Gimse by Night med rekord antall løpere i skogen

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Sep 2021


Her står noe over 100 løpere klar for fellesstart i Gimse by Night onsdag kveld. Det er nok rekord i en fellesstart. Starten gikk fra Lete i Letesvegen og nordover i Rogavegen og opp i Hollumsåsen. Vår stuntfotograf Eli tok denne videoen fra starten: https://youtu.be/fAL8um9ls8I


Først på kvelden så de slik ut ved Brekkåsen skole, der 115 løpere ventet spent på starten.

På parkering jobbet Eli, John Magnus, Øystein og Audun K.
Ved Start var bl.a. Frank Egil og flere fra parkeringsvakt ved innkomst.
Rigging og opprydding var flere med på bl.a. Hege, Trine og Martin.
Tidtaking var betjent av Klara og Eivind.
Alt i alt et stort kveldsarrangement.
Her ved innkomstteltet venter funksjonærer også i spenning.
Frank Egil nærmest var "hare" på sykkel før feltet kom halsende etter at fløytesignalet gikk for start.
Eli og Øystein hadde parkerings som jobb og Trine var deltager, opprydder og siden post-nedtaker.
I sekretariatet er Klara og Eivind mer enn klar til å ta imot påmeldinger.
Det var også løpere fra Melhus som kom og løp de to korteste løypene med start og innkomst like ved teltet.


Ved førstepost ventet løypelegger Audun B spent. Etter 2 minutter og 42 sekunder etter start kom Vegard Gulbrandsen inn som førstemann til stempling, men han vart slettes ikke alene.
Alle løperne hadde denne posten og etter det hadde løypene flere spredingsvarianter med besøk av samme post flere ganger. Se videoen her:
https://youtu.be/LjbkCYrgztY

Få minutter etter dette hadde de først løperne gjort unna flere spredingsvarianter i Hollumsåsen og er her til venstre på tur over Kneppen og bort til 2-3 poster i skogen før dyrkajorda og bekken krysses. Der ventet terrenget mellom Brekkåsen skole og Vollmarka/Aundalen som er et ravinelandskap med store o-tekniske utfordringer.Ikke mange minutter etter det kom lysene i skogen fram til målposten. Et magisk skue!Her blir løpernes brikker avlest og datamaskina forteller lynkjapt om løpet er godkjent, hvor lang tid løperen brukte og hvilke poster de var på og når dette skjedde.
Det var svært få som ikke kom seg gjennom løypa si den kvelden!


Her kan du lese resultatene på Brikkesys: https://brikkesys.no/result.php?id=4367 
Gimse by Night med ordinær natt-trening eller fellesstart natt onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Sep 2021

På onsdag 29. september er det klart for Gimse by Night igjen. Følgende opplysninger kommer fra løypelegger Audun:

Løpet arrangeres som treningsløp natt for nybegynnerne og C-løperne med start fra Brekkåsen skole fra 1900. Ta med gjerne hodelykt, da det blir fort skumt. Etter eget løp er det moro å se alle hodelyktene fra fellesstarten i Hollumsåsen og innkomsten fra halv 9. Vi lover fortsatt hva vi har sagt: Alle rekrutter som deltar på minst ett løp fram til Lommelyktløpet får et rekruttsett med brikke og tommelkompass!

For de som har lyst til å prøve seg på lengre løyper så har man anledning til å bli med i den legendariske fellesstarten som går kl. 2000 fra Lete (mål på Brekkåsen skole). Her stiller løpere på alle nivå, så det er aldri langt til nærmeste lykt seg. Løperute fra Brekkåsen skole til Lete her.Over ser du bildet fra den idylliske post 35 som alle med fellesstart skal ha.

Tvi Tvi!
B-løypen er en ganske grei løype med små høydeforskjeller og liten kupering, som ville vært nærmest en C-løype på dagen. A-løypene er et bra nivå opp i fysiske og o-tekniske utfordringer, men alle finner fram! 

