Løypetegning i Purple Pen torsdag 2. februar

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Jan 2017

Som et alternativ til løypetegning i OCAD, arrangerer vi kurs i bruk av Purple Pen til å tegne løyper i. Det er torsdag 2. februar kl1900 i Gruva 1. etasje. Vi slutter når vi er ferdig og senest kl2200.

Det kan se ut til at Purple Pen er noe enklere i bruk og noe sikrere når en vil endre utskriftsmålestokk.

Ta med egen datamaskin. Atle er kursholder.

Det vil bli holdt et oppfriskingskurs i OCAD torsdag 23. februar for de som fortsatt vil bruke det.



Treningsløp 1. februar på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jan 2017

Onsdag til uka er det 1. februar allerede og o-sesongen nærmer seg med stormskritt. Tenk at det snart er vår! Kjell Rune har lagt fire løyper med utgangspunkt Brekkåsen Idrettsbarnehage. Nybegynnerne har egen løype i boligfeltet på Brekkåsen. Eivind og Trine vil hjelpe de yngste her. C-løypa har en løypelengde på 2,2 km og egner seg godt for blant andre vår ungdom eller for andre som ikke ønsker å løpe så langt eller føler seg litt usikker på vanskeligere løyper i nattens mulm og mørke. Den neste løypa er på 3,1 km og har A/B-nivå. Ukas langløype er på 4,5 km og har A-nivå. Løypelegger har valgt å trekke løperne i de tre lengste løypene opp på området rundt myra på gimsekartet. Mot slutten av løpet trekkes samtlige løpere inn i boligfeltet på Gimse/Brekkåsen med målgang ved Idrettsbarnehagen. Det gjelder å være nøye med kompasskursen og sjekke retningen ofte. Velkommen til o-løp på Brekkåsen!


Husk hodelykt, brikke og kompass - og refleksvest!!


De voksne fortsetter inne etter løpet kl. 2000. Det er mulig for alle å starte fra kl. 1800. De voksne kan ha det litt sosialt sammen etterpå før innetreninga starter.


Mandag 30.1. er det innetrening på Brekkåsen skole for ungdommen kl. 1900 som vanlig. Atle er "in charge" her.



Full innsats i vintertreninga i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jan 2017

Flotte ungdommer og rekrutter i fri dressur under kveldens trening på Brekkåsen.

5 rekrutter, 11 ungdommer og 15 voksne deltok i kveldens opplegg enten som deltagere eller instuktører. Veldig bra! I tillegg var det 11 ungdommer som møtte opp mandag kveld.

Over ser vi litt av oppvarminga til rekrutt-treninga i kveld og litt av hinderløypa med puslespill.

Her ser vi Ole, Margrethe, Stein Ivar og Reidun under sirkeltreninga.


Martin i et intens øyeblikk under Sit Up. Ungdommen klare for ute-trening.



Treninger i uke 4

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Jan 2017

Full rulle med trening også kommende uke!

Atle leder ungdommene innendørs mandag 23. januar kl1900-1930 i Brekkåsen skole.

Ungdommene har så ute-trening onsdag 25. januar kl1800-1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Atle og Kjell Rune vil by på litt kart-trening og løping.

Trine og Eivind har inne-trening for rekruttene fra Brekkåsen idrettsbarnehage onsdag 25.1. kl1800-1915 med innføring i kart-tegn, hinderløp og puslespill-løp.

John leder voksentreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage onsdag kveld. Kl1900 blir det utetrening med intervall-trening for noen og gåtur for noen. Kl2000-2100 fortsetter de voksne inne med sirkeltrening og pause-o-løype.

Vel bekomme!



Trening med liv og lyst onsdag kveld på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jan 2017

12 ungdommer, 4 rekrutter og 13 voksne var i aktivitet onsdag kveld på Brekkåsen. Det er nok en del flere som ville blitt med på treninga, men det går også noe sykdom selv i blant o-løpere. Skulle alle være frisk og alle hadde anledning, ja........

Voksentreninga var i kveld ledet av Hege med flere nye øvelser bl.a. rulle med ball som Ole her justerer seg inn på. Se dagens spreke forsamling og hør Stein Ivar sin vei fra 1. til 2. post i BOL`løp i Tjuvdalen sist sommer.

Ungdommene hadde for første gang løpetrening med litt o-tekniske utfordringer og Atle og Kjell Rune, så nå blir det to økter hver uke framover.

Rekruttene var denne gangen fire - to jenter og to gutter. Denne gange var tema kart-tegn i blått, grønt og brunt. Det var litt opplæring og så ble kart-tegnstafett. Det ser allerede ut til at kart-tegna sitter! Trine og Eivind har opplegget.

Flere stemningsbilder følger:



Samlinger - Møter -Kurs våren 2017

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jan 2017

Vi har en travel etterjulsvinter og vår framfor oss - ikke bare med treninger, men også i form av møter, kurs og samlinger som på bilde fra årsmøtet 2016. Her kommer en kjapp oversikt for våren 2017:

Allerede torsdag 2. februar arrangerer vi laget første innføring i løypelegging med tegneprogrammet Purple Pen. Vi tror dette programmet er noe enklere enn OCAD.

