Stafett med individuelle løp onsdag kveld i Klæbu

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Aug 2021Sist det var stafett i karusellen så det slik ut like før startskuddet gikk ved Lyngstua i Børsa. Vi stilte med en haug med lag fra Melhus. I år skal vi til Klæbu og enda en gang stiller vi med mange lag og i tillegg er det flere som løper individuelt. Det blir nok kveldens størst lag-kontingent igjen ser det ut til! 

Altså stafett i Klæbu ved Tanem skole onsdag 1. september kl 1800 presis for stafetten og kl 1815 individuelt. Oppmøte i Klæbu senest 1730. Kjøring fra Melhus vgs kl 1700 for de som foretrekker samkjøring.

Denne kvelden spanderer vi gratis startkontingent på hverandre - Laget betaler!!

Påmelding til stafetten sendes kl 2000 i morgen mandag. Lagoppsett kommer i epost enten i kveld eller tidlig mandag morgen. NB! Se over at du som er med der har rett brikkenr. Evt. ønske om lagendringer må komme i løpet av mandag.

Her er kjørerute til samlingsplass/P.

Innbydelsen fra Klæbu kommer her:

 Stor deltagelse og innsats av Melhus-løpere på Ulvåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2021


Her er en del av Melhus-løperne samlet etter innsatsen i sine løyper. Mange av våre yngste hadde dratt hjem før fotograferinga. Vi hadde så godt som 20 løpere på startstreken av i alt 55 startende. Veldig flott! 

Det var Orkanger som stod som arrangør i siste individuelle løp for sesongen. De stilte med delvis nytegnet kart med løpsområde nord for skihytta på Ulvåsen rett opp for Tamshavn i Orkdal.

Ola Skorstad var løypelegger og hadde 6 løyper å by på. Terrenget er småkupert avbrutt av små og store myrer. Et svært flott orienteringsterreng. Regnet det siste døgnet hadde fylt godt opp med vann i allerede bløte myrer, men tror ikke dette sjenerte noen under løpet. Orkdal brukte nyinnkjøpte kombienheter som registrer både gammel løperbrikke og berøringsfri brikke. 

Melhus-løperne bet godt fra seg resultatmessig også, der både Trine og Sander fikk løypeseire!

Starter med Blå løype der Atle fikk tredje beste tid og Kjell Rune kom inn på en god tid i ei løype som var vanskelig. Mange slet litt ekstra med at postskjermene hang lovlig lavt med store utslag i tid i de lengste løypene. Løypeseier til Ola Keiserås, Leik med en svært sterk tid i dette terrenget og med et bløtt kladdeføre i tillegg.

Stein Ivar var bare sekunder unna løypeseier i Rød løype, til tross for også han med et ikke helt perfekt løp.

Til tross for ikke helt perfekte løp oppnådde Hege og Johannes L 3.- og 4.-plass i Grønn løype.

Trine redde Melhus-æra til de grader i Hvit løype med seier foran et kobbel av Leik- og Orkangerløpere. Skikkelig bra!

Samme flotte innsats gjorde Sanner i Gul løype! Sanner restartet sin o-karriere i kveld etter noen få friår - litt av en inntreden! Han fikk god følge i løype av Martin M, Johannes H og Emma Sofie.

Våre nybegynnere er også stødige løpere. Sanna Elise og Martin N hadde full kontroll og fikk gode tider.

Det ble en fin o-kveld i Orkdal i kveld. Resultater kan leses på Brikkesys.

Neste onsdag er det uhøytidelig stafett fra Tanem i Klæbu. Vi stiller med mange lag og individuelle løpere i tillegg.Karusell-løp i Orkdal med nytegnet kart ved Ulvåshytta

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2021

Bilde fra karusell-løp i 2019

Karusell-løpa ruller videre!

Førstkommende onsdag den 25. august fra kl 1800 blir det karusell i Orkdal med Orkanger som arrangør fra Ulvåshytta. Se kjørerute her: https://kart.gulesider.no/?c=63.311025,10.249214&z=13&r=car;F00;-1;63.282908;10.26329;Martin%20Tranm%C3%A6ls%20Veg;63.322858;10.302258;E6;63.296642;9.854393;E39

Vi satser på felles kjøring til løpet for de som ønsker det med oppmøte ved Melhus videregående skole og vi kjører derfra kl 1730! 