Om man ønsker å delta i fellesstart, er det fint om så mange som mulig melder seg på Eventor innen søndag kveld for trykkinga av kart. neste frist er tirsdag 28. september kl. 2359 samt på løpsdagen frem til kl. 1930 på samlingsplass eller varsler Eivind i løpet av helga.

Uansett ikke noe problem å melde seg på onsdag på arena fram til ca 1930 - husk du må rekke fram til Lete før fellesstarten!

Vi så litt bakover i årets o-sesongen og litt fram i tid på medlemsmøtet i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2021Medlemsmøte samlet 10 medlemmer i Gruva i kveld. Når vi ser oss tilbake har vi mistet noen faste som var med oss for ett par sesonger siden, men det har også kommet noen til. 

Forsamlingen var optimistisk med tanke på å rekruttere nye løpere når vi kan drive tilnærmet normalt kommende år. Skoleorientering og all-idrett ser ut til å være fine rekrutteringsarenaer i tillegg til et allsidig o-tilbud gjennom hele året. Et godt tilbud er viktig for å holde på både nye og gamle løpere.

Denne sommersesongen drar seg mot slutten og vi går mot vintersesong igjen med tilbud hver onsdag. Gimse by Night, natt-trening og Lommelyktløpet står igjen før det blir vintertrening.

John serverte formkake og Hege kjeks til de frammøtte.Før møtet hadde OG-stafettpokalen kommet hjem til oss fra Hølonda og vi benyttet anledning til å knipse et bildet av laget som vant OG- stafetten i Klæbu for tre uker siden. Kjell Rune Hege og Atle - gratulere! 

Leik har to napp i pokalen, mens vi har vårt første. Det blir ikke det siste!
Flott løpsvær i første nattløp for høstsesongen

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Sep 2021


Martin (t.v.) har vært med mange løp i sommer og i kveld fikk han med seg Even med mor Marte i nattløpet i kveld.


Martin var løypelegger og tidtaker i årets første nattløp.I tillegg var det servert plommekaka og drikke.

Han hadde lagt fire løyper med utgangspunkt fra Rønningstrøa på Løvset. Løypene gikk i lia opp mot Svartåsen og dermed ble det fin trim for hjerte- og lungemusklene og lårmuskler.Her er det knipset en bukett like etter målgang.
Eivind, John Magnus, Kjell Rune, Frank Egil, Nils, Martin og Atle.


Johannes forklarer her kveldens veivalg for Hege og Stein Ivar.


Da var årets nattløpssesong i gang.  

Resultatene kan leses på Brikkesys.

Kommende onsdag blir det Gimse by Night. Det er et påmeldingsløp for de som vil starte i fellesstart.
For de som ønsker et ordinært treningsløp, er det bare å møte opp som til vanlig trening kl 1900 ved Brekkåsen skole. Det blir omtale i helga på hjemmesida.Høstmørket er her og det blir nattløp onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Sep 2021


Det er bare å hoppe i det: Lad opp hodelykta og kom på trening onsdag 22. september med oppmøte fra kl 1945!

Martin legger løyper for alle i Svartåsen med utgangspunkt i parkeringa på Rønningstrøa. Se kjørerute her.

Det blir 4 løyper: Lang på 3,3 km, Mellom på 2,5 km, Kort 2,0 km og Ny 1,1 km. På de 3 lengste blir det fine unnabakker fram til mål, men siden start og mål er på samme sted må det bli litt motbakker til å begynne med. Slik er det bare!

De som ønsker det, vil få hjelp med løypa i mørket.

