Noen betraktninger fra Ivar på Tenerife

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Okt 2017



Ivar er for tiden på treningsleir på Tenerife og forbereder seg til kommende o-sesong der det blir Ukens løype og karusell-løp. Bildet er ikke fra Tenerif, men fra Gaulas karuselløp i høst på Fremo sammen med Martin og Jan Petter. Han har noen betraktninger omkring Blodslitet og egen o-karriere for noen år siden:





Hei Mil O! 

Det var interessant å lese Johns opplevelser og se løypa fra Blodslitet, i konkurranse med verdensmestere og den slags. Det fikk meg til å minnes et panneflatt løp i Solørtraktene på midten av 50- tallet. Da var det i konkurranse med den tidens mester Magne Lystad. Jeg måtte opp i et tre for å få oversikt, og ble grundig slått. Men allerede helga etter fikk jeg revansje i et langt fjelløp i Sjusjøentraktene. Da fikk Magne en grov bom, og jeg hadde over 20 minutt på ham. Det var tider, det!
Nå sitter jeg på Tenerife og mimrer, og gler meg over aktiviteten i O-gruppa.


Mvh Ivar K











Magne Lystad var den stor o-løperen i Norge fra midten av 50-åra til først på 60-tallet. Les hva Wikipedia sier om han:

















Magne Lystad (født 12. november 1932 på Lundersæter i Kongsvinger, døde 21. januar 1999) var en norsk orienteringsløper. Han ble omtalt som «Skogens konge». Magne Lystad vant gull i tidenes første europamesterskap i orientering i 1962, og fikk sølv i stafetten. Han ble nordisk mester i 1957  og 1959.

Lystad vant syv norgesmesterskap, i 1954, 1955, 1956, 1957, 1959, 1960 og 1962, alle for idrettslaget Lundersæter IL.

I 1957 mottok Magne Lystad både Morgenbladets gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett som «Årets idrettsnavn» i Norge. Den siste delte han med skøyteløperen Knut Johannesen.