Sterke prestasjoner av våre i Hølondløpet i dag.

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Aug 2018

Så har det skjedd igjen: Dobbeltseier til Atle og Stein Ivar denne gangen i Hølondløpet i klassen H50-! Det var fellesstart i dette løpet og det ryktes om par-løping og de holdt mange sterke kretsløpere bak seg. Et skremmeskudd før Midtnorsk mesterskap!

Hølondløpet har lange tradisjoner, og har blitt arrangert hvert år siden o-avdelinga i Leik ble startet. Neste år kan løperne på Hølonda feire 50-årsjubileum. Hølondløpet har lengre løyper enn vanlige o-løp i kretsen, og har status som en kraftprøve, særlig i år da deltakerne fikk prøve seg på myrene på Jårakjølen.

Løpet gikk på nytt kart over Jårakjølen, og det er første gang Leik bruker dette til orienteringsløp.

Til sammen 111 løpere deltok søndag, inkludert egne klasser for bedriftsløp som Leik arrangerte i de samme løypene. I tillegg gikk 21 personer ei merket turløype på åtte kilometer.

I tillegg til Atle og Stein Ivar tok Kristoffer seieren i H 13-14. Kristoffer kom inn som 2. mann i kortløypa. Det var bare Jan Hage fra Leik som løp fortere enn Kristoffer. Det var en meget flott innsats av Kristoffer.

John deltok også i H 50- og kom på 10.-plass.

Audun B deltok i H 17- og kom på 13.-plass, mens Kjell Rune kom på 17.-plass. Klassen var spekket med sterke løpere på landslagsnivå i norden og det ble løpt fort i de blytunge Jåra-myrene.

Kristoffer og Stein Ivar var godt fornøyd med løpet. Kristoffer løp fortest av alle i kortløypa på 5 km. Seieren ble feiret med skuffkak.