Vi har startet å dele ut rekruttsett (med brikke og tommelkompass) for unge som deltar minst ett løp i høst fram til Lommelyktløpet i oktober. Vi har flere igjen!Brekkåsen skole feiret Verdens o-dag på Tambartun sist torsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2021Her er en tredjedel av gjengen i 2. og 3. trinn på Brekkåsen skole - topp motivert for stjerneorientering. Kåre var instruktør og skimtes bak mellom to lærere. Martin er den instruktøren fra oss den dagen. Han er fotograf i tillegg.Hanna var en ivrig orienterer, men fattet også stor interesse for instruktørens månebriller!Ned til venstre ser vi tre stjerne-orienterere ved målposten. Lykkeligere kan en ikke bli!

Bildet under viser Kåre som deler raust ut bananer som ikke butikkene vil ha, men er helt i orden som føde bl.a. etter o-løp.

Skoleorientering har vært labert nå under pandemien, men vi har fått til noe på skolene. Brekkåsen har vært aktiv utenom dette arrangementet også og Øya vgs har aktivitet vår og høst. Ved Gimseskolene har det vært svært vanskelig under byggeperioden. 

Neste år derimot. Da blir det fres!O-trening i strålende høstvær i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2021Sanna Elise og Emma Sofie er stolte eiere av nye tommelkompass. O-avdelinga her lovet rekruttsett til ungdom som møter opp på minst ett løp nå i høst og fram til lommelyktløpet i oktober. Vi har allerede delt ut en del nye sett.

Treninga i kveld gikk i løypene som Atle hadde laget til nattløpet i bedriftsorienteringa i går kveld. Start fra Saga og innkomst ved Tambartun. Masse blide fjes å se i solskinnet etter løpet.

Løpet var det siste i høst med dagslys. Neste onsdag arrangerer Martin nattløp fra Rønningstrø - vå går for alvor inn i høsten.60 o-løpere deltok i bedriftsløp på Tambartun

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2021

I nattens mulm og mørke forsøkte 60 bedriftsoløpere å finne frem på Nordgårdsmyra. Noen fant lett frem, mens andre ble helt svimle av alle retningsendringene på myra. Vi har lang erfaring med å sette ut poster i dette terrenget, og for å få til greie løpslengder lager vi løyper med masse kryssninger. Dette gjør det ekstra krevende når det er nattløp. 

Deltakelsen i bedriftsløpkarusellen er desverre dalende for tiden. Pandemien har gjort at mange foretrekker andre måter å holde seg i form på. Hvis de ikke sitter isofaen og ser på TV-serier. Men vi får konsentrere oss om de som kommer. Håper trenden snur.

De som deltok var godt fornøyd med løyper og arrangement. Vi er en klubb med drevne arrangører så et lite bedriftsløp tar vi på strak arm. 

Løypene hadde start på Saga og de fleste postene på myra. Den lengste løypa hadde 3 poster ved Romolshåggan. Noen poster lå i mælene ned mot Tambartun.  Målet og samlingsplassen var på Tambartun.

Den mest krevende delen av løypene, der det var mest bomming, var nok i mælene på nordsiden av terrenget. Her er det er vanskelig å finne riktig rygg å følge nedover og det meste blir likt når det er nattløp. Uten kompass er man ganske fortapt.

Audun, Kåre og Frank Egil deltok på løpet fra Melhus Orientering.  

Resultater finner du på bikkesys og løypene ligger på Livelox.

Fikk du veldig lyst til å løpe løypene så kan du komme på treningsløpet vårt 15. sept kl 17.30. Vi har mange kart til overs så bare møt og løpe en løype. Vi arrangrer treningsløpet når det er lyst ute. Det er mye lettere.


Bedriftsløp tirsdag og ordinær o-trening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Sep 2021Tirsdag 14. september kl 2030 blir det bedriftsorientering fra Tambartun. Som starttida indikerer blir det nattorientering. Alle som vil kan delta - det er bare å henvende seg til vår arrangørstab ved Tambartun.