Her kommer innbydelse fra Orkanger:
Restart av karusellen ble en fuktig affere

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Aug 2021


Så kunne Gaula endelig by på løp i OG-karusellen. Løpet gikk fra Langmyra på Klæbugrensa i noe fuktig værlag. Beviset på det er et noen uskarpt bilde - uskarpt av vannfylt kameralinse. Fotograf Eli Aasland fanget løpere fra nesten alle lag i karusellen, de fleste var nylig kommet i mål. 

Til tross for en truende værmelding som slo kraftig til, var det veldig godt oppmøte og løperne kunne nyte Jon Røstum sine løyper sør og vest for parkeringsplassen. Til sammen var det 53 som til start. P.g.a. restriksjoner kjøres ikke karusellen med poengberegning verken i lagkampen eller individuelt, men det er moro allikevel - nå er vi i gang igjen. 

Også fra Melhus var det mange løpere som var svært tilfreds med å ha gjennomført i striregnet. Atle hadde følgende kommentar etter løpet: 

Det var en fuktig aften på Langmyra i dag. Jeg løp ganske lenge sammen med en fransk student i dag. (OK, det er ikke lov å henge) Da vi kom i mål sa han: "This was my first race in Norway, it was amazing!" Det gjelder å tenke positivt. 😀 

Flere av våre løpere hadde flotte plasseringa på resultatlista. 

Atle fikk beste tid i Blå løype med Audun vel 2 minutter bak på 4. plass. I rød løype hadde Stein Ivar (5), Ola (6) og Frank Egil (8) gode løp, men noe bak vinneren Runar Krognes, Leik.

Hege (4) og Johannes (5) hadde nærmest lik tid i Grønn løype nesten 7 minutter bak Gisle Berg fra Leik. Trine (3) er kommet i form etter midtnorsk i helga med Kåre (4) like bak. Eivind (6) og Kristin (9) kom litt lenge ned på lista.

Gul løype ble Melhus-dominert med seier til Martin. Så kom Ingrid, Hanne og unge Emma med gode løp. Emma sin søster Sanna var alene i nybegynnerløypa og gjennomførte i flott stil i bløtmyrene sør for samlingsplass.

Eller var det tydelig at studentene er kommet til byen. Atles "makker" var en av disse. Beste løpstid i langløype (Blå) kom blant gjesteløperne fra NTNUI.

Resultatene kan du lese her i Brikkesys. 

Neste uke tar vi turen til Orkanger. Skulle det komme noen dråper da også, har vi i hvert fall prøvd regnet: Det er ikke farlig!OG-karusellen onsdag kveld - endelig!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Aug 2021


For å få inn stemninga på et karusell-løp igjen: Dette er et bilde av noen av våre deltagere på  karusell-løp i 2019 fra vanntanken på Hollum.

I høst blir det arrangert løp kommende onsdag med Gaula som arrangør. I uka etter, den 25.august, arrangerer Orkanger det andre løpet. Til slutt blir det en kveld med stafett og individuelle løyper i Klæbu den 1. september samtidig med premiering!


Førstkommende onsdag den 18. august blir det altså karusell med Gaula som arrangør fra Langmyra på Ler. Se kjørerute her:  https://kart.gulesider.no/?c=63.217814,10.368347&z=13&mode=route&r=car;F00;-1;63.196915;10.304851;Ler%2C%20LER;63.241627;10.407014;Langmyra%20skianlegg%20Ler&q=%22Langmyra%20skianlegg%22;234192943;geo

Vi satser på felles kjøring til løpet for de som ønsker det med oppmøte ved Melhus videregående skole og vi kjører derfra kl 1730! 

I og med at det ikke var mulig å arrangere de tre løpa i vår, kjøres karusellen i høst uten poengberegning både i lagkampen og individuelt. For de som deltar vil det ble en premie for alle under 17 år og kanskje uttrekkspremier for de øvrige løperne. 

