Vintertrening ble det i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mar 2022


Må si det ble full klaff med det meste i kveldens trening: Vi fikk gått opp yttergrensene for sprintkartet, da vi sist var helt i nordøst var vi denne gangen helt i sørvest. Langløypa hadde 2.-strekket fra Tambartun til ned for Brekkåsen skole. Fin oppvarming!Det var spekt til igjen, så alt var hardt og reint etter de siste dagers mildvær.
 
En svak  og vinterlig nordavind strøk seg kjærlig rundt hjørnene på Tambartun. Og enda med treninga gikk, var det helt oppholds.

Oppmøtet var upåklagelig med 12-13 løpere i fullt firsprang i gatene på Brekkåsen og i nærmeste skogsområde ved Nordgardsmyra. Løypelegger Eivind får en skildring av Stein Ivar sitt løp i langløypa. Ingen store utglidninger.Martin og Trine hadde noe å snakke om etter løpet. Ingen store bom, men smårusk.

Hanne og Ingrid får utskrift av løpet sitt i kortløypa. Ole får en liten løpsrapport i samme slengen. Alle tre fullførte i god stil!

Johannes og Trine hadde samme løype og det ble mye felles som kunne deles da.Til slutt ble treninga toppet med styrketrening - til og med under tak! Her er det full innsats i push up. Da blir det armstyrke til å holde kartet, kompasset og løperbrikken. Det er ingen lusing i øvelsene, .............. 

men ettrerpå er det godt å slappe av på matta men en god bok, nei altså: Løpskartet!


Enda ei oppbyggende treningsøkt var over, ei ubekymret stund uten mygg, flue og overopphetede løpere. Det blir nok tid for det også!

Men før påske har vi siste vintertreninga kommende onsdag med Frank Egil og det ryktes at store overraskelser venter!

Tida er ikke til å holde ut!All-idrett på Brekkåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mar 2022


Denne gangen var det 1. trinn Brekkåsen/Gimse all-idrett som hadde orientering. Være var litt surt, men ingen sure miner for det! Her er noen av de 14 deltagerne avbildet sammen med vårt supersterke instruktørkorps for kvelden: Ingrid, Hanne og Trine. Siste instruktør var Eli som samtidig var kveldens fotograf.
Det var tre løyper for de kommende o-løperne.

To korte løyper som ble gjennomført først som instruksjon og ei til slutt som var litt lenger, men hadde de samme postene i en annen rekkefølge. I den løypa var det tidtaking med påfølgende utskrift å fordype seg i.

Mye nytt for de små, men det går lettere neste gang.

Takker instruktørene for vel utført arbeid enda en gang!

 Trening fra Tambartun onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mar 2022


Lover ikke slike fasiliteter kommende onsdag, men det blir trening fra Tambartun onsdag 30. mars kl 1830 fra østre vegg på kompetansesenteret.

Eivind legger to løyper som for det meste går i gatene og på stier. Gode vintersko med pigg er tingen.

På grunn av at gymsalen på Høyeggen er stengt, tar vi styrketrening ute. Det skal være mulig å holde til på østsida der taket gir overbygg. Ta med liggeunderlag, så tar vi ei økt styrketrening fra kl 2000.Rønningstrøa i skuddet!

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Mar 2022


Onsdag for vel ei uke ble det for første gang løpt o-løp i gater på Rønningstrøa. Atle hadde tegnet grunnlagskart i sprintnorm og tatt førstegangs synfaring av området. Utgangspunktet for løpet var barnehagen som ligger på eiendommen til Rønningsgårdene. Rett opp bratta derfra ligger Rønningstrøa som har vært utmark-slått/ -beite til disse gårdene. Etter den store boligutbygginga har området fått noen utnavn som Sjampanjeåsen og Porsche-town.

De første åra av 1980-tallet ble det tegnet o-kart helt fra Løsetvegen og opp til Lenadalskartet som var ferdig på midten av 1970-tallet. Disse to karta ble koblet sammen og døpt Vassfjellet Vest med utbredelse fra Løvsethaugen lengst nord på vårt nye sprintkart og til Gravråksmyra rett opp for Hofstad i sør. Kartet manglet noen få 100 meter til Gaula sitt kart Vassfjellet sør. Synfarer var Sturla Arnesen i Trollelg og rentegner Ole Gundersen i Gaula.

For å innvie denne dette store tilskuddet med synfarte o-kart i våre nærområde, ble vi tildelt KM lang + Nasjonalt løp i 1988. I våre dager er ikke slike arrangement formelt delt , men det opereres med mesterskapsklasser i stedet. 

