Pizzafest etter ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Sep 2016

Årets ungdomsløp har hatt rekord-deltakelse, både fra kretsen og fra Melhus. Av 390 løpere som har deltatt gjennom sesongen var hele 24 fra Melhus. Dette er 9 flere enn i fjor. Den store interessen er til å juble over! Det niende og siste ungdomsløpet gikk ved Gråkallen lørdag, og på kvelden var alle invitert til pizzafest og premieutdeling på Byåsen videregående skole.

9 av våre rekrutter deltok på pizzafesten lørdag kveld, sammen med 130 andre løpere fra hele kretsen. Rundt bordet, fra lengst til venstre sitter Espen, Oscar, Joakim, Martin, Ørjan, Michael, Håkon, Andreas og Kristoffer. FOTO: John Lerli

Atle Pedersen er leder i rekruttutvalget i kretsen, og ledet den sosiale sammenkomsten. Han gav oppmuntring til alle som har vært med. Deltakerne har fått premie etter hvert løp, men lørdag var det ekstra premiering til dem med 7, 8 og 9 fullførte løp. Her var Melhus godt representert, med 7 løp til Joakim, Espen og Ørjan, og 9 løp til Oskar, Kristoffer, Sander og Peter. Gratulerer!

Joakim har deltatt på 7 ungdomsløp i sin første sesong som o-løper. FOTO: John Lerli

Det siste løpet ble en tøff utfordring for deltakerne. Både terrenget og løypene var krevende, og ungdommene i NTNUI hadde ikke spart på tekniske vanskelige oppgaver og lange løpstider. Likevel ble det klasseseier til Erik i H 13-16C, og blant Melhus-ungdommene var Peter raskest i H 13-14. Den interne spurtprisen gikk til Espen.

Espen og Ørjan (til høyre) har 7 ungdomsløp bak seg i 2016. FOTO: John Lerli

Det var satt opp egen spurtpris for de voksne, men det viste seg at tre løpere kom likt, og det ble besluttet at premien skulle gå til rekruttene i form av en «lengst-ut-i-løypa»-pris. De fleste fra Melhus brukte over en time, og vinneren av den spesielle prisen startet i tillegg blant de siste. Da noen poster stod igjen, hørte han speakeren starte premieutdelinga for klassen sin. Men fortvilelsen tok ikke helt overhånd, og Melhus-løperen tok seg i mål med fullført løp og stor tålmodighet og utholdenhet.

Oskar viser fram premien han fikk for å fullføre alle ni ungdomsløp, ei flott skje. Til høyre er Kristoffer. FOTO: John Lerli

Ungdomsløpene i Sør-Trøndelag har blitt en stor suksess, og i 2017 blir det nye muligheter, og kanskje enda et år med økende deltakelse fra Melhus.

Atle Pedersen er trener for ungdommene i Melhus idrettslag, og er også leder i rekruttutvalget i Sør-Trøndelag Orienteringskrets. Han ledet pizzafesten, og viste fram bilder fra årets løp og aktiviteter for de unge. FOTO: John Lerli