Det kan være greit å minne om at vi fra månedsskiftet januar/februar starter prosessen med bestilling av løpsdrakter og overtrekk for sommerbruk. Kommer tilbake til det straks.

Derom det fortsatt er interesse for løypelegging i OCAD 11 vil det bli en oppfølging torsdag 23. februar.

Torsdag 2. mars blir det årsmøte i o-avdelinga med påfølgende medlemsmøte hvor vi ser på sesongen 2017. Veldig viktig møte!

Torsdag 9. mars har vi en hel kveld med løypelegging, der vi ser på hva ei god o-løype er og gir rom for egentrening.

Søndag 2. april introduserer vi et nytt tilbud i klubben: En dagsamling for alle på Gløshaugen med to økter treninga og sosialt fellesskap. Spennende opplegg like før sesongen starter!

Veldig mye å se fram til og enda har ikke sommersesongen startet!



O-treninger i uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jan 2017

Her er bilde fra ett år tilbake. Det var nok en del flere enn på bilde på treninga, men ikke så mange som var forrige onsdag da 18 ungdommer møtte opp! Altså en økning ikke bare i alder og lengde, men i antall også.

Ungdommene har som vanlig innetrening i Brekkåsen skole mandag 16. januar kl1900 med Atle som leder.

Onsdag 18. januar blir det fullt trøkk fra Brekkåsen idrettsbarnehage: Ungdommene møter da til sin første uteøkt kl1800 med Atle og Kjell Rune som ansvarlige.

Rekruttene under ledelsen av Trine og Eivnd har som vanlig trening inne i Brekkåsen idrettsbarnehage`s gymsal. Da blir det bl.a. læring om kart-tegn med fargene blå, grønn og brun.

Voksne har langkjøring med Hege fra kl1900 og her blir det gågruppe i tillegg. Fra kl2000 er det sirkeltrening inne og da trolig med noe kart i tillegg til styrke.



Svært god oppslutning om kveldens trening i grisværet.

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Jan 2017

Ung og gammel var med å løp inn det ferske nær-kartet Anemarka. Ole la tre løyper, der alle hadde en runde i Bagøya, mellomløypa og langløypa kryssa i tillegg elvaløpet over til Kuba og langløypa gikk også en runde i Anemarka.

Kartet, tegnet og synfart av Eivind, er blitt til i all hemmelighet i høst og tidligvinteren. Det er slettes ikke godt egnet til konkurranser, men til treninga noen ganger vil gi fin variasjon i vintertreningene.

Mye regn og glatte veier til tross møtte nærmere 25 løpere til dyst og etterpå var det bare blide fjes - mye bedre enn før start som her.



O-treninger i uke 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jan 2017

Her ser vi løpsområdet onsdag kveld slik det har sett ut i mange perioder fra år 1720. Vi kan finne igjen kjente navn på garder som Loddgard, Melhus, Søberga, Bagøya, Rimol og Tranmæl. Kartnavn er Gulens løp fra 1720.

Du får snu litt på skjermen for å lese teksten og Nord er til venstre. Regner med at vi får et mer oppdatert kart til løpet!

Ungdommene med Atle har vanlig innetrening mandag kl1900-2030 Brekkåsen skole. Så starter oppkjøringa til sommeren med to økter i uka. De vil delta sammen med rekrutter og voksne 3. hver onsdag på o-løp - denne gangen med oppmøte i Bagøya hos Ole (se kart under). De to nest onsdagskveldene blir det løpetrening med utgangspunkt fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl1800

Rekrutter og voksne har også o-løp med start mellom kl1800 og 1900. Oppmøte er i Bagøya hos Ole, se link her. Evt. søkeord er Baggøya (=okseøya). Rekruttene og ungdommene har ikke trening etter o-løpet, men de voksne har sirkeltreninga fra kl2000 i Brekkåsen idrettsbarnehage. Ole er ansvarlig for både o-løpet og innetreninga for voksne.



Høy treningsaktivitet denne uka.

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Jan 2017

Ingrid, Leah og Erik får representere denne ukes allsidige treningsaktivitet. Her er de nettopp gjort seg ferdig med kart-tegn-hinderløp i fargene hvit, svart og gul. Oppvarming var elefantball og avslutning med felles studie av kart-tegn på o-kartet Fantasia. Margrethe, Trine og Eivind var også aktiv deltagende under rekrutt-treninga.

Samtidig og i forlengelse av rekrutt-treninga toget en del voksne ut i vinterkulda for å gjennomføre litt lett trening i 13-14 kuldegrader med intervall-gruppe og gå-gruppe. Etterpå ble det sirkeltrening inne i salen, alt under ledelsen av Stein Ivar.

Tirsdag kveld var ungdommene på bytur! Det var samling i kretsens Hovedløpsprosjekt. 14 ungdommer og tre voksne stimet i vei til Dragvoll. I følge Atle var det et kjempefint opplegg for kvelden, der alle ble disket - voksne inklusive. Moro og lovende!

Alt i alt en sterk start på o-året 2017, tross noe forfall p.g.a. sykdom og andre gjøremål.