Løpsdagen var 12. juni 1988 og vi hadde fått låne det åpne beitelandskapet nord på Rønningstrøa. En fenomenal plass i seg selv med fantastisk utsikt sør-, vest- og nordover til Melhus, Orkdal, Trondheim og enda lenger. Samlingsplassen var også helt ideell for løp nordfra på kartet og opp Svartåsen for videre løyper sørover og oppover. Samlingsplassen brukte vi også til bedrifts-o-løp i 2012, da også i godt vær og med kjempedeltagelse.

Til KM lang hadde vi mobilisert alle våre medlemmer og dagen opprant med sol fra skyfri himmel og god sommertemperatur.

Her kommer et bilde av midtsida av innbydelsen som har mange interessante opplysninger og navn på noen av nøkkelpersonellet:


Vi ser at klasseinndelinga og nivå er nærmest helt lik i dag, men påmeldingsavgifta var mer dempet. Trykte kart var det også denne gangen, men trykkinga gjorde vi selv med Mulle-trykk. Vi kunne bruke flere timer for å trykke opp løyper til større løp

Ellers kan en her se kjente navn som enda er aktive.


Ivar var altså løypelegger for de 13 løypene - alt fra korteste N-løype til løypa som H21- fikk på voksne 19,2km. Den hadde kartbytte like nord for Løvsetdamtjønna og løperne fikk omtrent to runder rundt Litlfjellet før de returnerte til Rønningstrøa godt og vel sliten!

Litt moro å lese TD`s kommentar til terreng, kart og løyper. Legges løyper og poster fornuftig etter kart og terreng, er det opp til løperen å gjøre resten.

Legg også merke til at 1. utgaven av kartet ble trykt i 1:15000, noe som fortsatt er norm internasjonalt og brukes i nasjonale og internasjonale konkurranser.

Mye interessant lesning her:


Dermed var overgangen til ei ny tid på Rønningstrøa vel blåst.

For de som deltok var det i tillegg lett å se det store hogstfeltet som har bredt seg ut både oppover i Svartåsen og sørover i retning vanntanken rett opp for Storåsen/Østerdalsvollen. Av dette feltet blir ryggen rett opp for Løvsetvegen fra vegen opp til Rønningstrøa og sørover til vanntanken bebygd nå i de nærmeste åra. 

Terrenget minker, men sprintkartet blir større!
O-Trening på nytt sprintkart

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Mar 2022

Sprintkartet på Løvset er så bra nå at vi inviterer til o-trening med rykende ferskt kart. Oppmøte på Løvset barnehage kl 18.30. Vi stiller med kort og lang løype.

Klokken 20.00 fortsetter vi med styrketrening i gymsalen på Høyeggen skole. 

Snart er o-sesongen 2022 i full gang og nå må du begynne å spisse formen.Workshop - Løypelegging med Purple Pen

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mar 2022

Snart starter o-sesongen, og da gjelder det å være godt forberedt. Mange av oss skal legge løyper på forskjellige nivåer. Alt fra enkle treninger til KM - lang. Men på alle nivåer må løyper og kart ha god standard.

Vi arrangerer workshop på torsdag 17. mars kl 19.00  1. etg. på klubbhuset i Gruva.  

Her vil vi dele erfaringer med å bruke Purple Pen i løypelegging. Vi planlegger å komme inn på følgende temaer:

  • Hvordan kan man lage gode løyper med færrest mulige poster?
  • Hvordan regulerer man streker og størrelse på postsirkler i PP?
  • Hvordan kan man redusere filstørrelsen på kartfilene?
  • Hvordan skal man lage gode nybegynnerløyper?
  • Spørsmål fra salen.

Ta med PC og møt opp til en god arbeidsøkt i Gruva.


NOF har laget en et fint kurshefte om Purple Pen. I tilegg så har vi ny versjon av Melhus sin innføring i Purple pen. Legg merke til sidene 27  32 hvor vi beskriver hvordan du setter størrelsen på postringene.  

Du kan også finne løypene og kartene som vi brukte på kurset i vårt nettarkiv.God innsats på kveldens trening - gryende form....

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Mar 2022


Selv med konkurranse om parkering med UKM ved rådhuset var det godt oppmøte på kveldens trening. Første del av treningen ble gjennomført som et treningsløp i sentrum. Selv med mye snø begynner det å nærme seg joggeskoføre, som igjen fører tankene mot vår og sesongstart.

Etter uteøkten ble det gjennomført vanlig sirkeltrening på Høyeggen skole. 

Minner alle om at det allerede til helgen er det terminfestede løp som det er mulig å delta. OL Trollelg arrangerer i helga Heimdal Vintersprint fredag og lørdag.

Terminliste for interne løp/OG-karusellen osv... vil i nærmeste fremtid bli lagt ut på hjemmesidene. Inntil videre kan dere følge med på det som skjer på Eventor. :  Eventor - Terminliste (orientering.no)