Onsdag  15. september har vi ordinær o-trening - også det fra Tambartun. Det blir sesongens siste o-trening denne sesongen som går i dagslys. Start fra kl 1730 og det blir brukt løyper som var i nyttet tirsdag kveld. Atle er løypelegger. Og for å repetere:

Spesialtilbud til rekrutter: Vi har fått tildelt noen rekruttsett fra Sparebank 1 som vi ønsker å gi til dere som ikke har slike sett fra før. Rekruttsett har løperbrikke og tommelkompass. De deles ut, så lang som lageret rekker, til rekrutter som deltar på minst ett løp fra 8. september og fram til Lommelyktløpet 20. oktober.Melhus idrettsfestival avviklet for første gang i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Sep 2021
Per Even og Tonje Grøseth Heistad sammen med mor og far var først ute i o-løypa under Melhus idrettsfestival i dag.


Arrangementet er helt nytt og er det et forsøk på erstatte Melhusfestivalen som et årlig arrangement.


Nyskapninga skal ha mer fokus på idrettsglede og vise MIL sitt brede tilbud for alle. Alle avdelinger var representert.


O-avdelinga hadde ordnet med to løyper: Knøtt-mila og Barne-mila. De gikk i sentrum mellom Melhusvegen og jernbanen.  Eivind hadde lagt løypen og var med i forberedelsene.


Frank Egil har her installert seg i vår stand og er mer enn klar for å ta imot løperne.
Stein Ivar tok sitevakkta.


Ett knapt trettitalls løpere fullført i god stil og etterpå ble det premie til alle. 

Ekte idrettsglede var å spore.


En smak av Kregneskjølen med to løyper på nyrevidert kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Sep 2021Prøv det nyreviderte kartet over Kregneskjølen. Frank Egil har satt noen skjermer og komponert to løyper med utgangspunkt fra Sjetnmyra. Området er for det meste den reviderte delen av vår tidligere del av Kregneskjølen. Kartet dekker nå snart hele platået til Bjørsetknippen. Resten sparer vi til et evt. åpningsløp - kanskje til neste år. 

Her er løypeleggers kommentar:

Er du lei av å havne på vidvanke nede i skogen på Gimse eller Løvset? Nå kan du havne på vidvanke på Kregneskjølen! Eivind og Audun Bakk har de siste årene brukt mye tid på å få til et stort og flott kart over Kregneskjølen - noe som vi skal bruke til diverse løp og aktiviteter de neste årene. Nå kan du få en smakebit av området ved å prøve en av de to treningsløypene du finner som PDF-filer nedenfor. Løypene er laget slik at du kan ta deg nokså raskt fra skytebanen opp til platået på Kregneskjølen, mens postene oppå der gjør at du får tatt deg litt rundt på kryss og tvers på nordre del av Kjølen. Der er det bløtt om dagen, men vi kan håpe på litt fastere underlag i løpet av perioden løypene står ute.

 Løypene settes ut på ettermiddagen fredag 10. sept og tas inn onsdag 22.sept. Har du med deg hodelykt kan det være farbart på ettermiddagstid, men gitt at kveldsmørket rykker stadig nærmere er det kanskje aller best å ta denne turen på dagtid. Løypene står blant annet ute to helger. 

Her kommer løypene:

Lang løype

Kort løype

God tur!!100 unge o-løpere på Grønneset

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Sep 2021

Løperne er klare før fellestarten


Vi arrangerte årets siste ungdomsløp på Grønneset. Det ble et veldig bra arrangement med masse blide unge o-løpere. Stein Ivar hadde laget veldig gode løyper med mange poster i skogen på Grønneset. De yngste løperne fikk kartet før start slik at de i ro og mak kunne studere løypene før løpet. Noen hadde også med foreldrene rundt i løypa, for i ungdomsløp er målet at alle skal ha det koselig i skogen. Her er et sveip over samlingsplass like før start.