Her kommer innbydelsen fra Gaula med følgende rettelser som kom fra Jon i dag mandag:

 

  • All betaling må foregå via VIPPS nr 687127 «Orienteringslaget Gaula», eventuelt manglende betaling faktureres lagene i etterkant. Ingen kontant betaling pga smittehensyn
  • Det blir ingen bompenger! 😊
  • Det har blitt vått i marken
Synfaringskurs mandag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Aug 2021


Denne gjengen fikk en innføring av hvordan kart-tegning kan være. F.v. Stein Ivar, Atle, Hege, Kjell Rune, Frank Egil, Martin og Eivind.

Hensikten var å gi en innføring i hvordan karttegning gjøres, gi løypeleggere større forståelse for hvorfor kartet er som det er og evt. at de kan gi en tilbakemelding om evt. endringer i løypeleggerprosessen. Noen kan vel også få lyst på revisjonsoppgaver av kart. Mange muligheter! Det kan hende det blir oppfølging av et slikt opplegg og at flere kan få anledning til å være med.

Her følger en liten bildekavalkade over kvelden som ble en flott værkveld i tillegg. 
Ei tretimers økt fra Bjønnabakken med kartnorm, synfaringsteknikk og klassifisering av f.eks. myr, tett vegetasjon og åpne områder stod på menyen.

Eivind hadde lagt opp til ei innføring og mye felles vurderinger under vises for gjengen.

Martin i full konsentrasjon ved inntegning av en detalj i terrenget.

Kart-tegning kan også gjøres både med kart, kompass og GPS på mobil.

Soppfangst ble det også.

Hege spanderte kaffe og kjeks ved Snellmyras bredd.
Til høyre suser skogene i bakgrunnen.
Trening fra Lauvåshaugan onsdag 11 august

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Aug 2021


Nå starter vi høstsesongen!

Onsdag 11. august kl 1800 blir det trening på Øybergkartet med start fra Lauvåshaugan. Se kjørerute her. Merket ved Rønningen på Øyåsvegen i Nordgrenda og ved Kråkmo der vegen til Lauvåsen tar av i Nordgrenda. Parkeringsavgift betales på SMS.

Vi hjelper alle som ønsker litt hjelp til orienteringa, så møt opp til trening.

Det er postenheter med brikkeregistrering i nybegynnerløypa og i c-løypa. De andre løypene har bare postskjermer.

Løypene vil også legges ut i Livelox for dere som vil registrere tid og bommer med GPS-klokka.

Husk å betal P-avgift på samlingsplassen. Det kan du gjøre pr SMS.


Vi har løyper til alle. Skriv gjerne ut løypene selv!

Nybegynner

C-nivå

B-nivå

A-nivå


LiveloxMidtnorsk mesterskap 2002

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Aug 2021


Vi nærmer oss Midtnorsk mesterskap på Kvikne og noen har mimret om da vi arrangerte stafett i MNM 2002. Jeg har ikke klart å finne bilder fra dette arrangementet i farten, men viser bilder av løps- og parkeringsprogrammet som i solgte ved samlingsplass. Vi får ta en grundigere omtalen ved 20-årsjubileet nest år.

Foranledninga for at vi ble medarrangør var at IL Leik hadde tatt på seg arrangementet og jobbet med det første halvår 2001 og så etter hvert at det kunne bli i overkant mye for en liten o-klubb for et så stort arrangement og begynte å lete etter medarrangør og evt. løp som kunne settes bort.

I et møte med o-kretsen, Leik og oss i oktober 2001 ble det enighet om at Leik tok sprint fredag fra Gåsbakken skole og normaldistanse lørdag fra Skogstuggu ved Ellingsvatnet og Melhus tar stafetten søndag 18. august. Da var det bare å sette i gang!

Vi måtte først bestemme oss for kart og hadde Både Sjetnmarka og Øyberga var aktuelle, sistnevnte med et litt bedre kart da, men vi hadde svært begrenset parkering- og samlingsplassarealer. Etter litt betenkning stilte undertegnede seg villing til å bruke enga på flata under Bjønnabakken som parkering og vi kunne også få bruke Bjønnabakken til kjøkkenfunksjoner og redskapshuset til min bror som "arrangørtelt" for sekretariatet. Da ble det bestemt at Øyberga ble løpsområdet.

