Overlegen seier til oss i OG karusellen i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Mai 2017

Det ble en overlegen seier i 1. løp i årets OG karusell. Over 1000 poeng foran Leik er helt utrolig! Mange flotte enkeltprestasjoner, men det var først og fremst en lagseier der våre 23 nybegynnere bidro med svært stor andel av totalsummen.

Kvelden startet særdeles oppløftende med bursdagssang for Ingrid!

.... og etterpå ble bading for noen og Atle måtte blø med mange sjokoladeplater! Se resultater og poenger her.

Mange bilder kan ses på Bildegalleri.

Her kommer innlegget som er sendt avisene:

Pangstart for OG karusellen i orientering onsdag kveld

112 løpere i Børsa sitt løp på Grønneset med svært mange rekrutter

I noe svalende vårvær møtte løpere fra løpere fra fem lag til første løp i Orkla Gaula karusellen. Børsa hadde valgt Grønneset som løpsområde for sitt løp som gikk som mellomdistanse som gir noe kortere løyper enn langdistanse. John Henry Hammer var løypelegger og fikk bare godord om de 6 løypene på det begrensende og lettløpte området.

Svært mange nybegynnere

For o-folket var det gledelig at det møtte opp hele 112 løpere som er et antall som en må nærmest flere tiår tilbake i tid for å finne. Mye av årsaken var at Melhus stilte med imponerende 54 av disse og Leik hadde også så mange som 35 løpere.

Nybegynnerløype på 1,5km hadde 33 løpere – helt fantastisk og virkelig lovende for o-sporten i distriktet! Av disse kom 23 løpere fra Melhus, 8 løpere fra Leik og 2 fra Orkanger. Her var det mye o-glede å spore.

Morsomt med en fin miks med unge og gamle i samme løype

Gul løype som var 1,5km er løypa hvor de aller yngste og de aller eldste konkurrer sammen. I fjor var denne klassen full av rekrutter fra Melhus. Detter året har de gått ett hakk opp og Gul løype har overtall av eldre løpere. Gaute Finstad fra Melhus, Eivind Næve, Leik og Bernhard Ulvaas fra Børse toppet lista.

Hvit løype på 1,5km har også en fin miks av unge og eldre løpere. Anne Kari Stubbsjøen, Leik var et stykke framfor de andre med et godt løp. Andreplass fikk Øivind Østeggen, Orkanger og Joar Arvid Krognes fra Leik kom på tredjeplass.

Mellomste løype hadde nesten like mange løpere som i nybegynnerløypa.

Grønn løype ser ut til å bli den store denne sesongen og den hadde hele 27 løpere dette første løpet . Melhus sine mange ungdommer løper her, men det var veteranene som tok kaka. Svein Olav Åmot og Tone Almås har virkelig pleid formen gjennom vinteren og tok dobbeltseier for Leik med gode løp. Godt løp fikk også John Lerli, Melhus til og kom ikke langt etter på tredjeplass.

Ingen store overraskelser i de to lengste løypene

Rød løype startet som den sluttet i fjor med seier til Stein Ivar Foss Melhus, men bare sekunder framfor klubbkamerat og ungdomstrener Atle Pedersen. Leikløperen Jan Hage fulgte ikke langt etter på tredjeplass. Denne løypa hadde mange løpere med gode og jevne løpstider.

Blå løype fikk ingen overraskelse med en trygg seier for Audun Bakk fra Melhus med kveldens raskeste kilometertid. Ingen overraskelse med heller med andreplass til Ola Keiserås, Leik som fikk med seg klubbkamerat Erik Sundstrøm på tredjeplass. Fjorårets sammenlagtvinner Tore Kanestrøm, Orkanger fikk fjerdeplass.

Solid seier til Melhus i lagkampen

Med sine 54 løpere var de andre lagene ikke i nærheten av å slå Melhus i lagkampen. 3538 poeng er virkelig en stor skår og Melhus var med det over 1000 poeng bedre enn Leik. Orkanger og Børsa var med beskjeden denne gangen. Selv om Melhus fikk til en kjempekonkurranse er det langt igjen til alt er avgjort. Det skal konkurreres i fire individuelle konkurranser og en stafett innen høsten kommer, så her kan mye skje!