Minnerik sesongavslutningskveld på Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Okt 2020


Spreke ungdommer med premier for deltagelse i årets O6`er: Johannes H, Signe, Kristoffer, Ingrid P, Ingrid T og Hanne. Johannes L var ikke til stede. De er flink til å møte opp og er stødige o-løpere!


Lommelyktløpet ble første gang brukt sammen med sesongavslutninga i 1985 og siden er det blitt slik - også når det gjelder navnet på løpet, for i starten var det helt vanlig med lommelykt. Med bare et år eller to som unntak har også sesongavslutninga  vært arrangert på Bjønnabakken. Fra starten også tidtaking med stoppeklokke vanlig, men nå kan løpet bli arrangert med køfribrikker, to pc`er og visning på storskjerm.


Atle har i de siste åra vært primus motor for selve lommelyktløpet og det også i år. I flere år var det miks-stafett på Snellmyra, men de to siste åra er starten flyttet til Bjønnabakken og løpet er blitt et poeng-løp. Det er også tradisjon fra 1990-tallet, der postene fikk stigende poengtall etter vanskelighet og avstand fra mål.

Ikke helt ulikt dagens utgaver, men noe har endret seg: Tre datamaskiner og en storskjerm er innført de siste åra og det gir uante mulighet for kombinasjoner av poeng og visninger.



Her ser vi kartet som ble brukt av alle løperne - fotrappe og lettløpte løpere eller noe løpere som er noe seinere og daff i knea. Rått parti ville man tro, men det lar seg gjøre å fikse på:

Her ser vi baksida av kartet som har ei oppskrift på poengjakta.
Lav og høy alder ga en del mer poeng allerede før start! Så fikk løperne 50poeng for hver post som ble tatt og ekstra poeng for utvalgte strekk og til slutt ekstrapoeng for ett klatrestrekk og spurtpoeng fra sistepost til mål.




Signe tok skalpen på alle i lommelyktløpet denne kvelden. 

Her kommer noen fotoskudd fra før og etter løpet:




Etter løpet var det den tradisjonelle serveringa med vaffel, syltetøy, rømme, saft og kaffe. Her regjerte Trine og Hege. Her er alt klart til skrubbsultne løpere kommer inn!

Kristoffer og John ser ut til å kose seg med serveringa.






Som et forfriskende intermesso bidrog Martin med stalltips om stell, bruk og vedlikehold av bukker, postenheter og skjermer. Særlig måten snora til postskjermen blir knytt på har avgjørende betydning for tida som brukes på utsetting og inntaking av poster. For å illustrere dette best mulig ble det arrangert en orienteringspostflaggsammenbrettingskonkurranse.

Martin er, som mange vet, materialforvalter for det mest brukte arrangementsutstyr sammen med Ole som har større og tyngre arrangementsutstyr.


Så til premieutdelingene:

Martin har de siste åra vært ansvarlig for Ukens løype. Hver deltager som fullfører 8 av 10 løyper blir godkjent og får første året en flott pokal som sendere blir dekorert med merker og årstall. Etter 15-20-25 osv år blir det plaketter. 

I år hadde 22 kjøpt opplegget og 15 fullførte 8 og flere løyper. Mona Keiserås Hugdal fikk plakett for 20 fullførte år. Gratulere!!


Stein Ivar og Eivind stod for opplegget med Turo dette året også. Etter en pangstart i førpremieren for turorientering i påska (Påske-tur-o), var det optimisme før den ordinære sesongen. Vi fikk en svært god sesong med 66 solgte konvolutter og 58 av disse levert inn sine klipp.

Av disse igjen klarte 42 deltagere kravet til ett eller annet merke - hele 18 av disse klarte et merkekrav for første gang. Gratulere!!

En av disse var Eli Aasland som klarte gullmerket som her deles ut av Stein Ivar.

Med dette gikk enda en sesongavslutningskveld med Lommelyktløp inn i historien.

Vi tar nå 14 dagers pause, men siste onsdag i oktober starter vi med vintertrening på Høyeggen skole.