Vi hadde møter med Leik gjennom vinteren/våren 2002 og fordelte ansvar og økonomi. For innbydelse, EKT, påmelding, startnummer og løpsprogram samarbeidet vi med - også økonomi vedrørende sponsorer til arrangementene med unntak av kartsponsing. Regnskap for hvert løp ble holdt atskilt i laga.

Begge lag var i startgropa for bruk av EKT til tidtaking, men ingen hadde løpsprogram på PC. Det ble innkjøpt våren 2002 og vi fikk en intensiv opplæringsperiode på EMIT sitt system fram til løpsstart. 

Så var det nøkkelfunksjonene: Jeg ble overtalt til å ta løpslederjobben og Nils Melhuus ble løypelegger. Det ble så utnevnt personer i andre viktige nøkkelfunksjoner og fylt inn personer til resten av funksjonærplassene. Til sammen var vi drøyt 25 funksjonærer i sving løpsdagen. Bildet under er et utdrag fra funksjonærlista:Løpsdagen opprant  med særdeles flott vær, men kanskje litt i overkant varmt for både løpere og arrangør med sine nærmere 30 grader på Bjønnabakken. Det stilte 76 lag til start med tre etapper hver. I tillegg var det nybegynnerløype og småtroll-løype. Stor deltagelse!

Nils hadde ordnet løyper med spredningsmetoder (gafling) og løperne fikk prøve seg i det vaskeliga terrenget mellom Bjønnabakken og Onstjønna. Løypene ble godt mottatt og var uten løypeleggerfeil som vanlig med Nils.

Det meste av arrangementet gikk på skinner med ett stort unntak og et lite. Det lille var at vi ikke fikk kontakt med meldepost på jaktradioene og måtte improvisere i målområdet.

Så var det EMIT løpsprogram: Det var helt nytt for oss, men vi fikk ikke prøvd det i løp før vi MNM. Bare "tørrtrening" inne i klubbhuset. Løpsprogrammet skulle vise seg å ikke var helt enkelt - særlig ikke stafettfunksjonen som flere lag tidligere hadde trøblet med. Da løperne kom inn fra 1. etappe ble de ikke registrert inn i løpspc. I hvert fall ikke det som vi kunne lese oss til. Det ble venting for løperne ved den stekende uthusveggen og vi måtte ta de inn i skyggen for avkjøling.

Ut over i 1. og 2. etapper ble vi enig om at vi registrerte inn løperne og ga de utskriftslappe som vanlig, mens EKT-funksjonærene jobbet og slet for å finne feilen. Heldigvis hadde to Freidigløpere med datakompetanse 1. etappen for sine lag og ble hyret inn som assisterende. Det var Helge Rustad og Geir Owren. For stafetten var dette tilsynelatende ganske kritisk, men vi kom raskt på å gjøre det enkelt og sikkert: Vi plasserte to personer med penn og papir i nordre innkjøringsport (målgang) og noterte startnummer på alle 3. etappeløpere. Da hadde vi innkomstrekkefølgen klar for å sette opp resultatlista når alle var kommet i mål. Og datafolka, både egne og innleide, jobbet som bare det gjennom hele stafetten!

Etter målgang av de fleste laga ble resultatene i klassene satt opp og vi ordnet oss til for premieutdeling. Akkurat i det vi skulle til å proklamere premievinnerne foran ventende løpere, kom det ilbud fra tidtakerbua med resultatliste - komplett! Den var identisk med våre notater, men med tider naturligvis. Vi fikk delt ut premier til rette og verdige vinnere i stafett!

Det som viste seg med dataprogrammet, var at det tok seg den friheten å kjørte to løpsoppsett samtidig: Ett oppsett som vi brukte ett par døgn tidligere som test i Gruva og det rette oppsettet som vi gjorde samme kvelden. Det rette lå i bakgrunnen og gjorde jobben sin, mens testoppsettet lå øverst og viste oss ingenting på skjermen.

Feilen ble oppdaget og vi slapp dermed med skrekken og alle var lykkelige! 

Vi syntes selv at vi gjennomførte arrangementet som vi kunne forvente etter å ha fått det i fanget bare ca. 10 måneder før løpsstart. 

Og det viktigste: Nils sine løyper var helt topp og vi kåret de rette vinnerne!


Eivind