Martin er veldig fornøyd med vår nye startklokke

 De eldste løperne løp ut med fellestart. Løypene hadde sommerfugler for å spre løperne i skogen. Det var en publikumspost på berget over stranda slik at vi voksne kunne se løperne flere ganger. De krysset også stadion under løpet. Video av fellesstarten kan sees her. Løypene kan dere se på Livelox.

Melhus Orientering er drevne arrangører og dette var vel et prikkfritt arrangement. Det eneste skåret i gleden er at ingen ungdommer fra Melhus eller Leik deltok på løpet. Her har vi en jobb å gjøre. Hvordan skal vi få ungdommene våre til å delta på o-løp sammen med andre ungdommer i kretsen?

Kjell Rune er en rolig sjef for starten

 

Kåre fikset bananer til alle!

 

En rutinert gjeng som kan å arrangere o-løp

 


 Våt kveld på Lete

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Sep 2021

Det ble en regnfull ettermiddag under kveldens treningsløp fra Lete. 15 løpere stilte til start, hvor de aller fleste deltok i nybegynnerløypa. Veivalg og strekk ble diskutert etter løpet, slik som veteranene Martin og Kåre gjorde på det første bildet. Det gjelder å ha skjerm og briller for å holde regnet ute og synet på topp når kart skal studeres i regnskyllene og lyset blir dårligere utover ettermiddagen og kvelden. Våt kartplast med rusk fra skogen gjør ikke lesejobben noe enklere. Hele 7 nybegynnere trosset regnværet og gjennomførte sin løype med stor entusiasme. I mål vanket en prat med løypelegger og banan som belønning. Det spirer og gror fra bunnen i Melhus orientering.  Kjell Rune hadde lagt 4 løyper hvor hans mål var å begrense hvor mye løperne måtte forsere bakker i det ellers så beryktede Våttåsen-terrenget. A-, B- og C-løperne ble raskt ledet opp på et mer flatt lende hvor det ble løpt på kryss og tvers før løperne kunne slippe seg nedover igjen til mål. Løperne kjente nok bakkene i starten godt i pust og lår, før kompasskurs og retningsforandring og finorientering skulle testes. Noen lot seg også distrahere av en post som tilhørte Ukens løype. Det gjelder å lese kartet godt og sjekke koder. Et par av rekruttene hadde glede av intern konkurranse mot mor og søsken. Fint for eldre søsken å kunne være forbilder for yngre også. 

Resultatene fra kveldens trening finner du her.

Flere bilder:

Oppløpet

 

Emma Sofie fornøyd med å ha kommet før søster til mål

 

Emma Sofie og Sanna Elise

 

Live Marie stempler i mål etter sitt løp

 

Familien Vold i mål

 

Trine ga alt og er i god høstform

 

Martin sparte ikke på kruttet

 

Lagsleder Eivind på oppløpet

 

Hege løp A-løypa i kveld og stempler i mål

 

Atle på vei inn til siste stempling. Han løp A-løypa.

 

Familien Schrøder på tur ut, mens Martin starter klokka. Turen skal dokumenteres i tid og gps-spor.

 


Kåre, Eivind, Hege og Trine diskuterer terreng, veivalg og kart. Greit med presenning over sekretariatet i kveld. 

 
Trening fra Lete kommende onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2021


Kjell Rune byr på treningsløyper i nordre og nedre del av Våttåsen onsdag 8. september med start fra kl 1730. Se kjørerute her.

Det er neppe mulig å unngå noen bakker opp fra Lete, men vel oppkommet blir det kremterreng i noenlunde flatt terreng før det bikker utfor igjen. 

Spesialtilbud til rekrutter: Vi har fått tildelt noen rekruttsett fra Sparebank 1 som vi ønsker å gi til dere som ikke har slike sett fra før. Rekruttsett har løperbrikke og tommelkompass. De deles ut, så lang som lageret rekker, til rekrutter som deltar på minst ett løp fra nå og fram til Lommelyktløpet 20. oktober.

