Godt oppmøte i 1. karusell-løp ble til seier!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2018

87 løpere møtte opp i sesongens første karusell-løp som Leik arrangerte på i Skardåsen på Korsvegen. Vi hadde en svært godt oppmøte med hele 36 løpere - det beste hittil i vår i trening eller løp. Mange løpere og gode prestasjoner ble til sesongens først løpsseier!

Vi hadde mange gode prestasjoner i løypene. Dobbeltseier i Rød løype med Atle og Stein Ivar og i Gul løype med Johannes L og Sigurd.

Ellers har Audun B og Kåre 3.plass i sine løyper.

Resultatene kan leses her.

Her kommer omtalen som er sendt avisene:

Melhus slo hjemmelaget Leik i o-karusellen

Orkla Gaula-karusellen innledet sesongen med løp på Korsvegen for nesten 90 løpere

OG karusellen er stadig populær og arrangeres etter samme lest om de siste åra. 5 individuelle løp og stafett teller både i lagkampen og som individuell rangering. I 2017 fikk Melhus karusell-pokalen til odel og eie etter tre napp. Dermed er det en helt «rein» pokal som det kjempes om i år. Nytt i år er at Børsa og Orkanger har slått seg sammen til ett lag i lagkampen.

Nybegynnerklassen er viktig for o-sportens framtid og 16 løpere stilte til start hvor Melhus hadde 9 og Leik 5 løpere.

Åse Høgsteggen fra Leik måtte se seg slått i Gul løype av to lettløpte Melhusrekrutter. Johannes Lerli og Sigurd Rønning er to av Melhus` yngre løpere som begynner å få taket på o-teknikken. Her var det 12 deltagere med de aller yngste og de aller eldste løperne.

I Hvit løype var det snudd på hodet med dobbeltseier til Leik med Joar Arvid Krognes og Anne Kari Stubbsjøen. Kåre Onsøyen fra Melhus tok 3. plassen i løype som hadde 16 løpere.

Grønn løype på ca. 3km er også i år den største klassen med 18 løpere denne gangen. Her ble det enda en dobbeltseier til Leik med Line Sølberg og Svein Olav Åmot. Rolf Wærnes fra Børsa – Orkanger kom på tredjeplass. Her var det ei hel rekke med løpere som kom tett som hagel bak disse.

Så fikk Melhus dobbeltseier i Rød løype med Atle Pedersen og Stein Ivar Foss tett fulgt av John Henry Hammer fra Børsa – Orkanger. Disse tre var godt framfor de andre i løype som hadde 10 løpere som var på 4 km.

Blå løype er den lengste med 5,5km og den ble dominert av hjemmelaget med 7 av 9 løpere. Leiks nyervervet Oskar Andre holder stor fart og slo til med seier. Ola Keiserås også fra Leik var knappe 3 minutter etter på andreplass, mens den løperen som har flest topplasser de siste årene, Audun Bakk fra Melhus ikke hadde dagen og ble klart slått.

I lagkampen ser det ut til at Melhus og Leik vil kjempe seg imellom i toppen. Børsa – Orkanger tok tredjeplassen denne gangen litt framfor Gaula. Melhus tok en knepen seier i første løp bare om lag 160 poeng framfor Leik. Det ligger kanskje an for en jevnere lagkamp  i år enn i fjor der Melhus var nokså suveren. Om 14 dager er det ny dyst på Orkanger.