uke 10 i 2017. Ungdommene har trening mandag 6. mars kl. 19.00-20.30 i Brekkåsen skole og onsdag 8. mars kl. 18.00 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Rekruttene fra kl. 18.00-19.15 onsdag.

De voksne møtes til intervall- og gangturstrening onsdag 8. mars kl 19.00 fra idrettsbarnehagen og kl 20.00 blir det som vanlig innendørstrening med innlagt vegvalgstrening.



Årsmøte i tradisjonell stil onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mar 2017




Ingen store skarer møtte opp på o-avdelinga sitt årsmøte onsdag kveld på Brekkåsen. Det var heller ikke kontroverser i vente, så møtet forgikk i sømmelige former. Under valga ble stort sett bare gjenvalg, der Stein Ivar og Atle ble gjenvalgt for to år i styret. Hege, Kjell Rune og Eivind var ikke på valg. Som ansvarlig for Ukens løype tok Martin enda ett år og det samme gjorde Stein Ivar og Kåre som ansvarlig for Turorietering. Eivind tok over som kartansvarlig etter Audun som har hatt ansvaret i mange år, mens Trine erstatter Ingrid i valgkomiteen.

Som vanlig ble det gått gjennom årsmelding 2016 som også denne gangen var fyldig og regnskap 2016 som viste et hyggelig overskudd. Arbeidsplan og budsjett ble også presentert.

Etter et kort brekk med litt servering gikk vi over til medlemsmøte der vi så framover i 2017. Som tidligere år har vi masse treninger og løp, men også mye spennende med turer til Oppdal, Levanger og Østersund. Det er verdt å merke seg at vi igjen skal være arrangør av KM langdistanse til høsten , karusell-løp og ungdomsløp i vår. For o-trimere vil det bli Turorientering og Ukens løype.

Masse å glede seg til, bare se terminlista under Åpne dokumenter i Dokumentarkivet!



Onsdagstrening med stort oppmøte

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mar 2017

Onsdag 1. mars møtte nesten 20 barn og ungdom og 14 voksne opp på treningsløp i gatene på Brekkåsen. 4 løyper var satt ut. Trine fulgte nybegynnerne ut på sin runde. Ungdommen tok sin c-løype på egen hånd. Det var til og med et par ungdommer som gjennomførte kveldens nest lengste løype på 3,4 km i luftlinje. En av de unge voksne la ut på sin andre løype og rakk i mål før innetreninga startet.

14 voksne fikk plass under kveldens sirkeltrening. Det var ingen ting å si på innsatsen. Det ble 50 minutter effektiv trening med påfølgende uttøyning.