Rekrutter som trenger hjelp vil få veiledning.

Her kommer løypene og det er fint at dere skriver de ut selv:

Nybegynner

C-løype

B-løype

A-løype
Krevende løyper og bløtt i OG-stafetten i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Sep 2021Alt klart for starten for årets OG-karusell-stafett. Klæbu hadde tatt på seg arrangementet som i fjor ble avlyst. Det ble kjempet om napp i stafett-pokal som stammer fra flere år tilbake der Børsa hadde ideen som en Gaula/Orkla-o-sonestafett.

Så: Starten går!

Melhus stilte med 5 lag og hadde alle påmeldte kunne stille hadde det vært ett lag til. Leik hadde 3 lag og Klæbu 2 lag.

Løypelegger var Nils Ottar Svaan og ga løperne store utfordringer i den bratte og tette lia opp fra Tanem skole. Det ga lange etappetider som førte til fellesstart for 3.etappeløperne. 


Spent før start. Eivind orienterer MIL-løpere.

Her veksler 2.laget`s  Atle med Hege og  ligger på andreplass så langt i stafetten. Det skulle gå enda bedre!

Klara og Atle klar før start.


Jonas, Kjell Rune, John Magnus og Johannes samler krefter til sine etapper.

Ola har her nettopp vekslet med Kåre som plukker sin løype og tråkker til i motbakkene. Dette var på Melhus` 3.-lag der Jonas ventet på Kåre ved veksling.

Fellesstarten for 3. etappeløpere er klar. Bare Kjell Rune hadde løpt ut og Melhus leder stafetten etter en kjempe-etappe av Hege.

Her går Kjell Rune inn til målgang for 2.laget. Seieren er et faktum! Gratulere Atle, Hege og Kjell Rune!

Johannes til veksling etter en flott 2.etappe på 4.laget. Eli har blitt med fellesstarten ut, mens Martin gjorde jobben sin på første etappe.

Gaula med familielag Røstum gjorde en flott innsats på sine etapper og veksler her først ved 1. veksling! Trøbbel med avlesing av en brikke gjorde at de dessverre ble disket.

Leik sitt 1.lag vekslet som nummer to med Svein Unsgård på første og Svein Olav Åmot på andre som fikk trøbbel med synet i regnet.

Kristin er her ferdig med sin flotte 2. etappe etter at Klara løp et fin etappe. Trine har dratt ut i fellesstarten. Melhus` 1. lag bestod av at rent damelag og det er kanskje første gang det hender. I stafetten ble de nest beste MIL-lag og havnet på en sterk 4.-plass totalt bare 11 minutter unna 3.-plassen - hipp hipp!


Fra Klæbu har vi fått denne hilsen og resultatliste:

Klæbu IL- O-avdeling takker for godt oppmøte på stafetten under årets OG-karusell.

Hyggelig å treffe engasjerte og blide løpere i regnværet på Tanem.

 

Vi sleit dessverre litt med tidtakersystemet, men vil gratulere alle med god innsats. Tiden for de fire beste lagene er som følger:

Melhus 2 med tiden 1:56

Leik 2 med tiden 2:26

Klæbu 1 med tiden 2:38

Melhus 1 med tiden 2:49


Stafetten har sin egen vandrepokal og siste pokal har to napp av Leik, og Melhus tok altså sitt første napp med seieren i Klæbu!

Stafettseier har Melhus trolig bare en gang og det i 2001. Ellers har Gaula tatt pokalen (3 napp) en gang ellers er det en haug med OG-stafettpokaler på Hølonda. Det må det bli slutt på!

Bilde av pokalen med klubbnavn kommer når den er fraktet skånsomt fra Hølonda til Melhus.Klara, Kristin og Trine har all mulig grunn til å juble: Beste damelag!! Da ble det feiring i Lerlia!Se også en delt sak på FB-sida fra Klæbu sin FB-side.